Foto: Sara Lindberg
Foto: Sara Lindberg

Igår blev det en snabbis till landäng för att handla en hjälm & Magnesium.

Fanta slängde av mig & trampade på mitt huvud för ca 2 år sen, och den hjälmen hon trampade på har jag än idag.. vilket är katastrof, verkligen livsfarligt med tanke på hur jag hörde hjälmen knaka när hon trampade på mitt huvud. Haft svårt att hitta en hjälm jag vill ha, men nu när min gamla hjälm dessutom inte är godkänd att tävla i längre va jag tack & lov tvungen att hitta en ny hjälm NU!

Blev en Charles Owen, YR8 ”black sparkly centre” såklart då Charles Owen helt klart har skönast hjälmar som passar mitt huvud till 100% ooooch så glittrar den, & glitter är ju det bästa som finns. Stilren men ändå extra, älskar den!

Sen blev det Magnesium till Märta. Hon är en väldigt lättstressad dam med nerverna på utsidan. Asså verkligen, hon kan bli stressad & uppspelt av minsta lilla felsteg eller annorlunda som händer. Hon har blivit bättre på sistone men fortfarande behöver hon nog lite hjälp från Magnesium! Ska bli spännande & hoppas det kan hjälpa henne bli lite tryggare i sig själv, för hennes skull. Jag är så van över att hon har nerverna på utsidan så jag vet precis hur jag ska hantera det för att hjälpa henne vilket gör att hon blir lugnare, men snart ska vi ut & tävla & massa nya saker där jag inte vet hur hon reagerar & nya problem kommer uppstå, det är jag medveten om, & det får jag hjälpa henne genom. Men detta kan nog vara lite hjälp för henne! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så bra dag det varit idag, känner att jag just nu lite lever drömlivet. Har världens finaste Märta som jag bara älskar så mycket & sen jobbar med att rida in en unghäst. Det är min dröm, att i framtiden kunna försörja mig på att va beridare, tränare eller liknande, & redan nu som 18 år har jag fått mitt första riktiga betalda beridar jobb! Är inte det sjukt lovande inför min framtida dröm? Det kräver ju att man skapar sig ett namn i hästvärlden & skaffar referenser, att jag som 18 år redan rekommenderas till andra unghäst ägare som beridare är för mig som att leva en dröm! Jag är stolt över mig själv då det faktiskt är jag som kämpat mig hit genom den hårda vägen, jag har inte föds in i sporten utan tvärt om, mina föräldrar har aldrig ens varit i närheten av en häst innan jag som 4 åring började rida haha. Jag är stolt!

Chappe, 3 åring, va först ut imorse, gammal bild då jag inte har någon ny.

Han har ju vilat någon månad nu sen jag red in honom, eller snarare satt in honom i alla gångarter. Nu är det dags att göra honom mer ryttarvan, alla kommando ska sitta & han ska helt enkelt bli varm i kläderna.

Jag har ridit honom i alla gångarter innan vilan, men idag va nog hans första ordentliga & lite längre galopp! Måste säga att hans galopp är riiiktigt härlig, även om det blev en del bockande flöt han sen på bra & har en otroligt mjuk & bekväm galopp. Han kommer bli SÅ fin!

Nu ska vi börja förbereda honom för att se om man eventuellt blir redo inför 3 års testet. Självklart ska han bara visas om han är 100% redo, annars är det onödigt & oschysst :)

Märta fick sig en dressyrträning idag. Hon brunstar & hade då lite mer attityd än hon brukar, samt att hon va så pigg att hon flera gånger flippade ur så jag fick stanna, klappa & prata med henne för att sen börja om när hon lugnat sig, blir liksom överkokat i huvudet. Men det är jättebra att dom problemen kom idag på träning så vi kan få tips, hon är liksom inte såhär var dag, så jag är glad att det va idag problemet kom fram så vi kunde jobba med det.

