Header

Mammalivet

Det hele startet natt til onsdag 22/03 - gikk med noe som føltes ut som litt kraftigere menssmerter. Siden jeg var førstegangsfødende la jeg meg i sengen å tok opp rietelleren i 01 tiden og holdt den gående til 02:30 tiden før jeg sa til samboer at vi kanskje burde ta en tur til sykehuset. 03:00 tiden var vi fremme på Ullevål sykehus og der ble jeg undersøkt på åpning og var 1cm. Fikk på monitor for å undersøke babyens hjerteslag + bevegelser. Endte med at vi dro hjem igjen og var hjemme i 5 tiden. Fikk med en stikkpille hjem for å prøve å dempe smertene - noe som ikke funka i det hele tatt.

Vannet mitt gikk i 05:30 tiden og smerten hadde nå også blitt værre. Men siden jeg ikke ønsket å bli sendt hjem igjen fra sykehuset så lå jeg heller å vrei meg i senga til 08:00 tiden. Da kom mamma med bussen bort og samboer ble vekket og vi var borte på sykehuset i 09:30 tiden igjen. Denne gangen hadde det åpnet seg til 3 cm, så det var fortsatt for tidlig for å bli lagt inn. Fikk prøve saltvann under huden for å bedøve smertene fra riene - noe som hadde null effekt. Fikk et rom å kunne "slappe" av på i mellomtiden. Før vi ble sendt hjem igjen nok en gang i 14 tiden og ble bedt om å komme tilbake i 15/16 tiden pga vannet.

Vel hjemme ble det egentlig bare værre og værre med riene, men holdt ut litt under en times tid før vi ringte inn å de ga oss klarsignal til å komme tilbake. Da vi kom til sykehuset i 15:30 tiden hadde jeg en åpning på 5cm - som betydde at jeg slapp å dra hjem og kunne få en plass i fødestua.

Epidural fikk jeg ikke før i 18:00 tiden - men etter den var satt var jeg i himmelen å kunne spise litt og fungere som normalt igjen. Etter det var det egentlig bare å vente på mer cm åpning. Og det sto stille på 6 cm i fler timer - så jeg fikk drypp [noe hu i magen reagerte på, så det var av og på]. De tok skrapetest av babyen hode 4 ganger for å sørge for at hun ville klare fødselen og ikke var sliten. Jeg endte også opp med å få antibiotika da de fant ut at jeg hadde infeksjon i kroppen.

Etter noen lange timer gikk det opp til 7, 9 og 10cm. Jeg hadde da i mellomtiden fått noen rier som epiduralen ikke ville funke på, men de var helt ok i forhold til de før epiduralen.

Midt under en rie ble jeg bedt om å snu meg for å starte å presse. Babyen hadde en lav puls på under 70 som gjorde at ting hastet. Plutselig sto det leger og fler jordmødre i rommet. Husker jeg ble så redd for både meg selv og babyen i det øyeblikket. Jeg fikk oksygenmaske og de dro frem sugekopp/vakuum for å få babyen lettest mulig ut. Jeg var så obs på å høre nøye etter hva de sa jeg skulle gjøre - slik at jeg ikke gjorde noe feil.

Etter 4 sett med rier var hun ute 23/03 02:14. Alt gikk så raskt at jeg ikke fikk med meg når hun var ute og at de tok henne ut fra rommet. Eneste jeg husker var at det ikke kom noen "naturlig" gråtelyd da hun var ute. Morkaka kom så ut med ett lite press på magen fra jordmor. Og etter få minutter kom de gående inn med lille Othelia Sophie og la henne på brystet mitt. Der tittet hun opp på meg med de store øynene og løftet hodet opp for å se seg rundt.

Det øyeblikket var magisk i seg selv. Tenk at hun som hadde bodd i magen min i 40+2 uker - endelig lå på brystet mitt.

Ble i ettertid fortalt at hun var en stjernekikker [kom ut med ansiktet oppover], noe som også "kompliserte" fødselen litt mer.

Jeg ble flyttet til barselsavdelingen og der ble det full rulle med tester av både baby og meg. Vi hadde begge infeksjoner- uheldigvis. Lille bolla sin gikk over relativt rask, mens jeg ble satt på en hestekur med antibiotika. Lørdag 25/03 fikk vi endelig dratt hjem. Noe som var både skummelt og fint samtidig.

Nå nyter jeg disse små øyeblikkene for fult - da jeg vet tiden går innmari raskt.

