vardag

1. Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att jobba som ungdomsbehandlare. Att hjälpa ungdomar precis så som jag har fått hjälp att få ihop vardagslivet och komma på rätt bana i livet samt finnas där som en förebild och hjälp.

2. Vad fick dig att börja blogga?

Jag började blogga för fem år sedan på blogg.se i syfte för att ha någonstans att skriva av mig och mina tankar. Jag har alltid skrivit dagbok sen jag lärde mig att skriva och jag älskar att kolla tillbaka på saker man skrivit. Sen tror jag såhär i efterhand att jag ville att folk i min omgivning skulle förstå hur jag egentligen mådde innerst inne trots att allt såg bra ut på utsidan.

3. Bästa/sämsta med att blogga?

Det bästa med att blogga är helt klart all fin respons jag får av er läsare! Det har varit många som skrivit till mig privat som varit med om liknande saker som jag och tycker att jag är en bra förebild och inspirerande. Det glädjer mig nåt extremt ska ni veta! En annan bra sak är att man får en chans att prata om viktiga saker som behöver pratas om och inte ska tystas ner eller tabubeläggas. Man får en chans att nå ut till så många med sitt budskap.

Det sämsta är att jag inte kan ha den kvalité jag vill just nu på min blogg på grund utav brist av material och tid. Jag skulle vilja skaffa en kamera så jag kan ha bättre bilder plus att jag endast bloggar från mobilen vilket gör det svårare tycker jag att göra finare inlägg med mer länkar osv.

4. Favoriträtt?

Pasta i alla former och utseenden. Pasta är livet helt klart!

5. Vad är ditt största mål i livet?

Att få trygghet. Trygghet ekonomiskt, ett fast jobb osv. Jag vill känna mig trygg och ha kontroll över mitt liv. Ett annat mål jag har är att hjälpa så många människor jag kan och känna att jag gör någonting meningsfullt.

6. Vad är du mest rädd för?

Döden. Den skrämmer mig nåt extremt när man börjar tänka på det för mycket.

7. Drömresemål?

Oj jag vill ju resa jorden runt men mina absoluta drömresemål är Paris, Dubai, USA och Bali.

8. Vad tycker du om droger?

Jag tycker att droger är oerhört tragiskt och att det skapar så mycket lidande,både för dom som tar drogerna samt för omgivningen. Jag har sett alldeles för många i min närhet som tagit droger eller närstående till de som är drogberoende och jag vet vilket elände det orsakar.

9. Vad gick du för linje på gymnasiet?

Jag gick samhällsprogram med säkerhetsprofil, då jag läste juridik och kriminologi. Har alltid älskat såna saker och tycker det är väldigt intressant med brott haha. Hade jag valt linje idag hade jag valt nåt yrkesförberedande då jag inte har tålamodet att sitta dag ut och dag in vid en bänk och bara göra teoretiska saker.


10. Vad är du mest nöjd över hos dig själv?

Att jag är extremt snäll. Lite för snäll ibland, både på gott ont men eftersom jag tror på karma så kommer det bara göra mig gott i slutändan att jag varit snäll mot alla i min omgivning.

11. Vad är du minst nöjd över hos dig själv?

Att jag inte har tålamod med saker. Händer inte det jag vill på en gång ger jag upp för att jag inte orkar vänta.

12. Favoritdrink?

Redbull vodka och mojito

13. Hur mycket älskar du kebab?

Alldeles för mycket för mitt eget bästa haha!!

14. Vilka är dina bästa egenskaper?

Att jag är omtänksam, driven som människa, väldigt social har lätt att prata med folk och att jag är väldigt omhändertagande.

15. Favorit ämne i skolan?

Svenska när vi fick skriva noveller annars kriminologi!

16. Hur tror du att ditt liv ser ut om 10 år?

Jag önskar att jag minst har 2 barn och bor i ett fint hus med Fredrik. Eftersom jag ser min framtid med honom hoppas jag även att vi är gifta då och jobbar med det vi vill och känner oss nöjda med vårat liv och att vi kommit till ro.

17. Om du fick gå på en date med en kändis, vem väljer du?

Jag skulle välja Lady Gaga tror jag haha, väldigt otippat jag vet. Men hon var min största idol när jag var liten och jag skulle vilja tacka henne för att hon och hennes musik fick mig att våga tro på mig själv och vara mig själv. Jag vill tacka henne för all musik hon har gjort så jag kunde spela hennes skivor på högsta volym i mitt rum och låtsas att jag var världskänd och att alla som en gång mobbat eller var taskiga mot mig skulle bli avundsjuka.

