SaraBackFitness

Jag har fått besök av min syster Camilla nu här i Stockholm, vilket är så kul! Hon ska stanna en hel vecka så vi kommer att hitta på en hel del skoj. Mest ser det ut som att vi ska träna eftersom vi båda nu har ett Bruce medlemsskap . Bruce är alltså ett koncept som innebär att man betalar 690kr/mån utan bindningstid eller 590kr/mån med en bindningstid på ett år och får tillgång till 200 studios (gym, simhallar, dansskolor, crossfitboxar mm) i Stockholm och kan boka in sig på en massa olika pass. Det är super bra tycker jag! Tänk att man med ett medlemsskap kan gå till en massa olika gym. Jag startade mitt medlemsskap i måndags och har redan hunnit testa på kampsport, balett, pilates och crossfit. Idag tänkte vi testa nån typ av yoga. Lite sugna är vi på värmeyoga, alltså när man tränar yoga i ett uppvärmt rum. Vi kommer att testa olika sorters pass under veckan Camilla är här och publicera dessa i våra Storyn på instagram, så följ med oss där om ni är intresserade. Ni hittar mig på @sarabackfitness och Camilla på @backcamilla.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har spenderat hela helgen i Örnsköldsvik tillsammans med min bror Robert och hans flickvän Victoria och såklart också deras hund Rölli och katten Larven. Vi har haft en jätte mysig och kul helg! Precis vad jag behövde just nu. Vi har mest tagit det lugnt, kollat film, varit ute i snön, hälsat på hästarna i stallet, spelat bingolotto och skojat. Jag tränade också en gång på ett gym i Bjästa. Minns inte riktigt vad det hette, men det var ett väldigt fräscht och snyggt gym!

Här kommer ett bildregn från helgen.

Just nu sitter jag på tåget tillbaka till Stockholm. Jag känner mig mycket gladare nu än förra veckan och det är tack vare Robert, Victoria och djuren. Tusen tack för en super helg! Nu väntar några dagar ensam innan min syster Camilla kommer på besök. Det ska bli jätte kul att ha henne i Stockholm en vecka.

Likes

Comments

Nu är vi i rullning igen. Vi evakuerades ur det gamla tåget genom att de placerade ut en slags bro mellan de båda tågen som man skulle gå över. Det gick smidigt och bra. Sedan fick vi gå och sätta oss i första klass och blev bjudna på kaffe, te och fika. Jag tog bara en kaffe eftersom jag försöker hålla mig till dieten.

Jag tänkte berätta lite om min diet i nuläget. Kcal-intaget varierar lite från dag till dag eftersom jag alltid äter extra ris på mina benträningsdagar, men byter ut det till sallad resten av dagarna. Det blir alltså tre dagar med extra ris och fyra dagar utan. I mitt ursprungsschema har jag en hel del kyckling som proteinkälla, men på senare tid så har jag börjat byta ut en del kyckling mot annat, ofta vegetariskt faktiskt. Det kommer en period varje månad som jag inte alls tål lukten eller smaken av kyckling. Kanske någon annan där ute märkt av samma fenomen. Det är garanterat någon tjejgrej som har med hormoncykeln att göra. Hur som helst så brukar jag dessa perioder byta ut det till antingen quorn eller sojaprotein. Dessa produkter gillar jag:

Över till mitt upplägg då. Jag äter sex måltider om dagen med ungefär tre timmars mellanrum. Jag försöker få i mig minst 3l vatten om dagen, men misslyckas tyvärr ofta. Jag är helt enkelt inte törstig. Men en hel del vätska får jag i mig genast på morgonen med min gröna smoothie (ca 700ml) och 1-2 Nocco under dagens lopp. Mina favoriter är Päron, Äpple och den nya Hallon/Citron.

