Lucka 3, koreograferande, vänner och vin

Godmorgon ifrån den tredje december. Jag verkligen älskar mornar, det är verkligen den bästa stunden på hela dagen. Jag startat helst min dag vid ca 12.00, fram tills dess vill jag äta frukost länge, helst två stycken, medans jag kollar på nyhetsmorgon och såklart julkalendern. Jag tar allt i super långsamt tempo och har inga måsten, så härligt! Dagens frukost ser kanske inte jätte julig och god ut, men det var väldigt gott. speciellt min musli som jag stekte i pepparkakskrydda som jag tipsade om i lucka 2!

Dagens planer jag har på listan är att:
- tvätta (har en proppad tvättkorg, bläää)
- åka in till stan för att kolla efter julklappar
- göra matlådor
- göra en icke-slö jul granola i ugn
- ringa och prata med mamma

Jag hade en jätte mysig gårdag i alla fall! Startade med långmorgon framför tvn bara och åkte vid 12-tiden in till skolan för att börja koreografera lite inför min workshop jag ska ha på jullovet. Vid 15.00 skulle några i klassen mötas upp på plattan för att sprida dansglädje och reklam för balettakademien 60-år. Vi har gjort det några gånger, men igår körde vi på jultema. Så en liten ''dansa med oss dans'' och sen dansstopp till julmusik, och wow vad hände med människorna igår?? Tidigare har folk knappt vågat röra på sig, men igår så fick vi väärldens respons och dansglädje. Folk bildade som en ring runt oss framför juldekorerna på plattan där alla från små till gamla bara joinade oss och dansade tillsammans i ca 45 minuter till julmusik i form av dansstopp. Det var magi alltså, tänk vad julen faktiskt kan göra med människor, för jag tror verkligen det var det som gjorde att vi fick helt annan respons nu än tidigare. Det var så fint, lite julmusik och människor vill faktiskt vara med och dansa loss medan de passerar i julhandeln, julen sprider ändå glädje och kärlek alltså. Jag vet inte men jag började tänka så mycket hur fint det är när vi som främlingar kan samlas och bara sprida glädje, gemenskap kan göra så mycket gott! Så ni som inte var där missade något!
Efter det satte några av oss i klassen och fikade på espresso house innan vi sedan gick för att de en dansföreställning av vår nuvarande lärare i modernt, Helena Franzen, väldigt fint! Efter hade jag bjudit hem vänner från klassen på tacomys eftersom att vår Lotta hade fyllt år, så jag tyckte att vi skulle fira henne lite. Så vi åt tacos, drack vin, pratade och lekte charader. Det är sådana stunder jag börjar tänka på att det snart är över i skolan, att inte jag kommer ägna hela mina dagar med dessa underbara.. Men vi hade en jätte mysig kväll tillsammans i alla fall, mer av sånt!
Ha en underbar 1:a advent och hoppas ni alla Gävlebor inviger vår väldigt fina julbock tillsammans idag, kanske starta en julig dansstopp medan alla ändå är samlade??

Gillar

Kommentarer