Reisetips


I sørvest Polen, ikke langt fra grensen til Tsjekkia og Tyskland, ligger Czocha Castle. Slottet er bygget på 1300-tallet og har mye historie i veggene. Nå derimot kan man bo her, for ikke mange hundrelappene. Noe vi bare måtte gjøre mens vi var i Polen. Plassen er fantastisk og vi angret absolutt ikke på å ha tatt den lange kjøreturen dit. Inne i slottet finnes flere spennende rom å oppdage. Alt fra ballsal til bibliotek med forskjellige hemmelige dører som fører til hemmelige ganger og kjellerrom. Utrolig morsomt, og man blir ett barn igjen når man finner slike skjulte dører i mellom bokhyllene på biblioteket. Man kan også klatre helt opp i tårnet. De tilbyr guida turer både på dagtid og natt om man skulle ønske det, kan tenke meg det kan være ganske skummelt nede i kjelleren der på nattestid. Selve hotellrommene er ingenting å skryte av, men det er vel litt av sjarmen. De har også noen finere suiter om man skulle være kresen. Vi hadde utsikt til elven Lesnia fra rommet vårt, så kunne ikke klage på det. De tilbyr også gratis frokost, og denne var mye bedre enn vi hadde forventet. Dersom du liker bli litt skremt kan jeg anbefale å klatre opp i tårnet på natten. Jeg trodde ikke jeg var så lettskremt, men natten vi tilbrakte her sov jeg absolutt ikke godt - og det var ikke på grunn av sengen. Men det var fortsatt en artig opplevelse. Kan tenk meg å besøke slottet igjen om jeg skulle vært i nærheten.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Reisetips

ASIA

Her besøkte jeg 11 land på 8 måneder. Vi backpacket og reiste mest med tog, buss og båt, men tok også noen flyturer. Vi reiste i denne rekkefølgen:

India - Malaysia - Singapore - Thailand - Laos - Kambodsja - Vietnam - Filippinene - Malaysia - Indonesia - Malaysia - Myanmar - Malaysia - Sri Lanka


EUROPA

Europaturen var jo en Roadtrip, og utenom å fly til Rhodos og å fly hjem kjørte vi jo over alle grenser, så rekkefølgen er ganske naturlig for en bilreise.

Kroatia - Ungarn - Romania - Bulgaria - Hellas - Bulgaria - Romania - Ungarn - Slovakia - Østerrike - Liechtenstein - Sveits - Tyskland - Tsjekkia - Tyskland - Nederland - Belgia


OSEANIA


Her reiste jeg jo «bare» til 3 land, så kartet er kanskje ikke så spennende. Men jeg brukte jo mye tid i hvert land så måtte likevel ta med turen her. I tillegg tok vi jo en tur innom Taiwan på turen til NZ, og på vei hjem var jeg innom Sverige, Litauen og Latvia.

New Zealand - Australia - Cook Øyene - Australia

Likes

Comments

Reisetips

Jeg har vært hjemme i Norge i over 2 måneder nå, og begynner å bli litt rastløs igjen. Ja, jeg er håpløs. Uansett er det vel ikke noe galt i å drømme litt? Derfor tenkte jeg lage ett innlegg om noen av mine bucketlist-destinasjoner. Når, eller om jeg får til å besøke disse stedene vet jeg jo ikke, men jeg skal i alle fall prøve. Reisekontoen min er ganske lav for øyeblikket, så det blir uansett en stund til..


1. Guatemala

Jeg har hørt så mye bra om Guatemala fra alle jeg har møtt som har vært der. De jeg har møtt som har reist igjennom hele sentral-amerika har alle sagt Guatemala var det beste. Hvorfor vet jeg ikke, for ingen hadde et klart svar på det, men jeg har lyst å finne ut av det. Dersom jeg drar til Guatemala håper jeg å gjøre det på en større backpacking tur.

