Header


Hämtade idag barnen från skolan, när vi nästan var hemma hitta vi en orm mitt på vägen. Vi stannade för att försöka ta bort hen från vägen för att spara ett liv. Men icke, vi står där med pinnar och plötsligt kommer en galen kärring i en fet 4wd och kör över stackaren. Den första orm jag sett i Oz på nära håll och den dog mitt framför oss, med organ utsmetat på vägen.

Likes

Comments


​För alla som inte vet så behöver man jobba med farmjobb eller liknande inom vissa postkoder för att kunna förlänga sitt visum och man vill stanna ytterligare ett år . Efter en hel del jobbsökningar lyckades jag få tag i ett jobb där de kan avskriva 2a års vsum, som au pair och farmhand. Jag lämnar min nuvarande position den 7de mars, stannar några dagar i Brisbane med Bart för att få lite av ett tillfälligt avsked, åker sedan vidare ner till Canowindra i NSW för att påbörja nästa äventyr. Började räkna ner dagarna idag och inser hur kort tid jag har kvar här på kusten, samtidigt som jag är otroligt exalterad att prova på hur det är att bo mitt ute i ingenmansland så känns det konstigt attlämna min sociala krets, alla relationer jag byggt upp och de platser jag älskar att befinna mig på. Ska bli intressant att brja om från början igen och lära känna nya människor.

Det är även dagar som dessa jag reflekterar över de reaktioner jag fick när jag bestämde mig för att ta mitt pick och pack och lämna Sverige. Så otroligt många som av olika skäl gav mig anledningar och motargument till varför jag inte skulle åka. Men satan i gatan vad jag INTE ångrar mig. Allt har inte varit en dans på rosor och vissa dagar är tuffa fyllda med motgångar, men satan i gatan vilken karaktärsbyggnad det har gett. Kan inte ens föreställa mig vem jag skulle varit om jag inte hade åkt hit. Ibland tackar jag min ignorans till andras åsikter, annars kanske jag aldrig skulle ha lämnat.

Så nu står jag här igen för att lämna tryggheten och de personer jag kan kalla för familj. Det känns lika tufft nu som det gjorde i Augusti, men man måste ju prova på för att utvecklas. Dags att falla för det okända igen, lika rädd och nervös som förut, men det är ingen anledning till att inte åka.

Sååateeeh, när provade du på något nytt senast?!

Likes

Comments


Tänkte slänga ihop en blandning av alla möjliga bilder från den senaste tiden, allt från Aus da till alla <3 dag.

Hälsade på min värdmammas kompis och hennes barn, kunde inte ha varit en bättre dag. Fick gosa med en skäggis (japp jag saknar min bebis galet mycket), fick mata och klappa Kookaburras, sök ärna på youtube "laughing kookaburra", inte det bästa att vakna till på morgonen.

Jag har bakat semlor i hopp om att de skulle smaka som de ska göra, icke, de har inte ens mandelmassa här... Ätit middag med en butter Bart i Brisbane innan vi körde bland bergen. Firat Anneli, min första värdmammas 30års dag inne i city, så vi klädde upp oss och var förberedda på lite party!!

Sa hejgå till Sarah, innan hon åkte hem till Tyskland igen.. Hittat mogna skyltar och gosat rejält med min familjs hund. Jag får inte träna för henne nu för tiden, hon bara lägger sig på mig när jag gör sit-ups., tur att hon är söt iaf. Har varit upp till Mt Coolumn med några andra au pairer, varit på stranden en hel del och allmänt bara njutit/försökt att överleva värmen.

Vi fuskade med alla hjärtans dag och träffades dagen innan istället, han skulle köpa en gammal BMW så vi var på Bribie island och körde runt i den. Några dagar senare kom han även upp till Sunny coast, så vi tog en bergsväg till Mt. Beerburrum och sedan till Gardenes falls för lite picnick. Brantaste berget jag gått på, rekommenderas inte när det är kvavt som tusan och över 30grader :)

Likes

Comments


Den 27de Januari var det Australia day, fick spontant veta att jag kunde åka och fira det hur jag ville så åkte till stranden med Ramer för att äta Timtams och njuta av stormen som drog in över oss.

Några dagar senare tyckte vi det var smart att åka till Buderim waterfall när det regnade som mest. Det slutade med att v inte kunde ta oss fram så vi var tvungna att gå genom en skog där jag trampade på en krossad glasflaska, lite mindre kul. Hur som helst så lyckades vi ta oss tillbaka till slut.

Likes

Comments


Som sista destination innan pappa och Carina åkte tillbaka till Sverige var vi i Sydney tillsammans. Själv bodde jag på ett hostel och träffade en hel del backpackers. Under dagarna dock så spenderade jag tid med mitt Sverige besök. Under helgen hade lilla Melker sin 1års dag så då fick det bli vår första Skype dejt.

Jag har inte alltför många bilder så förhoppningsvis kommer Carina eller pappa lägga ut fler på facebook :) :)

På centralstationen fick jag säga hejdå efter några toppendagar i Sydney!

Likes

Comments