Just nu håller jag på med lite hårdträning av Frasse i lydnaden. Vi ska till Värmland i slutet på nästa vecka och tävla i skol-SM. Jag och Frasse ska starta lydnadsklass 1 för laget och rallylydnad individuellt. Cesar ska köra agility och hoppklass.

Men under en lång period har Frasse inte vart sig själv så jag har vart tveksam på om vi kommer kunna fortsätta tävla... Han blir mer och mer ljudkänslig och allt har bara känts hopplöst. Men nu har jag lagt om träningen lite, ett helt nytt upplägg och ett helt nytt tänk än vad jag hade tidigare. Så efter dagens lydnadspass känns det som om det finns hopp om framtiden!!!

Jag och Frasse har ju som många redan noterat haft en lååång paus från tävlingarna. Anledningen till det är för att jag mot slutet satte alldeles för mycket press på min fina hund. Jag såg inte längre utvecklingen och de små bitarna av framgång jag såg bara uppflyttningar, titlar, priser och poäng så jag glömde min älskade lilla Frasse. Så mot slutet så var det inte kul att tävla längre... Jag pressade mig själv och framförallt min bästa vän alldeles för hårt. Vi hade inte kul när vi tävlade, vi var inte längre det där grymt sammansvetsade teamet utan glädjen och samarbetet var helt gone.

Men fy för den tiden!!!! Nu jobbar vi med glädje och jobbar på att bli det där sammansvetsade teamet igen. När vi väl kommer ut på tävlingsbanorna igen så ska det inte vara någon press utan vi ska bara ha så jävla kul. Första tävlingen blir då Skol-SM och gud vad underbart det ska bli att få tävla med min bästa vän.

Kvällens lydnadspass var magiskt!!!

Här kommer några highlights från kvällen träning:

🌟 Vi fick lite sällskap av katter under dagens träning, han älskar/hatar katter och vill helst av allt bara springa efter dom men trots att vi hade åskådare på träningen så höll han godkänd kontakt och stannade hos mig hela tiden!!!!

🌟 Farten i inkallningen.

🌟 Mot slutet fick vi en sån underbar kontakt och position i ff.

​Allt gott

// Sanne 👼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var det dags att ta sig tillbaka till skolbänken igen... Och kul var det inte. Men jag får tänka på målet, det är bara ynka 7 veckor kvar nu. Men det är 7 veckor som kommer vara fyllda med stress, prov, examinationer osv.. 7 vidirga veckor men sen är detta helvete slut.

Idag fick vi en check på hur vi ligger till betygsmässigt och jag kan säga att aldrig under min skoltid har jag haft ett IG/F i slutbetyg men jag säger bara VÄLKOMMEN TILL DJURGYMNASIET, här jobbar lärarna på att faila dig istället för att lyfta fram eleverna och hjälpa dom för att nå det bästa.... Nej nej det här är djurgymnasiet och här dunkar man eleverna i väggen flera gånger om och slänger ut F samt F-varningar åt alla håll och kanter.... Så är det någon stackars krake här som har funderat på o börja denna skola så rekommenderar jag dig att tänka om.

Hur rockar livet i övrigt då utöver skolan? Första deffdagen började idag och jag säger bara socker är verkligen mitt missbruk...... Jag har haft så jäkla ont i huvudet och har känt mig så konstig och jag tror att det beror på att jag inte fått min dagliga dos av socker.... Men dom säger att dom 3 första dagarna är värst, så jag får hålla ut.😲

Nu blir det till att fixa ihop en liten planering för hur jag ska kirra skolarbetet så jag fixar några F till E. Så imorgon blir det fullt med plugg hela dagen. Fast vi ska börja dagen med ett helvetes benpass (LÖÖÖV IT) sen ska dagen avslutas med ett agilitypass. Så gäller att plugga på imorgon så jag gör mig förtjänt av mina belöningar.

Allt Gott Peps

// SANNE 😘❤Likes

Comments

Idag tog jag en underbar härlig sovmorgon, grabbarna var med på den också.
Skönt med hundar som anpassar sig efter en själv.

Vi tog en härlig promenad in till söder i det härliga vår vädret. Det var ju verkligen helt jäkla underbart ute idag!!!! Nu börjar man känna hopp om att vi faktiskt kommer få värme i Sverige igen!!!

Grabbarna var verkligen så jäkla fina och så jävla bra på promenaden in till söder och även under gårdagen bevisade dom mig att dom är så jävla bra. Har gjort en massa hundmöten under dagen och gårdagen och alla tre har skött sig helt exemplariskt. Så jävla fina dom är mina grabbar ❤️

Det blev en sväng förbi jobbet där vi fikade och tackade av bossen och en annan kollega som ska på nya äventyr och anta sig nya utmaningar för dom är så jäkla grymma 😃 och jag önskar dom stort lycka till 😘😘.

