Header

Hellu!✨

Då är jag åter igen hemma i Uppsala och ska fira jul med min familj som jag har inte träffat över två månader nu.

Jag har blivit av med mitt rum....
Min lillasyster fick för sig att mitt rum var större än hennes och beslagtog den. Så vi har bytt rum.

Men det gör inget.
Jag fick iallafall behålla min väldigt obekväma säng och troligen har jag ryggskott imorgon, hehe...

Det är jul snart!
Tyckte det var lite synd att det inte fanns någon snö här nere i Uppland. I Luleå finns det massor...

God jul ;3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Ja, det är typ vinter här uppe i Luleå.
Och med det så kommer såklart mörkret med på köpet och jag har seröst aldrig varit med om att det är typ mörkt dygnet runt. Bara ett fåtal timmar så är det ljust här upp, men det är sällan man ser solen.

Julen är typ snart här och jag har för första gången införskaffat egna juldekorationer, inte mycket men tillräckligt för att få den fina julstämningen.

Förra veckan så satt jag i mitt rum och bestämde mig för att streama en film.
Jag valde filmen Dracula Untold.

Jag har alltid gillat övernaturliga filmer/ Böcker och spel. Så såklart så har jag velat sett den är filmen ända sedan trailern kom ut. TYVÄRR så hade jag ingen som ville gå med mig till bion för mina små syskon är värsta anti mot all superhjälte/historia filmer (finns undantag).

-- Handling --

Vi alla har hört talas om den grymma vampyren greve Dracula eller hur?

Han som bor ensam i ett slott med fladdermöss och kan inte vistas i solljuset?

Filmen däremot handlar om när Dracula blev till en vampyr och fick sitt hemska rykten som den grymma vampyren från Rumänien. Under den tiden så hade Dracula ett namn, familj och en kungarike som han gjorde allt för att skydda.

Som barn blev Vlad såld som en krigssoldat för att bevara fred mellan Rumänien och Turkiet. Där blev han känd som den hemskaste och grymmaste soldaterna genom historian, drakes son, dracula.

När kriget var över för turkarna och Vlad blev vuxen fick han återvända hem till Rumänien och styra sitt rike som prinsen han föddes till, samtidigt försökte han glömma bort de hemska tiden som krigsslav.

Dock så återvände Turkarna efter flera år i fred, de ville förhandla med Vlad om freden som de har bevarat i utbytte mot 1000 pojkar och Vlads son.

Rumänien var litet och hade nästan inga krigare, gå emot Turkarna skulle betyda döden för Rumänien.
Men han valde att gå emot och han behövde bli starkare.
Han skulle vinna kriget själv och med det besökte han ett berg där den första vampyren hölls fången.

Han visste att en armé aldrig skulle vinna mot Turkiet.

Men ett monster kan.

-- Min åsikt --
Betyg: ​6/10

Jag hade förväntat mig mer av filmen faktiskt.

Det var inget fel på filmen i helhet, men man hade typ redan sett något liknande tusen gånger om och filmen var fruktansvärt förutsigbar.
Jag kunde nästan hela storyn utan ens ha sett filmen.

Men även det så kunde jag njuta av filmen. Hur de hade spelat in den och effekterna som de använde när han slogs (första armén) var alldeles underbar. Hur de hade använt kameran och utnyttjat svärdens reflektion och alla dessa vinklar gör en alldeles hyper.

Älskar när de kommer med sådan överraskningar.

​-- Min åsikt dock Spoiler --

Det var en scen som jag tänkte "Varför leker Vlad Moses?"

Det var under den näst sista striden mot armen när han viftade med armarna upp i luften och hoppar lite på plats och värsta molnen med fladdermöss förintade nästan en hell armé...

Överdrivet för min smak.

Det var meningen att Vlad skulle bli övermänsklig och var näst intill immun mot alla skador "undantag tag mot silver", skulle egentligen ha velat sett honom springa igenom hela armén och slå sönder alla och skrika och fräsa och kanske lite fladdermöss. 

Men ge honom superkrafter?

Njha, han är vampyr ingen superhjälte.

​-- Nästa film Spoiler -- 

När Vlad blev en vampyr så lovade han den första Vampyren att han skull betala hans skuld en dag genom att hämnas mot de som hade låst in vampyren i bergen.

Om man tittar på slutet så är det ganska troligen att det är vad det kommer handla om.

Vlad blev till en vampyr och har levt i flera 100 år, det vill säga att han nu lever i den tiden som vi lever i. Och det är här som Vlad åter igen blir förälskad i en kvinna och den första vampyren vill att Vlad ska betala sin skuld.


Likes

Comments

Ja, då är man tillbaka till Luleå igen.

Har varit hemma i Uppsala under alla helgon för att äta på Pizza Hut med familjen och ha det allmänt mysigt.
Det är kalt här uppe i Luleå och det är minusgrader på dagarna.

