Hej allesammans!

Har varit i Sydney i snart 2 veckor nu och återförenats med min käre vän Meli! För några dagar sedan kom även ett gäng killar från Surfers ner hit. Väldigt kul att få se alla igen innan det bär av hemåt! Together Ince again.

Har varit och sett Harbour Bridge, Operahuset, Bondi och Manly med Meli. Obligatoriska ställen att se tycker jag.

Manly Beach

Kan inte fatta att jag ska lämna denna tjejen snart. Kommer kännas konstigt att inte ha henne i samma rum hela tiden och att behöva kolla filmer och serier själv. Men, vi kommer ses i Asien igen och jag vet att vi kommer hålla kontakten hemma i Europa med ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jaana, Jonah, Cecilia, jag & Pearse

Ett gäng man spenderat många roliga stunder med

Jag och Meli<3

Att säga hejdå har alltid varit otroligt svårt för mig. Ännu värre har det varit i Australien, när man inte vet när man ses igen. Man har levt tillsammans som en liten familj och sen ska man helt plötsligt inte se dem varje dag längre.

Denna veckan har det varit många svåra hejdå. Först begav sig ett sjukt skönt gäng killar och en svensk tjej sig iväg. Därefter åkte min bästa vän på hostelet, Meli, tillsammans med Emily. Och sedan var det dags för mig att bege mig och därmed säga hejdå till kvarvarande vänner. Otroligt svårt var det och jag kämpade förgäves mot tårarna.

Nu befinner jag mig då i Byron Bay. Saknar dock redan Surfers Paradise och allt vad det innebar. Men det ska nog bli bra här.

Likes

Comments

Hej vänner!

Tänker inte låtsas som att jag har en bra ursäkt till varför jag inte bloggat, för det är helt enkelt bara för jag suger på att blogga haha.

Livet rullar på här i Surfers som jag fortfarande hänger i och det känns numera inte som jag är och backpackar. Det känns mer som en vardag. Huruvida det är bra/dåligt, roligt/tråkigt har jag inte riktigt bestämt mig för. Kanske lite av allt.

Jag kan dock känna att jag är done med Surfers nu. Den enda anledningen till att jag fortfarande är här är för att min födelsedag är nästa vecka, och det känns lite risky att lämna allt såhär tätt inpå. Man vill ju inte fira födelsedagen ensam liksom.

Vädret här börjar bli väldigt opålitligt. Det känns lite som det svenska april vädret. Ena dagen är det närmare 30° och solsken, andra dagen är det super kallt och nästa öser det ner. Och jag som som hade planer på att komma hem brun :-)

Har förresten varit på Wet n Wild för någon vecka sedan! Det är en som en större (och bättre) variant av Tosselilla. Var där med mina tyska vänner Meli, Julia & Lissy och det var hur kul som helst. Tog dessvärre inga bilder så här kommer lite blandat från senaste dagarna.

Vi hörs när vi hörs!

♡♡♡

Laurie & Meli

Från vänster; Annie (tyskarnas andra svenska kompis!), Meli, Lissy, Julia & jag

Likes

Comments

Varje gång jag läser boken jag skrev om i förra inlägget blir jag så positiv.

Var fruktansvärt stressad i caféet innan idag och ovanpå allt så slutade min mobil att ladda IGEN. Jag hade därför inget bättre för mig än att läsa, så jag fortsatte med "The Magic of thinking Big". Efter 2-3 sidor var jag på bra humör igen och mina positiva tankar flödade. Jag testade att ladda telefonen. Om det funkade? Telefonen laddades utan problem ända till 100%.

Efter dagens läsning har jag blivit mer målmedveten och energifylld. Har suttit och kollat inspirerande quotes hur länge som helst nu och tänkt vad jag vill åstadkomma i livet. Råder alla till att läsa denna bok, den ger mig verkligen en spark i baken.

Med det sagt så hoppas jag ni får en underbar dag idag!

