Eilisessä postauksessa kerroin olleeni viimeaikoina aika negatiivinen. Sen vastapainoksi päätin tehdä postauksen niistä positiivisista jutuista, joita elämässäni on ollut viimeaikoina:

1. Kevään tuntu ♥

Tämän vuotinen talvi on tuntunut itselleni jotenkin erityisen pitkältä, kylmälta ja harmaalta. Ja nyt todellakin riittäisi! Sen vuoksi minulla ei myöskään ole ollut pienintäkään inspiraation poikasta pukeutumiseen ja uniformunani onkin toiminut neule ja ja mustat farkut jo pitkään. Viime viikolla ajellessani töihin tunsin ilmassa kevään ensimmäistä kertaa. Rakastan sitä tunnetta! Aurinko paistoi ja taivas oli sininen. Siitä tuli niin hyvä fiilis ja tajusin, että ollaan menossa parempaan suuntaan koko ajan. Kohta saan taas kaivaa esiin tennarini!

2. Treeni kulkee ♥

Kuntosalilla treenaaminen on ollut minulle osa arkea jo pitkään. Kroppani ei toimi ilman sitä, eikä myöskään ajatukseni. Viime vuonna kuitenkin kadotin treenaamisen ilon ja salille lähtö oli usein hyvin hankalaa. Viime aikoina olen kuitenkin ryhdistäytynyt ja salille on ollut taas mukava lähteä. Se on taas ollut minulle se paikka, jossa olen saanut mieleni tyhjäksi kaikilta ajatuksilta.


3. Uusi sarja suosikki ♥

Minä rakastan hyviä sarjoja. Bron/Silta oli minun yksi ikisuosikeistani ja olin vähän maassa, kun se loppui viime viikolla. Nyt olen kuitenkin löytänyt uuden koukutuksen - Sarjan nimeltä Younger. Sarja on Sinkkuelämään tekijöiltä, siinä on hyvännäköinen miesnäyttelijä, kivoja asuja ja New York. Näyttelemässä on myös Hilary Duff, joka on vanhalle Lizzie McGuire fanille myös iso plussa. Jos kaipaat kevyttä ja hauskaa katsottavaa, niin suosittelen!

4. Tulevan kevään suunnitelmat ♥

Kevät sisältää paljon kivoja juttuja. Kuukauden päästä vaihtuu työpaikka ja sitä ennen on tiedossa tietenkin läksiäiset ja aion myös matkustaa muutamaksi päiväksi Suomeen ennen työn alkua. Toukokuussa taas lähdetään matkalle poikaystäväni, siskoni ja hänen puolisonsa kanssa. Paljon kivoja juttuja siis tulossa.

The best is yet to come

xx Sanna

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Tiedättekö sen tunteen, kun ei keksi mitään ruokaa mitä laittaa? Eikä kaapista löydy mitään hyvää? Eikä oikeastaan jaksaisikaan tehdä ruokaa tai varsinkaan lähteä kauppaan?

Nämä fiilikset olivat aiemmin ihan arkipäivää mulle, kunnes älysin alkaa ennakoimaan. Ennakointi on nimenmaan se a ja o tässä asiassa. Aloin suunnittelemaan viikon ruokaostokset niin, ettei kauppaan tarvitse enää mennä kuin kerran viikossa. Aloin myös ennakoimaan ruuanlaiton kanssa niin, että teen viikon ruokia paljon kerralla etukäteen. Näinkin pienet asiat tekevät huiman eron arkeen!

Joka sunnuntai meillä on ruokatalkoot ja tehdään lounaat töihin ja päivälliset kotiin ainakin keskiviikkoon asti. Nyt ei enää tarvitse miettiä ruokajuttuja arki-iltoina, kun energiat muutenkin ovat aika vähissä. Nyt voin laittaa ne vähäiset energiat esimerkiksi liikuntaan :-)

Lasagne on yksi perusruuista, mikä on helppo ottaa myös evääksi. Se on myös helposti varioitavissa ja ollaankin tehty paljon erilaisia lasagneja evääksi viime aikoina. Tässä yksi lasagnesuosikeistani. Huom! Ei mikään kevyt vaihtoehto :-D


Mulle saa toki ehdottaa muitakin reseptejä. Silloin tällöin pää lyö edelleen tyhjää ruokalajien osalta.