Det jeg vil se i Guatemala er: Tikal, Yaxhá, Livingstone, Pacaya, Lake Atitlān, Semuc Champey


2. Cuba

Jeg er vel ikke den eneste som har Cuba på bucketlisten? Kulturen med musikk og dans, gamle amerikanske biler og fargerike hus er noe av grunnen til at jeg vil oppleve Cuba. Det er jo blitt veldig populært å reise dit nå, så det er ikke like "uoppdaget" som før. Men jeg har fremdeles lyst å ta turen dit på ferie. For det ser jo helt fantastisk ut!


Det jeg vil se i Cuba er: Havana, Vinales, Santiago, Trinidad.


3. Madagaskar

Madagaskar har vært på bucketlisten min helt siden jeg så barnefilmen for mange år siden. Jepp, ganske klisje. Men så har jeg siden møtt noen som har vært der, og det er slik de fleste land havner på bucketlisten min - gjennom anbefalinger fra andre. Jeg har hørt det kan være vanskelig å backpacke der uten å kunne fransk, så jeg tenker dra på en godt organisert tur dit hvis jeg en dag får muligheten.


Det jeg vil se på Madagaskar er: Fianarantsoa, Ile Sainte Marie, Masoala, Nosy Be.


4. Irland

I Irland vil jeg oppleve naturen og helst en musikkfestival. Irland er stappfull av vakker natur, historie og kultur. Jeg blir nesten irritert på meg selv for at jeg ikke har vært der ennå. Helst vil jeg ha god tid i Irland til å opplevd mest mulig av hva landet har å by på. Tror kanskje jeg må lære meg å like Guinness først for å få fult utbytte av kulturen. Haha.


Det jeg vil se i Irland er: Connemara, Glendalough, Don Aengus, Killarney, Horn Head, Causeway, Dublin, Galway.


5. Bolivia

En sør amerika tur er på listen min, og da spesielt Bolivia. Saltsletten dere garantert har sett bilder av har vært på toppen av bucketlisten lenge. Ellers virker landet i seg selv også helt fantastisk. Mye musikk, dans og historie. I tillegg til fantastisk natur. Håper å få muligheten til å oppleve alt det Bolivia har å tilby.


Det jeg vil se i Bolivia er: Solar de Uyuni, Tiwanaku, Potosi, La Paz, Sucre, Fauna Andina Eduardo Avaroa.

Alle bildene er hentet fra Google så klart, siden jeg ikke har vært noen av disse plassene selv.

Likes

Comments

Cook Øyene

Etter to måneder på Rarotonga ble jeg ganske godt kjent, så jeg tenkte lage en liten guide. Jeg ble jo ganske forelsket i øya. Jeg møtte ingen nordmenn når jeg var der, men kan jo være noen ønsker ta turen en gang. Rarotonga er uansett å anbefale til alle - enten du reiser på bryllupsreise, familietur eller alene

Rarotonga er den største øya på Cookøyene med kun 13.000 innbyggere, men det er også mye turister der hele året. Øya er liten og man kan kjøre rundt hele på under en time. Avarua er den største byen og ligger helt nord på øya, men også denne er bitteliten. Rarotonga ligger sør i Stillehavet og klimaet er alltid varmt - Paradis spør du meg. De lokale er veldig glad i turister og får deg til å føle deg velkommen. Det er heller ikke mye kriminalitet på øya, så veldig trygt for soloreisende.

Hvordan komme seg dit:

Det aller letteste og billigste er å fly fra Auckland, New Zealand. Ellers finnes det også direktefly fra Los Angeles og Sydney noen dager. Du kan være heldig å få ganske billig flybillett fra Los Angeles.


Overnatting:

Dersom du er backpacker på budsjett kan jeg egentlig bare anbefale, Backpackers International. Det finnes også noen andre rimelige alternativ på øya, men dersom hostellet har fult ville jeg sjekket ut Airbnb.

