Julafton i Cairns

God jul i efterskott!

Här borta hos oss, i trettiogradiga Australien, såg julen väldigt annorlunda ut gentemot hur den brukar. Den nya miljön och speciellt den extrema värmen har gjort att julkänslan var som bortblåst. Vilket i och för sig kanske bara var bra, med tanke på att den inte firades med familjen. Dessutom så fick jag faktiskt firat lite jul hemma i Sverige innan jag åkte, med julmat och paketer!

Som sagt så var julen väldigt olik mina tidigare jular (?) men väldigt rolig. Jag och Jeppe bytte hostel på lillejulafton till ett mer familjärt sådant och jag tror ingen av oss ångrar vårt val. Vi har mött så många nya vänner som vi hittat på grejer med. Den 24e satt vi ett stort gäng på vårt hostel och spelade kort, drack lite och badade i poolen. Mer än så blev det inte då med tanke på att i princip alla i gänget firade den 25e.

Så den 25e gick vi ner några stycken till lagunen och hängde där till klockan var runt tre på eftermiddagen. När vi kom tillbaka började alla laga mat som var typiskt på julbordet i deras hemland och sedan satte vi oss alla ner och åt en himla massa mat. Väldigt mysigt faktiskt!

Här har vi hela gänget samlat runt julmaten!
(bild lånad av Jeppe)

På annandag jul åkte jag, Jeppe och en av våra nyfunna vänner Mirthe till Port Douglas till ett hostel kallat Dougies. Nu har vi en natt kvar här innan vi åker "hem" till Cairns och Northern Greenhouse igen. Längtar redan tillbaka till standarden där.

Idag har vi varit i Daintree regnskog på en tour, vi såg Cape Tribulation och var på krokodiljakt. Vi fick se en vuxen krokodil och en liten bebis på typ 20 cm :-)

Har knappt några foton på mobilen från idag så ni får nöja er med dessa nu. Tog dock några bra med Jeppes kamera så blir en bildbomb sen!

Gillar

Instagram @sannapresits