18. 3 materiella saker du inte kan leva utan?

Min mobil, lypsyl och högtalare då jag är musikberoende och är besatt av att ha bra ljud när jag lyssnar på musik.

19. Dina favorit bloggar?

@alicestenlof är en stor inspirationskälla och har en otroligt fin blogg med mycket fina bilder vilket jag älskar.

@andreanorrman älskar att läsa mammabloggar och här har vi en bra en med en extremt söt unge!

@Josefineeriksson så mycket inspiration och fina härliga bilder!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vardag

Då var ännu en arbetsdag avklarad! Ligger just nu i sängen och vilar ryggen då jag tyvärr får väldigt ont ibland på grund utav mitt jobb. Det är ganska tungt fysiskt att jobba inom vården men det känns så himla värt det när man ser hur glada dom blir och uppskattar min hjälp. Det är ett väldigt värdefullt och givande jobb, det får man inte glömma bort.

Jag har lite bloggtorka just nu och vet inte riktigt vad jag ska skriva om så tänkte passa på att göra ett Q/A inlägg där jag svarar på era frågor som ni vill ställa mig! Ni får fråga mig vad ni vill här i kommentarsfältet så gör jag ett inlägg under morgondagen då jag svarar på era frågor.

Ha en fortsatt bra dag alla fina! ❤️

Likes

Comments

vardag, Tankar

Godkväll alla kära läsare! Hoppas att ni haft en underbar helg och en fantastisk bra start på veckan! För det har nämligen jag. Jag jobbade bara ett kort pass idag på ålderdomshemmet och klarade av delegerings provet, alltså att jag får ge medicin till brukarna nu. Förstår inte varför jag har dragit ut på det så länge för det var verkligen hur lätt som helst. Och det kanske inte är en grej att vara stolt över så, för det är ingen tenta eller Vasaloppet och jag har inte sprungit en mil på kort tid. Men det var ett mål som jag har haft länge men som jag har skjutit undan på grund utav att jag ofta gör så. Startar nya projekt och så blir det för mycket och så blir det ingenting alls av det istället.

Just nu är jag inne i en väldigt motiverande period. Jag klarar av att jobba 14 timmar på en dag, jag har massa planer och visioner till sommaren och till hösten. Jag är bara rädd för att jag blir för motiverad att jag sliter ut mig själv.

Men det jag ville komma fram till är att ingenting är omöjligt och det går bara man vill. Jag är så jävla stolt över mig själv och vad jag har åstadkommit i mitt liv. Jag kom från botten, från att leva med en missbrukare och främst psykisk men även fysisk misshandel dagligen. Vi hade inga pengar, ingen mat, jag hatade mig själv och ville helst av allt dö.

Men här sitter jag. Flera år senare. Jag har flera jobb, bor i min fjärde men min första allra egna lägenhet som inte är via socialen med en fin pojkvän. Jag har fina och omtänksamma vänner. Jag har tagit studenten och kommer fortsätta plugga i höst i resan mot mitt drömjobb. Jag har rest ganska mycket men jobbat hårt för det.

Jag vill så mycket och jag ska göra allt jag vill. Fan vad jag är grym ibland!

Likes

Comments

vardag

Godkväll alla fina! Hoppas ni haft en bra helg än så länge!

Det har jag, lite hektisk dock. Jobbade 7-21.30 igår och 7-14 idag på äldreboendet. Lite ovant att jobba dag haha. Ligger just nu i sängen hos fina Selma som jag inte har träffat på evigheter och äter massa gott framför Melodifestivalen. Är ganska slut i kroppen så passade perfekt med en mysig hemmakväll. Vi har en hel del att prata ikapp så ska inte skriva ett allt för långt inlägg här.

Hoppas ni får får en fortsatt trevlig kväll! ❤️

Likes

Comments

vardag

Jag gör som @Vägentillfriheten och svarar på dessa 10 roliga frågor!

1. Vad gör du om 15 år?
Ja om jag ändå visste det... Men jag hoppas att jag jobbar med det jag vill, har ett hus, barn, djur och är gift.

2. Om du skulle förlora ett av dina fem sinnen, vilket sinne hade du då valt?
Oj, känseln tror jag! Då behöver man aldrig oroa sig för att trampa på lego eller slå i lilltån i bordskanten igen

3. Vad inspirerar dig mest?
Folk som är drivna och kör sitt egna race oavsett vad folk tycker och tänker. Dom som vågar vara sig själva och stå upp för deras åsikter inspirerar mig!

