10 sparetips

Heihei! Dette halvåret handler for meg om å spare mest mulig penger. Jeg har et mål og en planlagt reise som skal betales. For å klare dette, og virkelig starte sparingen for fullt har jeg måtte endre en del ting med livet mitt. Nå må ting prioriteres, og jeg kan ikke lenger være med på alt. Uansett hvilke planer du har for livet, er det greit med noen kroner på sparekontoen, så her er mine 10 beste sparetips!

- Opprett en sparekonto som du ikke har tilgang til. Jeg har opprettet min reisesparekonto på pappa sin nettbank. På denne måten har jeg ikke muligheten til å bli fristet til å ta ut penger, eller se de til en hver tid. Det funker supert for meg!


- Betal inn med en gang du får penger på konto. Når du får lønn/ukepenger osv, ikke la de stå på brukskontoen i flere dager. Da bruker du automatisk mer penger.


- Sett opp et månedsbudsjett. Jeg lever for 2000kr i måneden, altså 500kr i uka. Ved å ha denne begrensningen, og ikke tilgang til egne sparepenger vet jeg at dette er pengene jeg har. Om jeg så vil dra på kino en kveld, eller dra ut må jeg droppe noe annet en annen uke.


- Dropp kantinemat, og ikke kjøp lunsj/middag. På jobben min har jeg stående en pakke med knekkebrød, smør i kjøleskapet, også tar jeg med meg en banan hjemmefra. Det spiser jeg til lunsj. En pakke med knekkebrød varer en stund, og du slipper all de små butikkbesøkene, som i lengden blir dyre.


- Velg bort litt moro. Om du har lappen, kjør en kveld og tjen litt penger, istedenfor å bruke det dobbelte på byen.


IKKE gå i butikken når du er sulten. Haha, denne er så sann. Er sykt hvor mye unødvendig man drar med seg ut av butikken når man er sulten, alt frister liksom. Handling når du er sulten resulterer i bortkasta penger, og kanskje en unødvendig sjokoladebit...


- Sett et mål. Hvor mye skal du spare, på hvor lang tid? Om du sparer for lite en måned, må du spare litt mer neste måned for å komme i balanse. Om du som meg sparer til noe du har gledet deg til lenge, vil sparingen bli lettere. Uten pengene vil drømmen IKKE bli oppfylt.


- Kutt ned på shoppingen. Vondt gjør det, men nødvendig er det. Jeg eier veldig mye klær, og lite blir brukt. Når jeg drar på tur i 4 måneder, er det lite jeg trenger, og mye som ikke vil bli brukt på enda lenger tid. Kjøp kun det nødvendige, og let etter gode tilbud eller brukt.


- Gå igjennom tingene dine, og sorter ut hva du trenger og ikke. Jeg skal for eksempel selge en del vesker, og lite brukte klær snart. Er bedre at noen andre får glede av tingene, enn at de bare henger på en knagg hos meg. Last ned appen TISE, super smart app hvor du kan selge klærne dine enkelt. Følg meg: saraahanseen


Sist men ikke minst, GÅ INN FOR SPARINGEN. Om du ikke er motivert blir det vanskelig. Spar mot et mål, og jeg kan love deg at det føles bra når kontoen har nådd summen du ønsket.


LYKKE TIL MED SPARINGEN 💰😄

​- Sara

  • TIPS

Liker

Kommentarer

helenefremstad
helenefremstad,
saraaras
saraaras,