​Jag har valt att lägga ut de här bilderna, på grund utav att jag tycker att dem illustrerar ordet nyfikenhet. Katter är väldigt nyfika utav sig och är heller inte rädda för att utforska nya saker. I de här bilderna så tycker jag att det är ögonen som får mig att tänka på nyfikenhet.  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den första bilden som jag tog är ingen tydlig spegel bild, men om man kollar vid blommans gröna blad så kan man se speglingen i vattnet.


Samma med den andra bilden som jag tog har inte heller en tydlig spegling, men man kan se speglingen av blommans blad.


Här har jag däremot tagit en bild som har en tydlig spegling av ett rådjur som speglas i vattnet. Speglingen blev däremot lite suddig då det fanns skräddare i vattnet.

Nu till min sista bild som jag också tycker är väldigt vacker, den har en väldigt tydlig spegling av ett träd och av den blå himmeln. Det finns också en rörelse i bilden av en skräddare som hoppas i vattnet.

Likes

Comments

Beskriving av bilden 
  • Den här bilden är tagen på en väldigt vacker plats, bilden föreställer ett landskap över både sjöar, åkrar och hus.
  • Bilden är också tagen med en människa som ser ut över det fina landskapet. Intrycket som jag får av denna människa är att platsen för honom är en väldigt speciell plats.
  • Miljön har en väldigt stor betydelse i denna bild, just för att vi som ser på bilden ska få känslan av lugn, och där är precis det jag får när jag ser på denna bild.
  • Bilden är tagen med hjälp av 3:e delregeln, alltså människan i bilden står inte i mitten av bilden utan han står mer åt vänster i bilden.
  • Fotografen har jobbat med att inte få in så mycket skugga i bilden, utan har har jobbat så att ljuset ska komma in på båda sidorna av bilden, alltså så är det ett väldigt jämt ljus över hela bilden.
Bildens syfte och sammanhang 
  • I första hand skulle jag kunna tänka mig att bilden är tagen för att det skulle vara något vacker att se på. Men när jag ser på bilden så känner jag frihet, och det tror jag också att fotografen ville förmedla bild.
  • Som sagt så tror jag att budskapet med denna bild är att kunna känna frihet och lugn när man kollar på detta foto. Varför just jag känner så är också för at bilden är så himla öppen, man kan se flera mil bort och se ett helt landskap.
Vad tycker du?
  • När jag frågar andra om deras synpunkt på denna bild så håller dem med mig i det jag har beskrivit. Att bilden förmedlar frihet och lugn.
Sammanhang/kontext
  • Jag har gjort lite research på bilden, och det jag hittar är att han som tagit denna bild heter Grzegorz Kramer.

Likes

Comments

I den här bilden har jag försökt använda mig av studielamporna på ett sätt så att jag få fram väldigt små skuggningar i Camilas ansikte , med denna metod så har jag gjort så att det är väldigt mycket fokus på just Camilas ansikte. När jag tittar på den här bilden, så börjar jag tänka på Camilas hygien. Hur hon tar han om sig själv och hur hon behandlar sitt ansikte. Det på grund av att hon har med sig hudvårdsprodukter såsom ansiktsprodukter. Jag får också känslan av marknadsföring, hon visar upp produkter som hon själv rekommenderar och uppmanar andra ungdomar att använda.

Den andra bilden som jag har tagit är en bild som också är väldigt lik den första bilden, men jag skulle ändå inte säga att dessa bilder är sig lika, på grund av att jag har fått två helt olika känslor av dessa bilder. Den första bilden medger sig mer utav glädje, medan den andra bild medger sig mer utav mörker.

Det finns en helt annan story bakom denna bild. Jag kan se en marknadsföring, men en helt annan marknadsföring en vad den första bilden ger ut. Jag får känslan av att Camila inte alls vill marknadsföra denna produkt, och inte alls vill uppmana andra ungdomar att använda produkten. Det jag menar med dessa två bilder är att den första bilden inte visar hela storyn, medan den andra bilen visar hela storyn och har en mer personlig bakrund bakom sig.

Likes

Comments

I den här bilden har jag arbetat med ljuskällan solen, pågrund av att kunna få fram det korrekta ljuset som jag vill ha in i bilden, för att sedan kunna matcha den med Camilas personlighet.

Bilden är tagen i skolan, på min fina vän Camila. Denna bild beskriver Camila väldigt bra, detta pågrund av att bilden är väldigt ljus, och det beskriver Camilas personlighet som en väldigt glad och glädjespridande person, som hon också är och det är just därför jag har valt denna bild.

En annan sak som beskriver Camila i bilden är att hon tycker om att ta fotton på sig själv så som det visas på bilden.

19/03-2017

  • 38 Readers

Likes

Comments

Symmetrisk komposition

Det här är en symmetrisk bild eftersom båda sidorna liknar varandra, gräset, träden stolparna på vardera sida är symmetriska.

Vertikalkomposition

Ett väldigt dåligt exempel på en vertikalkomposition, men jag använde mig av denna bild pågrund av att jag ser en lodrät linje i bilden.


3:e delsregeln

Den här bilden valde jag att använda som min min 3:e delregel bild, eftersom Yeshim är placerad mer till höger om bilden istället för mitt i

Groddperspektiv

Det här är ett bra exempel på ett grodd perspektiv, det vill säga bilder är fotad underifrån

Korskomposition

Jag valde att ta min korskomposition på ett fönster, så jag kunde se ett tydligt kors i fönstret

Komposition med förgrund, mellangrund och bakgrund i en och samma bild

Blomman är det objekt som är mest i fokus, som då är förgrunden i bilden, kameran är mellangrunden i bilden, och Elin är då bakgrunden.

Komposition med upprepning, tex 2, 3, eller flera av samma form eller föremål

I den här bilden kan jag se en tydlig upprepning mellan alla låsen, låsen är väldigt lika och skåpen också. Därför tycker jag att detta är ett väldigt bra exempel på en komposition med upprepning.

Likes

Comments

Bild 1 långt skärpedjup

Bild 2 kort skärpedjup

Bild 3 kort skärpedjup

Likes

Comments

Fryst rörelse

Rörelsebild.

I den här bilden så rör sig inte Emelies ansiktet så mycket utan det är hennes händer som har snabbare rörelse i denna bild.

Likes

Comments

​Detta självporträtt är ett väldigt annorlunda porträtt på mig då jag är utklädd till karaktären Harely Quinn. Harley är en väldigt cool och självsäker karaktär och just därför tycker jag väldigt mycket om henne, och därför valde jag att klä ut mig till henne på halloween. 

Likes

Comments

1. Motljus bild

Denna bild förmedlar, koncentration. En händelse.

2. Sidljus bild

Förmedlar hemligheter och lycka.

3.Medljus bild

Förmedlar styrka mörker, tankar

Likes

Comments