Om jag ska sammanfatta hela min tid på praktiken skulle jag säga att den var rolig och väldigt lärorik. Jag tycker verkligen att dessa 4 veckorna har gått blixtsnabbt. Men jag känner verkligen att jag har lärt mig väldigt mycket under bara 4 veckor. Man har hunnit komma in i det på riktigt och man har lärt sig alla rutiner och man ser hur pedagogerna jobbar för att stötta och hjälpa alla barnen så mycket som dom kan. 


Det som jag känner att jag lärt mig mycket av har varit att testa jobba med barn som har funktions nedsättningar. Till exempel autism. Min handledare jobbar också som assistent till en pojke med just autism och hon har visat mig mycket hur hon jobbar med honom och lär han så mycket som möjligt. Hon har visat mig olika strategier och hjälpmedel man kan använda sig av när man gör detta och jag har tyckt att det varit väldigt intressant att få lära mig lite av. Är också väldigt glad för att min handledare har varit hjälpsam och visat mig en massa saker och om jag har frågat henne något har hon alltid svarat och förklarat så jag förstår. Hon har också gett mig nya små utmaningar under tidens gång när hon sett att jag klarat av det. Jag har fått hålla i samlingar, aktiviter och fått sitta själv med en grupp barn och gjort olika saker, och jag är väldigt glad att jag fått chansen att testa sådana saker själv och inte bara kollat på hela tiden i 4 veckor, för jag tror att jag lär mig mest av att själv få prova och se vad jag klarar av. 

Men nu är praktiken över men det ska bli roligt nästa gång det är dags igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var min sista dag på praktiken vilket jag tycker var väldigt tråkigt för jag har haft superkul och trivts jätte bra! Idag hade vi ju då Halloween fest (som jag har skrivit ett separat inlägg om). Men annars har dagen sett ut som vanligt. I morse när jag kom åt vi frukost, sen hade vi festen. När den var slut åt vi middag och efter det gick vi ut på gården. På eftermiddagen tittade solen fram så vi var ute och lekte ganska länge. 

När vi gick in åt vi mellanmål och sen lekte vi som vanligt där inne fram tills jag skulle gå hem. Det var väldigt tråkigt att säga hejdå till alla barnen och pedagogerna, för vi har haft väldigt kul tillsammans dessa veckorna.

Likes

Comments

Idag hade vi vår Halloween fest på förskolan. Vi hade som sagt dekorerat hela avdelningen samt dukat upp bord osv. Dom flesta barnen kom ditt utklädda, vilket var väldigt roligt. Vi hade köpt sprayfärg som vi sprayade i deras hår och målade dom som ville i ansiktet. Vi bjöd på marängsviss och chokladbollar och hade lite disco, barnen tyckte det var super kul vilket var roligt.


Själva festen varade bara någon timme under förmiddagen i och med att vissa barn bara går på förskolan mellan 8 - 11, och vi ville ju såklart att dom skulle få chansen att få vara med

Likes

Comments

Idag har vi haft ytterligare ett födelsedagsfirande på förskolan. Det var en pojke som fyllde 3 år. Vi åt glass och sjöng för honom på morgonen. Efter det gick ungefär hälften av barnen till en lekplats vid stranden och jag och min handledare stannade kvar med dom andra barnen. Vi bakade chokladbollar och efter det låg vi och läste saga. Det var en väldigt mysig och lugn förmiddag. 


På eftermiddagen gick vi ut på gården med alla barnen samt barnen från avdelningen bredvid. Alla barn älskar att få leka tillsammans så dom blir alltid glada när vi ska vara med dom från avdelningen bredvid. Vi var ute ändå fram tills mellanmål. Efter vi hade ätit mellanmål stannade vi inne och lekte tills alla barn hade gått hem. 

Likes

Comments

Idag har varit en ganska ordinär dag på förskolan. Jag började senare idag så var inte med på frukosten, men när jag kom så gick vi direkt och tog på oss och gick ut på promenad. Vi skulle gå en lång runda med det började ösregna nästan direkt så vi gick inte så jätte långt.


När vi kom tillbaka åt vi och sen gick jag och en annan tjej som är på samma avdelning och köpte en pumpa. Vi dekorerade den tillsammans med några barn och plockade fram lite olika Halloween saker vi ska ha på vår Halloween fest. Vi pyntade lite överallt på avdelningen. Det blev väldigt fint och barnen tyckte det var jätte kul att få hjälpa till. När vi hade pyntat färdigt fick barnen leka och jag gick med en av barnen som skulle vila och satt hos henne tills hon hade somnat. Efter hon hade fått vila lite gick vi tillbaka till dom andra och åt mellanmål. Efter det gick ett par barn hem och vi andra ritade spöken, sen gick vi in till avdelningen bredvid innan det var dags att gå hem. 