Likes

Comments

Klockan är 14.47 och jag sitter i caféet. Eftersom vi börjar gå in i lågsäsong är det väldigt lugnt, ganska dött. Jag har redan städat undan här så det finns inte så mycket att göra.

Innan brukade jag alltid sitta med mobilen, kanske kolla någon serie på Netflix eller bara skrolla igenom sociala medier. Men så för några dagar sedan gick det inte att ladda min mobil. Konstigt, tänkte jag. Försökte igen, och igen, och igen. Ingenting hände. Mobilen var nu nere på 10%. Men helt ärligt så var jag inte särskilt berörd av det, var förvånansvärt lugn. Jag tänkte att om jag låter den vara avstängd ett tag kanske den funkar sedan. Så jag gick iväg och gjorde annat.

Fortfarande inget. VAD HÄNDER. Jag kan inte ha tagit sönder ännu en mobil. Gick och la mig med en urladdad telefon och vaknar upp morgonen efter av att Meli väcker mig. Dags för jobb. Hur ska jag klara av jobbdagen utan en telefon? Äh, det löser sig.

Och så kom Nat (min kompanjon i caféet) med en idé. Du kan börja läsa den där boken som finns i caféet, den du visade mig! Jag började läsa lite i den igår, sa hon. Så det gjorde jag. För er som har läst eller vet vad The Secret är (Mamma), så är detta samma grundtanke. Fast denna är enligt mig bättre, mindre flummig och innehåller mer konkreta exempel.

Samma dag som jag började läsa boken så var managern över caféet här till klockan 9 precis som varje morgon. Och gissa vad? Han fixade min telefon (!!!!).

Nu är jag dock inne i boken så sitter mest och läser i den även om jag har min telefon. Blir ni inte stolta (Bea och Mamma)? Funderar faktiskt på att sno med den hem.

Likes

Comments

Jahapp, då var det tisdag igen. Och jag har nu varit hemifrån i 3 månader (!!). Jag har alltså kommit halvvägs på min resa. Känns verkligen sjukt att det har gått så lång tid redan. Dagarna bara flyger förbi.

Igår pratade jag telefon med pappa och fick frågan om jag har någon hemlängtan, vilket jag konstigt nog inte har. Inte längre i alla fall. Precis i början på vår resa, den första veckan eller så, hade jag väldigt mycket hemlängtan. Jag hade inte riktigt kommit in i det här livet än och var ganska osäker. Sen var det så mycket som hände hemma också med julafton och allt.

Det känns som att jag kommit in i en ny period nu. En period där jag inte saknar hemma så mycket, utan istället försöker njuta så mycket jag bara kan av livet här. För jag vet att hemma kommer alltid finnas kvar, medan livet här snart kommer ta slut. Man kan säga att jag är i något mellanting nu. Ett mellanting där jag längtar till att få träffa alla hemifrån igen, men känner en sorgsenhet över att behöva säga hejdå till min lilla familj och mina vänner här. Det känns liksom konstigt att vi spenderar i princip all vår tid tillsammans här men att när detta är över kommer vi alla befinna oss på olika platser i världen.

Nej, nu ska jag inte deppa ner mig i vad som kommer att hända månader fram i tiden. Njuter av varje dag här för det är så himla gött. Finns alltid någon att vara med, vilken tid på dygnet som helst. Sedan bor jag med 5 andra tjejer i staffroom så det känns som vi har en ständig sleepover.

Jag och tre av tjejerna jag bor med. Från vänster; Meli, jag, Lissy & Julia.

Likes

Comments

Hej allihopa! Long time no see.

Har inte uppdaterat på ett tag nu pga är lat och har knappt gjort något vettigt. Men nu, nu har det hänt grejer.

Så, i helgen har jag varit med Nat i caféet och lärt mig lite grejer och idag var min första dag själv! Gick hur bra som helst faktiskt. Det hände en del grejer här dock, bland annat så fick de för sig att byta kaffemaskin och höll på i timmar. Sedan slutade det med att vi bytade tillbaka till den gamla igen..

