NYTT KAPITELL

Jag bläddrar verkligen ett kapitel fram i livet känns det som nu. Känns väldigt spännande men även lite läskigt att lämna det säkra och nu vara helt fri på egna ben. Jag har verkligen gått i en viss typ av skola hela mitt liv fram tills nu, då jag har haft en viss rutin och plan för framtiden. Nu när jag tagit examen lämnas jag utan planerade rutiner för mig och helt fri. Såklart även i den ständiga frågan: men vad ska du göra nu då?


Jag förstår verkligen att folk frågar den frågan, jag själv gör det också, men ärligt så kan jag tycka den kan vara ganska uttjatade. Trots att jag är en sjukt planerande och strukturerad människa så tycker jag att det är lite jobbigt att få frågan vad jag ska göra när jag precis slutat en utbildning på tre år där mitt liv vart väldigt planerat av andra och väldigt strukturerat. Förstå mig rätt, jag har ÄLSKAT min tid i skolan. Men för en gång skull har jag nu inget planerat alls och är fri att göra exakt vad jag vill! Jag vet därför inte vad jag ska svara på den frågan, just för att jag vill just nu inte veta vad jag ska göra exakt, jag är väldigt öppen för allt och vill göra saker som jag älskar och blir lycklig av. Jag vill uppfylla massa drömmar jag har, se och göra nya saker och upptäcka världen. Det är det jag vet, att jag vill massa saker, jag är så taggad på så mycket saker som jag bara vill göra NU NU NU. Och det känns så bra, att jag känner mig så pepp på att upptäcka massa nytt och så pepp på att följa mina drömmar. Och det är väl ändå ett svar då? Jag ska nu kämpa för att uppfylla mina drömmar och bara låta saker hända.

Så ja, att sluta skolan och någon som gör en struktur åt mig är läskigt, men också otroligt befriande, det är nu jag kan göra precis vad jag vill. Jag tror verkligen på att så länge du har viljan, stora drömmar, mod, peppad på nya saker och är öppen så kommer saker falla på sin plats och gå din väg. Mitt problem är bara att välja vart jag ska börja och hur.. men vet ni, det löser sig. Och det kommer från mig, överplanerade Sara, men ibland behöver inte allt vara så planerat och ambitiöst. Så råd till mig själv, sluta vara så himla ”duktig” och låt saker hända. Hakuna matata och tack för mig. Tvivla aldrig på att du kan göra saker och sluta aldrig drömma stort. KÖR!!


Gillar

Kommentarer