Tja bloggen 😄 har varit helt off i flera dagar. Drog på mej en jäkla feber och har varit helt trött och slut i kroppen i flera dagar. Lyckades rida lör å sön iaf trots att jag mådde pyton typ. Men tänkte att jag måste för dom ska faktiskt tävla i helgen så jag har nog dåligt samvete ändå. Är egentligen extremt noga med att dom minst får gå 4 dagar och helst 5-6dagar i veckan! Ja inte min 3-åring såklart hon går typ 3 gånger i veckan ☺️

I alla fall så har jag inte gjort något speciellt dom här dagarna då för min dumma kropp sagt ifrån.

Men idag kom dagen... Jag har börjat på en diet som ska göra att jag går ner typ 10kg-12kg, väger alldeles för mycket nu 😫 77kg väger jag å vill gå ner till 65-68kg nånstans där ☺️ då skulle jag bli supernöjd verkligen 😍

Ni ska få lite bilder på hur det ser ut och hör gärna av er om ni är intresserad! Jag känner folk som gått på det och gått ner över 15kg osv, är verkligen beprövat och en riktigt bra metod 😄😄👌🏼 så testa ni också!

Nu är det slut på sånna här godsaker 😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tja bloggen! Idag blir det faktiskt inte något häst som jag ska skriva om. Tänkte berätta hur allt gick till när jag träffade min nuvarande sambo ☺️

Egentligen har jag vetat vem det varit sen jag gick i skolan då han gick på samma skola som mej. Vi umgicks lite då och då när vi var små också, har nog alltid vetat han velat ja ni vet va killar vill.. Å andra sidan ville han det med alla så 😅

Åren gick och han hade väl avverkat en 30-40st tjejer iaf. Inte så vackert men så är väl dom flesta killar antar jag haha. I alla fall dom som är ute och festar och som lever singel livet 😝

Iaf så var vi med varann första gången när jag hade paus med mitt ex och jag började nog tycka om han redan då men då var mitt huvve å mina känslor i sånt kaos så jag sa det aldrig och ville nog inte heller påbörja ngt nytt.

På något konstigt vis så gick tiden fort, träffade nästan aldrig Kristian förrän på slutet innan jag gjorde slut med mitt ex. Vet inte vad det var som drog men nånting lockade väl.. Det här med känslor är väl inte min starka sida att veta varför saker händer och varför man känner som man känner.

Ändå ska ni veta att jag verkligen älskade mitt ex, av hela mitt hjärta. Fast han sårat mej så otroligt många ggr, sen så var vi alldeles för olika varandra också. Men när man levt med ngn i över 3år så är det ganska svårt att släppa allt kan jag säga. Men som dom säger, tiden läker alla sår..

I vilket fall så gjorde han mej intresserad Kristian, något inre behov av honom som jag kände. Dock litade jag inte på honom, ja ni vet han som varit med alla tjejer innan mej, vilket innefattar många av mina kompisar också såklart. Ja något gjorde så jag ville ge honom chansen att visa vem han var och som fick mej att vilja spendera tid med honom.

Jag har alltid dragit mej till konstiga killar av ngt slag. Haha men jag är väl kanske inte normal själv heller.

Tiden gick och jag å Kristian fortsatte träffas varje dag, jag sov där varje dag sen jag gjort slut med mitt ex. Han var en stor trygghet för mej, vi pratade om det mesta och han höll om mej om nätterna. Nånstans under den tiden började jag nog få känslor. Har ingen aning om när eller varför men så blev det iaf.

Nu har vi levt tillsammans sen i mars och ja vi bråkar ibland , ganska sällan men det händer ju alla par såklart. Man kan inte tycka lika om allt å sen så är det mest för att det blir missförstånd. Jag är absolut inte van att ha en kille som bryr sig om mej på det sättet som Kristian gör. Så det har varit svårt för mej att förstå. Men samtidigt så underbart.

Men när jag började förstå hur kär jag var och hur mkt jag egentligen älskade honom så jag kan jag säga att jag aldrig har känt så mkt för ngn, inte ens i närheten faktiskt. Jag trodde absolut inte att man kunde älska någon så mkt som jag älskar han. Det är obeskrivligt faktiskt..