Det har varit en lång dag idag, men en relativt lugnt sådan. Inte över drivet mycket kunder med andra ord. Vilket är bra för nybörjare som mig.

Och förresten, i lördags var jag på äventyr!! Jag, Lissy, Julia och Meli tog deras bil och åkte på en roadtrip. Vi åkte till Coolangatta beach och Berleigh Heads med en grym utsikt.

​Jag, Meli & Julia 

Likes

Comments

Vill ägna detta inlägg till mina fina vänner här på hostelet (även om de inte kommer läsa detta). Jag har nämligen berättat innan att plånboken var tunn och att jag måste hitta jobb asap, vilket mina vänner har snappat upp. Jag förväntar mig ingenting av dem och vill inte att de ska ge eller köpa massa till mig, men ändå gör de det. Har blivit bjuden på mat flera gånger och Nat som jobbar på caféet ger mig ofta gratis mat därifrån också.

Nat och Justin som båda jobbar på caféet har dessutom rekommenderat mig till ägaren och sagt att jag borde få Justin's plats när han lämnar.

Idag sa min roomie Melissa att hon pratat med managern (som hon är vän med) om hennes vänner här och att vi ville till en vattenpark, men att jag tyvärr inte har så mycket pengar för tillfället. Så nu fick jag erbjudandet att jobba imorgon på min lediga dag, för $15 dollar i timmen, vilket inte är helt fel!

De är så himla fina människor allihopa och jag är så glad att jag träffat dem! Det känns verkligen såå bra att ha hittat vänner som dem här, som hjälper, stöttar och förstår.

Stort tack till mina fina vänner här & extra tack till Melissa & Nat för ni är så underbart hjälpsamma och förstående ♡

Likes

Comments

.. har jag förmodligen äntligen ett betalt jobb! Jag vill inte hoppas på för mycket men samtidigt känns det som jag kommer få det. Och även om det inte blir så känns det bra att få berätta! Att kunna kolla tillbaka och se vilka svängar min resa tog.

Det är nämligen ett jobb på caféet som finns på vårt hostel. Det är inte det bästa jobbet, det roligaste eller det mest betalda, men det är ett jobb. Och om jag får detta får jag gratis boende på hostelet, mat från caféet och pengar. Hur bra??

Så nu får ni gärna hålla tummar och tår allihopa och räkna med att jobbet blir mitt! För hur bra låter inte detta? Och ovanpå allt så får jag stanna där jag är nu, med alla vänner jag lärt känna. Hoppas.

Jag och två av mina tyska vänner på hostelet:-)

Likes

Comments

Så var det söndag igen och helgen har flugit förbi som vanligt.

Hade blandade känslor inför denna helg. Var såklart väldigt glad för det var helg och jag slapp jobba, men samtidigt så vae jag lite nervös. Nervös för att från med idag kommer jag resa själv. Jeppe åkte nämligen till Adelaide idag, för att jobba och träffa sin kompis. Medan lilla jag är kvar i Surfers och letar jobb. Kommer kännas tomt utan dig Jeppe! Men jag hoppas du får det underbart i Adelaide även om du är utan mig. Tack för dessa två månader, har varit asbra<3

Samtidigt som det är lite nervöst att resa själv, är det också pirrigt. Det känns spännande att vara helt självständig och klara sig själv. Att hitta nya bekantskaper så man inte blir ensam. Just nu är det inte jätte svårt kanske, då jag ju jobbar på vårt hostel och har lärt känna en del av crewet här.

Just nu känner jag bara att är det så jävla svårt för företag att bara anställa mig? Är det så mycket begärt? Bara gör det!! Kan tänka mig vilket jobb som helst nu, verkligen. Plånkan är inte speciellt tjock om man säger så. Och jag är långt ifrån redo att åka härifrån.

CIAO

Mood

Likes

Comments

Instagram@sannapresits