Mukavaa sunnuntaita! :-)

Likes

Comments

Näin uuden vuoden kunniaksi alkaa blogissanikin uusi kausi. Niin ulkoisesti kuin sisällöllisestikin. Edelleenkin blogini aiheina ovat hyvinvointi, lifestyle ja itsensäkehittäminen, Haluan kuitenkin, että blogini on mahdollisimman selkeä, organisoitu ja helppolukuinen. Haluan myös, että aiheet ovat selkeästi rajatut.

Sen vuoksi olen jakanut blogini aiheet teemoihin.

Teemoja on yhteensä viisi kappaletta ja esittelen ne nyt lyhyesti:

Ensimmäinen teema on nimeltään Food is good. Teeman nimikin varmaan kertoo, mistä on kyse - ruuasta. Tähän aiheeseen liittyviä postauksia en vielä aiemmin ole hirveästi tehnyt, vaikka ruoka onkin yksi suurista intohimoistani. Tykkään tehdä ruokaa, olen kiinnostunut ravintoasioista ja syöminen on kivaa. En ole mitenkään ruokarajoitteinen, vaikka tänä päivänä syönkin pääsääntöisesti kasvisruokaa. Niin eettisistä kuin terveydellisistäkin syistä. Tämän teeman postauksissa tullaan näkemään reseptejä - niin terveellisiä kuin epäterveellisiäkin - ja muita ravintoon liittyviä juttuja.

Toisena teemana on Get your s*it together. Tämän teeman alla pohditaan konkreettisesti, mitkä päätösket ja valinnat saavat arjen kaaoksen hieman helpommaksi. Tavoitteena se tunne, että elämä on hallinnassa!

Kolmas teema Goal digger keskittyy tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen. Mielellä on valtava voima. Aihe on tällä hetkellä minulle hyvin kiinnostava, olen tutustunut siihen paljon viimeaikoina. Niin paljon voi saavuttaa, kun omiin tavoitteisiinsa keskittyy ja tekee töitä niiden eteen. Tämä teema käsittelee juurikin sitä.

Neljäntenä teemana taas on Mind, soul & body. Teema keskittyy niin mentaaliseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin. Tämän päivän arki on hyvin hektistä ja stressaavaa, Oma hyvinvointi unohtuu helposti kaikessa elämän pyörityksessä. Mitkä teot ja valinnat saavat minut tuntemaan oloni hyväksi joka päivä?

Viimeinen teema on Uncategorized, eli ei niinkään teema ollenkaan. Tämän teeman alle teen henkilökohtaisempia postauksia, kuulumisiani ja muuta.

Tällaisia uudistuksia blogissani siis.

Mulla on sellainen tunne, että vuodesta 2018 tulee paras vuosi!


Likes

Comments

Meidän joulu on ollut ihan mahtava, vaikka en ollutkaan Suomessa. Syötiin hyvin sekä suomalaista että ruotsalaista jouluruokaa, katsottiin joululeffoja, oltiin läheisten ja kavereiden kanssa. Kaiken kukkuraksi säät suosi ja ulkona oli todellinen joulusää lumisateineen kaikkineen. Aiettä!

Pikku hiljaa alkaa kuitekin joulunvietto tulla päätökseen ja katseet kääntyvät kohti uutta vuotta. On aika sanoa hyvästi vuodelle 2017 ja avata uusi sivu elämässä, luku 2018. Näin ainakin minä tykkään ajatella, että elämä on vähän niin kuin kirja ja että uusi vuosi on aina uusi alku.

Tämä vuosi on ollut minulle todellinen muutosten vuosi ja näin jälkeenpäin ajateltuna tosi paljon on tapahtunut. Ajattelin kerätä tähän postaukseen tämän vuoden parhaita hetkiä ja suurimpia tapahtumia.

Vuoden 2017 kohokohdat:

-Tammikuussa aloitin uudessa työssä. Työpaikka on todella hyvä ja sitä kautta olen päässyt tutustumaan moniin uusiin ihmisiin. Vaikka työni on ajoittain aika raskasta, on siitä muodostunut tärkeä osa arkeani.

-Maaliskuun lopussa muutettiin mun unelmataloon. Talo on vanha ja korjattavia juttuja löytyy ja yhtälailla meillä on ideoita niihin. Mutta hiljaa hyvä tulee! Ollaan saatu tästä tosi kodikas jo nyt <3

-Pääsiäisenä kävin Walesissa moikkaamassa ystävää. Tää viikonloppu jäi mieleen super rentouttavana!

-Kesäloman alussa otettiin meille uusi koira Elmo, meidän mopsivanhuksen kaveriksi. Elmo on tän vuoden kohokohtien kohokohta. Niin hauska ja rakas tyyppi <3

-Mulla oli ystävä viettämässä kesää täällä mun luona vähän aikaa.

