Goodbye 2018 and hello 2019

Nytt år, nya tag. Ett bättre och starkare jag, det är vad jag vill att det här året ska handla om. Jag har inga specifika nyårslöften men däremot mål som jag vill jobba mot. Saker jag själv vill förbättra, enbart för mig och min skull.

1. Jag vill försöka bli av med mitt sockerberoende och få en hälsosammare kropp. Efter två graviditeter och alldeles för mycket gottesaker i soffan måste jag sätta stopp. Jag känner att konditionen är helt borta och styrkan finns knappt kvar. Idag satte jag ett stopp för godis, kakor, läsk och andra sötsaker. Funderar fortfarande på om jag ska ha en dag i veckan där jag får äta, men känner mig själv för väl och vet att en dag gärna blir tre och jag får börja om på ruta ett. När jag klarat mig några dagar så är jag oftast inte sugen alls, men äter ändå bara för att jag får. Viket resulterar i att suget kommer tillbaka och jag fortsätter äta och alla framsteg får förlorade. Jag vill även börja gymma igen, bara för att jag älskar det så in i helskotta mycket. Jag har kollat på gym hela kvällen och imorgon tänker jag faktiskt prova på ett nytt. Även om jag saknar fitness24seven så in i bomben, sen min tid i Skåne. Tyvärr finns det bara ca 2 mil bort och så långt tänker jag absolut inte åka för att träna.

2. Förra året så sa jag att jag skulle bli bättre på sopsortering och återvinning. Detta är något jag lyckades så himla bra med men känner att jag fortfarande kan fortsätta och bli ännu bättre.

3. Jag ska unna mig själv mer. Jag har och kommer alltid att göra, satt mina barn i första hand. Men någon gång ibland så är det faktiskt helt okej att köpa någonting till sig själv också, kanske bara en sån här sak som att gå till frisören. Sist var ju 2,5 år sedan! 🤷🏻‍♀️

4. Jag vill bli bättre på att låta saker passera, inte haka upp mig på sådan jag stör mig på. Jag kan precis som alla andra bli irriterad och grinig på saker som egentligen kan vara småsaker, men när de upprepas flera gånger om så blir det allt för ofta ett bråk. Sånt som egentligen hade kunnat undvikas bara om jag kanske sagt någonting tidigare. Detta gäller kanske mestadels i hemmet, så Linus, från och med 2019 så tänker jag glömma allt som hänt 2018. Så vid tjafs tänker jag inte ta upp det, hur irriterande, arg eller frustrerad jag må varit vid tillfället. Ser ingen poäng i att diskutera det vidare. Så, en ny start.

5. Mina barn, jag gör redan allt jag kan för dom, men jag vill bli bättre. När de vaknar så vill jag gå upp direkt och börja dagen med dom, inte bara slå på en film för att jag är trött och vill dra mig mer i sängen. Jag vill få bättre rutiner och få ut mer av våra dagar tillsammans. Framförallt nu när förskola, skola och jobb kommit in i bilden och jag ser dem alldeles för sällan. Jag vill ta vara på våra stunder tillsammans, innan jag vet ordet av de så är de 20 år, utflugna ur hemmet och kanske påbörjat sina egna familjer.

6. Jag vill bli bättre på att strukturera, planera och genomföra saker. Detta är något jag alltid varit extremt dålig på. Nu med bara 1,5 år kvar i skolan så vill jag göra allt för att det ska gå så bra som möjligt, vill inte vara ute i sista sekund. Jag ska bli bättre på att göra uppgifterna i tid och sluta tänka att jag har tid. För den där tiden den rinner så fort ut, framförallt när man både jobbar, har barn och hushåll som skall tas hand om. Jag vill värdera min tid bättre, för både min och min familjs skull. Jag vet att i det långa loppet kommer jag och de runt omkring må så mycket bättre av det.


7. Jag vill ta körkort. Så när jag känner att det lugnat ner sig lite i skolan och jag inte har praktik (vilket jag kommer ha de första månaderna) vill jag ge det en chans. Jag ska se till att övningsköra och göra tester och när jag känner mig redo även ge mig Ann proven. Innan 2019 är slut ska jag ha kortet i handen. 

Lots of Love, Angelica

Gillar

Kommentarer

linamynielsen
linamynielsen,
Himla bra mål!
nouw.com/linamynielsen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.seInstagram saraangelicas.se