Jag tror alla har känt den känslan när de precis har sett en dansfilm och bara vill lära sig dansa och samma med en film som de sjunger i. Det håller i sig den kvällen men efter natten är det plötsliga begäret som borta med vinden och ligger bara kvar som en liten längtan som snart svalnar och är helt borta i slutet av dagen efter.

Jag är en tjej som har varit väldigt osäker och förvisso fortfarande är men mer förr och jag ville gärna vara bäst på det mesta så jag höll på med det mesta när jag var yngre. Bland annat dans, sång, ridning och instrument... Idag är jag besviken att jag inte fortsatte, inte för den skullen att jag ska vara bäst men för jag kommer ihåg hur mycket jag tyckte om det. Jag tror att jag tänkte för mycket på vad som skulle få mig att se bäst ut och vad alla andra skulle tycka. Jag tänkte aldrig på vad jag verkligen tyckte och brydde mig därför inte nog för att fortsätta, det blev tråkigt i längden av att tänka så. Jag funderar på om man skulle uppta de grejerna för jag brinner fortfarande för musik och djur idag. Jag älskar djur idag och skulle inte kunna leva utan dem. Jag älskar musik i nästan alla former och skulle jätte gärna kunna uttrycka mig i sång och dans så därför önskar jag verkligen att jag hade fortsatt.

Men vi får se om det håller i sig, det kanske bara är alla filmer och serier som påverkar mig... ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Rädsla är någonting som är vanligare än vad vi tror. När de flesta tänker på rädsla tänker de när man blir t.ex. skrämd, om man blir förföljd eller liknande.  Den sortens rädsla finns självklart men det är definitivt inte den vanligaste! 

Jag är rädd jätte ofta, tyvärr... Jag tycker det är jobbigt för att det gäller i stort sett nästan allt som behövs för att ta sig igenom vardagen, livet. Gå med CV:n, övningsköra på körskola, prata med människor som jag inte känner... m.m. Jag har alltid varit avundsjuk på de som kan prata med allt och alla! 

Jag säger inte det här för att jag vill meddela hela världen vilka problem jag har, jag vill uppmärksamma folk. Det är just den här typen av rädsla som är vanligast, kanske inte de här sakerna exakt men ni fattar vart jag vill komma. 

Man är rädd för att misslyckas, för att man inte är bra nog. I dagens samhälle är det en av de vanligaste  problemen för att vi oftast blir påtvingade en viss bild. Det här har ni säkert hört talas om tusentals gånger och är säkert ganska less på det, men det är verkligheten. För de som är trygga i sig själva är det nog ganska svårt att verkligen förstå.

Att behöva må så illa så det känns som att man ska spy för att få ett jobb, att gå med en klump i magen och tänka på om man sa rätt saker, gjorde rätt saker. Att ständigt gå och oroa sig för att misslyckas. Man blir inte utstött, folk tittar inte ner på en, det är ofta bara du själv som gör det. Man går och överanalyserar saker! 

Jag tänker på vad jag ska säga, ordagrant, jag säger det och sen måste jag tänka igenom hela situationen för att kolla så det blev helt rätt! Blir det inte det? Då kan man gå och må dåligt över det en halv dag, kanske en hel. Det är den här sortens rädsla som jag tror är vanligast men som vi inte ser till, för folk vågar inte ta upp det. 

Andra kanske uppfattar mig som feg?

Nej, jag tror inte att det är så många som gör det, sen finns det ju några rötägg, men det är en annan sak ;) Folk har mer förståelse för saker än vad vi tror. 

Jag och många andra är extremt osäkra och vi har hört så många gånger att vi ska ta tag i det, att det kommer bli lättare. Ja det kommer säkert bli lättare, men att ta det där första steget... Det är svårt, hur svårt som helst, det går inte att förklara. För att verkligen förstå måste man ha varit där. Det känns som att nästan varenda del i ens kropp bara skriker nej, medans det bara är ens huvud som vill, verkligen vill...

Rädsla... 

Vad lär man sig av det? :) 

Likes

Comments

Musik är en stor del av mitt liv,kan dock inte sjunga eller spela men att bara lyssna gör allt! Jag är också en sån som hittar en låt, nöter den i typ 2 veckor och sen blir det en ny låt o.s.v.
En sak till, jag är lite efter vilket betyder att jag lyssnar på typ låtar som är några år oftast (don't judge)
Nu är jag inne på dessa låtar så nu får vi väl se hur länge jag nöter de här 😉 Jag har väldigt varierande musiksmak, jag lyssnar på allt utom typ rock,opera och klassisk musik, inte riktigt min typ av musik. Jag har aldrig riktigt insett det bra med det, men men alla är olika!

Likes

Comments

​Någonting jag kan störa mig på nå så extremt det är att så fort en "kamphund" biter någon blir det de största rubrikerna, och i de flesta fall så överdriver de. Om de hade varit en vanlig vallhund, jack russel, schäfer, då hade det inte varit några rubriker i tidningen, knappt så de tar upp det ens en gång. 

Det jag vill söga är att just ordet "kamphund" betyder ingenting! Det är ett ord som är uppbyggt på fördomar. Visst, de raserna var avlade till kamp med t.ex. tjurar förr i tiden precis som t.ex. Jack russel var avlad till att jaga i gryt, vilket gör de väldigt ettriga och envisa, vilket behövs i sådana lägen, men nog är de flesta fina för det! Det beror bara på hur man bemöter hunden, om man vet hur man ska jobba med den och ta hand om den blir det inga problem. Det finns mängder av dåliga hundar som är satt med fel ägare, inte bara kamphundar. Det är så tidningarna får det att låta, som att dem enda farliga hundarna är just "kamphundarna." 