Dessutom gör han allt för mej, han har gett mej sitt hjärta, sitt hem, ja hela sig själv egentligen ❤️ han ställer alltid upp, finns alltid där och stöttar mej. Säger alltid vad han tycker och tänker, ljuger aldrig för mej. Tänker alltid på mej en extra gång innan han tänker på sig själv. Stöttar mej i det intresse jag har och försöker intressera sig i det och frågar om hästarna osv. Vill hjälpa mej att fixa hö, ridbana, lösdrift å allt annat runt omkring mitt dumma och dyra intresse som tar så mkt tid.

Jag tror att det funkar bra med mitt intresse då Kristian är lite "kontrollerande". Han gillar att hålla koll på mej och vad jag gör och vem jag skriver med. Jag får knappt umgås med killar typ. Vilket stör mej kanske lite, men jag gillar det med att han ska ha kontroll. Ja vet inte varför men jag gör det bara. Jag gillar att han vill ha mej för sig själv, så länge det inte går till överdrift såklart, men det har det inte gjort alls. Jag gillar att han är så öppen och ärlig emot mej, ja tror ingen har varit så. Det gör att jag kan lita på honom så mkt.

Jag själv är nog ganska lik han på det viset. Har aldrig varit så förut men mina tidigare förhållanden har absolut satt sina spår med tilliten. Skulle nog säga att jag är ganska svartsjuk å kontrollerande nu mera. Mest för att jag bryr mej väldigt mkt och för att jag inte vill att det ska bli som förut liksom. Dock så behöver ja inte vara det med Kristian för han uppfyller alla mina behov utan att jag behöver titta eller fråga. Det passar mej utmärkt, behöver aldrig känna mej orolig 💕

Jag som alltid har haft en tendens att inte vilja hålla mej till en kille och ständigt gått och undrat om , undra om dethär är den sista jag kommer vara med osv. Det har försvunnit det är liksom borta.. Nu vill jag inte vara med någon annan, jag vill som bara ha honom.. Det är en läskig känsla. Att vilja bygga upp mitt liv med honom, skaffa barn, hus ja ni vet allt det där liksom på riktigt. Hur ska jag våga och hur ska jag klara. Så tänker jag inte, jag vet att så länge jag har han vid min sida, så klarar jag allt tillsammans med han ❤️

Å andra sidan ska han vara glad för brinner jag för något typ så som för mina hästar så håller jag fast i det. Och mitt hjärta brinner väldigt mycket för han också, så han kommer jag hålla fast vid, absolut så länge som jag kan❤️ så alla ni andra tjejer kan va sjukt avundsjuk för jag vet med säkerhet att ingen kommer få det lika bra som jag har. 😉 jag tror och hoppas att det är "min rätta" som jag hittat!

Skulle ärligt kunna skriva en hel roman om honom men det blir både väldigt pinsamt och alldeles för jobbigt🙈

Likes

Comments

Hej bloggen ☺️ ska skriva lite utförligt om vad jag tyckte och kände efter denna träningshelg 👍🏼

På torsdagen kände jag att packe var ngt stel i sin högersida men han gick rätt bra mellan hand och skänkel ändå. Men han behöver bli mkt starkare i ländryggen, lösare i sidorna och mer muskler bak! Tänk att det kunde man känna bara av att skritta och trava små bommar. Vi galopperade ju också, men allt kändes så tydligt.

Prisma är ju alltid ganska lös i sidorna och mjuk att rida hennes problem är mer att hon måste kunna gå kvar i sin form i avsaktningar och ökningar hon drar gärna iväg och tappar bakbenen och slänger med huvet. Så det måste vi verkligen träna på. Hon behöver också stärka sig, men inte lika mycket som packe då :)

Fredagen körde vi lite serier och galoppbommar osv, det var faktiskt ganska svårt. I alla fall med prisma som for lite överallt, måste få bättre kontroll på henne ibland, hon springer gärna sina egna väg med både bog å bakben åt alla håll. När hon lyssnar på mej är hon faktiskt riktigt fin 👍🏼 packe är lite lättare ändå, han kämpar verkligen på efter bästa förmåga och kollar själv lite avstånd och vill verkligen göra rätt. Han ska jag köra mkt bomövningar och även prisma för att träna upp lite avstånd, olika tempon och olika storlek på galopp osv.