-Kesällä käytiin myös Suomessa ja Virossa mun perheen kanssa.

-Sain synttärilahjaksi Kreikan matkan. Ja viikko Kreikassa oli ehdottomasti vuoden rentouttavin.

-Vietin Suomen itsenäisyyspäivää Suomessa. Tunnelma oli Suomessa tällöin erityisen ihana.

-Joulu täällä meillä.

-Oma kehitys ihmisenä. Olen kasvanut ihmisenä parina viime vuotena enemmän kuin aiemmin. Olen alkanut ymmärtämään mitkä asiat elämässä oikeasti ovat tärkeitä ja mitkä ovat häiriöksi ja aiheuttavat stressiä. Toteutus ei ole vielä ihan haluamallani tasolla, mutta ensi vuonna tilanne on jo aivan eri. En malta odottaa.


Millainen vuosi teillä on ollut?

Likes

Comments

Mä olen jo päättänyt, että ensi vuodesta tulee ihan huippu. Ja yksi uusi tapa, jonka olen päättänyt opetella, on kirjoittaminen. Sellainen kirjoittaminen, joka auttaa minua elämänhallinnassa, sekä itseni kehittämisessä. Olen lukenut, että tästä tavasta on niin paljon, monenlaisia etuja. Haluan pysähtyä ja kirjoittaa ainakin kerran viikossa.

Aloitin kirjoittamisen jo tänä vuonna ja kirjoitin vähän tulevan vuoden suunnitelmista ja tavotteista. Mutta ihan ensiksi kiitin itseäni tästä vuodesta ja muistutin itseäni tämän vuoden onnistumisista ja asioista, joista saan olla kiitollinen. Miten hyvältä tuntuikaan sen jäkeen!

Minulla on tavoitteita ensi vuodelle, jotka haluan toteutuvan. Kaikista en halua kirjoittaa täällä, mutta tässä muutamia niistä mainitakseni:

-Henkinen kasvu. Haluan kehittää itseäni lisää. Haluan oppia itsestäni, muista ihmisistä ja asioista. Haluan lukea kirjoja, jotka hyödyttävät minua, kuunnella podcasteja, jotka inspiroivat, tavata ihmisiä..

-Haluan oppia rentoutumaan ja elämään hetkessä. Olen kuin nettiselain, jossa on jatkuvasti parikymmentä välilehteä auki.. Olen tänä vuonna opetellut meditoimaan, mutta en ole saanut tehtyä siitä tapaa. Ensi vuonna haluan meditoida ainakin muutaman kerran viikossa, edes 10 minuutin ajan!

-Haluan tehdä taas liikunnasta yhtä tärkeän osan elämääni, kuin se oli muutama vuosi sitten. 3 kertaa viikossa kunnon hikiliikuntaa sopii mun kropalle ja mielelle parhaiten.

- Haluan organisoida elämääni paremmin. Haluan, että minulla on tunne, että elämäni on hallinnassa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että teen itselleni viikkoaikataulun, johon sisällytän kaiken, mitä haluan saada tehtyä ja jota tosissaan seuraan. Ei sen vaikeampaa!

Millaisia suunnitelmia teillä on ensi vuodelle? :-) Mukavaa joulua!!

Likes

Comments

the Law of Attraction is the ability to attract into our lives whatever we are focusing on

Olen jo pitkään tiennyt, että mielellä on valtava voima. Uskon, että jokainen meistä voi saavuttaa lähes mitä vain haluaa, jos itse uskoo asiaan todella ja on valmis tekemään töitä sen saavuttamiseksi. Se on ihan mahtavaa!

Silloin tällöin olen katsonut videoita Youtubesta aiheesta "Law of Attraction" ja aihe onkin kiehtonut minua pitkään. Kuitenkin vasta nyt olen paneutunut asiaan tarkemmin. Ja olen päättänyt alkaa uskoa siihen tosissani ja uskoa siihen, että ensi vuonna voin saavuttaa asioita, joista olen unelmoinut.

En tiedä onko termille "Law of Attraction" olemassa suomalaista vastinetta, mutta yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa sitä, että ajatuksistamme muodostuu todellisuutemme. Jos esimerkiksi uskomme, että päivästämme tulee surkea ja keskitymme siihen, siitä mitä luultavimmin tulee surkea, ja päin vastoin. Sama malli toimii isommissakin asioissa; jos uskomme, että tulemme saavuttamaan jonkin unelman, keskitymme siihen ja teemme töitä sen eteen on se mahdollista saavuttaa. Kun vain on kärsivällinen, jaksaa uskoa ja pysyä positiivisena asian suhteen.

