Tänk på de där orden du säger om tjejen som går förbi i korridoren. Blickarna som följer efter henne tills hon inte längre kan ses i ögonvrån. Var hon för tjock?

Eller den där killen du ser ensam varje dag, du vill inte möta hans blick så du tittar åt andra hållet. För om han såg att du tittade, skulle du behöva fråga om han ville att du skulle stanna.

De där vanliga taskiga kommentarerna som delas ut i klassrummen. De är accepterade för ingen orkar säga åt personen som delar ut de elaka orden.

Har du någonsin gått på idrotten och sett någon i omklädningsrummet med ärr på kroppen? Men du frågade inte, för det är inte din ensak. Det är inte ditt ansvar att lägga dig i det.

Den där tjejen ni tycker är konstig för att hon lägger upp bilder på sina ärr på instagram, hon som lägger ut "deprimerande quotes" (för att hon bara vill ha uppmärksamhet från alla.

Den där tjejen som tog din "kille" ifrån dig är en hora, eller hur? För det som en gång var ditt kommer alltid vara ditt. Och hon är felet. Inte han.

Den där killen som desperat försökte passa in för att hitta vänner, men som ändå blev ensam. Ingen tycker om honom, för han är inte i innegänget eller hur?

Den där tjejen du såg gå förbi i korridorerna slutar dyka upp på skolan. Hon kommer tillbaka efter flera månader, smalare än förut. Blev hon vackrare efter alla era viskningar om hur tjock hon var?

Den där killen du såg ensam varje dag, han är fortfarande ensam. Lärare försöker få in honom i gruppen, men ingen vill vara nära honom.

De där elaka kommentarerna som delades ut har satt press på folk i klassen, man passar sig med att vara sig själv för att passa in. Varenda litet ord som sägs tränger in i huvudet som spikar.

Den där personen i omklädningsrummet dyker aldrig upp på lektionerna längre. För personen finns inte längre i livet.

Den där tjejen som bara sökte uppmärksamhet var egentligen deprimerad, men när alla gick emot henne för att hon bara sökte uppmärksamhet slutade hon att lämna sitt egna hem.

Är det värt det? Vi ser människor varje dag, men vi tar oss aldrig tiden till att hjälpa andra, till att verkligen lyssna på andra. Alla människor gör fel, men det som spelar någon roll är hur vi kan göra saker rätt för att sudda bort våra misstag. Man kan aldrig förlora något på att göra misstag, man blir bara klokare.

Nästa gång, istället för att viska när den där tjejen du ogillar går förbi. Säg inget alls.

Eller den där killen dom sitter ensam, säg hej. Han behöver inte bli någon välgörenhetsuppgift, men säg åtminstone hej.

Eller hon som sökte uppmärksamhet. Fråga henne hur hon mår.

Vi är så rädda, att göra fel. Och vi är så rädda att hjälpa andra människor. För man är så ovetande i dagens samhälle vad man ska göra och hur man ska behandla människor runt om kring sig.
Människor tar livet av sig varje dag, och vi fortsätter att blunda. För den tysta mobbingen, för psykisk ohälsa och för människor som inte är som dig.

Älska dig själv, älska dina medmänniskor. Var vänlig för det ända du kan få tillbaka är detsamma. 😘Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godkväll på er! Hur mår ni?
Jag mår helt okej. Vaknade halv 3 idag, halv 3?????

Jag är en riktig morgon person som kliver upp senast halv 10. Men mådde så dåligt igår, grät hela dagen, var kritvit i ansiktet. Så jag behövde nog sova till tre då jag tog lugnande och däckade så fort jag kom hem till mamma och pappa. Åkte hem med halv 8 bussen och gjorde en ansiktsmask.
Dais hade en kompis över så alla tre umgicks och han gick hem vid halv 1 ungefär.

När jag vaknade idag så sminkade jag mig på en gång. Gick ner på stan och träffade Johanna och Yerusalem. Vi var med två snubbar hemma hos honom.
Sedan gick jag och köpte snus och sedan gick jag, Johanna och yerusalem och köpte mat.

Medan Johanna gjorde Nuggets och pommes så städade jag lägenheten. Nu ligger vi med matkomma i sängen och kollar på John Tucker must die. Mysigt!
Ska till Dais jobb när filmen är slut.

Ha en bra kväll och ta hand om er.

