De små godbitarna i livet

Godmorgon kära ni. Hoppas ni mår bra och är friska och välmående, hoppas också ni tar hand om varandra lite extra nu, gör vad man kan för varandra. Det lilla.

I en oviss värld just nu är lite tungt för oss alla. Som samhälle och på individnivå.
Vi kan hjälpas åt och ta ansvar som samhälle och sedan försöka så gott det bara går ta hand om oss själva, det är lika viktigt de. Att hålla sitt mående i schack för att kunna hjälpa runt om.
Jag i mig själv lite oviss, lite ''fast'', kanske inte kan göra de som planerat måste också skapa mig en acceptans och nöjdhet i det som faktiskt redan är så bra och fint, här framför mig. Att om inte en väg går, finns en till minst lika bra, kanske inte väg 1 var menat just nu. Så ser jag på det mesta i livet. Att saker och ting händer av en anledning och att de vi kallar ''misslyckanden'' ibland bara behöver hända föra att lära.

Uppskattning av nuet, de små tingen vi faktiskt har som man saknar när de tas ifrån en.
Medvetenhet om den ständiga prestationshets, jämförelse med omvärlden, acceptans, tacksamhet för de som brukar vara så självklart. Ja saker vi lär oss och förhoppningsvis tar med oss i framtiden.
Jag känner att jag utvecklas och omvärderar vissa saker, reflekterar mycket kring vad och varför jag vill saker och ser värdet i vad de är för små saker i min vardag som ger mig sån lycka. Att jag inte behöver prestera och nå kickar för att känna lycka. Det är svårt och behövs övas på. Speciellt för en sådan som mig som levt mitt liv mycket genom kickar och endorfiner. Vinna tävlingar, varje dag under 3 års tid prestera varje dag, tänka fram fram fram. Lätt att glömma de vardagliga saker som är så viktiga, som ger glädje. Bli medveten om hur viktig balansen av stort och smått är för mig mig. Jag behöver det lilla som de stora. Utmaningar, frihet, nytt, stora drömmar och även trygghet, bara vara, andas i nuet med mig, vara stolt i de.

Därför vill jag dela en lista på 10 små saker som ger mig lycka i vardagen:

-min heliga frukoststund med dunder frulle och kaffet.
-min yoga och meditation, känner mig så grundad, kärlek för mig och tacksam för att bara få finnas och vara frisk.
-promenera och prata om livet med en vän.
-en löprunda i solen, ojoj bästa.
-baka och laga mat.
-bara sitta i solen och le.
-smörja in min kropp med kokosolja.
-umgås med min underbara familj.
-vara kreativ på något vis.
-ge en komplimang till främling, eller bara se en människa extra mycket.
-
Här har vi en lyckobild. Jag, sommarfräsch, utomlands, strosandes, kaffe, fri.

Gillar

Kommentarer