Noen andre alternativ å sjekke ut, men som er litt dyrere

Kii Kii motel

Club Raro Resort

Muri Beachcomber

Little Polynesian Resort

Transport:

Anbefaler å leie moped dersom du ikke har ett strengt budsjett. Moped koster mellom 12-17 NZD per dag. Ellers går det også å leie kabriolet, men helt ærlig trenger man ikke bil på denne lille øya. Maks hastighet er 50 km/t, så ikke så stor vits å leie bil.

Dersom du er sprek kan du også leie sykkel. Det er egentlig ganske greit å ha en sykkel, for det er ikke mye bakker og enkel trafikk å sykle i. Sykkel kan leies for 5-11 NZD dagen.

Det går to busser på øya. Clockwise og Anti-clockwise. De går en gang i timen å kjører hver sin vei rundt øya. På kveldstid er det kun Clockwise som kjører frem til kl. 23. Enveisbillett koster 5 NZD og returbillett 8 NZD, dersom du kjøper klippekort med 10 turer koster det 30 NZD. Så det kan lønne seg om man bruker bussen mye.

Det jeg gjorde mest av var derimot haiking. Det fungerer så godt her siden det bare er en hovedvei. Det er så lett, og det lengste jeg ventet var 5-7 minutter. Så det er absolutt å anbefale. Både for å spare penger og bli kjent med de lokale.

Dersom du er på ett av utestedene i Avarua kan du betalte partybussen 5 NZD for å kjøre deg hjem kl. 2 - ellers finnes det taxier.

Spisesteder:

Saltwater cafe

- Ligger helt sør på øya, veldig god lunsjmeny

Hidden spirit cafe

- Ligger i Maire Nui Garden, det var her jeg jobbet og jeg kan absolutt anbefale maten.

Litte Polynesian Cafe

- Ligger i Titikaveka, ikke lagt fra den fineste stranden. Veldig god pizza.

Sails Restaurant

- Ligger midt på stranden på Muri Beach

Trader Jacks

- Ligger rett utenfor Avarua

Nightmarked in Muri

- Åpent tirsdag, onsdag, torsdag og søndag, mye godt å velge mellom. De aller fleste rettene koster 12 NZD som er ganske billig for Rarotonga.


Utesteder:

Start kvelden på Hula Bar på Islander Hotel som ligger rett ovenfor flyplassen. Deretter haik eller ta siste buss mot Avarua og gå av på busstoppet rett etter byen. Gå opp til On the Rocks for noen drinker, her er det veldig mange lokale som drar. Avslutt så kvelden på Rehab som ligger under On the Rocks, derfra kan du kan ta partybussen hjem kl. 02. (Etter dette stenger også utestedene, så du går ikke glipp av noe)

Rehab har covercharge på 5 NZD


Butikker:

Det finnes noen suvenir og klesbutikker i Avarua, men husk at Rarotong er dyrt og du kan ikke ta med deg hva som helst inn igjen til New Zealand og Australia.

For dagligvareshopping er CICT som ligger utenfor Avarua den største og billigste butikken. Ellers anbefaler jeg Wigmore som ligger sør på øya. De har best utvalg av grønnsaker og frukt.


Aktiviteter:

Snorkle

Island crossing trek

Dykke

Buggy tours

Fishing Charters

Sailing

Scenic Flight

Aitutaki tours

Beste strendene:

Muri Beach

- Dersom du spør rundt vil de fleste si at Muri er den beste stranden. Vannet er langgrunt og du kan enkelt svømme ut til de små øyene som ligger rett utenfor. Vannet er stille her og det er nok den beste stranden om du er på familietur. Litt for mye mennesker for min smak, men det finnes mange koselige restauranter og cafeer her.

Titikaveka

- Dette er den beste stranden på hele øya, i tillegg finnes det ikke mennesker der. Vannet er mye klarere her enn andre steder som bla. Muri. Dette er derfor også det beste stedet å snorkle. Dersom du fortsetter bortover stranden finner du også en fin plass for å se solnedgangen.

