Sand, sand, sand

För kanske en vecka sedan tog vi en tredagarstur till Fraser Island!


Bästa gänget

Våra sovplatser

Vi åkte väldigt spontant med ett företag kallat Palace. Samma dag som vi bokat turen tog vi nattbussen från Airlie Beach, som vi då var i, till Hervey Bay. Redan dagen efter bar det av till Fraser. Måste säga att jag var lite skeptisk i början till företaget vi åkte med, men det blev hur bra som helst!

Vi åkte en guidad tag along tur på fem bilar. I första bilen satt guiden Tom med 10 passagerare och efter honom körde de andra fyra bilarna på led. Var såå sugen på att köra, men fick dessvärre inte pga 21-årsgräns. Innan vi åkte till Fraser var det informationsmöte med massa tråkigt babbel som vanligt innan vi blev indelade i mat grupper. Med dessa grupper skulle vi planera vår matkonsumtion under tre dagar, handla (som vi fick betala själv???) samt laga mat.

Väl på ön körde vi runt i sanden med jeeparna och besökte diverse ställen att bada på. Sjöar, Creek (kan ej svenska översättningen??) & champagne pools.

Champagne falls. Vågorna som smäller in mot klipporna (stenarna?) bildar ett härligt skum där allt folk är på bilden, därav namnet.

Eli Creek. Bilden gör inte stället rättvisa alls, men tänk er det kristallklaraste vattnet ni sett som strömmar ner mot sanddynorna.

Under första dagen blev vi avsläppta på vad vi fick sagt till oss skulle vara 30 minuters gångväg från en sjö, men som nog var närmre 50. Vi gick hela vägen i sand så varm att den brände under fötterna. Värst var det allra sista biten innan vi kom fram till sjön. Sanden kändes bokstavligen som lava och jag svär på att jag kunde känna mina flip-flops smälta. Vi alla sprang ner för sista sandbacken med paniken i ögonen som om vi blev jagade av något monster. Under hela vistelsen i sjön fruktade vi alla hemfärden genom lavan.

Småfisk som åt av ens döda hud. Ni vet sånt som man annars kan betala för att få på ett spa, det fick vi gratis i sjön.

Hörs (kanske) snart igen! Puss

Gillar

Kommentarer

Kinna
,
Det ser fantastiskt ut. Ni verkar ha det bra!
sannapresits
sannapresits,
Det har vi verkligen! Hoppas allt är bra med dig 😊
nouw.com/sannapresits
Mamsen
,
Underbart stumpan! Det är så roligt att följa er. Jag ser fram emot nästa uppdatering 😊 Puss <3
sannapresits
sannapresits,
Ska försöka skriva inlägg lite oftare nu! Puss<33
nouw.com/sannapresits
prinsessasdagbok
prinsessasdagbok,
Åh vad det det härligt ut!!! Och så coolt med fiskarna i vattnet som bet av den döda huden. Blir inte alls avundsjuk ju............
nouw.com/prinsessasdagbok
sannapresits
sannapresits,
Det var sååå härligt! Haha jaa, men alltså det var sjukt obehagligt i början... Det var HUR många fiskar som helst och vissa kittlades och vissa bet hårt?? Bet på mina sönderkliade myggbett, sår osv:) men det var toppen!
nouw.com/sannapresits
sannapresits
sannapresits,
Pappa Frasse
,
Jag tycker ni verkar ha det ganska tråkigt, är det inte dags att komma hem snart??? 😊
sannapresits
sannapresits,
Snaart, inte riktigt än 😉
nouw.com/sannapresits

Instagram @sannapresits