I slutet va hon jättefin & jobbade bra, fortfarande lite attityd men det får man acceptera när hon brunstar, det blir bara värre om man säger ifrån, bättre att ta det lugnt och jobba med henne. Hon är så pass speciell så man får tänka helt annorlunda med henne i många tillfällen!

Älskar verkligen Märta, precis i min smak & jag älskar personliga & galna hästar!

Ruben, 3 åring, va sist ut. Idag hade han för mycket energi & kunde inte riktigt komma till ro. Blev en ordentlig rodeo ritt några gånger haha, verkligen för mycket energi. Men mot slutet fick vi genom honom & han jobbade på bra. Blir lite översikt över foderstatusen så löser det sig också, han är världens snällaste men va aningen busig och pigg idag. Han är ju 3 år så det är okej till en viss gräns, vilket han passerade idag. Men mot slutet va han riktigt fin! Han kommer bli världens säkraste häst i framtiden, det är jag säker på, men nu kräver han lite extra jobb & tid för att komma dit! Fina pojken!

Det va min dag idag, fullt ös! Ragnar fick vila idag, känner att jag hellre låter honom vila 2 dagar då jag vill att han ska behålla sin energi & positivitet, han tappar lätt den om han går för mycket för hårt & blir lite omotiverad. Så tar det lite försiktigt nu med mycket kul & bus i början så han håller kvar denna energi & positivisten han har nu för den är underbar!

Imorgon blir det en lite lugnare dag, Ragge & Märta ska rida och sen ska jag iväg till en vän för taco kväll, så lite annat då!

Likes

Comments

Idag blev det ren härlig styrketräning för både Märta & Ragnar!

Då man bara kan lägga upp en video på Nouw får ni nöja er med en på bara Ragge haha!

Otroligt försiktig & tar sin tid.

Båda hästarna gjorde detta bättre än förväntat! Efter märkte man hur båda va trötta i både huvud & kropp.

Märta va jätte fokuserad och härlig idag! Antagligen för att vi galopperade 40 min i skogen igår haha, hon gjorde det jättebra! Otroligt jobbig övning för henne då hon är unghäst & har lite sämre koll på benen, men oj vad bra hon gjorde detta!

Älskade Märta & finaste Ragnar, båda riktiga stjärnor idag!

Likes

Comments

Idag va en bra dag, vilket säger sig själv då jag va i stallet hela dagen ;)

Vi kör en ”Min dag i snapbilder” idag tycker jag!

Klockan 8 va jag hos min dressyrtränare för att jobba, rider ju hennes 3 åring. Idag blev det ett problemlösar pass, han va jättefin första varven sen tyckte han att han va klar & blev då jättearg när vi sa att han inte va det. Så idag visade han på humör, bockade & blev arg. Men det är jättebra eftersom det är därför jag är där, för utbilda hästar kan min tränare såklart själv, jag är där för att rida in den & göra den säker, alltså ta när sånt här händer så han sen är trygg till henne då hon inte gillar när hästar håller på så ;)

Han visade som sagt humör & blev arg, men han va dem typen av häst som ger sig efter en minut haha. Det är ett bra täcken, han säger till vad han tycker men sen ger sig snabbt när man övertalar honom, dessutom är han otroligt försiktig när han säger ifrån haha.

Otroligt fin häst med världens bästa lynne, sånna här pass kommer med nästan alla hästar, när man kommit förbi det är han en så otroligt lätt & glad häst!

Sen fick Märta komma ut & jobba i skogen, fokus på galopp på rakt spår. Hon va dampad i början och bockade som en galning, men sen när hon kom till ro i traven va hon underbart fin!

Galoppen sen va bara helt underbar, sååå mjuk & kraftig galopp. Man kände hur hon tog för sig av steget & jobbade genom hennes stora kropp, underbart!