Tips:

Salt Cafe som ligger i byen har den billigste og beste iskaffen.

Pass opp for stone-fish - de er giftige.

Myggspray er helt nødvendig, dette kan kjøpes på bla. apoteket.

Rarotonga er ganske dyrt, så ville ikke planlagt å gå på shopping her. Ett måltid på en restaurant koster mellom 15-35 NZD.

Enkelte steder i vannet har sterk strøm som kan dra deg på utsiden av revet - sjekk kartet for hvor du ikke bør svømme.

Valuta er New Zealands Dollar og det finnes minibanker mange plasser, både i Avarua og de mindre plassene. Det er kontanter som gjelder, men flere plasser tar også kort.

Det finnes mange gatehunder her, men alle er veldig snille da de lokale tar vare på dem. Anbefaler å dra på stranden å leke med hundene - da blir de så glade.

Internett er vanskelig. Du kan kjøpe ett simkort for 30 dager med 3GB data, dette koster 50 NZD. Dersom du vil bruke WIFI må du kjøpe en kode for å bruke på hot-spots. Dette er også dyrt, men det fungerer greit. Men hvem trenger vel internett i paradis?


Ingen av bildene er redigert

Likes

Comments

Europa

Vilnius er en fin liten hovedstad i Øs-Europa. Førsteinntrykket var ikke helt bra, men det tok ikke lang tid før jeg trivdes skikkelig. Jeg elsker storbyer hvor man kan gå overalt (eks. Amsterdam, Praha, Brussel). Å gå rundt er den beste måten å få ett inntrykk av byen på, og du kommer til å gå igjennom mange trange, sjarmerende gater. Jeg var her utenom sesongen skjønte jeg fort da det ikke var så mange andre i gatene og jeg så vidt traff på andre turister, men det var litt deilig etter så lang tid i Sydney (hvor det er folk overalt). Vilnius er perfekt for soloreisende enten det er på backpacking eller bare en langweekend.


Vilnius tips

- Luftballong

Jeg fikk ikke gjort dette grunnet været noe jeg var veldig skuffet over.. men om jeg skal tilbake engang skal eg hvert fall få det til. Vilnius er en av de billigste plassene i Europa hvor man kan fly i luftballong. Jeg booket tur over Trakai da det så utrolig fint ut, men det går også an å fly over selve Vilnius.

- Gediminastårnet

- St. Anne's Church

- St. Peter and St. Paul's Church

- Palace of the Grand Dukes of Lithuania

- Litauens Nasjonalmuseum

- Vilnius Katedral

Gå opp i klokketårnet ved siden av Katedralen, her får du fin utsikt over byen.

- Church of All Saints

- Three Crosses

Dersom du ikke vil gå helt opp kan de ses fra Gediminastårnet

- Church of St. Cathrine


Det finnes mye mer å se på i Vilnius også, og om du vil ta en dagstur til en annen plass ville jeg tatt turen til Trakai.

Spiseplasser

- Sushi Express - her får du kjempe god sushi i tillegg til at det er billig.

- Snekutis - Billig lokal-mat mat og øl


Cafeer

- Må være litt kjedelig å anbefale Caif Cafe og Vero Cafe som er to cafe-kjeder i Litauen. Men her har de god og billig kaffe i tillegg til god service.

- AJ Chocolate - Chocolate restaurant (trenger vel ikke si mer?).


Hostell

- Her vil jeg anbefale å prøve finne ett hostell i gamlebyen, jeg har ingen anbefalinger da jeg ikke var så heldig med mitt eget hostell, men kan virkelig ikke klage når jeg betalte 17 euro for 3 netter og de vasket alle klærne mine.


Transport

- Shuttle til/fra flyplassen koster 1 euro.

