Är sedan 1 år tillbaka med i en Bokklubb! Vi ses 1 gång varannan månad hemma hos den som även fått ära att välja bok för att diskutera boken, dricka vin och prata skit. Då vi har väldigt skild smak har det varit en väldig blandning av litteratur. Sist läste vi boken Vargarnas tid, av Elisabeth Nemert. Det är absolut den bok som vi haft störst meningsskillnad kring. Ett par av oss ansåg att den var otroligt dåligt skriven och fylld med klyschor. Andra älskade den och tyckte språket var fantastiskt! Personligen uppskattade jag boken och tyckte språket var tilltagande, dock något simpelt. De historiska speglingarna kring Norden under andra världskriget ger en extra krydda till storyn, men känns stundtals intryckt utan koppling.

Nästa bok på tur är "De kommer drunkna i sina mödrars tårar" Johannes Anyuru som fick augustipriset 2016. Vet inte vad den handlar om men ska bli spännande!

Nytt år betyder nya läsutmaningar! Har via "goodread" utmanat mig själv att läsa 20 böcker i år. Är redan inne på nummer fem. Läser just nu Elena Ferrante- dagar av ensamhet. En otroligt stark skildring av en kvinna som blir lämnad av sin älskade och tappar sig själv. Tycker hon har ett fantastiskt språk och förmåga att fånga människors innersta väsen. Fullkomligt slukade hennes Neapel- serie om väninnorna Elena och Lila. Uppskattade dem så mycket att jag och min fästman ska semestra i Neapel till våren och bila runt på kusten. Ser fram emot att uppleva platserna hon beskriver i böckerna och känna atmosfären. Att Italien har världens bästa mat och kaffe ser jag som en bonus.

1143 FLYTTA TA BORT

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har precis upptäckt Dag, en norsk komedi- och dramaserie från 2010. Förstår inte hur jag kunnat missa denna, varför har ingen introducerat den för mig tidigare!? Besviken på min umgängeskrets. Hörde om den av en slump på jobbet och slog på den igår då jag och sambon inte visste vad vi skulle kolla på. Älskar den melankoliska mörka humorn! Får lite vibbar av smala suzie då den har liknande humor, kanske även för att svenska Tuva Novotny har en av huvudrollerna. Den finns på Netflix och har gått i 4 säsonger. Se den NU! perfekt att se en regnig sommardag som denna.

Likes

Comments

Om mindre än 3 veckor sitter vi på ett plan på väg till La Paz, Bolivia! Jag och min sambo ska backpacka i Sydamerika i 7 veckor i sommar. Har alltid velat backpacka men det har aldrig funnits tid eller pengar för det, men nu blir det äntligen av! Vi kommer att flyga till Boliva för att sedan ta oss genom Peru och avsluta i Ecuador. Hoppas att ni kommer att kunna följa med på resan genom bloggen!

Likes

Comments

Sista tentan är gjord för terminen och har nu klarat två år på Arbetsterapuet programmet. Känns underbart att kunna lägga undan skolan ett tag och göra annat. Sommaren har hitills levererat en blandad kompott med konserter, studenter, examen, långpromenader, bokläsning och massa sällskap med fina vänner. Här kommer lite smakprov på vad jag har haft för mig!  

Likes

Comments

De tre senaste veckorna har jag haft praktik, eller verksamhetsförlagd utbildning som det så fint kallas. Jag gjorde min praktik på en psykiatrimottagning. Dit kommer personer på remiss från andra delar av vården för psyiatrisk hjälp. Mottagningen jag var på väldigt stor och uppdelad i 6 olika team beroende på psykiskt tillstånd. Jag var på depression/ångest teamet. Har varit väldigt lärorikt, trots att man som student i termin 4 inte får göra särskilt mycket utan främst observera. Gillar upplägget att arbeta i team där man drar nytta av flera professioners kunskaper och erfarenhet. Att man jobbar med patienter i ett långsiktigt perspektiv är även något jag uppskattar då vården ofta handlar om att ta så många patienter som möjligt på så kort tid som möjligt. Nu är praktiken iallafall slut och det är tillbaka till skolbänken. Har tenta om en vecka och har en del uppgifter som ska bokas av innan dess. Annars är det mycket jobb på schema och även en del träning. SM är i slutet av månaden och där ska jag självklart ställa upp! Det går nere i Kalmar så passar på att åka hem och hälsa på min fina familj samtidigt!