Och inte nog med det så har en uttag i rummet gått sönder. Alltså den som går till spisen och frysen, så nu kan jag typ inte laga mat här hemma och lever på fryslådor.
Dock så har jag lyckas rädda kylskåpet med en skarvsladd som är egentligen till min dator... Livet är inte så bra just nu. D:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ger er en av mina favorit låtar igen :P

Den här låten betyder verkligen mycket för mig, jag älskar den verkligen och den beskriver verkligen mig till 100%.
Jag bryr mig inte vad ni säger, det här är min favoritlåt och jag har älskat den i snart 3 år.
Tro mig när jag grät verkligen när jag hörde den här låten första gången.

Jason Walker är en av mina favorit artister.


Likes

Comments

Jag vet att jag inte ha varit så aktiv de senaste veckorna.
Men det är bara för att jag har haft lite mycket att göra och jag har åkt hem till Uppsala och inte haft min egna dator under den tiden.

Men nu är jag tillbaka :D

Dock så har jag inget att skriva just nu.

Så ni får en liten tips på musik från mig :3

Ivan Torrent är en av mina favorit filmmusik kompusitörer :D


Likes

Comments

I helgen hade The Maze Runner biopremiär, filmen är filmatiserad av boken med samma namn av författaren James Dashner. Jag har inte läst själva boken, men har planerat att börja flera gånger men har gett upp utan att ens försöka öppna boken då jag har legat i en liten svacka när det gäller att läsa och att vara kreativ.

Boken kom ut på svenska för några veckor innan premiären:  https://www.adlibris.com/se/bok/maze-runner-i-dode...

Filmen handlar om Thomas som blir skickad till ett samhälle med bara tonårspojkar i en stor labyrint. Liksom alla i byn så vet han inte hur han kom dit, vem han är eller sin förflutna. Han vet bara vad han heter. Varje månad kommer en ny pojke och mat till dom, men ingen vet varför.

Alla har sina uppgifter i byn så som slaktare, läkare, jordbruk och ledare, dessutom finns det några som kallas för Runner. Deras uppgift är att springa runt på dagarna i labyrinten och försöka hitta en väg ut.

Alla vet sin plats och det hur labyrintens regler fungera, alla vill överleva.
Thomas är åt andra hållet. Han är nyfiken om varför han är där och vad som egentligen finns i labyrinten. Men framför allt så bryr sig han inte om han överlever i samhället, han vill ut och han får gärna dö på kuppen.

 När Thomas bryter mot labyrintens regler börjar labyrinten inte heller följa sina regler och bestämmer sig för att förändra allt.

Likes

Comments

Igår så var jag på Norrskensröj som är en sittning (middag) som hölls i Coops Arena.
Det är sista sittningen under hela nolleperioden och det var då vi blev klassad som ettor nu.

Men den kvällen blev en riktigt flopp. Alla tyckte den sög och man satt princip bara ner och gjorde inget. 
Alla video som de visade buggade eller så var de så dåliga att man inte ens orkar titta på dem. Det fanns inte heller någon pepp i publiken och alla tyckte det bara var tråkigt.

Till och med våra mentorer (phösare) tyckte det var det sämsta sittningen de hade varit med om och de hade gått på ganska många sittningar (middagar) innan. Man fick vänta 1 och halv timme på att få maten. Nää det var en stor besvikelse.

Vårt bord gick vid kvart i nio och då hade många andra klasser dragit. Typ hela min klass tog taxi för att festa (mellan fest) hemma hos en kille, dock så valde jag att åka hem och se på film. Då alla skulle till Stuk efter och jag hade inte fixat mitt LTU-kort så jag skulle få rabatt och jag är väldigt snål av mig.

Det enda jag blev nöjd igår kväll var en Selfie jag tog på mig själv.✨


Likes

Comments

Okej, inatt fick jag uppleva något nytt och extremt irriterande.
När grannarna hade fest på högsta volym och med minst 10 pers i rummet som skrek och gormade.
Vad jag ville döda dem då!
Men bestämde att låta dem vara, de får skylla sig själva när de känner sig bakis idag.

Nu är det så att jag själv är extremt emot alkohol sen en längre tid tillbaka, kan vara stolt och säga att jag aldrig har druckit det i hela mitt liv. Och jag tänker fortsätta så med det så länge som möjligt.
Många frågar mig varför jag har valt det, många tror att jag har haft dåliga minnen med alkohol eller att mina föräldrar har tvingat på mig att bli det.

Egentligen är det tvärtom, min familj älskade förr att bjuda in vänner och festa på alla högtider som fanns (förutom julafton). Det är alltid kul när det kommer gäster och folk skrattar högt. Dessutom så var min pappa extremt mycket för att festa när han var yngre och min mamma var är en gammal bartender. Så inga dåliga minnen och ingen har tvinga till mig den här livet.

