Snapshots from the past weeks

Bonjour à tous! Olen tällä hetkellä matkalla kotiin parin päivän reissulta Nizzasta ja nyt toimin jälleen turistioppaana Marseillessa. Poikaystäväni nimittäin lensi sunnuntai-iltana Nizzaan, joten päätettiin viettää siellä ensin pari yötä. Taas yksi kohde, jonka saan nyt yliviivata listalta! Koska tällä viikolla tuskin tulee paljoa istuttua tietokoneella, ajastin teille postauksen viime viikkojen kuulumisista. Ajattelin, että olisi kiva jakaa arkisempia hetkiä teille; kuvia, jotka helposti jäävät vaan puhelimen tai koneen muistiin.


// Bonjour à tous! I am now in Nice with my boyfriend, who I finally get to meet after so many weeks <3 So here's a few photos to share some everyday moments with you. You know, those pictures that easily just sit on your computer or phone, or that you might not feel like adding in other posts? And these are definitely pictures about moments I want to remember! (Sorry I didn't have time to translate all the captions, hope your computer translates them well enough heh).


Juuh, tältä näyttää kansallispuistomaisemat yliopistomme nurkilla. Ei paha? Aion palata omassa postauksessaan tähän upeaan paikkaan! Kävin täällä ensimmäistä kertaa vasta siskoni ollessa kylässä helmikuun alussa. Täytyy palata piknik-korin ja biksujen kanssa monta kertaa myöhemmin keväällä.Vietettiin iltaa kavereiden luona ja myöhään kotiin palatessamme huomattiin, että koko asuinrakennuksestamme oli mennyt sähköt. Myöhäinen perjantai-ilta ja puhelu ranskankieliseen palvelunumeroon? Ei tullut kuuloonkaan. Kaksi säikähtäneen oloista, blondia suomalaistyttöä kävi koputtamassa alakerran naapurin oveen ja kysymässä, että mitäs sitä nyt tehdään. Kuulemma odotellaan, kyllä ne aamuun mennessä palaa. Onneksi kämpästämme löytyi kaksi kynttilää edellisen asukkaan jäljiltä, joten molemmat saatiin huoneemme valaistua. Oli varsin romanttista lukea kirjaa ennen nukkumaanmenoa kynttilän valossa! Tässä myös kaksi kirjasuositusta: Håkan Nesserin Kokonaan toinen juttu sekä Daniel Kahnemanin Thinking fast and slow.Luojan kiitos ei oltu ostettu ruokatarvikkeita Suomi-iltaa varten edellisenä iltana, olisi lohet menneet huonoksi sähköttömyyden takia! Oltiin puhuttu kansainvälisen ystäväporukan kesken, että järjestettäisiin jokainen oman kansallisuutemme teemoissa ilta, johon kuuluisi paikallista ruokaa, juomaa, musiikkia ja ohjelmaa. Meidän nelihenkinen Suomi-poppoomme aloitti nämä teemaillat eikä paremmin olisi voinut mennä! Siskon tuomat ruisleivät, Salmari ja Jallu, Fazerin sininen sekä tekemämme kolmen ruokalajin illallinen (kylmäsavulohitahna ruisleivällä, uunilohi ja perunamuusi, porkkanarieskat sekä pannukakku) upposivat vieraille. Muiden iltoja odotellessa..Tässä näkymä satamasta matkalla metropysäkiltä kotiin koulun jälkeen. Marseille <3Vietettiin ystävänpäivää (aka Galentine's Day:ta) viiden hengen tyttöporukalla Pradon rannalla. Löydettiin istuskelupaikka ihan veden tuntumasta tuulelta suojassa, joten siinä hurahtikin nopeasti kolme tuntia skumpan, kakkujen, mansikoiden, croissanttien, romanttisen musiikin ja hauskojen tarinoiden äärellä.Kakuista puheen ollen, tämä aivan ihana lounaspaikka ja kahvila sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä meidän kotoa (ja on muuten saanut hyvät arvostelut myös TripAdvisorissa!) Ystävänpäivän kakut oli täältä, joten jos liikut Vieux Portin lähettyvillä, kannattaa ehdottomasti piipahtaa Maison Geneyssä.Maisemat ystäviemme parvekkeelta. Jälleen pakko todeta, että Marseille <3


Viimeisenä L'Arcin selfiepeilikamerasysteemillä otettu yhteiskuva Pariisista. Kuvassa Marseille-bestisten lisäksi kaksi ruotsalaista vahvistusta, joihin tutustuttiin Pariisissa. Yökerho oli hyvin erilainen kuin missä yleensä käyn ja lopulta meidän oli pakko lähteä takaisin kämpille sankan tupakansavun takia. Kyllä, täällä poltetaan sisällä ja koska suurin osa polttaa, oli ilma ihan sakeana ja alettiin saada hengitysoireita ja silmät meinasi kuivua päähän. Muuten ihan mielettömän hauska ilta!

Parasta vaihdossa on ehdottomasti ollut ihmiset ja se, että tutustuminen uusiin, mahtaviin tyyppeihin on niin helppoa. Puhuttiin jo nyt, kuinka haikeat fiilikset meillä tuleekaan olemaan loppukeväästä, kun pitää hyvästellä kaikki eikä tiedetä yhtään, että milloin sitä näkee seuraavan kerran. Onneksi on sitten hyvä tekosyy matkustella, kun lähtee moikkaamaan näitä ihania tyttöjä!

Tykkää-merkinnät

Kommentit