Morgonrutin

Jag älskar som ni kanske vet morgonen och tycker att det är bästa stunden på hel dagen. Jag älskar att gå upp tidigt och ha en produktiv men samtidigt jätte lat och lång morgon.
Min morgon rutin som jag föredrar innehåller:

Vakna tidigt
Jag vaknar gärna runt 6/halv 7 och är oftast väldigt pigg då också. Det är så konstigt, nu för tiden kan jag vakna jätte tidigt och bara vara klarvaken direkt och må super. Förut kunde jag knappt gå upp när mitt alarm ringde och jag kunde ligga och snooza i en timme innan jag släpade mig själv upp och var så trött att jag nästan somnade vid frukosten framför tv:n. Så länge jag får 7 timmars sömn så har jag inga problem att gå upp på mornarna.

Tvätta ansiktet/Borsta tänderna direkt
Jag går direkt från sängen till badrummet för att gå på toaletten och sen tvätta samt smörja in mitt ansikte. Efter det borstar jag alltid tänderna. Jag känner mig så ofräsch när jag inte gör detta direkt när jag vaknar.

Yoga
Bästa starten på morgonen är helt klart att bara väcka kroppen rent fysiskt. Jag tycker att det kan vara jobbigt att tex ta sig ut på en löprunda direkt på morgonen, så yoga i 20-30 min på morgonen tycker jag är perfekt. Gärna i någon kombination av lättare stärkande, stretching och flow. Här är ett morgon yoga pass jag gillar för tillfället:

​En god frukost
För mig är även frukosten det bästa målet på dagen och när jag har tid lägger jag gärna extra tid på att göra en lyxig frukost. Gröt med frukt på och mandelmjölk, bananpannkakor med bär och nöt smör,​ avokado mackor och yoghurt med granola osv.. och såklart minst en stor kopp kaffe.

Avkoppling
Medan jag äter min frukost gillar jag att koppla bort min alltid högt arbetande hjärna och kolla på lite videos på youtube eller någon serie jag följer på play eller netflix. 


Det här är alltså hur jag föredrar att starta min morgon, inte hur den exakt alltid ser ut. Tex när jag går i skolan går jag alltid upp 06.00 och börjar 09.00, så vissa dagar orkar jag yogan andra dagar inte, men jag har i alla fall försökt att starta mina mornar med denna 17 minuters långa yogan och försökt njuta av goda frukostar.
Men på helgerna försöker jag att alltid starta dagen med lite yoga minst 20 minuter och unna mig en god frukost och en lång stund framför någon bra serie eller så. Tycker att det är så viktigt att starta dagen med att fokusera på mig själv och gå in i ett positivt mindset.

Längtar såååå till somrarna när jag kan starta dagen med promenad/joggning eller yoga ute på min balkong och sen bara njuta av kaffe och dunderfrukost ute i solen (förhoppningsvis), det är verkligen så härligt och min favorit sak att göra som lite egentid.

Vill till solen så gärna just nu!! vill resa resa resa

Gillar