- Buss til/fra Vilnius fra eks. Riga, Minsk eller Warszawa koster mellom 5-15 euro med Lux Express.

Likes

Comments

Europa

I går dro jeg fra fantastiske Stockholm selv om jeg kjente jeg egentlig ikke hadde lyst. Jeg har hatt det kjempe fint i Sverige de siste dagene. Det har vært litt som å være hjemme men likevel være turist. Jeg savner allerede Stockholm, så tror jeg må tilbake ganske snart.

Nå er jeg i Litauen og land nr. 40. Det kjennes litt uvirkelig. Da jeg landet og gikk for å finne hostellet regnet det og førsteinntrykket var derfor ikke helt bra. Jeg deler også rom med 5 mannfolk som kun snakker russisk så følte meg ganske alene på kvelden. Men da jeg våknet etter en natt med lite søvn (ukraineren snorker..) og gikk ut for å få meg frokost var det sol og inntrykket av Vilnius har nå endret seg. Det er en rar plass, men også ganske fin. Gamlebyen her er koselig og har mange cafeer og sjarmerende butikker. Jeg har vært litt rundt på forskjellige turistattraksjoner og kikket litt, og det har vært veldig bra. Det er så billig her at det nesten er vanskelig å tro. Nå har jeg ett par dager igjen her før jeg reiser videre.

Så 40 land har jeg besøkt hittil, å det var målet før jeg reiste hjem igjen. Haha. Nye målet er å runde 50 land før jeg fyller 30. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er 2 nye land i året. Så vi får se om det går.

  • Europa

Likes

Comments

Europa

Jeg hadde noen fine siste dager i Sydney før jeg begynte på hjemreisen. Jeg bodde jo på det beste hostellet i Sydney (etter min mening), så jeg trivdes veldig godt. Det var litt trist å reise, men også ganske deilig.

Jeg har nå landet i Stockholm etter en 30 timers reise. Det var så mye turbulens at vi måtte ha setebeltet på hele tiden, så det ble lite søvn og jeg var helt utslitt da jeg landet på Arlanda.

Sydney

Jeg har savnet Stockholm så mye. Det er nesten 3år siden jeg var her sist, men byen er like flott som jeg husker. Stockholm er definitivt en av de beste hovedstadene i Europa. Det er litt kaldere enn i Sydney, men likevel ikke for kaldt. Jeg har fått låne en jakke så fryser ikke ihjel likevel, Hehe. Her skal jeg ha noen fine dager til før jeg drar til Litauen på søndag. Jeg sliter litt med jetlagen. Jeg våkner 5:30 hver morgen, så når kvelden kommer er jeg helt utslitt. Håper virkelig det gir seg snart, men er vel ikke så rart når jeg har levd i en annen tidssone i 6 måneder. Uansett er jeg veldig glad for å være i Stockholm.

Stockholm

  • Europa

Likes

Comments

Australia

Jeg er fremdeles i Sydney, å blir her noen dager til før jeg setter kursen hjemover. Jeg har endelig fått bagasjen min etter 56 timer med venting. Så det er egentlig hva dagene har gått til. Purre på flyselskapet, vente på levering og sette igang forsikringsprosessen. Det skal visst ikke være enkelt å miste bagasjen for så å få igjen penger på forsikringen. Har brukt mange timer på å samle informasjon osv, å er ennå ikke ferdig.

Uansett. Sydney er fin, men kald. Jeg er visst alt for vandt med Rarotonga-varmen nå at jeg fryser nesten i hjel i 17 grader. Bekymrer meg litt til jeg skal Stockholm nå, for jeg har ikke engang jakke med meg. Nordmannen i meg tenker jo på mai måned som vår og varme temperaturer, men jeg skjønner nå at det kommer til å bli kaldt. Kanskje jeg rett å slett må investere i en ny jakke...