Lördagen var rätt fantastiskt måste jag säga! Det märktes att packe var ganska trött i uppvärmningen och lite stel men det blev bättre efter ett tag. Sedan hoppade vi en liten "Grand prix" bana på 110 och lyssnade väldigt bra, ibland går han iväg lite så jag ska testa en martingal på honom och träna upp styrkan ännu mer så han orkar vara kvar när det behövs, han är ju så himla stor 😁

Prisma var verkligen klockren på lördagen, alltså hon är nästan en häst som blir bättre och bättre ju mer hon får gå liksom. Hon har så många hjärnspöken och en hel del överskott hela tiden. Hon lyssnade så bra på alla mina hjälper och var verkligen med mej det slutade på ett språng på 140 samt en bana på 120 där hon jobbade på otroligt bra och bara väntade och lyssnade på mej. Supernöjd blev jag och det känns jättebra inför nästa tävling.

Så nu blir det att rida mycket grunder på hästarna och verkligen fortsätta bygga styrka så dom orkar ännu mera! Samt rida lösgörande långa och låga på bommar så dom vågar komma framåt också. ❤️

Så mkt tips, så mkt engagemang och så bra övningar samt träning. Har verkligen lärt mej massor! Kommer bli en riktigt rolig höstsäsong tror jag! Nu har jag anmält mej till 1m-110cm med packe och 110-120cm med prisma 😍 längtar verkligen till en 3-dagars tävling!

Ska även ta med dessa "basic" övningar och börja rida med min lilla 3-åring 😄

Jag ska verkligen försöka hitta ett sätt att fortsätta träna för Monia för hon är verkligen den bästa som jag har tränat för och ändå har jag tränat för väldigt många. Väldigt raka rör, svarar så bra om man frågar ngt, är engagerad och har verkligen ett öga för alla ekipage och läser av alla så himla bra! Superduktig och vilken koncentration.. Är hemskt imponerad faktiskt.

Bäst av allt, vilka otroligt underbara hästar jag har som ställde upp på allt utan att säga ifrån en enda gång ❤️ matte älskar er 😘

Vi hoppas på ett täcke och en rosett snart igen🙈

Likes

Comments

Hej bloggen 😄 igår hoppade vi lite serier och tränade på att ha en jämn och bra rytm samt att sätta ihop dom på bakbenen och mellan hand och skänkel 👍🏼 tycker faktiskt att det gick väldigt bra, visst var det några bommar som föll ibland men det är bara för att det va så längesen jag gjorde något sånt. Det kommer det bli mycket mer av nu när jag får en egen ridbana 😍

Kommer få så himla mkt mer träningsmöjligheter med den, kommer bli stor skillnad på mina hästar ❤️

Igår lärde jag mej också att yttersidorna måste med på prisma när jag fick tag i alla bitar hoppade hon så mkt bättre! Som jag saknat hennes fina språng. Blev ngt språng på 130 å en liten serie-bana på 120 med henne, super kändes det ☺️ Packe är svag i sin ländrygg och bakdelen men satan vad han kämpade ❤️ han är så jäkla cool, blev ett språng på 120 å en liten serie-bana på 110. Han hoppar verkligen fantastiskt bra min kille. Blir så stolt över han 😘

Enorma framsteg har vi gjort:

-jag har blivit lite mildare med mina händer och använder kroppen mer till hjälp
-jag håller mer koll på ytter, inner sida och är mer noggrann med galoppen deras
-jag rider i ett bättre tempo med mer tryck

-Pacific har fått sina bakben mycket mer under sig och kommit mellan hand och skänkel på ett bra sätt!
-han har blivit mkt mer lösgjord framtill
-han behöver stärkas mer men jobbar så bra

-Prisma har lugnat ner sig lite och arbetar mellan hand och skänkel bättre.
- försöker använda kroppen mer på henne för hon har släppt sina bakben när jag ridit på eller tagit förhållning. Så det måste vi verkligen jobba på, att hon ska vara kvar i formen och ha kvar sina bakben i alla olika tempon!