När jag väl kom hem igen så hade posten kommit och låg innanför dörren och varav ett av breven förstörde hela min helg..... Men nu ska jag inte tänka mer på det utan de tar vi tag i på måndag. Tur att det bara är cirka två månader kvar med den idioten sen är man fri som en fågel 😂👌

Nu ska jag ta nattpissen med grabbarna sen blir det dejt med kudden för att gå upp tidigt och döda armar innan jobb!

Allt gott!
//Sanne 😘😘

Likes

Comments

Denna dag har verkligen varit helt jäkla underbar!

Började med en cykeltur med grabbarna, där vi stannade på årstafältet för lite lydnadsträning med Frasse. Sen bar det av till Petra där vi spenderade många timmar, sen hem dumpa Cesar och Hugo, cykeltur på fältet, middag hos Petra och en helvetes början på hemfärd.

Ja där har ni min dag i otroligt korta drag!

Just nu ligger jag i sängen med en fryst broccoli påse på knät omlindat av bandage för jag fick en sån jäkla smäll på knät och har sjukt ont...

Hur gick detta till då? Kanske ni undrar och det ska jag ta och berätta för er!

Jag har precis låst upp cykeln som stod parkerad utanför Petra. Frasse har jag i dragsele där en expanderlina är påkopplad (heter det ens så, haha) vi börjar cykla och cyklar några meter innan några jävla små snorungar tänder på en raket som exploderar precis framför oss och Frasse som är så in i helvetes rädd för raketer får panik, han tvär vänder och linan slits ur mina händer jag får cykeln på hela knät samtidigt som jag gör världens vridning med knät för att cykla efter Frasse. Som tur är sprang han raka vägen tillbaka till Petras port där fick jag tag i honom och bytte till vanligt koppel. Hjärtklappning på hög nivå var det, jag bara tänkte nej fan du får inte springa bort igen, det är fan det värsta jag vart med om när han sprang iväg för några år sedan....

Men som tur var sprang han inte bort från mig denna gång, med en trasig cykel, ett ont knä och en super stressad hund promenerade vi hem.... Och ville jag slå ihjäl dom små kidsen som tror att dom är hur tuffa som helst eller ville jag..

Med detta avslutar jag för dagen och säger godnattt till er!

Allt gott!!

// Sanne😘

Likes

Comments

Det som har hänt och som jag kommer att ge er en snabb update om det är ju att Cesar har blivit tävlingsmyndig i agility och har vart ute och tävlat. 
 
27 December 2014
Då var det debuten dock en inofficiell tävling.
Vi drog till Nynäshamns BK där vi skulle tävla i blåbärsklass och hoppklass. 
Blåbärsklassen var första loppet, han gjorde ett otroligt fint lopp. Vi fick totalt 10 fel i detta lopp P.G.A mig, jag sprang lite för segt så han blev osäker när jag inte sprang med honom och vi drog då på oss två vägran. Men det gick ju bra för det, eftersom att det var bara totalt 3 ekipage som kom runt banan utan att diska sig, så vi kom på en 2a plats ändå!! Grymma hund!
 
Hopploppet blev en disk. Jag hade råkar göra en egen bana, så jag hade gått banvandringen lite fel. Tog ett hinder åt fel håll och de var även så jag gick hela banvandringen, slarvade med att kolla nummerskyltarna ordentligt eller så är det för att jag är så jäkla envis så tyckte banan gick bättre så hahah...
Men han gick ur slalom en gång och sen tog han inte platta tunneln men i övrigt så var det ett super snyggt lopp ändå!
 
Har inga filmer på dessa loppen på min dator då dom fortfarande ligger på Felicias kamera.
 
10 Januari 2015
Då var det dags för den officiella debuten. Jag, Alice och Vickan åkte tillsammans med våra hundar ner till Linköping för att tävla deras klass 1 tävling.
Dom erbjöd dubbla hoppklasser och enkel agilityklass, men eftersom att vippen var långt från klar så valde vi att bara anmäla oss och starta de dubbla hoppklasserna.
Först loppet blev en disk. Jag var så jäkla nervös så när jag är näst på tur att gå in och ställa mig på startlinjen håller jag på och lägga en paj inne på banan... Jag var så jäkla nervös och jag fattade inte varför, intalade mig själv att jag har ju gjort det här förr det är inte första gången. Men nej nervös utav bara den var jag och därför gick det som det gick...
 
