Roadtrip till Arvidsjaur och camping i Kukkola

Resor

I år jobbar jag ett sommaröppet fritids här i Piteå, vilket jag också gjorde förra året. I år jobbade jag först två introdagar, där vi vikarier fick chans att lära känna varandra och bolla idéer. När första arbetsdagen var avklarad åkte familjen till Beas rökeri i Jävre och åt skärgårdstallrik! Det är verkligen ett ställe som måste besökas om man är i Piteå under sommaren. Fredagkvällen spenderades med Elin och med att äta på ytterligare ett matställe, denna gång ett nyöppnat hak på ett industriområde, där de serverar typ tacos och lokalbryggd öl. Sen tog vi en roadtrip till Arvidsjaur och till den väldigt klarblå Grodkällan. Där hade jag aldrig varit och vi sa det: man glömmer ofta hur mycket fint som finns så nära en.

Sen följde en arbetsvecka och en av middagarna lagades och åt hos farmor. Fick en plötslig craving efter en fiskpudding som farmor brukade laga förut. Så jag letade igenom hennes recept och lyckades hitta rätt!

När helgen kom packade jag, mamma och pappa in oss i husbilen och åkte till Kukkolaforsen ovanför Haparanda.

Såååå nu är jag en husbilstjej och ingen kan ta det ifrån mig! Har aldrig gillat campingar förrän nu? Tänk ändå vad en människa kan förändras. Vi åt middag både i husbilen och på deras fina restaurang, jag och mamma doppade oss i Torneälven och jag bastade, för det kändes nästan som ett svek att inte basta ordentligt när man befinner sig i Tornedalen.

Gillar

Kommentarer