På mandag forlater jeg Oseania å flyr til Stockholm for noen netter. Så er planen å dra til Litauen og Latvia som jeg ikke rakk innom når jeg reiste rundt i Europa sist. Jeg gleder meg veldig, selv om jeg kommer til å fryse ihjel.


Solnedgang på Rarotonga

Likes

Comments

Cook Øyene, Australia

De siste ukene på Rarotonga gikk så fort. Et tyskt par flyttet inn og vi hadde mye gøy sammen. Etter å ha vært alene en stund var det greit å ha litt selskap igjen. Spesielt når vi kom så godt overens. De siste dagene flyttet også en Hollandsk jente inn på rommet mitt, og hun var også dødskul. Det ble derfor litt vanskelig å dra, men jeg følte likevel det var på tide. Vi hadde avskjedsmiddag og tok noen drinker før jeg ble hentet av taxien.

Jeg mellomlandet i Auckland og ble litt stresset da flyet til Sydney ikke stod på skjermen. Etter å ha fått litt hjelp av noen ansatte fant vi ut at flyet hadde blitt erstattet av et annet fly. Jeg fikk nytt boardingkort, men ble litt stresset for bagasjen som var merket feil. Tre ansatte sjekket i systemet og sa bagasjen min var med, og at jeg bare kunne slappe av.

Da jeg landet i Sydney kom ikke bagasjen min på rullebeltet. Jeg fikk rapportert det og kunne ikke gjøre annet enn å dra til hostellet å vente på at den dukket opp. Jeg slapp igjennom alt av kontroller på flyplassen og gikk bare rett ut, så det var noe positivt i å ikke ha sekken med meg. 24 timer gikk og ingen bagasje var kommet. Jeg satt i telefonen med flyselskapet i over en time, men de hadde ennå ikke funnet den. Jeg måtte derfor ut å shoppe, noe som ikke er normalt i en backpacker-hverdag. Spesielt ikke å kjøpe undertøy å sokker... Kjipt, men nødvendig.

Jeg venter fremdeles på bagasjen og har litt angst for at den er borte for alltid. Jeg prøver bare å tenke positivt og håpe på det beste. Det er uansett godt å være i Sydney igjen. Tilbake til sivilisasjonen, haha. Her har jeg til å med gratis nett, men etter to måneder med begrenset og svindyrt nett vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke det til lenger.

Jeg ser det snør i Sandefjord, så glad jeg bestemte meg for å bli i Australia litt lenger. Men det er ikke så alt for lenge til jeg er hjemme igjen, så jeg håper bare snøen er borte til det.

Likes

Comments

Jeg hadde en samtale med noen andre backpackere her om dagen om de verste tingene som har skjedd oss på tur. Det er så mye rart som skjer, derfor ville jeg skrive litt om noe av det som har skjedd meg. Man får som regel ikke høre om alle de negative tingene som skjer på tur, for det er vel ingen som kommer hjem å skryter av at dem hadde bedbugs? Men så er det jo sånn at det likevel kan skje ekle ting på tur. Jeg vil vise dere at selv om instagramkontoen min bare viser strandbilder og idylliske solnedganger så er ikke alt jeg opplever på tur flott. Noen ganger har man det skikkelig kjipt, men så er det kanskje greiere å ha det kjipt på en strand i 30 grader enn hjemme? Reising er ikke alltid lett og det er dessverre slik at ikke alle mennesker her i verden ønsker deg godt. Noen vil prøve å utnytte deg for å tjene noen ekstra kroner. Jeg har forsåvidt vært ganske heldig føler jeg selv i hvert fall, de andre jeg snakket med hadde noen ganske ille historier å fortelle.

Det viktigste er å alltid prøve å tenke positivt, selv om det til tider er vanskelig. Hvor mye hjelper det egentlig å gråte når noen har stjålet 3000,- fra deg? Men det kjennes likevel litt godt iblant. Noe jeg prøver å gjøre når noe dumt skjer på tur er å sette ting litt i perspektiv. Okey, så skjedde det, men har jeg det bra ellers? Er det noe jeg kan gjøre for å fikse det? ikke? Da er det ikke så mye mer å gjøre med saken enn å legge det bak seg.

