Header

Kort, kort sammanfattning:

2009. Video Music Awards. Taylor Swift vinner priset för Best Female Video. När hon ska hålla sitt tacktal kliver rapparen Kanye West upp på scenen, tar mikrofonen av henne och säger att Beyoncé är den som borde ha vunnit priset. Detta blir det massor med skriverier och drama kring, mycket publicitet för båda artisterna.

2016. Kanye West släpper ett nytt album. På låten ”Famous” rappar han: ”I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous.” Taylor blir chockad och upprörd när hon hör låten och tycker inte att raderna har ett speciellt trevligt budskap. I sitt tal hon håller på Grammy-galan kort efteråt säger hon: "There are going to be people along the way who will try to undercut your success or take credit for your accomplishments or your fame”. Hon syftar mest troligt på Kanye’s låttext om att han gjorde henne känd.

För någon vecka sen. Kanye West’s fru Kim Kardashian lägger ut en video där ett telefonsamtal mellan Taylor och Kanye visas. Kanye vill ha Taylor’s tillåtelse att rappa ”I feel like me and Taylor might still have sex”. Taylor tycker att det är en kul grej. ”Nästan som en komplimang” säger hon och tackar för att han ringer och frågar. Något som hon nekat att hon gjort! Hon har uppgett att hon inte alls visste om låttexten och att det kom som en chock.

Hela internet har exploderat med folk som tycker att Taylor är en lögnare som bara vill spela offret och få allt att handla om henne. Lika många är såklart på hennes sida och tycker att Kim och Kanye gör fel som spelar in ett samtal sådär. Men hur som helst så vill jag bara prata om att DET ÄR OKEJ ATT REAGERA ANNORLUNDA ÄN EN TRODDE ATT EN SKULLE GÖRA. DU FÅR ÄNDRA DIG!!!

Jag kan bara tänka mig in i situationen och tänka på hur jag själv skulle reagerat. Jag är en känd artist, och en manlig känd artist jag haft en lite ostadig relation med genom åren ringer till mig och säger att han vill rappa om att ha sex med mig. Han frågar om det är okej med mig. Jag tror absolut att den första reaktionen skulle kunna vara: ”Wow! Vilken komplimang! Och så himla fint att han RINGER och vill fråga! Såklart det går bra!” För jag vill ju bli omtyckt. Alla människor vill ha bekräftelse, och jag är inte mer än människa.

Sen när vi lagt på kanske jag tänker en gång till. Hm, hur kommer det att låta egentligen? Att han fortfarande kan få min kropp även fast han betett sig konstigt mot mig? Gillar jag det budskapet det skickar ut? Nä, det känns nog inte helt rätt. DET ÄR OKEJ ATT KÄNNA ATT SAKER INTE KÄNNS RÄTT! (även om det inte var hans mening att det skulle låta objektifierande eller liknande så kan ingen bestämma över mina känslor kring det)

Låten släpps sedan och han rappar: ”I made that bitch famous”.

Jag har alltså (om jag då skulle vara Taylor Swift) varit aktiv i 10 år, jobbat mig upp genom åren genom att skriva nästan all min musik själv, åkt upp på fyra otroligt framgångsrika turnéer, vunnit pris efter pris efter pris för mina verk och lagt ner tid, själ och hjärta i min karriär (vilket såklart de allra flesta artister gör).

Det var inte han som gjorde mig känd. Vi fick publicitet när han avbröt mitt tacktal men för att ens kunna vinna priset jag vann så måste du vara rätt så välkänd innan också. Vad fick han den meningen ifrån? ”I made that bitch famous”. Måste jag gilla den raden och tycka att den känns okej. SVAR: NEJ!

Vissa kanske tycker att det är bara en låt, Taylor får lugna sig, vad spelar det för roll? Och visst, det är bara en låt. Den skulle ha kunnat passera utan en blinkning. Men nu blev Taylor upprörd, och är det något jag tycker vi ALLTID ska göra så är det att ta människors känslor och upplevelser på allvar. Det spelar ingen roll om hon är den rikaste artisten i världen eller att hon godkänt en låtrad via ett telefonsamtal. HON FÅR REAGERA EXAKT SOM HON VILL och jag tycker inte vi ska ge henne skuld för det. Varför ska vi?

Jag tycker inte synd om Kanye i det här läget. Vissa tycker att Taylor får honom att se dålig ut när han inte gjort något fel. Men han nämnde (vad jag förstått) inte raden ”I made that bitch famous” när han pratade med Taylor. Och om något han säger sårar Taylor, så kan inte han (eller andra) komma och bestämma vad hon får och inte får känna kring det. Säger han något som sårar någon annan, då är det inte honom det är synd om (inte i första taget i alla fall).

Vad många verkar vara arga på är att Taylor ljög när hon hävdat att hon inte visste något om låten. Men alltså, hur ärligt och schysst var det att filma ett samtal utan tillåtelse då? Inte så värst enligt mig. Men de grejerna har jag inte lagt så mycket energi på, där tänker jag inte ta någons sida. Det är kring det här med att reagera annorlunda, kanske ångra sig, ha känslor inför en viss grej etc. som jag funderat mycket på och ville skriva om. 

