Vaknade upp till ett gosigt snötäckt vinterlandskap, molnfri himmel och en sol i början på sin uppgång. Kickade igång kaffebryggaren, hoppade i mjukisbrallorna och tog mig en sväng om i trädgården med snöskyffeln i högsta hugg. Solen värmde mina köldbitna, rosiga kinder och fyllde själen med både energi och lycka. Så fin start på dagen. Nu väntar lite plugg inför morgondagens tenta och även lite brödbak då frysen börjar eka tom på frukostbröd. Nu rockar vi denna tisdag. Heyholetsgooo!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I helgen tog demonerna över. Som ett slag av en krocketklubba slogs jag ner mot botten om och om igen. Hårdare för varje slag som gavs. Utmattningen gjorde återigen sig påmind och kroppen kändes tung och svag, näst intill förlamad. Som jag vore styrd med en fjärrkontroll. Utan makt. Med varken vilja eller energi till att lämna sängen har helgens fokus varit att landa. Dra ner luften i lungorna och acceptera läget. Jag har lärt mig att dessa dagar är symtom på en längre period av stress och malande tankar. Kritiska, elaka, självhatande tankar.

Citatet ovan, som kommer från kloka Kay Pollak, är ett av mina absoluta favoriter. En påminnelse om vilken kraft våra tankar har över våra liv. Hur lätt det är att hamna i en ond spiral. Hur lätt det är att fastna i samma gamla tankemönster, som genererar samma känslor och mående dag ut och dag in. Ofta traskar vi runt med en känsla av oro, ångest eller obehag i bröstkorgen utan att riktigt reflektera över vad som snurrar innanför pannbenet. Våra tankar styr våra känslor. Vad händer om vi blir medvetna om våra tankar? Om vi kan styra kosan mot de goda och fina tankarna istället för de grå, dystra, destruktiva tankarna? Det är svårt. Ibland känns det även omöjligt att komma ur den tunga känslan som gnager.Detta inlägg blev långt ifrån genomtänkt. Men gott att skriva av sig efter denna tunga och gråa helg. Var rädda om er fina!

Likes

Comments

Godmorgon söndag!
Vi har rullat in i februari och skolan langar den ena tentan och uppgiften efter den andra samtidigt som tiden rusar förbi. Känns som jag inte riktigt hinner med livet runt om. Så i helgen var det totalt pluggförbud här hemma och fokus på återhämtning och vila, kunde inte blivit bättre. Vaknade upp till en smått galen snöstorm igår som vi ivrigt trotsade i jakt efter nya brallor till mig då jag lyckades spräcka alla jeans jag ägde inom loppet av 3 dagar. Hejja! Kvällen spenderades sedan med goa vänner, restaurangbesök, dundergoa burgare och babblande ända in på småtimmarna. Sån lycka. Idag är energin dock begränsad till soffliggande, pannkaksätande och seriemaraton. Sista säsongen av New Girl har anlänt och ingen är lyckligare än moi. Feelgood-serie delux.
Tjaoooo.

Likes

Comments