Måste bara skryta lite över den här fantastiska ananaspajen jag gjorde igår! Första gången jag gjorde det, blev såååååå gott med vaniljglass till! Kommer nog bli en bit ikväll till 30 grader i februari som jag och killen är besatta av, SÅ bra ju!

Likes

Comments

​Att känna sig inspirerad och motiverad är bland det bästa som finns. Känslan av att brinna för något, adrenalin påslag och få flow som gör att man glömmer tid och rum. Idrotten har länge varit min största källa till motivation&inspiration. Det har varit en så stor del av mitt liv att jag inte gett utrymme för mycket annat. När idrotten har en mindre plats i mitt liv finns det plötsligt mer tid att fylla. Tankar kring vad som egentligen är mina intressen, vad jag gillar och vad jag är bra på uppstår plötsligt. Detta är något jag under en lång tid inte reflekterat över då det inte funnits tid. Som person älskar jag när det händer grejer. Har väldigt svårt för att sitta stilla och ta det lugnt. Detta är dock något jag försöker bli bättre på då även det är en viktigt del. Just nu låter jag allting ta tid. Att lägga min elitsatsning på is är en stor förändring i mitt liv och det behöver ta lite tid. Man måste få känna efter och landa. Det är där jag är just nu, på väg ner mot landningsbanan. Det är inget fel på det, det kräver bara lite tålamod som jag inte har. Men det är okej, jag kan sväva lite bland molnen ett tag till. 

Likes

Comments

​Hej!

Var ett tag sedan jag tittade in här så känner att det är dags för en uppdatering. Tävlingen i Buenos Aires var sista kvaltävling och chans för oss att som lag kvala in till OS i Rio 2016.  Vi förlorade i första matchen med USA med en stöt och där var det klart. Drömmen om Rio slutade där. Nu var det några veckor sedan jag kom hem därifrån och känslorna har varit blandade. Det finns självklart en stor besvikelse och sorg över att vi inte nådde vårt mål. Samtidigt slutar inte livet där. Mitt fokus nu är att göra allt jag kan för att min träningspartner Emma ska kvala in till OS individuellt. Hon ligger i dagsläget topp 16 i världen. Kvalsystemet är dock väldigt komplicerat då det är baserat på kvotsystem utifrån kontinenter. Europa är den som har det tuffaste kvalet då det finns otroligt många duktiga fäktare från Europa. Emma har i dagsläget en ungerska framför sig som hon måste passera för att ha en klar plats. I slutet av mars går den sista världscup kvaltävlingen i just Ungern, Budapest. Kvalar hon inte där så har hon en chans till i april på OS- kvaltävlingen där endast den slutliga vinnaren får en guldbiljett till OS. Som ni hör är det ganska komplicerat.  

Hur min satsning ser ut framöver är oklar. Som sagt så är mitt fokus just nu att stötta och peppa Emma på hemmaplan. Kommer även att följa med på tävlingen i Budpest och köra den individuella tävlingen. Sedan tar jag beslut om resten av säsongen och framtiden därifrån. SOK:s satsning på laget är härmed avslutad, vilket även påverkar min vidare satsning. Fäktningen har alltid och kommer alltid att vara en stor del av mitt liv som ger otroligt mycket glädje. Frågan nu är bara hur den kommer att vara en del i mitt liv och i vilken utsträckning. 