Mål 1
1 d havregryn
4 äggvitor
bär

Mål 2
120g kyckling
100g sötpotatis
Broccoli
1tsk olivolja

Mål 3
120g kyckling/quorn/sojaprotein
En stor sallad med tomat, gurka, paprika eller 1dl kokt ris på bendagar
1/2 liten avokado eller 1/3 stor avokado

Mål 4
25g vassle proteinpulver
1dl havregryn
1msk jordnötssmör

Mål 5
120g kyckling/quorn/sojaprotein
100g potatis
Sallad + grönsaker
10 mandlar

Mål 6
1 ägg
4 äggvitor
En handfull spenat

Jag väger alla proteinkällor färdigt tillagade. Havregrynen mäts i okokt form.

Så här såg min matlåda ut idag på tåget och till höger ser ni vad jag handlade i tisdags.

Likes

Comments

Jag sitter fast! Ja tog tåget från Stockholm Centralstation klockan 06:22 i morse och hade ställt in mig på en 5,5 timmars resa upp till Övik, men nu sitter vi fast mellan Stockholm och Uppsala och har gjort det i snart 2 timmar. "I think there´s something wrong with the left phalange!"

Hur som helst så meddelade just konduktören att vi inte kan fortsätta med detta tåg på grund av tekniska problem och att vi måste evakuera till ett annat tåg som kommer om en timme. Jag tittar ut genom fönstret och ser att vi sitter typ två meter upp och omgiven av en åker. Hur ska vi på ett smidigt sätt komma ut ur detta tåg och in i det andra undrar jag? Bredvid mig sitter en småbarnsmamma med barnvagn och grejer. Jag tror jag får leka lite hjälte och hjälpa henne. Jag kan bära hennes vattenflaska.

Detta blir ett riktigt torsdagsäventyr!

Likes

Comments

God morgon! Wow, så otroligt mycket fin feedback och peppande kommentarer jag fick efter mitt senaste inlägg! Man vet aldrig vilka reaktioner man får och det känns hemskt att blotta sig och sina tankar offentligt. Ungefär som att ställa sig på en skjutbana. Rubriken kunde likväl ha varit "Skjut mig". Dock bevisade alla ni som tog er tid att läsa mitt inlägg och skickade iväg en kommentar hur mycket kärlek det finns ute i världen. Tusen tack!

Det känns lite som första skoldagen efter sommarlovet idag. En nystart. Det känns spännande och kul, men ändå lite skrämmande eftersom jag inte riktigt vet hur jag ska lägga om träningen ännu. Jag fick en kommentar om att jag borde sluta tävla och att jag inte sett glad ut på tre år. Jag måste inflika här att de senaste åren har varit en av de bästa och lyckligaste i mitt liv, samtidigt som de också varit de tyngsta. Jag har inte bara utvecklats fysiskt, utan också gjort en helomvändning vad gäller mental styrka. Vissa dagar har jag känt mig rent ut sagt odödlig. Det är bara det senaste året som allt har känts lite hopplöst. Trots att jag personligen tyckte att jag utvecklades och blev bättre gick tävlingarna bara sämre och sämre. Det tog musten ur mig att kämpa för något när det gång på gång inte gav något resultat.

Men helt ärligt. Jag, Sara Maria Back, tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, kommer nog aldrig i hela mitt liv att sluta tävla. Det kommer en dag när jag slutar tävla i bikinifitness, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag hela tiden att hitta på nya tävlingsmoment. Det ger mig motivation. För många ger ordet tävling en negativ känsla. Det är ett ord som väcker ångest, press och nervositet. För mig (och för alla andra tävlingstokiga människor) väcker ordet en känsla av iver, spänning, glädje och helt enkelt en adrenalinkick som heter duga! Alla är vi olika och det är charmigt!

Nog om det. Nu ser vi framåt istället. Jag är ännu lite förkyld så jag kommer inte att träna idag. Jag började däremot dagen med en regnig 40-minuters promenad och ska snart äta frukost. Målet idag är att:


1. Städa min lägenhet
Ingen nystart, ny diet eller nya mål utan en städad lägenhet. Jag vet att många håller med mig. Är det kaos runt mig så kommer det också bli kaos i mig.
Och ja, jag är beroende av produkten på bilden när jag städar. Den är magisk. Och nej, jag är inte sponsrad av Cillit Bang.