Hopplopp nummer 2, jag var sjukt trött klockan var runt 21.30 på kvällen (haha har aldrig tävlat så sent) jag gick runt som en zoombie på banvandringen och var i helt andra tankar än hur banan gick.... När det bara är några starter kvar tills vi ska ut kommer jag på mig själv hur fan gick banan?! Går igenom den snabbt i huvudet och sen laddar jag totalt om, tänkte att nu jävlar ska jag gå ut på banan och leverera tillsammans med min hund, jag vet ju att vi är sjukt grymma så nu kirrar vi det här!!! Och det gjorde vi en 3e placering och pinne!!!! På debuten, jag kan ju inte säga annat att jag var överlycklig!!!!!
 
Här har ni film på hopplopp nr2:
 
 
14 Februari 2015

Tidigt på morgonen redan vid 04.00 rullade bilen från Stockholm mot Fagersta. Jag fick sällskap av bästa och världens snällaste Alice som följde med mig även fast hon inte skulle tävla själv!!! Super gulligt! 
Idag skulle vi köra 4 lopp, 2 hopplopp och 2 agilitylopp, debuten i agilityklass var det också.
Jag pressade mig själv så jävla hårt inför denna tävlingen, eftersom att vi tog pinne på debuten då vill jag ju inte vara sämre nu. Men kände att pressen jag satte på mig själv skulle nog bara sabba för oss.. Så jag försökte släppa allt vad press hette och tänkte istället på att håller han ihop alla 4 lopp så är ju det helt underbart eftersom att han är helt ny i denna tävlingsvärld.
 
Först så drämde de av båda hoppklasserna och direkt efter dom båda agilityklasserna.
Hopplopp nr 1, vi levererar och kniper en 4e plats och våran andra pinne!!!!!!! YEAAAAY!!! Världens bästa lilla blå vad bra han är!!!
 
Hopplopp nr 2, han är så jävla fin hela loppet och sen gör jag en så jävla klantig handlingmiss så vi fick en 5a detta lopp. Och ni som känner mig och vet vilken tävlingsmänniska jag är kan ju förstå att jag inte var sådär super nöjd efter ha gjort en jävla super miss..... Jag hade bara behövt vinkla mig lite och han hade vart över hindret och vi hade vart nollade och förhoppningsvis haft sista pinnen i hopp och därmed uppflyttade till 2an.. Aa jag är långsynt... Men  vad gör det nu det kommer fler tävlingar och jag har lärt mig en läxa.
 
Agilitylopp nr 1, jag var så orolig över att om han skulle ta vippen eller inte, han hade ju tagit den snyggt de senaste träningarna men oron uppstår ju ändå eftersom nu är det tävling en helt annan sak än träning.. Så det var först två hopp hinder sen slalom sen en tunnel och sen vippen. När Cesar är i slalomet är mina tankar bara på vippen, så jag var ju inte med och stötta han någonstans så han går ju ur slalom och undrar vad fan jag håller på med... Vi tar om slalom och jag är med honom och han tar de galant som han brukar. När vi kommer till vippen är det ju inga som helst problem han gör en super snygg vipp och jag hade inte alls behövt vara orolig. Balansen var också super snygg så inga fel någonstans på något kontakthinder de jag var mest orolig för..... Utan det blev på andra saker istället så detta lopp blev 10,56 i fel.
 
Agilitylopp nr 2, här var banan så snurrig och jag var så trött så aa no words needed, hunden var duktig iallafall men blev en disk.
 
Men det bästa av allt var inte att vi tog våran andra pinne på våran andra tävling utan det bästa av allt var att Cesar presterade från lopp 1 till lopp 4. Han höll i alla loppen och det måste jag nog vara mest glad över. En helt roockie hund som levererar så bra!!!! I fucking love my bästa blå!!!!
 
Filmer från Fagersta kommer inom kort, dom ligger på min gamla mobil så ska få upp dom på youtube så håll ut så länge ;)
 
Nu taggar vi Strängnäs den 28 Mars!!! Då ska vi ta våran sista pinne i hoppklass och våran första pinne i agilityklass heja heja!!!
 
 
Nu har ni fått en snabb liten uppdatering på vad ni missat om ni inte följer oss på andra sociala medier.
 
Allt gött
// Sanne 
 

Likes

Comments

Nu har det varit en lång bloggpaus för mig.
Spanade in bloggen och såg att senaste blogginlägget var från 4 december 2014, men det har varit en välbehövlig bloggpaus men nu tänkte jag dra igång med bloggandet igen. Passande till att tävlingssäsongen snart drar igång.
Ni har faktiskt missat en hel del om ni inte följer oss på instagram eller via min facebook men oroa er inte jag ska dra det viktigaste som hänt för er så att ni får en liten catch up och hänger med. 
 
