Den 10 februari fyllde jag 20 år. Vi skulle egentligen gå till en lunchrestaurang jag kollat på hela veckan, men när de väl var dags hittade vi inte den. Efter en stunds letande var vi så hungriga så vi bestämde oss för att ta en favorit i repris. Med oss hade vi även en kanadensare och en nederländare, två kompisar vi träffat dagen innan.

Efter maten drog jag Hanna och Loviz till spa!! Jättefin present från mina fina kompisar.

Vi fick bodyscrub och sedan helkroppsmassage vilket var suuuuuuuperskönt. På kvällen åt vi god street food och drack vi lite drinkar och gick ut och dansa! Jättebra dag, men längtar tills jag kan hem och fira om den med familj och kompisar. <3

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Georgetown är känt för sin fina graffiti och street food. Så de var på de sättet den första dagen spenderades. Vi gick runt i gamla staden och letade efter konstverk och fina byggnader! Väldigt mysig stad. Kaklet på första bilden är även det vanligt i staden att en hittar som trottoarer.

Vi åt gott! Först shawarma och sedan begav vi oss till ett fik vid namn Pik Nik; där de hade ett rum helt i rosa! Bra dag.

Kram

Likes

Comments

Efter övernattningen i Bako åkte vi tillbaka till Kuching och sov en natt på vårt gamla hostel. Morgonen därefter reste vi till flygplatsen och flög vidare till Kuala Lumpur och sedan direkt på bussen till georgetown.

Vi kom fram ganska sent så de enda vi gjorde va att checka in på vårt hostel och äta lite satay på en matmarknad.

Kramis

Likes

Comments

Dagen efter steg vi upp tidigt, käkade frulle, och sen gav vi oss ut igen. Denna dagen hade vi tur med vädret!

I början av en av vandringslederna såg vi the bearded pig!

Vi såg även the monetary lizard.

Både longtail monkeys och näsapor.

Sen såg vi en hel del myror, några spindlar och småödlor. Övernattningen och vandringarna här var verkligen den största utmaningen hittills! Men glad att vi gjorde det.

Kram

Likes

Comments

Den 6 februari åkte vi med båt till Bako National Park! De stannade med båten en bit ut i vattnet och vi fick sedan vada in till stranden. Detta precis efter taxi-chauffören berättat att de finns vilda krokodiler i varenda flod här. Men de gick bra! Våra fötter sitter fortfarande kvar.

Vi hade lämnat de stora ryggsäckarna på vårt hostel i Kuching och endast tagit med en övernattningsväska. Vi checkade in på vårt rum där vi skulle spendera natten och gav oss sedan ut på vår första vandringsled i regnet!

De blev bara en liten runda eftersom de var svårt att ta sig fram eftersom de blivit ganska halt, dessutom började de bli mörkt. Här bodde vi och sov!

Ganska svårt att somna med alla djurljud utanför, men tillslut gick det.

Kramis

Likes

Comments

Här på Borneo bor vi i en stad som heter Kuching! Första dagen vi kom fram kom vi fram så sent så vi gick bara och la oss. Dagen därpå besökte vi ett kattmuseum??? Kuching betyder katt och deras kattmuseum var tydligen de första i världen om jag har fattat de rätt. Aja, inget jättemärkvärdigt.

Dagen därpå hände det roligare saker! Vi åkte och kollade på vilda orangutanger på ..... Två stycken såg vi! Vilket vi är jätteglada för för de kan inte garantera att aporna kommer fram.

Wow! Vilka häftiga djur. Påminner så mycket om människor. Hade varit coolt att åka hit när de inte är fruktsäsong, för då kommer de fram fler till frukten som de som arbetar där lägger fram.

På eftermiddagen var vi lite uttråkade så vi gick faktiskt till gymmet. Dumt med tanke på träningsverken vad vi skulle göra de kommande två dagarna. Men skoj hade vi!

Kramis

Likes

Comments

Dag tre innebar resedag men vi hann klämma in ett turistpass på förmiddagen. Vi gick upp på supertree grove vilket va häftigt. Dock inte lika bra utsikt som dagen innan när vi tog en drink på cest la vie. Om en ska hit igen kan de nog va värt att gå upp på dem när de lyser på kvällarna.

Efter de drog vi hemåt och packade och sen iväg till flygplatsen!

Nästa stop Borneo, Malaysia.

Kramis

Likes

Comments

Dag 2 i Singapore city började med shopping! Hade planer på att åka till universal studios denna dag, men vår rabatt gick inte in och vi alla tre hade sen länge upptäckt lite brister i våra packningar som vi ville rätta till. Dessutom kände vi att vi inte hade utforskat allt i staden som vi ville. De är svårt när vi bara har 2.5 dag på detta otroliga ställe. Men aja, Universal studios får de tyvärr bli en annan gång.

Vi åt gott! Bl.a. åt vi bröd från detta fina bageri.

På eftermiddagen tog vi oss återigen till Marina Bay.

På flygplanet till Singapore träffade vi en trevlig gubbe som sa att vi va tvungna till att åka till rooftop-baren cest la vie och beställa en Singapore sling. Så då gjorde vi de! VÄLDIGT dyra drinkar men VÄLDIGT fin utsikt, så de va värt det. Där satt vi och såg på när skyskraporna bakgrund ändrades från ljus till mörkblå.

Ännu en bra dag!

Kram

Likes

Comments

På eftermiddagen turistade vi! Vi åkte till Marina Bay.

Kolla vilket fantastiskt ställe!! Påminner om New York med alla skyskrapor, men mindre folk, mycket renare (Singapore är ju känt för sina böter för nedskräpning etc.), och med mer natur! Känns otroligt futuristiskt, med mycket teknik som är automatiserad.

Vid Marina Bay besökte vi gardens of the bay. Vi tittade först in i cloud forest.

Helt makalöst vackert! Därefter fick vi till flower dome.

Också väldigt vackert ställe. Otroligt fint uppbyggt.

En annan sak med Singapore är att det känns vice är väldigt tryggt! Skönt efter att ha besökt städer såsom Cebu och Manila.

Mörkret smög sig på och vi satte oss vid kustkanten där de varje kväll finns gratis vatten- och lasershow. Även denna var så bra! Pampig musik och häftiga effekter. Staden får en att tappa andan!

Kramkram

Likes

Comments

I början av februari gick resan vidare mot Singapore! Vi flög från manilla och jag köpte en efterlängtad nackkudde. Väl framme åkte vi tunnelbana till vårt hostel. Tunnelbanan är väldigt smidig! Superlätt att förstå och väldigt väldigt modern, precis som resten av landet.

I Singapore bodde vi i Chinatown vilket var väldigt mysigt! Många små marknadsstånd och fina lyktor. En Tintin-affär låg också den bara någon gata ifrån vårt hostel.

Första dagen bestämde vi oss för att förutom Chinatown även besöka Little India. Här hittade vi en food court med en bland annat väldigt god chicken masala! YUM

På eftermiddagen ...

Likes

Comments