Vårt språk är otroligt viktigt. Hur vi pratar om varandra lägger grund för hur vi behandlar varandra och ser på varandra. Vad som sjungs i en låt kan verka oviktigt men jag tror det är viktigare än vi tror. Ibland är det helt okej att vifta bort något som oseriöst, men vi måste kunna ta saker seriöst också. Stanna upp och reflektera lite. Annars kommer ingenting funka.

Sensmoral: Ingen kan bestämma över dina känslor. Vad du känner spelar roll och är viktigt.

Puss och kram

(tar gärna del av andra tankar kring ämnet om nån tänker på nåt annat sätt eller tycker jag har glömt att tänka på något! känner mig öppen för diskussion)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Torsdagen började med att vi tog oss till en turistbyrå vid Trafalgar Square för att kliva på bussen till Warner Bros Studios. Vi träffade på två stycken svenskar där som visade sig vara från Råneå, världen är rätt liten ändå. Bussresan gick snabbt så vi fick en timme extra på den helt fantastiska utställningen om Harry Potter-filmerna. Så här kommer en bildbomb med aaaalldeles för många bilder. 👇

Bilderna får tala för sig själva, helt klart en av de bästa upplevelserna i mitt liv ❤

Likes

Comments

Här har vi frukosten vi åt i fem dagar. Rostat bröd med smör och sylt, mjök och flingor, juice och te. Lite enformligt, men det dög 👍

På väg till resans första sevärdhet, Madame Tussauds!

När jag var liten var jag rädd för vaxdockor. Började typ gråta under ett tåg på Astrid Lindgrens Värld där de visade vaxdockor av karaktärerna i Saltkråkan. Tur att vissa saker försvinner med åren, för Madame Tussauds var riktigt häftigt!

Efter Madame Tussauds tog vi den obligatoriska svängen förbi Big Ben och Webminister Abbey, där vi också stötte på minnesplatsen för Jo Cox. Vi skrev en hälsning och lovade bära vidare hennes banner of love ❤❤

Vi tog bron över Themsen och åt lunch på McDonalds i County Hall. Det tog oss uppskattnigsvis 7 sekunder att få vår mat. Det var rätt sjukt! 😱

Vi fortsatte strosa längst Themsen, gick förbi en cykelshow som aldrig höll på att börja (alla gatuunderhållare vi stötte på stod och pratade i minst 30 min innan de körde gång med sitt program som tog typ 4 min), en rosalackad buss, en mysig festival i en park och lite till. Vi tog oss över till Embankments tunnelbanestation och åkte till King's Cross.

Alla som gillar Harry Potter vet vad King's Cross betyder! Platform 9 3/4! Kön för att få fota sig vid skylten var brutalt lång och det gick knappt att vara i butiken, så vi gav upp rätt snabbt. Men det var kul att se!

Vi gick över till St Pancras istället och satte oss på Starbucks. Det är gott på Starbucks, men liiite överhypat är det allt. För alla som verkligen glorifierar Starbucks; det är exakt samma som Espresso House. Same shit different name 😉

Här har vi fasaden på vårat hotell. Inte det vackraste jag sett, men de hade ju hängt upp svenska flaggan i alla fall 😜😜

Dagen avslutades med fish and chips på The London Pub nedanför hotellet. Sen blev det tidig kväll. 💤

Likes

Comments

London dag 1 är vår resdag, så största delen av den dagen spenderas i Göteborg. Vi gick på Stadsmuséet och tittade omkring, det fanns bland annat en riktigt gripande utställning om rasbiologi och tvångsterilisering. Där fanns det videoklipp jag faktiskt inte orkade titta på, det blev för jobbigt. Då var musikutställningen mycket trevligare, om Göteborgs musikliv.🎶

På eftermiddagen sitter vi på Landvetter och väntar på flyget ❤

Här är jag lyckligt ovetandes om vad som kommer hända under flygresan. Fick världens tryck i huvudet pga täppt i näsan och jag började seriöst gråta. HEMSKT var det. Kändes som att ögonen skulle ploppa ut. Nu låter det verkligen som att jag överdriver, men vi hade ett litet trauma där, usch.

Första vi möttes av på Gatwick i London. Förväntade mig inget annat.... 😉

Ett väldigt långsamt tåg tog oss in till London...🚄

Tunnelbanestatinen vi bodde närmast hette Russel Square. Underground som tunnelbanan heter i London är verkligen sååå enkel och tydlig. Så på den punkten kan en slappna av om en ska till London!

​Kvällen fick avslutas med en tekopp på rummet. Lite engelskt sådär 😜 Redo för äventyr!

Likes

Comments

Ligger i hammocken efter 6 timmars jobb och thaimat till middag. Nu vill jag bara slappa hela kvällen. Solen skiner, det är varmt, livet är rätt så nice. Räknar ner dagarna till helgen nu... 😎☀️

Likes

Comments