LONDON 2018

Här är en del bilder från min och Lottas 16 dagars tripp till London där vi hade vår praktik. Vi hade verkligen en jätte bra resa och vi hann med sjukt mycket. Dels ta massa klasser, tror vi tog ca 21 stycken och sen se en hel del olika platser i London, äta en massa god mat, se musikaler och även bara umgås med varandra. När det gällde praktiken så ville vi satsa på att utveckla oss och få mer info om den kommersiella dansvärlden i London, därför tog vi mest heels-klasser/workshops och hiphop, även lite jazzfunk och house.  Sedan hade vi även en kontakt som jobbar i London som vi träffade över en kaffe och även tog klass för, som vi fick massa tips och råd om att arbeta som dansare i London. Vi tog mest klasser på Studio 68, Pinapple och sen en fantastisk workshop för Galen Hooks på Urdang. Vi fick både väldigt positiva och även negativa bilder om dansen och studiosarna i London. Kan helt ärligt säga att Studio 68 hade grymma lärare som kom, men att varken jag eller Lotta fick en så välkomnande eller proffsig känsla där tyvärr, jätte litet och inte jätte trevlig personal tyvärr. Plus att lärarna kändes väldigt beroende av att få sig själv på film för att kunna marknadsföra sig, vilket är förståelig då de får betalt per person som kommer, helt annat än i Sverige, men det kunde ibland kännas trist när lektionen ''gick ut på'' slut filmen och inte utlärandet. 
Men alltså många av klasserna vi tog, WOW så grymma dansare och lärare. Åkte hem med massa inspiration och pepp verkligen!! Tack till Lotta som gjorde resan super och som stod ut att bo super intimt med mig i 16 dagar! Det måste göras om!

Några notiser från att ha dansat där:
-Nästan alla sminkar sig och har mer lättklädda scen-snygga outfits då hetsen över att synas är väldigt stor då många är på klass för att faktiskt få jobb. ovant för mig som typ aldrig sminkar mig, medans jag där bar smink varje dag för att också få mer känsla och karaktär och det hjälper faktiskt, är det en sexig heels-klass, ja men varför inte ta på sig läppstift och snygg bh liksom?
-Folk (de flesta) där är väldigt duktiga på att säga förlåt, gärna övertydligt, så var noga att säga tillbaka.
-Dansarna gå mer all in och tar för sig, så det gäller att hänga på.
-De dricker sällan vatten under klass, haha.Gillar