Det er mulig det kommer en del 2 (kanskje også del 3) av dette innlegget. For jeg har nemlig flere ting som har skjedd, men prøvde å ikke gjøre innlegget alt for langt.

Ranet av politiet i Romania

Da vi kjørte igjennom Romania for andre gang i løpet av Europaturen gikk det skikkelig galt. Vi hadde krysset grensen fra Bulgaria og kjørt i ca. en og en halv time. Vi fulgte trafikken og hadde biler både foran og bak oss. På landeveiene var det fartsgrense på 80, mens i bygda var det 40. Vi kjørte i ca. 60 da vi så skilt for 40 å begynte å bremse ned i det en politibil passerer oss og skrur på blålys. Vi blir stoppet og innser vi kommer til å få bot for å ha kjørt for fort. Politimennene tar førerkortet, vognkortet og passet til Richard og ber oss følge etter bilen deres.

Etter 5 minutter stopper de på en smal vei og kommer over til oss igjen. De mener vi kjørte i 110 og sier vi må betale 600 euro og at Richard mister lappen. De vil vi skal betale her å nå og da skjønner vi at dette er svindel.... vi forklarer vi ikke har penger og at vi kan bli med på stasjonen for å få en bot. Politimennene blir da veldig sinte og vifter rundt med pistolene sine og sier de kan kjøre oss til en minibank. Vi nekter og sier vi ikke har kredittkort. De presser oss videre i ca. 10-15 minutter før de tar lommeboken til Richard og ser han har kontanter. De kommer da over med en clipboard og sier at hvis vi plasserer alle pengene der vil alt gå bra. 250euro.

Vi får kjøre videre og setter kursen mot Ungarn. Vi hadde planer om å overnatte i en by i Romania, men etter den hendelsen ville vi bare forlate landet så fort som mulig. 2-3 timer senere krysset vi endelig grensen.

Dessverre er det lite å gjøre med denne saken. Å gå til politiet i Romania for å anmelde det var uaktuelt da resten mest sannsynlig er like korrupt. å kontakte ambassaden ville heller ikke hjulpet noe da det blir litt ord mot ord, spesielt når vi ikke har noen informasjon om politimennene som ranet oss. Forsikringsselskapet ville heller ikke ha betalt oss tilbake uten en formel anmeldelse, og når det gjelder kontanter blir det gjen vanskelig å bevise noe som helst.

Truet med kniv i Cape Town

Dette var ikke så ille som det høres ut som, men det var fortsatt en skummel opplevelse som dessverre har gjort meg litt skremt ved senere anledninger. Det har definitivt gjort meg mer svetten og på vakt i enkelte situasjoner.

Da jeg og to venninner skulle ut å spise lunsj bestemte vi oss for ett sted 5-8 minutters gange fra hostellet vårt som lå i ett "trygt" område, og vi hadde gått denne veien mange ganger før. Etter 2-3 minutter kommer det ett ruset par mot oss hvor jenta først spør etter penger, da vi sier nei kommer gutten mot oss med en kniv. Han ber om penger og mobilene våre, men vi begynner isteden å løpe i hver vår retning, men de følger etter oss. Heldigvis blir vi reddet av en eldre tysk turist.

På vei tilbake fra lunsj er vi mer på vakt og redde for å se dem igjen, men denne gangen er det en gutt på kanskje 16 år som kommer med kniv mot oss. Denne gangen begynte vi bare å løpe alle tre. Vi var litt i sjokk da vi kom til hostellet og ganske redde for å gå ut igjen dessverre... ellers opplevde jeg Cape Town som en ganske trygg by for turister.