Sen rakade jag Ragge. Helrakning även i ansiktet, han står som ett lamm när man rakar honom, till & med i ansiktet! & fick han ha lite godis för att stå still när jag tog öronen, det är inte hans favorit ställe av förståeliga skäl ;)

Det tog nog 4-5 timmar eftersom ingen jävla klippmaskin ville samarbeta utan bara stod & tuggade! Efter en timmes svordomar över maskinen funkade det iallafall. Tur Ragge är så snäll och står ut med allt, bästa pojken!

Nu ser han ut som en snygg tävlingshäst igen & inte en ponny haha!

Likes

Comments

Det är så sjukt härligt, för Ragnar har blivit en helt annan häst senaste månaden. Han har blivit så självsäker!! Idag i skogen tittade han inte på något, utan han va så självsäker att han till & med blev pigg & busig!

Öronen fram hela tiden, han hoppade över små diken vi skulle trava över och sen började bocka efter med öronen fram jääätteglad!

Han har blivit så positiv, har en helt annan motor & energi, han vågar mer & upplever då saker roligare! Han har även blivit lit busig och bockar (vilket för honom är att dra ner huvudet & hoppa jämfota ca 2 cm över marken)! Dock är han otroligt försiktig när han busar, han vill inte att något ska hända utan bara uttrycka hur glad han är:

I hagen har han börjat komma fram till en med öronen fram & blivit otroligt mycket socialare!

Jag blir glad över att han blivit så självsäker, social, pigg & lycklig!

Han är på ett bra sett en helt annan häst, det är ett kvitto på att ridpassen är roliga och givande, jag har tränat mycket bjudning & självsäkerhet med honom, det har get såå mycket resultat för Ragnar!

Då är jag säker på att vi är på rätt väg & bara ska fortsätta som vi gör!

Märta vilade idag, imorgon bli det uteritt för Märta & lättare longering för Ragnar. Tisdag bli det nämligen ordentlig styrketräning för båda!

Likes

Comments

Huh, lördagen börjar rulla mot sitt slut. Eller nä, ska ut till stallet 22:00 igen & ge nattmat, SEN är lördagen mot sitt slut ;)

Vi börjar med honom, 3 åringen jag jobbar med. Idag tog han sin första galopp med ryttare + första gången med ryttare ute på fältet utan ledare. Han är gudasnäll, en mer okomplicerad häst får man söka med ljus & lyckta efter haha! Blev lite studs i galoppen första stegen men sen en klockren & bra första galopp.

Sen gick vi ut på fältet, travade lite utan longerlinan & sen satt på longerlinan för att ta en galopp på fältet, där va bättre underlag så tänkte att han skulle våga ta för sig då.

Jo tack, han började bocka som bara den haha, öronen fram hela tiden, & fick en himla trevlig & bärande galopp när han bockat klart! Otroligt fin häst med spänst i baken kan jag säga, otroliga gångarter som redan börjar visa sig lite smått under ryttare!

Ett nöje att jobba med hans inridning, snäll som ett lamm men ändå liiiite (extremt försiktigt) bus! För han är verkligen SÅ försiktig när han busar haha, världens snällaste häst må jag säga! Han är efter Gamelus R, som är Peder Fredricsons nya hingst. Otroligt kul att jobba med!

Märtisen fick hoppa, galen som vanligt haha! Lite missnöjd mer att hon var ganska ofokuserad idag, vilket påverkade sprången, men hon lyssnade fint & betedde sig ”bra” (bra för att va Märta 😉). Så jag är nöjd och det enda jag kan klaga på över detta passet var att hon va så ofokuserad, men annars är jag nöjd med henne!

Jag älskar verkligen denna hästen, hon är så galen & precis i min smak, hon är min drömhäst!! Älskar henne ❤️

Sen blev det en vända till Hööks. Handlade benskydd till Märta att ha på tävling, har länge behövt nya tävlingsskydd. Sen blev det lite annat smått & gått, & jag bytte en grimma som gått sönder. Nu längtar jag bara ut & tävla!!

Vi hörs imorgon. Då ska Ragge ridas & även Märta. Tillåter vädret så blir det skogen eller revinge hed! Så håller tummarna för okej väder :)

Har ni speciella benskydd, schabrak, träns eller liknande för tävling eller samma som vardags?