4. Hur balanserar du privatlivet, personlig tid och bloggen?

Ja jag vet inte om jag gör det men man får försöka pussla ihop dom små stunder under dagen och ta lite tid åt varje sak om ni förstår vad jag menar

5. Om du hade haft en superkraft, vilken skulle det i så fall vara?
Att kunna flyga! Fatta hur skönt att kunna flyga till jobbet varje morgon istället för att stå och svettas och trängas på en proppfull buss.
6. Skulle du hellre vakna upp varje dag med perfekt smink eller perfekt hår för resten av ditt liv?
Perfekt smink såklart! Har aldrig varit speciellt intresserad av hur mitt hår ser ut, önskar dock att jag var det ibland haha

7. Vad är ditt drömjobb?
Mitt drömjobb är att jobba som ungdomsbehandlare och hjälpa ungdomar som har det svårt med att komma ut i livet och klara sig själva samt få dom att välja en bra väg här i livet.

8. Hur skulle du beskriva din stil?
Jäkligt oklar haha, ena dagen går jag klädd som 50 cent och nästa dag som att jag vore en Disneyprinsessa. Okej inte riktigt men you get my point. Jag inspireras mycket av street-modet och hiphop modet så har en hel del oversize hoodies i garderoben, popperpants liknande byxor och sneakers. Det är det som jag känner mig mest bekväm i!

9. Med två ord eller mindre - hur skulle du beskriva din humor?
Extremt torr (😂)

10. Vilket är ditt favoritkonto på Instagram?
@lisaanckarman Hon är en kvinna som inspirerar mig och hon verkar extremt genuin. Hon har dessutom den perfekta stilen enligt mig.

Likes

Comments

Kärlek

Hoppas ni alla haft en fin dag oavsett om ni firat den med eran partner, din kompis, familj eller inte firat den alls!

Jag har haft en otroligt mysig dag. Var inte beredd på att få nåt särskilt egentligen då jag inte har några krav på att det skulle firas och jag begär inte att få massa saker för att kärleken i sig räcker för mig. Men när jag vaknade och gick upp möts jag av att min kära sambo Fredrik har vart och handlat munkar, choklad, en ros och redbull till mig och lämnat en liten lapp. Höll på att börja gråta nästan för tyckte det var så himla gulligt haha! Så denna dag startades på bästa sätt! Senare mot kvällen gick vi ut och åt middag tillsammans. Eftersom jag inte hade köpt någonting så tände jag lite ljus och gav Fredrik massage när vi kom hem, det är ju trots allt tanken som räknas tycker jag.

Nu ska jag försöka somna om det går då jag ska upp och jobba dag imorgon på äldreboendet för första gången på evigheter. Så skönt att jag mår bra nu *peppar peppar* så jag kan jobba igen.

Godnatt!

Likes

Comments

Tankar

Mitt illamående vägrar att ge sig, vet inte vad jag ska göra för att få det att försvinna... Blir galen så om det nån som har tips för hur man kan bota illamående tar jag mer än gärna emot det!

Har i princip bara legat och vilat hela dagen och sovit i omgångar. Alltid när jag är sjuk spenderar jag mycket tid på sociala medier (som att jag inte gör det jämt ändå, vem försöker jag lura haha) så jag var inne och scrollade på Facebook då jag såg en video med en man som spelade hockey och berättade om sina ätstörningar. Då blev jag plötsligt påmind om hur det är. Hur det är att straffa sig själv om man äter en kalori för mycket, eftersom jag räknade varenda en.

Jag har alltid fått höra enda sen tidiga barnsben att jag var mullig och kanske ”vägde lite mer än vad jag borde” från skolsköterskan. Men jag brydde mig inte så himla mycket. Än.
Mamma sa alltid att det skulle bli bättre när jag blev äldre för att jag skulle växa till mig och att det skulle jämna ut sig och att jag inte skulle lyssna på dom för jag var fin som jag var.

Åren gick och det började ta på mig mer och mer. Mina klasskompisar skämtade om att jag var tjock och att jag såg gravid ut. Dom gjorde gester som skulle föreställa att dom hade extremt stora magar samtidigt som de ropade ”vem är jag nu?” ”Sanna såklart!” Och brast ut i gapskratt.
En dag lekte jag med en kompis och hon skulle hem till en annan kompis för att bada så jag frågade om jag fick följa med. Det gick inte sa hon och fick höra senare att jag tydligen var för tjock för att bada i hennes pool.