 
 
Allt gott
// Sanne 

Likes

Comments

Igår var det äntligen dags för agilityträning med vår träningsgrupp.
Vi byggde en klass 2 bana som var ritad av Camilla Brundin.
Och Cesar gick så jääääävla fint igår!!! Gårdagens träning kan jag leva på länge.
Han var med och lyssnade och följde fint, slalom vilket jävla slalom, vilket jävla tempo han börjar få!!!
Jag hade också bättrat på mig lite igår då jag faktiskt sprang på!! (Märks i knät idag haha, men så värt det)
Vi hann köra 4x 3 min var så blev hela banan ungefär 5 gånger (något sånt) och han gick felfri nästan alla gånger tror jag, det var någon gång han kom lite fel i slalom har jag för mig. 
Men så jävla grym!!!!
 
Fick en liten läxa av Alice att träna starter, så nu blir det fokus på starter fram till nästa agilityträning. Måste ha mer stadga i starterna. Han ska verkligen sitta kvar tills han får startkommando av mig. Får jag en massa tjuvstarter med Cesar kommer de gå åt pipan eftersom han är så ruggigt jäkla snabb... Här behöver jag allt försprång jag bara kan få.
 
Gjorde om banan lite, gjorde så han fick en raksträcka där på långhoppet, hopp och in i tunnel. Istället för att han skulle runda hoppet och ta de från andra sidan så fick han istället träna raka eftersom att det är ju mycket sånt i klass 1.
Jag är så otroligt jäkla taggad på hans debut och i Linköping då jävlar ska vi kötta!!!!
In it to win it ;) 
 
 
 
 

Likes

Comments

Nu har denna vecka lidit mot sitt slut, tycker att de senaste veckorna, månaderna bara sprungit förbi liksom hela 2014.
För min del gör de inget då 2014 har varit ett av mina värsta år någonsin... Hemskt nu får de gärna bli 2015.
 

Idag har jag jobbat och direkt jag kom hem satte jag mig och åt en snabb middag och sen blev det plugg hela kvällen... Men nu är jag redo att hålla min lektion om SBK organisationen imorgon!
Så även fast denna helg har gått åt till en hel del plugg känns de skönt då jag är klar och redo inför imorgon.
Imorgon blir det upp tidigt för att hinna träna innan skolan, biceps, triceps och mage står på schemat!
Sen är det skola på förmiddagen, på eftermiddagen ska jag iväg på två ärenden, så därimellan någonstans ska jag lyckas klämma in ett pass cardio och sen träning av hundarna.
Hundarna har fått vila hela helgen så imorgon är det dags för dom att jobba igen.
 
Hann också med att anmäla mig till lite tävlingar för första halvåret av 2015 och summan kom upp i ca 7000:- , dock ska jag inte tävla alla tävlingar så riktigt 7000:- kommer det inte bli men nära där ändå, dyrt att tävla....
Sen är det boende, bensin, mat osv när man åker iväg.
 
Nu ska jag bädda ner mig och få lite välbehövlig sömn innan det är dags för ett riktigt beast pass imorgonbitti!
Haaadeee!
 
 

Likes

Comments

Namn: Frasse
Född: 2009.11.20
Ras: Border collie & Australian Shepherd
Storlek: 54cm
Vikt: 21kg
Ägare: Sanne Häggblom
Titlar: RLD N, RLD F, RLD A
Tävlar: Rallylydnad Mästarklass, Lydnadsklass 1, Freestyle klass 1
 
Meriter:
  • Klubbmästare i Lydnad 2013
  • Årets Rallylydnadshund 2013
  • 2:a på USM i Rallylydnad 2013
  • Klubbmästare i Lydnad 2014
  • 2:a på UDM i Rallylydnad 2014 
  • 5:a på USM i Rallylydnad 2014
  • 7:a på USM i Lydnad 2014
 
Frasse är min första egna hund och jag kunde inte fått en bättre första hund.
Han är verkligen världens bästa hund.
Han är otroligt rolig att träna med, väldigt lättlärd och vi är ett så himla bra team.
Vi har tillsammans tagit oss in i den riktiga hundvärlden och testat en massa olika grenar tillsammans.
Eftersom att Frasse är min första egna hund så har han fått vara den hund som fått testa lite olika grenar.
Den gren jag fastnade totalt för är ju agilityn men tyvärr så kunde jag inte fortsätta min agilitykarriär med Frasse men han kör ju mycket annat. 
Tillsammans har vi gjort hur mycket roliga saker som helst och den här hunden har verkligen fått mig att både skratta och gråta och många roliga år har vi kvar.
Så hur ska man sammanfatta Frasse, helt enkelt världens bästa hund, bättre hund kan man inte ha! 
Kommer alltid att ha en helt speciel relation med Frasse, för det finns ingen som han <3 
 
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Igår var faktiskt dagen som bloggen funnits i 1 år.
Tänk att jag lyckats behålla bloggen i ett helt år och förhoppningsvis ska det bli 1 år till med mer uppdatering! 
Värt en liten applåd ;)
 
Ha en grym lördag kväll!
Haaadeeeee!
 
 

Likes

Comments