Jag har speciella benskydd och schabrak för tävling!

Likes

Comments

Idag blir det en produktiv lördag minsann!

hästarna har kommit ut & fått frukost - check
Iväg & jobba, det är unghästen jag hjälper till med inridningen jag ska jobba med.
• Märta ska ridas
• Ragnar ska ridas
• Intag av hästarna ikväll
• Fodring av hästarna inatt/sen kväll

Det är dagens planer. 3 hästar ska ridas varav en är jobb. Har fodring hela dagen också, full upp mer bara roligheter!

Likes

Comments

Märta fick igår gå bettlöst för första gången någonsin, i början blev hon jättearg & frustrerad för att hon inte förstod men sen när hon förstod älskade hon det! Så hon kommer få använda hackamore när hon bara ska joggas, samma med Ragge fast honom har jag ridit med det innan.

Nöjd flicka som gillade hackamore! Dock blir hon för stark & svår att svänga, samma sak mer Ragge då de blir bara under jogging just nu iallafall 😊

Imorgon blir det markarbete för hästarna!

Likes

Comments

Yes igår va det Ragges tur att hoppa lite, påriktigt jag har ALDRIG sett honom så glad som igår asså helt sjukt.

Han va SÅ pigg, nästan het, & höll på att bocka av mig en gång då hon blev så busig och han ALDRIG gjort något busigt förr haha! Tar det som ett bra betyg, han drog som fan såfort han såg ett hinder & tog värsta omhoppningssvängarna mot högre hinder. Helt sjukt haha, men han är världens snällaste men lite smått busig igår & det gör mig glad då han nästan va lite nere och omotiverad innan vintervilan, nu är det en helt annan häst och han är sååå glad numera! Värmer i hjärtat, & att han busar så är riktigt kul då det visar på hur lycklig han faktiskt blivit, dessutom hoppade han riktigt bra!

Vem kunde tro att denna lilla Nallebjörnen faktiskt kunde busa haha! Men han busar försiktigt, han vill aldrig riskera att någon bli skadad, alltså inte som Märta som emellanåt vill ha av mig ;)

Men jag blir så glad då han varit en helt annan häst senaste veckan, det värmer i hjärtat att se honom så lycklig som han är nu! Finaste lilla busiga nallebjörnen 🌟

Märta vilade efter gårdagens hoppning, idag ska båda hästarna jogga. Tänkte att jag skulle testa bettlöst på Märta, hör jag inte av mig ikväll vet ni varför. Haha skämt åsido, bettlöst är det bästa så vill att även Märta ska kunna gå på det, meeeen vi får se vad hon tycker om det, hon är ju världens speciellaste prinsessa som tycker väldigt mycket, lilla älsklingen ❤️ spännande dock!

Likes

Comments

Måndag, & jag har haft en jävligt dålig måndag. Haha väljer att skratta åt det då jag bara haft ren otur hela dagen, redan från bussen imorse till hästarna nu ikväll. Herregud, vilken dag.

Märta fick hoppa lite markarbete, kontroll och styrka. Alltså bara små hinder i markarbete.
Gick bra men efter ett tag började hon bete sig konstigt, stanna eller riva hinderna vilket inte är likt henne! Hoppade av & märkte då att hon fått tungan över bettet. Aja, har inte hänt förr utan hon har väl fifflat med den lite mycket, ingen big deal och förklarar varför hon va så konstig. Va rädd att hon hade ont eller så haha för när hon stannar på ett hinder eller river stort, då är något fel ;) som tur va hade bettet hamnat under tungan & inget annat! Knäppishästen!

Hade henne lös i stallet efter ridpasset, hon står stilla som en ängel & njuter av att bli ompysslad, älsklingen ❤️

Så ja, konstig dag som slutade bra. Måndagar är väl aldrig någon vidare ;)

Likes

Comments