Amstaffs, Bullterriers m.m. är precis som alla andra hundar, bli satt med en bra ägare och det blir en fin hund, bli satt med en dålig ägare så blir det en farlig och oberäknelig hund men då spelar det inte någon roll om det är en schäfer, Amstaff eller en chihuahua. Alla hundar har olika behov men det är inga problem om man jobbar med hunden på rätt sätt. Sen finns det ju vissa fall där även fina hundar reagerar på ren instinkt, t.ex. att de blir rädd eller liknande, men det är inte ofta. Kom också ihåg då att det finns en anledning till attacken, den var inte gjord bara för att, den var gjord för att skydda individen själv, med fortfarande gäller det ALLA hundar, inte en viss ras eller gruppindelning. 

Anledning till attack finns det alltid, bra eller dålig hund. Men de som är fel uppfostrade går ofta på instinkt, och det fungerar inte med en familjehund. Sen blir det också att om man inte visar vem som bestämmer så kommer hunden att ta kommandot, vilket betyder att hunden bestämmer över dig. När du kommer dit, har du ingen talan. 

Så jag tycker att alla som håller på att skriva rubriker om attacker av "kamphundar" kan sluta. Tidningarna får det alltid att låta som att det är hundens fel, men det är ägarens! Sen så sker det nästan dubbelt så många attacker av hundar, SOM INTE ÄR "KAMPHUNDAR" som ni kallar det. 

Så jag tycker att det ordet ska sluta användas, dem är precis som alla andra hundar. Med rätt ägare så är de världens finaste och lojalaste hundar, de förtjänar inget skällsord! 

De hundarna som biter eller attackerar har inte gjort något fel, det är ägaren som har gjort fel!

Likes

Comments

​Jul och nyår är jätte trevliga högtider..., för mig. Det var det enda jag såg, min jul, mitt nyår, det var awsome! Men de senaste två åren har jag tänkt på alla barn som inte alls har det lika bra som mig. Jag tänker på alla barn som får se sina föräldrar, ja helt enkelt sluta vara deras föräldrar. Alkohol förändrar och barn märker det, och tro mig, de kommer komma ihåg det. De ser inte sina föräldrar längre, det är någonting fel med dem och det spelar ingen roll om det är två eller 20st glas av alkohol i någon form.

Jag tänker på alla barn som under högtiderna får vara med om mer skrik än vanligt, mer slagsmål än vanligt, mer rädsla än vanligt... Det ska inte vara någonting av de i vanliga fall heller, men hur mycket vi än vill att det inte ska existera, finns det ändå där, och extra mycket på storhelgerna, tyvärr. Jag läste i Piteå-tidningen att de hängde på låset till systembolaget dagen före julafton tror jag att det var och att det sen var tomt på hyllorna med öl. Alla har inte barn av de, men av den mängden människor borde någon av dem ha det, och det var då det vände sig i magen på mig... Det finns barn som inte vill ta lov, för de vet vad som väntar. Lov är någonting alla barn ska få kunna njuta av men än en gång är det inte alla barn som det är självklart för!

Jag firar min jul som jag alltid har gjort och jag älskar högtiden men jag skänker ändå en liten tanke till de som sitter där på sitt rum och är rädda, eller ännu värre, vana! Jag vet att en tanke inte gör mycket men från att inte ens ha sett åt det hållet till där jag är idag, det är ett steg mot någonting annat...

Jag vet att det är mycket tjat om en vit jul, och de flesta är less det, men snälla tänk på att till nästa år avstå från alla typer av alkohol eller droger, det påverkar barnen mer än vad man kan tro.  Inget barn ska behöva vara rädd för sin egen familj! 

Jag är gladare än någonsin att ha en familj som har gett mig bra minnen genom hela mitt liv, och som alltid har funnits där för mig. 

Alla barn ska ha den rätten!

Likes

Comments

Första inlägget för i år, alla pratar om en nystart när det kommer till ett nytt år men varför ska man bara ha chansen till en nystart på nytt år, man kan göra en nystart bara på en dag. Om det är någonting man inte är nöjd med då tar man tag i det direkt och väntar inte tlll nästa år. För det är väl det en nystart handlar om, att ta tag i något man inte är nöjd med eller att få börja om från början och göra det rätt, eller helt enkelt bara lämna det som var och titta framåt? Sen ska man också komma ihåg att det som har hänt, det är det man tar lärdom av och vet ni vad, varje dag är en nystart, varje dag för med sig nya möjligheter. Så vänta inte till 2017 nästa gång, du behöver bara en dag för att göra förändring, om du verkligen vill det. Visst, en del saker tar lite längre tid än en dag, kanske en vecka, en månad, sex månader, men få saker tar ett helt år. Så sluta gå och vänta på ett nytt år för en nystart, du kan ha en imorgon.

Jag förstår självklart de som säger att ett nytt år är en nystart, man kan lämna det gamla året bakom sig och blicka fram mot någonting nytt, men tänk efter, behöver man verkligen vänta ett helt år för en nystart?

Likes

Comments