Olen innoissani tästä asiasta ja nyt jo tiedän että vuodesta 2018 tulee paras tähän asti! Kiinnostuneet voivat lukea lisää aiheesta Rhonda Byrnen teoksesta the Secret tai vaikka katsoa saman nimisen dokumentin Netflixisistä.

Likes

Comments

Ajattelin tehdä kerrankin tällaisen ihan perus kuulumispostauksen kännykäkuvilla varustettuna. Ei ole ehkä ihan niitä peruspostauksia mun blogissa, mutta nyt vaan tuli sellainen fiilis, että haluan tällaisen tehdä. Pari vuotta sitten (tai siis ehkä viisi vuotta sitten?!) mulla oli tapana tehdä tällaisia jatkuvasti vanhaan blogiini.

Viime viikolla kävin Suomessa juhlimassa itsenäisyyttä ja näkemässä läheisiä. Siellä tuli myös syötyä hyvin. Joka paikassa, jossa kävin oli pöydät koreana kun menin käymään. Miten kivalta se tuntuikaan!

Suomeen on nykyään aina niin kiva mennä. Se on jännä, kuinka eri tavalla oman kotimaansa ja -kaupunkinsa näkee kun on asunut ulkomailla jonkin aikaa ja koto Suomessa käy vain muutaman kerran vuodessa. Aiemmin myös otti itsestään selvyytenä niin monta asiaa. Kuten perheen läheisyyden ja suomenkielen.

Odotan jo kovasti joulua ja sen tuomaa rentoa tunnelmaa. Töissä on ollut aika kiireistä ja stressaavaa, enkä töiden jälkeen ole pahemmin jaksanut mitään järkevää. Nyt vielä kunnon loppukiri ja sitten joulun viettoon!

Mitä teille kuuluu?

Likes

Comments

Kun itselläni on inspiraatio hukassa, sukellan usein Pinterestin inspiroivaan maailmaan. On vain todella rentouttavaa käydä läpi sieltä löytyviä kuvia ja löytää ideoita omaan elämään. Tykkään myös tehdä itselleni inspiraatiokollaaseja.

Olen ollut vähän väsynyt viime aikoina ja minulla on ollut vähän sellainen "loma olisi paikallaan" -olo eikä energiaa ole liiakseen ollut. Eilen illalla tein inspiraatiokollaasin rennolla otteella, ihan vain muistuttamaan itseäni siitä, että mitkä asiat ovat minulle tärkeitä tällä hetkellä. Kollaasista huomaakin, että minua kiinnostaa nyt hyvinkin arkiset ja aajankohtaiset asiat; ruoka, koti, henkinen hyvinvointi ja joulu. Lisäksi viime aikoina olen miettinyt, että olisi kiva taas maalata. Kävin 9 vuotta kuvaamataitokoulua ja todella pidin siitä, mutta sen jälkeen ei ole tullut kertaakaan maalattua öljyväreillä. Siinä voisi olla yksi ensi vuoden tavoite, herätellä tämä vanha harrastus henkiin :-)

Likes

Comments

Vihdoinkin neljäs ja viimeinen osa näitä diipimpiä kysymyksiä. Melkein unohdin tämän! Suosittelen kaikkia vastaamaan näihin, jos vaan vähääkään syvällisempi pohtiminen kiinnostaa. Löytyy siis täältä.

Onko mahdollista tietää varmasti, ilman epäilyksiä, mikä on hyvä ja mikä paha? Ei voi. Esimerkiksi jokin pahalta tuntuva tapahtuma voi osoittautua myöhemmin vain hyväksi ja toisin päin.

Milloin viimeksi marssit pimeään vain heikon valon kanssa, joka lähti ideasta johon todella uskoit? Onko tämä nyt joku kielikuva? :-D vai? En tiedä..

Jos tietäisit, että kaikki tuntemasi ihmiset kuolisivat huomenna, kenet tapaisit tänään? Kamala ajatus! Vielä kun niin moni tärkeä ihminen asuu kaukana täältä. Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa poikaystäväni kanssa ja varmaan sitten matkaisin hänen kanssaan Suomeen pika pikaa tapaamaan perhettäni.

