Mina tre favoritfrukostar

Jag är en sucker för långa frukostar på morgonen och blir helt lycklig i själen av det. Vakna runt 07.00, ta min morgonpromenad göra mig en stor kopp kaffe, sätta igång med att göra frukost och sedan avnjuta den framför ett bra program som jag missat eller någon mysig persons vlogg på Youtube. Sedan går jag ofta på runda två som består av en till stor kopp kaffe och en liten minifrukost till. SEN kan min morgon starta vid ca 12.00. Det är min älsklingsmorgon och något som jag gärna skulle ha som morgonrutin varje morgon. Jag älskar att vakna tidigt, men jag vill helst gå i min pyjamas minst fram till 12.00.

Här kommer tre av mina absoluta favoritfrukostar.

1. Steel-Cut oats med kanelstekta äpplen.
Alltså YUMMIE, har ni inte provat så måste ni köpa hem steel-cut oats och göra gröt på, finns på alla vanliga matbutiker. Blanda 1,5 dl med ca 1,5 dl vatten och 1,5 dl havremjölk och det blir världens krämigaste och godaste frukostgröt. Som topping nu på hösten älskar jag att skiva ett äpple och steka i massa kanel och salt. Annars gääärna blåbär!!!

2. Hemma gjord granola med yoghurt + frukt
Jag själv skulle beskriva mig som kungen av granola. Det är det absolut godaste jag vet och går att göra massvis av varianter av. Mitt favoritrecept är nog att blanda havregryn med hackade hasselnötter, solroskärnor linfrön pumpakärnor, kanel, salt och sedan mosa i banan för att få de goda granolaklumparna. In i ugnen på 175 grader tills nötterna är gyllene och blanda sedan ner russin. Äter det helst med yoghurt och gärna skivad apelsin på sidan av.
(Världens konstigaste tips som jag alltid gör är att hälla en skvimp kaffe över yoghurtskållen)

3. Bananpannkakorna
Såklart. Blanda 1 ägg, 1 banan, havregryn, havremjölk, kanel och salt efter konsistens. Stek på och avnjut med tex, hallon, blåbär eller äppelmos. Toppa med yoghurt och ett nöt smör (jag älskar tahini).

Gillar