First impressions

Tänään koitti ensimmäinen päivä Ranskassa, jolloin on aikaa avata tietokone ja vaihdella kunnolla kuulumisia kotiin päin. Takana on jo neljä hyvin vauhdikasta ja tapahtumarikasta päivää, joiden aikana on ehditty tehdä ja kokea älyttömästi. Matkanteko Tampereelta Marseilleen sujui mukavasti vain tunnin yöunista ja muutamasta (matkalaukun) ylipainokilosta huolimatta. Lennettiin siis Helsinki-Vantaalta Norwegianilla Nizzaan, josta napattiin edullinen Ouibus Cannesin kautta Marseilleen. Maisemat oli matkalla ihan mielettömän upeat, enkä malta odottaa, että koko Riviera ehtii tulla tutuksi kevään aikana.

Asuntomme on yksityiseltä vuokranvälitysfirmalta hankittu täysin kalustettu ja varusteltu kolmio läheltä Marseillen vanhaa satamaa. Asunto on todella siisti ja kodikas (etenkin koska lähes kaikki tässä asunnossa on Ikeasta heh). Täällä on hyvä olla seuraavat kuukaudet. Asuinalue on siisti ja todella sympaattinen pikku kujineen ja kahviloineen, ja ollaan oltu sijaintiin todella tyytyväisiä. Ensimmäisenä päivänä lähdettiin tutkimaan lähialuetta ja kahden minuutin kävelymatkan etäisyydellä kotoa avautui alla oleva maisema. Siinä loksahti kyllä molemmilla suu auki eikä voinut kuin hymyillä tyytyväisenä meidän kohdevalinnalle.

Kuviteltiin naiivisti toisena päivänä, että oltaisiin jo nähty koko keskustan alue, mutta jatkuvasti löytyy uusia, upeita paikkoja ja tajuaa, että on tämä sittenkin melkoisen iso kaupunki. Täällä on meille jo monesti kerrottu, että Marseille on Ranskan vanhin kaupunki ja asukkaita täältä löytyy noin 850 000. Myös matkoihin pitää varata kunnolla aikaa, mikä tulikin eilen todistettua - noin tunnin matka kotoa kampusalueelle muuttui puoleksitoista tunniksi ruuhkassa istumista, jonka jälkeen luovutettiin ja lähdettiin takaisin kotiin nukkumaan. Oltiin tässä ajassa päästy vasta puoliväliin matkaa ja nyt pohditaankin, että kuinka aikaisin täällä oikeasti tulee herätä ehtiäkseen aamuluennoille. Tähän liittyen huomenna onkin agendalla kurssien vaihtaminen, jotta koulupäiviä olisi nykyisen kolmen sijaan kaksi ihan vaan minimoidaksemme ruuhkissa istuskelun.

Kaiken kaikkiaan täällä ollaan aika ilosta naista: Marseillen tammikuu vastaa säiden puolesta Suomen huhtikuuta kesää, vaihtareiden joukosta on jo nyt löytynyt muutama ihan mahtava tyyppi, joka puolella on mielettömän upeita rakennuksia ja viini on halpaa. Keväästä 2018 taitaa tulla aika hyvä.

// The first few days have gone by super quick and we have already experienced a lot. The first picture shows a view which is only a two-minute walk away from the apartment and which really made me smile in joy during our first evening here. We naively thought we had seen most parts of the central within the first two days, but there is so much to discover during this spring. It says something about the size of the city that the commute to our campus takes over an hour. This is why we will definitely change our courses, since we want all of our lectures to be fitted into two days to minimize the time sitting in the bus.

All in all I feel very happy right now: January in Marseille feels like April summer in Finland, I have already made friends with a bunch of awesome people, there are beautiful buildings everywhere and wine is cheap. I think that spring 2018 will be good.

Tykkää-merkinnät