Milloin on aika lopettaa riskien ja palkintojen laskeminen, ja tehdä sitä, mikä tuntuu oikealta? Viime aikoina mulla on ollut niin hyvä fiilis kaikesta, että se mitä mä just nyt elämälläni teen, tuntuu oikealta!

Jos opimme virheistämme, miksi pelkäämme tehdä virheitä? Emme halua näyttää heikkouksiamme muille, pelkäämme tuomitsemista.

Mitä tekisit eri tavalla, jos tietäisit että kukaan ei tuomitse? Varmasti paljonkin asioita. Olen hyvin itsekriittinen.

Milloin viimeksi huomasit hengityksesi äänen? Päivittäin kiinnitän siihen huomiota. Olen aika huono hengittäjä jos näin voi sanoa :-D

Mitä rakastat? Onko mikään viimeaikaisista toimistasi ilmaissut tätä rakkautta? Rakastan mun yksinkertaista elämää ja kotia. Kerron sen mun poikaystävälle vähintään kerran viikossa.

Muistatko viiden vuoden päästä, mitä teit eilen? Entä toissa päivänä? Päivää ennen sitä? Hyvä jos muistan tänään mitä tein eilen. Eli en. Ainakaan mitään erikoisempaa, kuin että "olin töissä".

Päätökset tehdään tässä hetkessä. Teetkö ne itse vai annatko toisten tehdä ne puolestasi? Kyllä mä itse elämästäni päätän! Tiettyjä asioita yhdessä poikaystävän kanssa.

Kivaa loppuviikkoa!

Likes

Comments

Tänään herätessäni minut valtasi onnellisuuden tunne. Oli ihana herätä ja tajuta, että voin loikoilla sängyssä niin pitkään kuin lystää, sillä minulla ei ollut kiire mihinkään. Oli ihana herätä ilman päänsärkyä ja krapulaa (:D) ja tuntea pientä lihasjumia eilisen treenin jäljiltä. Jossain kohtaa nousin ylös ja päätin tehdä aamiaista, syödä hitaasti ja katsella Youtubea samalla. Onko mitään parempaa näin lauantaiaamupäivänä?

Mietin myös miten kiitollinen ja onnellinen saan olla kaikesta mitä elämässäni nyt on. Asioista, jotka liian usein ottaa täysin itsestään selvänä; Olen terve ja läheiseni ovat terveitä. Mulla on katto pääni päällä. Mulla on vapaus päättää omasta elämästäni. Mun ympärillä on ihmisiä, jotka välittää musta. Mulla on työ ja rahaa tehdä asioita, joita haluan. Olen onnistunut rakentamaan itselleni elämän vieraasta maassa ihan itse.

Liian usein sitä unohtaa, miten hyvin asiat oikeastaan on. Näillä asioilla on hyvä muistuttaa itseään silloin tällöin. Mukavaa lauantaita. <3

Likes

Comments

Olen ollut aika poissaoleva blogista viimeaikoina, ihan kirjaimellisesti. En oikein edes tiedä minne kaikki aika on mennyt. Viikonloppuna olin menossa ja sunnuntaina suoraan sanottuna krapulassa ja väsyneenä.

Itse olen huomannut, että nykyään alkoholi sekoittaa elämänrytmiä moneksi päiväksi eteenpäin. Minulla on tapana olla sunnuntaisin aika aikaansaava, siivoilen, teen ruokaa valmiiksi tulevalle viikolle, treenaan, mutta viime sunnuntaina ei pystynyt. Sen jälkeen olikin jo vikko ihan sekaisin eikä tästä viikosta ole tullut sellainen, kuin olisin halunnut. Rivien välistä voitte ehkä lukea, että rutiinit ovat minulle älyttömän tärkeitä. Niiden avulla pysyn ruodussa.

Minä tarvitsen paljon lepoa ja omaa rauhaa. Päivä täynnä ohjelmaa töiden jälkeen on minulle painajainen. Haluan myös tietää mitä tapahtuu ja milloin ja tykkään suunnitella asioita eteenpäin hyvissä ajoin. Sen vuoksi teen ruuat valmiiksi sunnuntaisin seuraavalle viikolle, niin töihin kuin kotiinkin, että aikaa jää liikunnalle ja rauhottumiselle. Elämäni ei siis sisällä hirveästi jännitystä ja vaarallisia tilanteita ja onneksi niin.

Yleensä myös postaukseni ovat etukäteen suunniteltuja, mutta tämä postaus oli yhtä sekava niin kuin kulunut viikkoni. Ei se mitään. Mitäs teille kuuluu?

Likes

Comments