Header

Vaknade med ett ryck kl 6 imorse, då hade jag datorn uppslagen bredvid mig och hade alltså somnat under mitt serietittande igår. Förståeligt, eftersom denna vecka varit minst sagt krävande!

Totalt 7 konserter har jag och min estetklass gjort, runt omkring på skolorna i Piteå. Och med det så kommer ju allt upp och ner-packande av all utrustning vilket inte är så lite ska jag säga er. Att alltid vara taggad och på tårna tar också sin del av energin och jag har varit sååå trött när jag kommit hem. Men jag har mått väldigt bra under de här dagarna, kan ibland bli stressad och tvär när det är mycket stök kring någonting, men allting gick faktiskt så himla smidigt att det bara kändes roligt! Riktigt stolt över alla som kom dit varje dag och körde järnet, det behövde vi verkligen!

I tisdags hann jag få in lite mer kultur bland alla egna spelningar. Jag och Emma såg De redan frälsta i Christinasalen! Några kanske känner igen Tiffany och Bianca Kronlöf, och det är dem plus en till som heter Tom som sätter upp en teater/komedishow/med musik som är både politisk och väldigt, väldigt rolig. Jag och mamma såg deras show Slå pattarna i taket för 2 år sedan så det var jätteroligt att få se dem igen. Kolla Full patte på SVT Play om ni vill se något av dem!

Och idag är det fredaaaag! Ska på skolan en kort liten stund, sen ska jag klippa mig, åka hem och vila, sen äta middag med vänner och gå på studentfest 💃 Imorgon bär det av till Örnsköldsvik för att hälsa på SSU i Västernorrland vilket jag ser fram emot! 🌹

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu händer det mycket med SSU! Har varit med i ett reportage i PT, haft en tjejnätverksträff och nu börjar årsmötena betas av på löpande band. SSU Piteå hade sitt årsmöte igår, jag avgick som ordförande och är nu kassör. Angelica som kom och gästade vårt årsmöte stannade kvar mellan lördag och söndag, vi hade mellomys och idag bar det av till Kalix för årsmöte med SSU där!

Känns roligt med nystart, nu är det valår och det kommer krävas mycket kraft till det 

Likes

Comments

Här kommer årets tredje inlägg, och lite om vad jag gjort sen senast...

Skrivit låtar, druckit te, varit poetisk och känslosam...🎶

Gått fackeltåg för #metoo ❤️

Skickat arga mail till Rekryteringsmyndigheten för att de vill att jag ska åka nattåg till Stockholm för en 1-dagsvistelse 🙁 (jag ska mönstra 23 mars)

Lämnat in min rapport om ungdomskultur 📝

Haft kul som alltid med min SSU-klubb 🌹

Varit på festligheter iklädd detta? 😱😎 (obs jag vill inte höra något om att det är fel lag 😤 det står Stenberg det är rätt)

Trotsat kylan på Vallsberget ❄️

Den här lilla grejen har äntligen kommit 🙊🎉

Kört gokart på Alcatraz 🏎 Jag var såklart snabbast, körde flest varv och allt

Haft massa mys med bästiskattis 😻

Nu senast har jag pysslat massa med SSU...

...och imorse tog jag bussen hem från Luleå 🚌

Fint inlägg ändå. Februari, var snäll mot mig.

Likes

Comments

Det är svårt att veta hur en på ett kortfattat sätt beskriver en av de topp 5 bästa händelserna som en varit med om under sitt politiska engagemang, men jag ska göra mitt bästa.

SSU:s nyårskurser hålls varje år på Bommersvik utanför Södertälje. Under 5 dagar får ca 100 deltagare gå ledarskapsutbildningar på både klubb- och distriktsnivå. Jag började mitt engagemang 2012, jag har haft ledarroller sen 2015, och i flera år har jag velat gå, men av olika anledningar har jag inte tagit mig hit förrän 2018. Men jag är glad att jag äntligen gjorde det, och det känns faktiskt kul att fortfarande har kvar att gå alla dessa kurser.

Jag valde att gå Klubbledarutbildningen, eftersom att jag i valrörelsen vill lägga mest energi lokalt hemma i Piteå. Och det kan ju låta torrt och trist att gå någon stel kurs i ledarskap, men tråkigt var det sista jag hade.

Ska vi börja med att prata om att jag var i den bästa gruppen? (sa alla deltagare om sin egna grupp) Med de bästa handledarna. Jag trivdes jättebra och blev så positivt överraskad när jag inte kände någon sen innan. När en varit medlem i en evighet börjar en tillslut känna igen typ alla, men här var det bara nya ansikten vilket var så himla kul! Fick så många fina vänner.

Och eftersom att allt med SSU liksom ska vara liiite extra, så hade varje grupp varsitt tema, och vi var alltså KLU Disney. Förklarar eventuella Musse-pigg öron, Frozen-motiv osv.

Föreläsningarna var många, och det var mycket att lyssna och ta in, men också många diskussioner och eget planerande för sin klubb. Tyckte varenda pass var givande och intressant, även fast jag blev trött blev jag aldrig uttråkad. Några urval från schemat var bl.a. Internationell verksamhet, Hållbart engagemang, Värvning och kampanj, Opinionsbildning och Digital aktivism. På söndagen var det ministerdag, och då fick vi träffa och ställa frågor till Annika Strandhäll (socialminister), Anna Ekström (gymnasieminister) och Ardalan Shekarabi (civilminister). Huvudet är fullt med ny kunskap och jag har minst 3 fullskrivna anteckningsblock med mig hem.

Länen i Norrland sjunger Euskefeurat ❤️

Med årliga event kommer de där underliga traditionerna som en undrar varför de egentligen finns till, men som är så himla roliga att en struntar i att ifrågasätta dem, som tillexempel revykvällen! På nyårskurserna ska varje grupp spela upp en revy under middagen och det brukar vara en salig blandning av att driva med handledarna, ge pikar mot politiska motståndare och dra internskämt om rörelsen. Plus dans och sång. And let me tell you, flera källor kan understryka att vår grupp (återigen) var bäst 💃

Det som också blir en sån fantastisk upplevelse är hur människor i den här rörelsen är så starka, så känsliga, så smarta, så ödmjuka, så roliga och så seriösa. Människor som lägger ner timme efter timme, helt ideellt, av sin fritid för att göra samhället lite bättre. Det är oslagbart. Jag längtar att få börja jobba hemma i SSU Piteå igen och använda mig av det som börjat snurra omkring i tankarna efter veckan som gått. Det finns många utmaningar framför oss, och många av oss för ofta en inre kamp kring engagemanget, men det är i gemenskapen vi hittar styrka och det är bara där vi kan nå förändring. Ingen kan göra det själv. Upp till kamp mina fina kamrater, tack för det ni ger mig.

Likes

Comments