// Har du noen fødselshistorie å komme med?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Mammalivet

Klokken 10 i dag [nærmere 10:30 for disse nybakte foreldra] hadde vi time hos nyfødtfotograf - Alv Studio. Lille bolla var litt urolig med hender og føtter, men noen bra bilder er jeg sikker på at det ble. Gleder meg masse til å se dem!

Har gleda meg til denne timen helt siden hu lå i magen. Og Mariell var kjempe koselig og studioet var varmt og hjemmekoselig. Nesten så vi slokna i sofaen begge to mens hu holdt på.

Nå ligger vi i sofaen etter en lang dag og så snart bolla har sovna blir det å lage middag.

// Vært hos nyfødtfotograf eller planer om det?

Likes

Comments

Sara Alexandra

VIL IKKE SAVNE

Kvalmen
[ var bare kvalm de første 12 ukene, men forferdelig alikevel ]
Vann i kroppen
[ det å ikke få på seg skoa ordentlig, ikke kunne ha på ringen min og føle seg større enn man egentlig var ]
Den store bumpen
[ litt splittet mening om magen - men det å nesten ikke klare å ta på seg buksa stående, ikke klare å ta på seg sokker, ikke klare å barbere seg ordentlig eller klippe tåneglene - er ikke artig ]
Vektøkningen
[ gikk ikke opp mer enn ca 15kg, men det å se vekta gå til ett sted du aldri har vært før var ubehagelig ]

VIL SAVNE


Stryke på magen
[ noe helt spesielt å kjenne på magen å vite at det er en liten skapning man har skapt inni der ]
Spark/bevegelser
[ selvom det mot slutten gikk utover ribbein og sideflesket - var det en koselig følelse å kjenne på ]
Den store bumpen
[ det å gå med babymage var magisk i seg selv - kunne se den vokse litt etter litt hver uke og tenke frem mot den dagen man faktisk har baby på brystet i stedet ]

// Noe du kjenner deg igjen i?

Likes

Comments

Mammalivet

Torsdag 23/03 kl 02:14 kom lille bolla endelig til verden etter noen laaange timer med mye frem og tilbake på sykehuset. Hele 50cm lang og 3105gr ♡

Vi kom hjem fra barsel i går og første natten her hjemme gikk overraskende bra. Men det føles helt uvirkelig. Tenk at man faktisk kan skape noe så søtt og uskyldig?

I skrivende stund ligger hun i armkroken å sover søtt. Nå skal vi bruke de første dagene på å bli vandt til situasjonen også kommer hunden vår hjem igjen. Blir spennende å se hvordan hun reagerer på lille bolla.

Kommer til å legge ut fødselshistorien senere.

// Hatt en fin helg? ♡

Likes

Comments

Mammalivet

Tenk at denne vuggen er 27 år gammel, og fortsatt like fin. Denne vuggen lå jeg i når jeg var pitteliten og bolla skal også få gleden av å ligge i den. Kanskje den kommer til å fortsette å gå i arv? Jeg vet i allefall at jeg skal ta vare på den etter bruk. Eneste som er gjort med den er å beise den med litt hvitt. Jeg er ikke så veldig glad i furu generelt, men ville heller ikke ha en helt hvit vugge.

Denne har stått på hytta til pynt med masse kosebamser oppi. Så den er kun brukt av meg. Ganske spesielt å tenke på at bolla blir nummer to til å sove søtt oppi der.

// Fler som har gammel vugge i hus? 

Likes

Comments

Sara Alexandra

I dag er det 4 års dagen til min kjære og meg. Vi har nå klart å finne på noe festligheter og hatt noen endringer på disse årene som er gått.

♡ Reist til Kiel, Hellas, Tallinn, Roma & Filippinene
♡ Kjøpt leilighet sammen [tillegg til å ha bodd i 2 andre leiligheter]
♡ Kjøpt hund [Aria som blir 4 i sommer]
♡ Kjøpt ny bil [eller kjæresten har gjort det - familiebil ]
♡ Venter en prinsesse 23.03

Det er utrolig hvor mye èn person kan forandre livet/hverdagen til en annen. Veldig takknemlig for at han plutselig en nyttårskveld i 2011/2012 kom på fest i leiligheten min. Tok litt tid før vi startet å henge sammen utenom på fest, men 17.03.2013 ble vi kjærester. Vi går vel i strupene på hverandre innimellom og har våre stunder, men uansett hva det har vært har vi kommet oss gjennom det. Kan ikke gjøre noe annet enn å elske han - i gode å onde dager som man sier.