Säkert en hel del mer också 😉

Men jag kan säga, det är detaljerna som räknas!

Likes

Comments

Hej 😄 måste säga att Ramsele är sjukt mysigt och det är riktigt roligt att vara här ☺️🙈 så himla mysigt är det att bo i en husvagn också 😁 har sovit riktigt gott så nu är ja äg laddad för ett pass 10.30 och ett pass kl 12 ☺️👍🏼

Igår gick det riktigt bra, monia plockade fram några av hästarnas svagheter och löste dom. Ingen annan tränare som är så duktig på att se och ta fram det som man har problem med, fick många små tips verkligen ☺️ packe ska bli lite mer lösgjord samt mera muskler i bakdelen. Prisma måste lära sig att ta framåtdrivande och halvhalter utan att släppa hela ryggen och bakdelen. Måste också försöka sitta mer "stilla" med främst händerna på prisma men även hela mej och inte försöka påverka henne lika mkt även om hon är sjukt dålig på att taxera 😅 fick mycket beröm för att packe kämpade och gjorde sitt allra bäst samt att prisma blev bättre och bättre ju längre passet gick ☺️ båda två hade en mkt fin galopp tyckte hon iaf, känns riktigt bra inför idag 😉

Kan berätta lite om övningen också. Det handlade om bommar som man skulle rida i alla gångarter och tro det eller inte så kände man faktiskt redan i skritt och trav vad ens häst hade problem med. Om den va för snabb, för långsam eller drog åt något håll osv. Jätte coolt! Det ska jag göra med min unghäst sen när jag kommer hem. Riktig basic övning egentligen, men fan va svårt det kan bli. Speciellt när man är lite perfektionist 😝🙈

Nu iväg till hästarna och ge dom mat osv 😍

Den är helt fullpackad nu 😂

Likes

Comments

Godmorgon bloggen 😄 blev en riktigt lång och härlig dag igår, hann inte ens skriva något faktiskt 😁 men jag jobbade iaf 7-16 sen red jag mina 3 hjärtan ute en sväng å det gick så bra. Sedan åkte mamma och jag på spa och kom hem vid halv 10 då slog jag runt vinterhagen så ponnyerna kan st där medan jag åket iväg med hästarna ☺️

Kristian ska nÄmligen eventuellt fixa lite med en till lösdrift där dom går just nu 😄 första materialet är klart på ridbanan den här veckan så då är det bara hälften kvar ungefär 🙈 men jäklar va det ska luta alltså.. Knappt så att 900ton komme räcka för att göra den rak 😂 men hopps det blir bra till slut 😅

Nu ligger jag i sängen och ska åka till mamma och packa in hästarna och alla saker jag ska ha med mej för vid halv 11 så åker hästarna och jag på träningsläger. Ska bli så spännande och roligt 😄 som ja längtat 😍

Vi ses kanske senare 😘

Finns ingen jag kommer sakna mer än mitt älskade hjärta ❤️ hur ska jag klara mej? 💕

Likes

Comments

Hej bloggen! Idag har jag inte gjort så mkt alls! Klev upp och städade hela huset imorse vilket tog typ 2timmar 😁🙈 bra gjort av mej ☺️ sen efter det tog mamma och jag en mysig barbacka tur på ponnyerna 😍 det va så himla mysigt 😘 sen åt jag och drog på jobbet 12-21.30.