Presset for penger av "bad guys"

På grunn av kinesisk nyttår var det vanskelig å finne hosteller og transport en periode i Vietnam da alt var fullbooket. Da vi ankom Nha Trang var vi forberedt på å måtte lete en stund for å finne ett hostell. En mann på busstasjonen spør oss om vi trenger overnatting og sier han har ledig til 8$ natten per person. Han forteller om hostellet, hvor det ligger og hva de tilbyr av fasiliteter. Vi bestemmer oss derfor for å bli med han. Vi blir kjørt av to fyrer på mopeder, men da vi kommer til hostellet har de fult. Vi sier vi kan gå fra der, men de som kjører oss sier de vet om ett annet hostell. Vi kjører rundt med dem til sikkert 10 forskjellige hosteller men alle er fullbooket.

Etterhvert finner vi endelig ett hotell som har ledig rom. Vi gir da penger til de som har kjørt oss, mer enn nok for hvor lenge de kjørte rundt med oss. Men de er ikke fornøyd. De sier de vil ha 10 ganger så mye som hva vi betalte... de nektet å gi seg og hotellet sier vi ikke får sjekke inn før vi har betalt dem fordi dette er "bad guys". De blir ganske høylytte og vi blir litt skremt så jeg spør om de i resepsjonen kan ringe politiet, men det vil de ikke. De vil heller ikke gi meg nummeret. Mennene sier vi må komme med dem igjen, men vi nekter å kjøre videre med dem.

Etter mye krangling gir vi de litt mer penger og viser dem en tom lommebok for å bevise det er alt vi har. De drar da videre og vi får sjekke inn på hotellet. Etter at mennene har dratt er plutselig resepsjonisten veldig hyggelig mot oss. Vi sover der en natt og drar tidlig dagen etter for vi var litt bekymret de ville komme tilbake.

Svindlet i India

Vi var så forberedt på dette, men likevel skjedde det med oss også. Da vi skulle finne hostellet i New Delhi måtte vi krysse en vei, det fikk vi ikke lov til av en uniformert mann. Han sa vi trengte ett pass, men at dette var gratis vi måtte bare hente det på ett immigrasjons kontor. Han fikset en tuktuk til oss som kjørte oss til kontoret, vi visste allerede da at dette var en svindel. Da vi kom til kontoret visste de ikke om noe pass men de sa gaten til hostellet vårt var stengt og at vi måtte bo ett annet sted, de sendte oss videre med en tuktuk som kjørte til alle hoteller i nærheten, men de var alle fulle. Jeg prøvde å få tuktuk sjåføren til å kjøre til hostellet vi hadde booket, for vi visste jo det var åpent å at de løy til oss, men han nektet. Isteden ble vi etter å ha kjørt rund i 30min kjørt til ett annet kontor. Her tok de ansatte bagasjen vår og satte oss inn på et kontor. Dette var mer ett turistkontor, men de løy å sa de var immigrasjonskontor. Her møtte vi en mann som sa vi måtte booke ett annet hotell men at han ville hjelpe oss. Han ga oss en liste over veldig dyre fine hoteller å sa dette var de eneste som var ledig. Vi var på dette tidspunktet helt sikre på at dette var svindel å prøvde å nekte og få bagasjen vår tilbake.. Vi fikk låne telefonen for å ringe hostellet vi hadde booket, men i andre enden var det nok en annen ansatt som satt å sa de var stengt.

Etter mye om å men var vi så slitne at vi ga oss. Vi hadde sittet der i flere timer og drukket utallige kopper te. Vi hadde vært våkne i mer enn ett døgn og var så trøtte. Vi orket ikke krangle mer og sa vi ville ha det billigste og beste tilbudet dems. Vi bestilte derfor en 3 dagers tur med sjåfør og en togbillett inkludert. Mye dyrere enn det burde ha vært, men likevel billigere enn via G-Adventures eller andre selskaper. Så slik ble det. Heldigvis holdt de sin del av avtalen, men det kostet oss dyrt.

Likes

Comments