Likes

Comments

Nu är klockan 11:30 och jag har precis tagit lov. Sista lektionen bestod utav lekar och sedan åkte jag och pappa och åt lunch. Eller ja, vi sitter fortfarande här.

Ikväll funderar jag på att gå på en fest jag blev bjuden till i sista minuten. Blev bjuden på två fester men ska nog till Frösön ändå!
Vi får se.

Igår var jag och mamma på Texas Longhorn. Åt entrecote med vitlökssmör och lime. Det var supergott och kan starkt rekommenderas!
Ha ett bra lov nu!

Likes

Comments

Alltså jag mår bra just nu. Det för jag. Inget speciellt har hänt i mitt liv. Men igår var jag så jävla lycklig. Tills klumpen i magen kom. Blev fett nere där ett tag men glömde snabbt bort det. Blev påmind av en jävla skitgrej som jag försökte slå bort. Alla vill förstöra jämt, är man lycklig så finns det alltid någon som vill förstöra. Förhållanden, andras nöjen och andras lycka.

Det är så jävla tråkigt. Man får höra saker hela tiden, folk som förstör andras förhållanden, mobbing, krig alllllllt.
Och om man jämför ett brustet hjärta från en kille och krig så känns det så jävla töntigt. Men ett brustet hjärta gör också ont. Man känner sig så jävla meningslös, liten, otillräcklig och man känner sig i vägen. Jag har gett upp på dessa rykten för jag får höra allt från att Dais har varit otrogen, till att han myser med folk, till att han skriver till folk och allt däremellan. Asså då är det inte så svårt att få ett brustet hjärta.

Har alltid varit med om att folk försökt förstöra mina förhållanden och jag vet inte varför. När jag var 13 kysste min kärlek en annan och i mitt förra förhållande så sade en tjej att hon höll på med min pojkvän. DET ÄR INTE SÅ JÄVLA KONSTIGT ATT VI HAR TRUST ISSUES.
Självklart kan alla göra fel. Inget med det. Men när man gör felen om och om igen så är det inget misstag 😉
Just saying.

Nästan varje kille jag varit med har gjort något mot mig som varit "elakt". Men alla har gjort något som sårat mig. Och när jag blir sårad så stänger jag personen ute. Och med tiden så blir det en vana och jag blir så jävla kall. En försvarsmekanism som är både bra och dålig. För jag hindrar bara mig själv att bli sårad.

När jag lämnade mitt ex så sade jag till mig själv att aldrig bli kär igen. Jag var så jävla slut med förhållanden, otrohet och bråk. Men ändå blev jag kär. Jag har så jävla svårt för att bli kär och det tog 4 månader men ändå. Jag menar inte att jag är missnöjd med min nuvarande pojkvän men jag HATAR kärlek. Kan man säga så när man har ett förhållande?

Ibland känner jag bara att jag borde bli tillsammans med mig själv. Vara kär i mig själv. För förhållanden funkar inte för mig. Jag har fått så jävla mycket trust issues så jag känner mig typ som en förstörd själ.

Jag misstror Dais så fort jag får höra något, jag litar inte på honom, jag litar inte på mig själv. Jag känner aldrig att jag duger. Och då funkar inte ett förhållande.

Lite saker jag tänkte på inatt.

Vad tycker ni?
Borde man ha ett förhållande om man har trust issues?
Ja/nej

(OBS: menar inte att jag kommer dumpa min pojkvän)

Likes

Comments

Ångest för mig är när man går in i ett rum och genast känner sig annorlunda. När man känner att man inte passar in, när man känner att man inte klarar saker andra klarar.
Ångest för mig är att varje dag känna en klump över att få en panikattack, att varje dag vara rädd att idag kommer jag inte klara av att gå till skolan.

Att på lektioner få lära sig om ångest, ifrågasättningar och folk som inte förstår, för det är inte lätt att förstå om man aldrig haft ångest. Det är inte lätt att veta hur man hanterar det och det är inte lätt att leva med någon med ångest.

Jag blir osäker, jag har dåligt självförtroende, jag får panikattacker, vissa dagar är bättre än andra. Och de bra dagarna uppskattas på ett annat sätt för en person med ångest.
När jag har en bra dag är jag överlycklig. Jag skrattar, skriker, hoppar och är överallt på samma gång. För man uppskattar det så mycket mer.