Nu har Kristian och jag varit å fikat hos mamma och kört ut gruset på ridbanan så nu ska vi åka hem och krypa ner i sängen ❤️ imorrn blir det jobb 7-16 😋

Så ser det ut när Sanna har sovit 😂

Likes

Comments

Hallå bloggen 😄 igår blev en riktigt härlig båttur med bad och musik med min älskade ❤️ red när jag slutade jobba vid 21.30 så blev en sen kväll 😁

idag har varit en lång dag men mycket har blivit gjort ☺️ blev jobb 7-11 och sedan red jag mina fina hästar som fick gå ute i det fina vädret ☀️ mamma följde med en sväng på chikina också 😄 det va så himla mysigt!

Efter det hjälpte jag min älskling med veden. Shit va jobbigt det va 😅 men men gratis träning är bra 👌🏼sedan åkte vi å hämtade en Rockard till chikina, Kristian vill börja köra henne lite ☺️👍🏼 ska bli sjukt kul att se 😉

Sedan grillade vi och kikade vad det behövdes för att sätta fast min sadelvagn i transporten så jag kan packa med den inför torsdagen 😃

Åså har jag fått en vagn till fyrhjulingen som man ska kunna köra hinder och stolpar och sånt å sladda ridbanan osv 😄😄👍🏼

Jag är världens mest bortskämda 21-åring 💕

Inte våran fyrhjuling å vagn på bilden glömde ta kort på den 🙈 men liknande 👌🏼 samma med rockarden 😄

Likes

Comments

Hej bloggen 😄 igår hann jag med att åka lite båt en sväng till sandslån och tillbaka under kvällen när ja slutat. Riktigt mysigt var det 😍 dock somna jag sent blev bara 4tim sömn sen jobb idag 7-12 å 16-21.30 👍🏼 däremellan ska jag antingen åka båt å bada eller rida hästarna annars får jag rida vid halv 10 😅 är ju så varmt att rida mitt på dagen nu ☺️

Imorrn är man ledig, ska bli riktigt skönt att få sova ut och sen bara ta det lugnt hela dagen ☺️ kanske måla lite och smörja allt läder 😁 finns ju alltid saker att göra, men jag hoppas att vädret håller sig uppe å är fint ☺️

Veckan kommer gå väldigt fort vet jag innan man drar iväg till Ramsele 😄 jobbar bara tis, ons å sön till veckan så då får man pusta ut lite gran 🙈

På onsdag ska jag och mamma på hallsta och mysa på spa och äta en riktigt god middag 😍 det är min mamma verkligen värd ☺️☺️ hon har semester så hon ska med mej på lägret också, snäll som hon är ^^

Kanske kommer lite bilder senare förhoppningsvis 😘

Min älskling ❤️

Likes

Comments

Hej bloggen 😄 hann tydligen inte skriva något igår var verkligen fullt upp! Vaknade kl 6 av att min otroligt olydiga ponny gått ut genom hagen trots att hagen var hel och strömmen var på 😫 så jobbig är hon min 23åriga lilla dam. Har alltid varit en riktigt rymmare. Som tur är brukar hon hålla sig på gården i alla fall!

Blev att få in massor med hö också ca 2,5ton blev det med småbalat hö så nu är det bara dom stora balarna som återstår att köpa 😄 känns skönt!

Projektet med ridbanan har stått stilla denna vecka då dom som kör gruset inte hade tid men förhoppningsvis blir allt 0,90 material utkört nästa vecka om det hinns med, har ju beställt 900 ton 😅 det är första materialet som ska vara på sen blir det lite 0,32 å stenmjöl samt sand ✌🏼️

Längtar så jävulskt mkt på min ridbana, har verkligen varit min dröm att få ha en egen så man kan träna hästarna utan att åka iväg hela tiden liksom. Det är både jobbigt och sen så tar det en himla massa tid å kostar pengar. Så det här kommer bli jätte bra tror jag ☺️

Jobbar rätt mycket denhär veckan så händer inte så mkt mer än att jag jobbar och rider liksom ☺️ nästan 60tim denna vecka tur att nästa är lugnare med bara 30tim. Men då är det ju träningsläger 3 dagar också 😄👍🏼 det ser jag fram emot såå mkt 😁😍

Rymligen och prisma och jag på tävlingen i Ö-vik. Längtar till nästa tävling 😍

Likes

Comments