Header

Ibland är jag väldigt orolig för mina barn, jag tänker på saker som jag var med om som liten och vill verkligen inte att mina barn ska gå igenom samma sak. Jag tänker mestadels på den mobbning som jag var utsatt för, inte bara i skolan men även på fritiden. Då fanns ändå inte sociala medier och mobilkameror så jag är otroligt tacksam över att jag slapp det, men det gör ju inte mina barn. Jag försöker fråga, finnas där och lyssna men jag tror inte att man som tonåring alltid berättar allt för sin mamma.

Jag minns allt för väl när jag var liten och min pappa sa att att det var någon i hemtelefon som ville prata med mig så jag sprang dit. Det var en tjej från klassen som frågade om vi skulle leka och jag blev överlycklig för det var ju aldrig någon av tjejerna som ville vara med mig. Jag var supernervös och pirrig, gjorde mig klar och fick skjuts av mina föräldrar hem till tjejen. De lämnade av mig vid hennes hus och jag knackade på. När hon öppnade dörren och såg mig så blev hon inte glad. Hon undrade vad jag gjorde där och det var då jag förstod att någon annan ringt och lurat mig. Det var inte alls hon som hade ringt och jag kände mig som en idiot, det borde jag ju ha förstått att ingen av tjejerna skulle vilja umgås med mig. Hemtelefon, det var liksom det värsta vi hade på den tiden. Det var ju ingen mobbare som satte sig ner och skrev ett brev till mig. De ringde istället. De kanske såg det som ett roligt bus att lura mig med olika saker men jag kände mig så otroligt förnedrad varje gång. Jag som blev så glad för att någon ville vara med mig och tog kontakt och sen visade det sig att jag bara blivit lurad. Sånt är verkligen förödande för en liten tjej som redan har fått dålig självkänsla av all jädrans mobbning.

Usch, jag hoppas och önskar att jag kan skydda mina barn från den känslan men jag vet ju att det inte går. Jag kan tänka mig att mina föräldrar blev lika glada som jag var när någon hörde av sig och ville leka. De gjorde ju också allt de kunde för att skydda mig men man kan inte skydda sina barn från allt hur mycket man än försöker.

Likes

Comments