Sömnlöst

Så vart vi bortskämda med två nätter där alla tre barnen sov rakt igenom. Det är nog det bästa en småbarnsförälder kan uppleva, att få sova hela natten. Men självklart ska man inte vänja sig vid någonting allt för mycket, ellerhur?

Inatt vaknade saga vid 2-tiden och kunde inte somna om. Hon vägrade sova i sin säng fastän Linus erbjöd sig att sova där med henne, men hon skulle promt sova i vår säng. Så hon kröp upp bredvid mig, Lowe och Leo och Linus tog tillfället i akt och gick och la sig i Sagas säng. Jag passade på att mata Lowe när vi ändå var vakna men att kunna somna om kunde jag glömma. Saga somnade inte och klockan tickade på och tillslut väckte hon även Leo som då gick upp och kissade.

Jag sa åt dom att hämta pappa, han kom och la sig hos oss medan Saga gick in på sitt rum och lekte med stängd dörr. Man kan tycka att barnen borde sova 4-på morgonen och inte få leka, men efter flera timmars kämpande så orkar man faktiskt inte bry sig så mycket. Hon skulle minsann vänta till det tändes hos pingo (hennes ödla) som det förövrigt tänds klockan 7.30 hos. Hur mycket vi än förklara att det var mitt i natten och att det var 4 timmar kvar så struntade hon fullständigt i vad vi sa. Ibland kom hon och tänkte bjuda oss på ”mat” men blev ganska snabbt tillbakavisad till rummet då Leo försökte sova. Hans exakta ord till Saga var ”det är inte roligt Saga”. Hon tröttnade och tog iPaden och knatade in på sitt rum igen och drog igen dörren efter sig.

Helt ärligt så vet jag inte vad hon gjorde den kommande timmen. För jag själv var i en dimma av trötthet, ni vet när man är så trött och bara vill sova. Men så fort man är påväg att somna så kommer de två små fötter tassandes och man hör ”mamma”. Vid 6-tiden så lekte båda Saga och Leo hejvilt på rummet och jag skulle nog kalla det mer för en byggarbetsplats där de rev än ett barnrum där de lekte fint. Men ja, för trött för att bry mig.

Vid halv 9 tog Linus barnen med ner och åt frukost medan jag och Lowe låg kvar och vilade i sängen. Han var lite kinkig och kom inte riktigt till ro att äta, gnydde mest, så så mycket sömn blev det inte för min del. Strax efter 10 kom Leo upp för att vila och han somnade på två röda, så himla trött min lillkille. Därefter började min morgon och jag har nu hunnit med både blöjbyte, matning, städat köket och att köra en tvättmaskin. Nu är det dags för lunch.

Lots of Love, Angelica

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.se