Jag är inte emot när folk i min närhet dricker alkohol och jag har gått par gånger på nattklubbar här i Luleå och festar som man brukar göra med fulla människor som är vingliga och som tappar sin förmåga att tänka klart. Och jag skrattar och försöker hjälpa dem upp eller sjunger högt med dem som det inte fanns några problem. Även om de säger att de mår fint och känner inte av alkoholen så syns det väldigt tydligt att de är påverkad, men det är också roligt att se hur de beter sig och gör bort sig.

Det är det jag inte vill uppleva och det är därför jag avstår från att dricka.
Jag vill ha kontroll vad som händer runt omkring mig, jag vill se vad som pågår och framförallt komma ihåg vad som har hänt. Och att festa utan alkohol gör en bara trött nästa dag, inga dumma huvudvärk, illamående eller baksmällan. 

Många har dömt mig och anser att jag är ganska tråkig för att jag inte dricker, men ändå så agerar, danar och flummar jag som de som dricker. Så vad är det som är så annorlunda med att dricka och tvärtom. Nu är det inte alla som har sagt det till mig rakt i ansiktet, men vet att många känner sig obekväm för att jag inte tar den där shotsen med vodka i eller köper när jag köper en drink som är fri.

Men jag har fått mycket beröm från många i min nuvarande klass och säger att det är modigt att stå upp för den jag är.

Jag säger inte åt dig att sluta dricka och bli som jag. Men jag vill bara att ni här från en person som mig och respektera mitt beslut att välja den här livet. Jag har aldrig några planer att gå över till att dricka.

Så gå ut och festa och ha kul på ditt sätt utan att folk ska behöva påverka dig eller att falla in i grupptycket.

Bye <3


Likes

Comments

Idag är jag på glatt humör och därför bestämde jag mig för att dela med min absoluta favorit låt som jag har älskat i 2 år och kan "nästan" hela texten.

Det finns ingen bättre låt en den här och blir alltid glad och ledsen på samma gång när jag hör den.

Älskar texten och musiken, de gjorde ett bra jobb när de skrev låten.

Dock så gillar jag inte direkt någon annan låt som banden har gjort, bara den här typ.


Likes

Comments

Nu har det gått ungefär 2 veckor sedan skolan drog igång på riktigt.

Hittills har jag verkligen gillat skolan och dess miljö, det är lugnt och skönt i skolan och ingen verka vara extrem stressade eller bete sig som största idioterna.

Den nuvarande klassen är 100 gånger bättre än min förra, dessa människor vet hur man uppför sig som människor (alla i min förra klass var inte galna, det fanns några undantag).

Jag är dock väldigt förvånad att jag tycker ämnena är roliga, brukade hata alla NO ämnen som fanns på jorden så som Matte och Fysik som vi läser just nu. Teknologi har vi inte riktigt kommit gång än, men ser verkligen fram emot det.

På kvällarna kan jag lugn och ro plugga i min egen takt utan att bli störd eller får frestelsen att göra något annat som verkar roligare. Lyssnar också mycket klassisk musik när jag lagar mat och pluggar, finns det någon bättre musik? ✨

Dock så går det inte att lyssna på det när man tränar, då ska det vara rock eller pop som gör att man blir mer taggad. hehe... 

Sweet dreams ✨


Likes

Comments

Ooooookej!

Nu efter Thailandsresan har jag tyvärr gått upp i vikt och väger ALLDELES för mycket.


Efter att jag slutade med sport helt efter överansträngning och stress som orsakade att min kropp gick långsamt sönder som var för 3 år så har jag smått gått upp i vikt. 


Min skada har inte blivit bättre, det har bara blivit sämre och sämre. Nu har man ont i varenda led i kroppen och lever nästan på alvedon, Iprean och andra läkemedel. Äter 3 vitamintabletter varje dag. 


Har åkt in och ut ur sjukhuset utan någon resultat på vad det är för fel på mig. Har till och med sökt mina problem i sjukhus i utlandet, men näää. Sjukgymnasten gjorde bara att saker och ting blev bara värre.

Så ja, jag har ont varje dag.

Så därför tänkte jag testa att göra grejer man INTE VILL göra när man har så ont som jag har nu.

Jag tänkte börja Gymma för första gången i mitt liv. 

Köpte gymkort på 24 Seven fittness i Luleå och har haft hittills haft en 30 min pass och en 75 min pass. Och jag mår toppen! Eller rättare sagt att jag känner mig pigg och glad, dock så gör det extremt ont i ryggen, axlarna. knäna och fotleden. Alltså de ställena jag brukar ha ont i. Men det gör inget, nu man har köpt Voltaren.

Jag tycker om gymmet, inte bara att det är billigt för en student 149 kr/mån, man kan få göra som man vill på gymmet. Alla sköter sitt och dessutom är det öppet dygnet runt alla dagar i veckan. Hittills har jag bara använt löpbandet och Crosstrainer, då jag inte vågar använda något annat för att jag är rädd att åter igen överanstränga mig. Dessutom så tittar på man på tv samtidigt så man glömmer bort tiden, såg Dr. Phil och House (är ingen fan av House). 

Bilder jag hittade på Google
Likes

Comments