Likes

Comments

Idag har varit en väldigt rolig dag. Vi började med att äta frukost som vanligt. Idag var en lite annorlunda dag för en tjej på avdelningen fyllde år. Jag och min handledare gick efter frukosten och blåste upp ballonger och tog fram lite kakor som vi skulle bjuda på. När vi skulle ha samling gick vi igenom dagen som vi brukar sen hade vi lite födelsedagsfirande, det var väldigt mysigt. 


Efter det gick en annan lärare men några av barnen till affären och handlade till Halloween festen som vi ska ha på fredag. och vi andra stannade kvar och lekte på förskolan. Efter det så åt vi mat. När vi hade ätit tänkte vi gå ut men vädret var väldigt dåligt och vi var väldigt få barn så vi stannade inne och hade dansstopp istället. 

Efter det åt vi mellanmål och gick in till avdelningen bredvid med dom barnen som var kvar.


Likes

Comments

Hejsan. jag är nu inne på min 4.de och sista vecka av min praktik. Har trivts otroligt bra och vill verkligen inte att det ska ta slut.


Det jag har fått göra under dessa veckorna är mest att umgås med barnen men har också fått testa på att hålla aktiviteter, vara med på planeringar och andra sorters möten. Jag har tyckt mest om att umgås med alla barn men det har varit väldigt lärorikt för mig att få testa på andra saker också.

En vanlig dag på min praktik ser ungefär ut såhär: Jag kommer dit halv 8 på morgonen. Mellan halv 8 - 8 så äter vi frukost. Det brukar inte vara mer än 3-4 barn vid den tiden, så det är ganska lugnt. Efter det får barnen leka fritt till ungefär halv 10 tiden, då mycket fler barn har kommit. Vid halv 10 har vi samling. Då pratar vi om vad vi ska göra under dagen och barnen får träna på veckodagar. Alla veckodagar har dom delat in i olika färger, så barnen får träna på det också. Under samlingen sjunger vi också och sedan äter vi frukt. Efter samlingen brukar vi gå ut och leka på gården eller gå till en annan lekplats i närheten. Avdelningen är en ute grupp så vi är ute så mycket som möjligt och så längre vädret tillåter.

Efter vi har varit ute går vi in och äter middag, då är klockan halv 12. Efter middagen samlas vi i olika små grupper där vi just nu jobbar med temat Halloween. Vi har gjort egna spindlar och spindelnät och spöken och dekorerat det på avdelningen. Efter vi har jobbat i grupperna får dom leka fritt. Antingen inomhus eller ute på gården. Vid halv 3 äter vi mellanmål och sen går dom flesta barnen hem. Dom få barn som är kvar går vi in med till avdelningen bredvid och leker. Dom sista barnen går hem vid 5 och förskolan stänger halv 6.

Likes

Comments

Min praktikplats ligger i centrala Landskrona. Det är en stor byggnad med 4 våningar. På varje våning finns 2 avdelningar vilket gör det till en väldigt stor förskola med mycket barn. Själva byggnaden är väldigt fin, det är en gammal byggnad som funnits väldigt länge. Runt om hela huset har dom en lekplats. Den är inte jätte stor men där finns ändå mycket olika saker barnen kan leka med, till exempel klättra i klätterställningen eller gunga. Förskolan ligger väldigt nära andra stora lekplatser som man kan besöka.

Lokalerna inuti är fina med rymliga rum och fönster med fin utsikt. Jag tycker det en bra lokaler för en förskola. Även fast där går mycket barn får ändå alla sin plats och det blir inte för trångt.

Där jobbar pedagoger i nästan alla olika åldrar. Men dom flesta är unga, mellan 20 - 25, sen är det många äldre mellan 50 -60 år.

Likes

Comments

Hej, jag är en elev på Filbornaskolan i Helsingborg som läser andra året på barn och fritidsprogrammet. Under 4 veckor kommer jag göra praktik på Lundegården i landskrona. Det är en förskola som är ganska stor. Jag kommer befinna mig på vargens avdelning med barn mellan 3 - 5 år. 

Jag förväntar mig att det kommer bli väldigt spännande och intressant. Det är alltid roligt att umgås med barn och jag hoppas att jag kommer lära mig mycket. Förskolan verkar bra efter det jag har hört och personalen är väldigt trevlig. 

Likes

Comments