allting är så fruktansvärt vackert här! jag lever och mår bra. Är dock väldigt upptagen med skolan, mina nya kompisar och allt annat roligt som händer så jag hinner inte riktigt skriva här så ofta. uppdaterar med ett längre inlägg när jag får lite mer tid. kram sålänge

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ber om ursäkt i förväg för att detta kommer bli ett ganska ledsamt inlägg med en del diskussioner med mig själv. Jag behöver skriva av mig lite..

Jag sitter här i min säng i ett rum som är helt främmande för mig, i en lägenhet som inte riktigt känns som mitt hem, i en stad som jag redan älskar, i ett land som är underbart, men som är så så långt borta från allt som är tryggt, allt som är "hemma". 

Det börjar sjunka in i mig att allting inte alltid känns super här borta, även fast man tycker att det borde det. Jag åkte hemifrån med tankar om att så fort jag såg vattnet, solen sken på mig och jag kände värmen så skulle alla mina problem bara flyga iväg. så är inte fallet tyvärr. 

Jag klarar mig relativt bra på dagarna, då kan jag prata med mina vänner, hänga på skolan och försöka tillägna tiden åt plugg. Men om kvällarna, när allt blir väldigt mörkt (det börjar skymma redan vid 19 här borta) så börjar jag tänka. 

Jag skulle så gärna vilja stanna här längre än bara ett år. Att jag redan känner så är bra tycker jag. Jag ska ta tillvara på min tid här och på mitt liv överhuvudtaget. Det har jag lovat mig själv. 

Det jag hade hemma och det jag skulle komma hem till efter ett år borta kändes väldigt tryggt. Jag har hunden och katten kvar såklart, min mamma kommer alltid vara där och några få vänner som jag fortfarande håller kontakten med fast jag är tusentals mil ifrån dom. 

Jag trodde att mitt förhållande med min fästman skulle vara starkare än såhär. Jag hade så fel. Efter bara 2 veckor här borta, som för övrigt bestod mest av bråk med honom, så avslutade han vår relation över ett sms. Att man kan ha så fel om en människa är för mig ett mysterium som jag aldrig kommer förstå. Dags att gå vidare, för han förtjänar inte mig!

Tänk att du (bloggen) är den enda jag på riktigt kan säga allting till utan att bli dömd. Sjukt att det ska vara så. Godnatt! 

Likes

Comments

Hello! Jag har äntligen återhämtat mig. Igår gjorde jag min störta tatuering hittills och det gjorde SÅ ont. Fick feber och blev illamående på kvällen men idag har jag mått bättre och bättre. Om tre veckor blir det skuggning av hela tatueringen men sen är den äntligen klar.

Så, vad tycker jag om allting än så länge?

Människorna är hur trevliga som helst, svårt att inte bli glad om dagarna. Skolan ligger bra och nära till allt och är lagom stor. Jättefin och fin utsikt som ni har sett på tidigare bilder. Lägger in en som en liten reminder...

Jag bor ihop med tre andra tjejer, två från sverige och en från danmark.. Jättehärliga allihopa!

Så till mina kurser. Det slutade med att jag valde "Sociology of sex and gender", "Global studies", "Dance Fitness", "Social ballroom dance", "vocal techniques", "life fitness" och "college choir".

Sociologin är väldigt intressant och hittills har vi pratat om bland annat vad som är maskulint och feminint och vad skillnaden mellan sex och gender är för något. En väldigt viktigt ämne som alla borde ha i skolan om jag fick välja.

Global studies handlar om världen och hur allting händer ihop med varandra. Inte riktigt fått kläm på kursens innehåll men den är åtminstone intressant.

Dance fitness är som ett danspass på gymmet hemma i Sverige. Dock är det en hel del styrka i slutet av passet också. Detta har jag 2 gånger i veckan (ca 2,5 timmar/veckan).

Ballroom dance är det vi hemma kallar "10 dans" och vi har börjat lärt oss grunderna till foxtrot. VÄLDIGT ROLIGT!!!

I vocal techniques går vi igenom hur vi på bästa sätt kan använda våra röster när vi sjunger och i slutet av denna kurs ska vi framföra en låt solo inför hela klassen. Skakar av bara tanken. Haha

Life fitness är en kurs som egentligen inte är speciellt upplagd. Jag har ett antal timmar i veckan som jag måste gå till gymmet och träna.

Choir säger ju sig självt. Just nu övar vi väldigt mycket kristna låtar och julsånger inför vårt framträdande i december strax innan jul. En bra blandning av både studenter och äldre som bara vill ha något kul för sig. Jag är tydligen soprano #2.