Strax efter att jag hade börjat i sexan började jag träna friidrott eftersom mina kusiner gjorde det och jag blev inspirerad att bli lika duktig som dom. Det var ganska intensiv träning och sakta men säkert började ätandet att minska. Det började med att jag tog mindre och mindre mat till att jag petade i den till att jag la upp mat på tallriken och kastade den lika fort så fort mamma lämnade köket. Jag täckte alltid över resterna med papper i sopkorgen just för att mamma inte skulle se att jag inte hade ätit nånting egentligen. Sen kom det eviga räknandet av kalorier. Antagligen hade jag läst nån fånig artikel i tidningen Frida som man läste back in the days om kalori intag osv. Sen gjorde jag det till en sjuk överdrift. För varje 100 kalori jag åt gjorde jag 100 situps eller 100 armhävningar.

Tiden gick och folk började märka att jag hade rasat i vikt och att jag slutat äta, vilket dom sa till mig och jag tog det som en komplimang som triggade mig tusen gånger mer. Jag hade linne en gång i skolan och nån nämnde att mina ben stack ut på axlarna och jag blev så glad. Så jag slutade äta helt. Jag drack mest vatten och kanske nån frukt eller en macka om dagen.

Någon månad senare var jag på träningen som vanligt och skulle springa 600 meter. Jag hade sprungit halvvägs på banan då det plötsligt blir helt svart för mina ögon. Jag ser ingenting och får panik men fortsätter springa. Sen ramlar jag ihop och minns inte mycket mer förutom att jag vaknar av att alla sitter runt mig och försöker få i mig vatten. Min kropp tog stryk, såklart eftersom jag inte tog hand om den. Jag slutade sen i friidrott men mina ätstörningar satt kvar länge. Dom sitter kvar än idag men dom är inte alls lika allvarliga för jag vet att det inte är sunt och att det skadar mig.

Efter något år ändrades ätstörningarna till självskadebeteende fysiskt genom att göra mig själv illa. Det krävdes många samtal på BUP och mycket mediciner samt terapi för att bli av med det. Men nu har jag inte rört en kniv eller rakblad på 2 och ett halvt år på det sättet för att skada mig själv.

Jag vet att det finns många där ute som går igenom eller har gått igenom allt det här som jag precis har skrivit om och ni är inte ensamma, jag vill hjälpa er alla att slippa det för jag vet vilket helvete det är. Jag vill uppmana er att älska er själva för dom ni är och inte eftersträva nåt påhittat ideal som samhället har hittat på för att tjäna pengar. Det är så sjukt hur det är i dagens samhälle. Ni är alla så fina som ni är så låt ingen säga nånting annat! 

Låt ingen trampa på er eller berätta för er hur ni ska se ut eller vara! Aldrig! ❤️

Likes

Comments

vardag

Asså fyfan vad besviken jag är på livet. Jobbade igår natt och kom taggad till jobbet som vanligt. Från ingenstans under natten började jag kallsvettas och må så sjukt illa att jag inte kunde sitta upp. Jag frös när jag bara hade t-shirt på mig och när jag tog på mig kofta svettades jag ihjäl. Vid halv 4 på morgonen blev jag hemskickad för att gå hem och vila. När jag vaknade på förmiddagen mådde jag fortfarande så sjukt illa, det bara slog mig när jag satte mig upp. Och jag som skulle ha jobbat inatt också, jävla skit. Hoppas inte jag är magsjuk bara för det är det värsta som finns. Jag ska väl fortsätta att tillbringa min tid i sängen och må illa :))

Hoppas ni mår bra finisar!

Likes

Comments

vardag

Jag antar att många av er har hört uttrycket ”blod är tjockare än vatten” när det kommer till familjerelationer osv. Men så är inte fallet. Man kan ju inte välja vem man är släkt med såklart men man kan ju välja vem man väljer att se som sin familj och vem som faktiskt tar på sig den rollen.
Jag har bott i olika fosterfamiljer i mina år, fått flyttat fram och tillbaka och behövt anpassa mig till nya miljöer samt nya människor.
Men för två år sedan kom jag till en fantastisk familj. Jag brukade vara där på helgerna men flyttade dit i april 2017 och bodde där till september. Dom får mig verkligen att känna som en del av familjen och ställer alltid upp för mig. Dom är helt fantastiska och är extremt glad att jag har dom. Jag spenderade min helg där och har bara myst, ätit god mat och åkt pulka. Så nu är jag utvilad och är redo för en ny vecka och nya utmaningar!

Hoppas ni alla har haft en lika bra helg som jag!❤️

Likes

Comments