// Har du kjæreste/gift/samboer?

Likes

Comments

Mammalivet

Termin: 23.03.2017
Hvor langt på vei: 39+1 [ 97,2% ]
Dager igjen: 8
Kjønn: Jente
Baby cm/kg: ca 51cm / ca 3,39kg - 3,56kg i slutten av uka

MÅ ha: Ingenting spesielt
Liv i magen: Driver fortsatt å turner rundt i magen - og kjenner stadig bevegelser mot ribbein og i sideflesket.
Hodet: Festet
Innkjøp: Ikke kjøpt noe mer til lille bolla.
Humør: Klar for å møte bolla - og håper hun kommer snart!
Neste kontroll hos jordmor: 23.03 på termindato

// Har du vært på 3D ultralyd? [ Disse ble tatt før uke 30 ]

Likes

Comments

Mammalivet

I og med at det er 9 dager +/- til bolla i ovnen skal ut - er baggen til sykehuset allerede pakket. Jeg er ganske sikker på at jeg har pakket med meg alt for mye, men det er vel bedre å være på den sikre siden vel. Aner ikke om strl 50 vil passe - dermed er både strl 50 og 56 pakket ned. Siden jeg har fått dilla på milkyrolls [kjøpt på ebay] måtte de pent få være med i baggen de også.

suttekluter / bleier / våtservietter / smokk / lillelam heldress / hentesett [midten] / bodyer / strømpebukser / sokker

Det må vel være mer enn nok antar jeg. Mye å velge mellom om det skulle bli for mye og hvis det er noe som mangler får man vel alltids lånt noe på sykehuset til bebbi. Har også pakket med dorull siden jeg har hørt det som er på sykehuset er altfor hardt. Blir vel å slenge nedi litt sminke, kjeks, toalettsaker generelt og kjærestens boksere.

I tillegg har flinke mormor strikket bilsetepose med de søteste sauene på. Selv har jeg heklet teppe og det må vel få lov til å være med det også. I og med at vi har hund er tanken å ta med enda ett pledd som kan få duften av den nyfødte - slik at hunden kan vende seg til lukten før bebbi kommer i hus.


// Har jeg pakket altfor mye - eller ser det greit ut? 


Tips tas imot med glede over hva som er unødvendig og nødvendig.

Likes

Comments

Hurra for meg som fyller 27 år. Jo eldre jeg blir - jo mindre bryr jeg meg om bursdagen min. Men er evig takknemlig for hilsner jeg får og blomster. Hihi.

Dagen min startet med å våkne til at det lå McToast til meg ute i gangen siden den snille kjæresten kjøpte før han dro på jobb i dag morges. Ellers har dagen min gått til å ligge langflat i sofaen å hekle + en aldri så liten powernap.

Fikk besøk av mormor, morfar og mamma - spiste kake. Og nå ligger jeg langflat i sofaen igjen med beste kjæresten ved min side.

Diskusjonen er i gang om hva vi skal ha til middag. Da jeg nevnte vi kunne ha tomatsuppe, fikk jeg raskt tilbake "vi kan'ke ha suppe på bursdagen din". Og det er vel litt sant, man må vel unne seg noe ekstra godt.

// Noen middagstips på denne bursdagsjenta?

  • 166 Lesere

Likes

Comments

Foto

Rase: Shiba ♡ Navn: Aria ♡ Født: 30.06.2013 ♡ Kjønn: Tispe ♡

Lille reven min er plutselig ikke så liten lengre. Gikk gjennom noen gamle bilder å savner virkelig valpetiden hennes. Hun blir 4 år allerede nå i sommer - tiden flyr. Hadde en ganske enkel valpefase, siden oppdretter allerede hadde henne stueren når vi hentet henne 9 uker gammel. Så eneste vi måtte trene på fra bunn var det å kunne være alene hjemme og oppdragelse.

Valget av denne rasen var ganske så enkel. Mamma og jeg hadde nemlig en Amerikansk Akita når jeg var tenåring - men jeg ville ikke ha en så stor hund. Og disse to rasene er i "familie" så å si. Tenkte vel på å skaffe min egen hund i noen år før jeg faktisk tok steget med å kontakte oppdretter. Og nå er hu lille særingen mitt lille gull, selv med alt tullet hu kan finne på.

// Har du noen dyr?

Likes

Comments