Med detta sagt så kommer jag förhoppningsvis ha sjukt kul denna termin och hoppas på att gå ner ett kilo eller två. Med så många träningskurser som jag har borde det inte vara några problem.

Hoppas ni har det bra där hemma. Tjing så länge!

Likes

Comments

Likes

Comments

dagarna försvinner så fort förbi här borta. Helt plötsligt är det onsdag. jag sitter vid la playa och inväntar nästa lektion.  har inget emot att sitta här när man har denna utsikt och detta väder.

Ska försöka skriva mer ikväll men dagarna är fyllda med plugg och vardagssysslor som måste göras. puss

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag sen jag sist skrev men det händer så mycket hela tiden. Snart har jag varit här en hel vecka!

Jag har hunnit göra mig hemmastadd här i lägenheten och satt upp lite grejer from home. Och jag ber om ursäkt nu om mitt språk kanske skiftar lite mellan svenska och engelska, vissa inlägg kanske blir helt på engelska.

Här är iallafall min lägenhet och mitt rum :)

​Den här veckan har varit en introduktionsvecka i skolan och det har hänt en massa. Mycket information och lagar och regler, aktiviteter and so on. Men allt som allt har det varit kul. Idag gjorde jag mitt första test (på introduktionskursen) och det gick nog bra. Inte så svårt. 

Ikväll ska jag ut och äta middag med Ella och Bea och kanske min roomie som äntligen har kommit hit. Kathrine heter hon och är mega söt och snäll.. Massa bra tips har jag fått också. 

På lördag ska vi träffas på beachen med IBS och på söndag är det dags för outlet shopping. Wohoo!

Likes

Comments

Hallojsan! Igår, min första heldag i Santa Barbara (SB), gick fort. Jag hade sällskap av Bea, Ella och Stine hela dagen (det är mina grannar). Vi handlade, kollade in skolan, staden och stranden, fixade lite småsaker och åt lunch på stan. På kvällen firade vi Bea som fyllde 21 år. Vi var 10 tjejer här i min lägenhet som drack drinkar och sedan gick ut och åt.

Bildbomb nedan:

Likes

Comments

Godmorgon säger jag,, men jag antar att det är kväll hos er nu. Jag är äntligen framme i USA, Santa Barbara och min lägenhet i Buena Vista.

Gårdagen var otroligt lång. Flyget gick äntligen vid 11 (svensk tid) och alla tjejer som jag åkte med satt i förstaklass vilket var jätteskönt. Mycket benutrymme, bra mat och obegränsat med dryck. Bra service från kabinpersonalen också. 

När vi kom fram i LA ca kl 13:30 (amerikansk tid) gick det relativt snabbt med passkontroller och upphämtning av väskor. Tog oss med en buss till SB och var framme 21. Mötte upp en av IBS tjejerna som bor här och hon visade oss lägenheterna där vi skulle bo. Jag och Beatrice bor på samma område vilket är skönt. Pool och nära både stranden och skolan. Tummen upp!! 

Somnade nästan direkt. Mina roomies har inte anlänt till SB än och verkar som att jag blir själv hela veckan. Nu har jag vaknat för ett par timmar sen. Har pratat lite med människor hemma i Sverige och packat upp lite smått. Måste göra en inköpslista. Dock har hon som redan bor här kvar mat sen förra terminen vilket kanske innebär att jag kan sno lite av henne. (får fråga henne) 

Senare lägger jag upp bilder på lägenheten men nu ska jag ut i solen. Ciao! 

Likes

Comments

Hejsan! Som rubriken lyder så har jag ännu inte åkt iväg. Flyget var tänkt att avgå 10:00 imorse men flera förseningar senare sitter jag nu här, på ett hotellrum på Arlanda flygplats och ska strax lägga mig och sova. Flyget går (förhoppningsvis) kl 11:00 imorgon och då är jag äntligen påväg. Längtar så jag spricker!

Mina förväntningar på detta äventyr är så sjukt stora, min bucketlist är lång och känslorna svämmar över.

Ställen jag måste besöka, och saker jag måste göra:

Mount Rushmore, South Dakota (de fyra huvudena)
Grand Canyon, Arizona
Golden Gate bron, San Francisco
Hollywoodskylten, LA
Las Vegas
En roadtrip längst route 1
New York
Niagrafallen
Dricka vin i Napa Valley
Six Flags nöjesfält
Universal studios, LA
Disneyland, LA
Lära mig surfa
Åka till Mexiko
m.m.

Likes

Comments