Min tid de senaste veckorna har lagts på skolan där det är väldigt mycket att göra då tempot dragits upp rejält. Är skönt att kunna fokusera mer på skolan då den blivit lidande av mitt ständiga resande och flängande. Träningen har haft mycket fokus på vad jag vill och känner för. Det har blivit mycket pass på gymmet för att hitta lite ny motivation och inspiration. Jag lägger även tid på att träffa sjukgymnasten för att få ordning på mina knän. Har även spenderat mycket tid med vänner och familj, vilket även det blivit lite åtsidosatt pga min satsning. Allt flyter på och jag är nöjd med tillvaron:)

Likes

Comments

Igår bar det äntligen av till Buenos Aires och sista OS kval tävlingen! Tanken var att vi skulle sitta på ett nattflyg till Argentina just nu men istället sitter jag på ett hotell i London. Vi var försenade ifrån Göteborg och missade därav vår anslutning i London. Såååå segt. Men inte mycket att göra åt. Vi får spendera dagen i London istället tills planet lyfter vid 22 ikväll, 24 h senare. Nu har jag precis skickat in lite skoluppgifter och tjejerna väntar på att jag ska bli klar så att vi kan dra, vill bara titta in här och uppdatera lite först. Hörs när vi är framme i BA!  

Likes

Comments

Hola!

Ligger i sängen på hotellrummet och chillar innan vi ska ta bussen till flygplatsen. Helgen har sammanfattningsvis varit väldigt bra men även en besvikelse. Igår var det lagtävling. I 32 tablån hade vi Storbritannien vilket vi vann stabilt. sen fick vi möta Ukraina som är en av våra största motståndare för en europeisk plats i OS. vi slog dem i sudden, grym match med ett fantastiskt avslut av vår Emma. I kvarten fick vi möta Kina som är regerande OS mästare och inte passar oss med sin fäktstil. vi förlorade och fick slåss om 5-8 placeringarna. Efter vinst med stora siffror mot både USA och Italien slutade vi på en 5:e plats. vilket är. en väldigt bra placering, men inte bra nog då vi vann förra året och därmed tappar poäng. Under hela tävlingen märkte man att det börjar dra ihop sig ordentligt. Många rykten som går runt om placeringar, matcher och poäng. Väljer att koppla bort det helt under tävlingen då jag bara vill ha fokus på uppgiften. Efter att ha räknat på hur det ser ut för oss att ta en plats till OS så kommer det avgöras helt i Buenos Aires om några veckor. Ett väldigt bra resultat där och vi är med, hoppet lever vidare!! Barcelona har levererat som vanligt i övrigt med fint väder och god mat. Hann även med en tur in till La Rambla. Idag är kroppen väldigt sliten och det ska bli skönt att komma hem och ladda upp inför nästa äventyr!

Likes

Comments

Hela Göteborg ligger täckt i snö, så vackert! Allt föll igår natt så det var snökaos hela dagen igår. Ingen kollektivtrafik kunde ta sig fram så fick planera om förmiddagens träningspass då jag inte kom någonstans. Tog en promenad under dagen mellan tröningspassen, det var ju så fint!

Imorgon bär det av till Barcelona! Det är min absoluta favorittävling på hela säsongen, vilket alla tjejerna fått höra flera gånger haha. Vad finns det att inte gilla fint väder, tapas, shopping och sangria liksom! Inte för att det kommer bli något med de sistnämnda denna resan men still. Förra året vann vi tävlingen, vår första världscups seger. Ännu en anledning att gilla barcelona! Kan fortsätta länge haha. Till helgen är det dags att uppleva den magin igen!

Jag ha alltid gillat att läsa väldigt mycket. Plöjer igenom böcker inom de flesta genre, är dock mindre förtjust i ktiminalare. Har precis läst ut boken Mary Paris Fioretos Som är en skildring av en ung kvinnlig student i Grekland som i samband med studentupprorern blir tillfångatagen och fängslad av säkerhetstjänsten. Man får följa med på hennes inre resa där hon i fångenskap funderar över frihet och en människas olika lager av personlighet. Väldigt vackert skriven bok men otroligt sorglig. Nästa bok får nog bli något mer lättsamt. Ska packa ned en ny till resan imorgon. Bästa tidsfördrivet på plan.

Likes

Comments