2. Förbereda fräscha, nyttiga och goda matlådor.

När jag tränar bra och regelbundet så äter jag också väldigt bra, men om jag blir sjuk och måste vila så äter jag alltid sämre. Jag ligger hemma och kan hitta på egna ihopkok som till en början är nyttiga, men sedan går långt över den gränsen. Tänk dig en proteinpannkaka med bär på...som sen får en klick jordnötssmör på...som sen får en klick nutella på....som sen äts med lönnsirap, grädde och sylt eftersom den annars skulle vara så torr att äta. När man ätit upp sin kaloribomb och inser sitt misstag tänker man att dagen ändå redan är förstörd på matfronten så varför inte gå "all in" istället. Jag kör en super nyttig dag imorgon istället. Det är jag i ett nötskal.


3. Svara på mejl, boka tåg norrut och boka flyg söderut.
Jag ska på utflykt till norrland i helgen! Men istället för att leka i snön med syrran som på bilden, så blir det att att leka med borsan och hans tjej.


4. Le varje gång jag ser mig i spegeln och ge mig själv en komplimang.
Jag vet, jag är lite töntig när det kommer till det här tänket, men detta är något ni måste testa. Det känns väldigt obekvämt och nästintill pinsamt att göra det, men just därför är det så kul. Det kanske känns som att alla komplimanger är lögner, men helt ärligt så är hjärnan väldigt osmart och du kan lura i den vad som helst. Den tror på allt vi säger om vi bara repeterar samma sak flera gånger. Men kom ihåg att den har en tendens att tro mer på de negativa meningarna, så se till att verkligen ge hjärnan rätt information.

Så där ja. Nu är jag redo att börja dagen!

Likes

Comments

Just nu är jag i en lite deppig period. Jag vet inte om det har att göra med vintern, mörkret och att jag varit en hel del sjuk, men något konstigt är det. Senast jag kände mig så här var 2009 när jag bestämde mig för att sluta spela fotboll och friidrotta, vilket resulterade i att jag kände mig vilsen, utan mål och saknade syfte i vad jag gjorde. Jag känner väl nu också att mina dagar saknar syfte. De bara går utan att jag känner att jag får något vettigt gjort och utan att jag kommer någon vart. Frågan är då; vart är det jag vill komma?

Min plan i år är tävla flera tävlingar i bikinifitness med målet att kvala till Olympia. För att nå det målet måste jag äta enligt en strikt diet samt träna varje dag, oftast två träningar om dagen dessutom. Här kommer mitt stora dilemma. Jag är trött på gymträningen. Jag får ångest bara av att tänka på att göra mig i ordning för gymmet. När jag är på gymmet kollar jag på klockan var tionde minut och hoppas att det snart gått en timme så att jag kan gå hem. Hur ska jag kunna uppnå ett mål om jag inte finner njutning på vägen dit? Jag är expert på att utsätta min kropp för påfrestning och smärta. Jag skulle kunna tvinga mig själv att gå till gymmet två gånger om dagen, lätt! Jag har gjort det ett helt år nu, men är det värt det i längden?

Jag har alltid älskat träning och speciellt styrketräning. Som friidrottare tyckte jag styrkepassen var en av mina absoluta favoriter och jag var väldigt bra på det. Stark och explosiv. När jag började med bikinifitness kände jag också en otrolig motivation och ett driv eftersom jag såg min kropp utvecklas hela tiden och tävlingsmänniskan inom mig var övertygad om att jag kan bli bäst i min gren. Jag hade som mål att vinna finska mästerskapen, bli proffs och tävla bland de bästa i världen. Nu sitter jag här fyra år senare och har uppnått allt detta, men känner jag mig komplett för det? Nej. Något har fallit bort på vägen. Jag har alltid tyckt om att inspirera människor och haft en vision om att bli en förebild för andra, speciellt för tjejer. Jag har alltid haft ett intresse och en passion för den mentala styrkan som var och en av oss besitter och känt att min uppgift är att bevisa att man faktiskt kan uppnå vad som helst i världen. Jag står fortfarande fast vid det. Vi kan åstadkomma mer än vi tror och bli precis vad vi vill, men det finns vissa faktorer som måste vara i balans. Man måste tro på det man gör och tro att man kommer att klara det. Man måste känna passion och verkligen älska det man gör. Man måste lägga ner all sin tid och energi på att lyckas och man måste ha en brinnande vilja. Man måste känna att det man gör har ett syfte. Det är som att vara på ett spännande uppdrag varje dag som ger lycka och motivation. Jag har känt allt detta och vet därför när det är något som saknas. Jag kunde vara så upprymd och full av energi att jag hade svårt att sova på nätterna eftersom jag ville att nästa dag skulle börja så att jag fick fortsätta min resa mot mitt mål.

