29 november

Lille Edith är inte i sin bästa form just nu, perfekt att man slutade amma mitt i allt.. men så kan det vara. Vi åkte på HC idag då hon haft feber i 3 dagar, tar sig åt öronen och allmänt gnällig. En koll visade att båda trumhinnorna är röda och en buktar lite men vi åkte för första gången iväg utan penicillin. Inte alls en bra känsla i maggropen med tanke på att vi avslutade sista dosen för två veckor sedan...Jag tror nämligen att den inte gått över utan påväg tillbaka.
Jag vill inte att man ska tuta i folk penicillin hit och dit men i detta fall (har ju haft en unge med alldeles förmånga öroninflammationer innan någon tog det på allvar men vet hur lite mer hur det kan funka) som är så nära varandra beror troligtvis på att första kuren var för kort. Sedan att läkaren typ lite dumförklarar mig vad feber beror på(jag fråga hur länge ska hon ha den innan men söker för en ny koll typ) samt gav mig fina husmorstips om att sova svalt och lök i rummet... Ja denna gång var jag inte lika nöjd med att gå därifrån då vi troligtvis kommer behöva besöka akuten för att Edith är dålig. Men så klart hoppas jag han har rätt och att detta går över men att ha denna smärta i öronen är inte bekvämt och det är de som känns jobbigt då varken feber eller humöret går åt rätt håll. Ja men just de, jag åker bort imorgon också vilket känns ännu mer jobbigt😫 Hoppas kroppen gör sitt nu på lilla tjejen och att jag har fel, blir ju glad över att läkaren skippade penicillin OM det går över av sig själv annars väldigt irriterad med tanke på allt jag sa och påpekade. Det visar sig! Jag bara hoppas att det går över.

Hur det har gått med att avsluta allt då... har inte ammat sedan i måndags eftermiddag, den sista gång ☝🏼 men Edith har inte riktigt gillat våran plan (så som det brukar kunna vara). Men hon har bara accepterat mig att få lägga henne alla fall första två nätterna. Vilket har funkat okej samt under natten. Hon har förstått att hon inte får något bröst för det är inte katastrof men hon är ledsen så klart. Nu är det jobbigaste att få henne att somna då hon krigar på till 21-22.. man kan få henne att somna men hon vägrar att sova själv så när man kramats, guppat lite och ska sedan släppa taget så vaknar hon och man får börja om..
plus dessa öron, feber och tänder inte hjälper till hennes humör då det känns som att hon är mer påverkad av de än att hon inte får bröstet för hon letar inte efter det då man håller på med henne. Men för min del känns det bra, det var dags även om sista snutten känns sorgsen på något vis så är jag glad att det ändå gick ganska smärtfritt trots att hon är svårt att få att somna så kommer det lösa sig framöver med.

Men att åka till London imorgon känns liksom sådär i vilket fall, lämna en unge som är sjuk och en finne som kanske inte riktigt är van att natta två ungar var av en precis slutat amma🙈 men det ska gå det med! han fixar det och jag ska försöka njuta av nätter utan störd sömn 😁

s.

s.

Gillar