À bientôt Marseille!

Kesäkuu ja kaksi viikkoa Suomessa takana. Jäätelöitä, piknikejä, mökkeilyä, ystäviä ja perhettä, tavaroiden hidasta purkamista, koiran vahtimista, saunomista, kotiruokaa, uusi työsopimus ja uudet kuviot, juhlistamista, auringonlaskuja, valon määrän ihmettelyä, hyttysiä, asuntohakemuksia, hidasta arkeen totuttelua. Tästä on Suomessa olo muun muassa koostunut.

Viimeinen pariviikkoinen Marseillessa kului sekavissa tunnelmissa. Olin jo todella malttamattomana palaamassa Suomeen ja näkemässä taas läheisiä, toisaalta olisin halunnut vain pitkittää kotiinpaluuta ja harkitsin jopa lentojen lykkäämistä yhä kauemmaksi kohti kesää. Loppujen lopuksi tunsin olevani todellakin valmis palaamaan kotiin - jos 4,5 kuukautta on ollut yhtä viikonloppua, alkaa sitä jo kaipaamaan tuttua arkea ja rutiineja elämäänsä. Tiesin jo vaihtoon lähtiessä kotiinpaluun ajankohdan, joten siksikin olin valmistautunut siihen hyvissä ajoin. Ehdin tehdä suunnittelemiani asioita ja vielä enemmän. Mikään ei siis jäänyt kaivelemaan eikä tarvinnut murehtia, että hitsi kun olisin reissannut enemmän tai ollut spontaanimpi. Reissuja ja spontaaneja hassutteluja tuli nimittäin tehtyä tarpeeksi!

Aina se kuitenkin tuntuu haikealta, kun koittaa tietyn aikakauden loppu. Minulle vaihdon loppu merkitsee kuitenkin vielä enemmän - on aika siirtyä aktiivisemmin työelämään ja jättää opiskelijaelämää jo hieman taka-alalle. Vaikka aloitankin maisteriopintoni Henkilöstöjohtamisen ohjelmassa Vaasassa, koittaa minulla muutto Helsinkiin loppukesästä ja uudet, innostavat työkuviot. Kaipasin jotain uutta ja konkreettista tekemistä itsenäisen opiskelun ohelle, ja sitä tulen varmasti uudelta työltä saamaan! Onneksi Vaasassa on suunniteltu todella joustavasti kurssien suorittamistavat, joten etänä opiskelemisen ei pitäisi tuottaa minulle mitään ongelmia. Tämä kuitenkin merkitsee sitä, että Vaasa-elämä jää myös taakse. Se jos mikä tuntuu todella haikealta. Onneksi ihmiset jää, eikä 3,5 tuntinen junamatka Helsingistä Vaasaan ole yhtään paha. Valmistautukaa siis petaamaan vieraspatjat valmiiksi tytöt, sillä kyllä mä siellä Vaasassa haluan vielä aikaani viettää <3

Mitä minulle jäi päällimmäisenä mieleen Marseillesta? Aurinko, meri, lähileipomon croissantien tuoksu, metron kuulutusäänet, viini, kiireettömyys, nauru, vanhat rakennukset, espresso, Shamrock, kala- ja kukkamarkkinat, purjeveneet, Notre-Dame de la Garde, ranskan kieli. Ja ennen kaikkea: ihmiset <3 Jos en olisi löytänyt niin mahtavia ihmisiä, joiden kanssa klikkasi heti ensipäivästä lähtien, joiden kanssa naurettiin, matkustettiin, opiskeltiin ja juhlittiin, joiden kanssa itkettiin hyvästejä jättäessä, ja joiden kanssa vannottiin tapaavamme taas mahdollisimman pian, ei kevät olisi ollut näin onnistunut. Olen niin iloinen, että juuri nämä ihmiset olivat juuri tässä kaupungissa tänä keväänä. Toivon todella, että meidän reunion-suunnitelmat onnistuvat ja päästään taas viettämään aikaa ehkä jo syksyllä. À bientôt mes amis!

Tykkää-merkinnät

Kommentit