Just nu har jag svårt att sova pga. oro och känner att de ovannämnda faktorerna är i obalans. Jag känner ingen iver att gå till gymmet och jag känner inget lyckorus efter en lyckad träning, vilket jag gjorde för fyra år sedan. Passionen och kärleken till det jag gör finns inte där. Jag vet däremot att jag fortfarande har det i mig. Drivet, passionen och en vilja att lyckas kommer aldrig någonsin att kunna tas ifrån mig, men det är något som kväver det just nu.

Efter att jag läst många böcker om just mental träning och personlig utveckling så har jag börjat inse att jag har en energiläcka. Förut gav träningen mig enormt mycket energi. Nu tar den mer energi ifrån mig än vad den ger. För att må bra så måste man känna att det man gör ger resultat, man ska känna att man utvecklas och hela tiden går framåt. Jag har inte tränat prestationsinriktat på flera år och det är något jag saknar otroligt mycket. Jag saknar känslan av att slå personbästa i olika grenar, jag saknar känslan av att komma först i mål och jag saknar känslan av att känna mig bäst på något. Just nu ser jag ingen utvecklingspotential i min träning. Jag tränar inte för att bli starkare, snabbare eller mer uthållig. Jag tränar för en enda sak: att se bra ut på en scen. Det svåra med detta är att den form jag anser vara min absoluta optimala toppform kanske raden med domarna inte tycker om. En vecka senare med en rad nya domare kanske min toppform faller dem i smaken. Jag vet ju helt enkelt inte vad jag ska förbättra. På vissa tävlingar är jag för stor, på andra för liten. Vissa domare gillar mer muskler, andra mindre. Ibland är bikinin fel färg (inte poppig nog), andra gånger är samma bikini "spot on". Efter många tävlingar som känts som ett misslyckande har jag kommit fram till att man aldrig ska ta en placering så seriöst och personlig. Jag har kommit fram till att jag alltid kommer att sträva efter den form som jag personligen tycker ser bäst ut enligt min kropp.

Som ni märker så tänker jag ofta väldigt mycket. Ni kanske inte riktigt förstår vad jag skriver och vad jag menar, men det gör inget. Att få skriva ner mina egna tankar i ord hjälper mig att bearbeta dem och komma med lösningar. Många av er tror säkert att lösningen för mig nu är att sluta tävla och träna. Absolut inte! Det finns ännu en hel del jag vill uppnå inom branschen, men jag måste hitta ett sätt att njuta av vägen till målet. Kan man tävla inom fitness & bodybuilding på proffsnivå utan att träna på gym? Eller åtminstone dra ner gymträningen från 6 dagar i veckan till 2-3 och träna andra grenar de övriga dagarna? Jag tror jag är redo för en ny utmaning.

Likes

Comments

​Det här inlägget gör jag i samarbete med Lulus.com och deras underbara klänningar och finkläder! När det gäller kläder är jag svag för snygga ryggar, t.ex öppen rygg, snörningar och annorlunda detaljer.

This post is in collaborations with Lulus.com and their gourgious dresses and clothes. When it comes to clothes I just love low cut back, lacing in the back and details.


Shop this outfit here!

Shop this outfit here!

Likes

Comments