När jag har mina dåliga dagar gråter jag så fort jag vaknar, jag är på dåligt humör, jag klagar, svär, har mina lurar i öronen hela tiden och ser sur ut. Men jag menar aldrig något. Får höra dagligen att det ser ut som att jag är sur, att jag ger elaka blickar osv. Men egentligen vill jag bara sjunka igenom marken.

Dessa dagar är inte en hel skoldag ett alternativ för mig. För jag blir obekväm, jag blir osäker när jag går genom korridorerna och jag får panikattacker.

Nästan varje dag ser jag mig själv i spegeln och jag ser något dåligt. Jag grinar, jag vill försvinna och jag sitter på golvet och får panikattack efter panikattack.
Det får inget stopp.
Ibland ser jag bara på mig själv och undrar hur man kan gråta i flera timmar på raken.

Vi måste lära oss, vi måste förstå. För vi som har ångest vill bara ha förståelse. Vi vill ha stöd. Ibland känner man inte för att prata, ibland behöver inte något ha hänt för att man ska behöva vara ledsen.

Jag vill visa vad som kan hända om man inte får hjälp, för man måste ta hjälp.
Jag har ärr på armarna som förmodligen alltid kommer synas. Ärr som ibland äcklar mig, ärr som jag ser varje dag jag sminkar mig. De är en del av mig, men det är en del jag vill glömma. Vissa dagar ser jag dem som ett förflutet andra dagar gråter jag så fort jag ser dem.

Ibland tänker jag bara på att de kanske inte funnits där om jag fick hjälp redan för 7 år sedan.
För jag är en utav dem som lidit av självskadebeteende i 5 år. Och 5 år av självskadande sätter spår.

Du som läser detta. Jag önskar dig allt gott. Jag önskar dig lycka, kärlek och ett bra liv. Även om du som läser detta inte är speciellt älskad av mig så önskar jag dig inget illa. Jag önskar att om du lider av något att du blir bättre. Jag önskar att du får må bra. Och om du lider av självskadande eller har lidit utav det så önskar jag att du lär dig att älska dina ärr, jag hoppas att du lär dig att det kommer bli bättre.
Du är bäst, kom ihåg det. Jag tror på dig.

Likes

Comments

Hej, alltså förlåt verkligen för att jag inte har bloggat men har verkligen haft mycket att ta i.
I fredags åkte jag på fest med några vänner från klassen och föreningsfolk. Det var jättetrevligt verkligen!
Kom hem vid halv 12, fick skjuts hem och det var för övrigt det bästa med kvällen då jag inte ens hittar busshållplatsen hem.

På lördagen kom min hund hem till mig och vi myste på, jag åkte även hem till mormor och åt middag.
Och just det, i fredags åt jag på all star. Fick bli någon filé med pommes och sås. Till efterrätt blev det en brownie med bourbon glass med nötter på det. Såååå gott.
I söndags kom några vänner till mig och senare på kvällen blev det en ansiktsmask.

Igår gick jag och en kompis på stan, fick med mig en mashie tröja.
Åkte hem på eftermiddagen och då hade min drömmiga rosa pälsjacka kommit. Har tyvärr ingen bild med mig på den så ni får se den imorgon.

På tisdag ska jag fixa naglarna. 6 veckors utväxt nästa vecka. Har tappat två naglar men de andra sitter bra.
Om ni har några frågor om mina naglar, eller något annat så fråga!

Ha en superbra dag hörrni så hörs vi imorgon! PUSS

Likes

Comments

Vi har alla varit dubbelmoral någon gång. Sagt något vi inte står bakom eller vise versa. Det är okej men något som stör mig är människor som ständigt ställer sig bakom något de inte kan stå för.

Okej det finns vissa människor jag bara inte gillar, det finns människor jag ej tycker har bra värderingar, det finns människor som har gjort mig fel eller någon annan fel.
Men asså det finns en tjej. Hon driver mig till vansinne. Bokstavligen. När jag ser henne kliar det i fingrarna. Hon är en jävla dubbelmoral. Okej, nej jag skriver inte detta inlägg för att såra någon.
Men hon är så falsk. Utåt är hon jättesnäll, hon är fett pk och man ska vara sjysst mot alla. (Utom vissa) mot vissa (som mig) går hon förbi i korridoren och bitchblickarna har aldrig träffat en hårdare. Elaka blickar som skulle kunna döda. Mina ögon slår svart när jag ser denna människa. Men av goda anledningar. 😛

Liksom om du älskar mig så himla mycket kan du bara fråga om en bild. Så jag säger avundsjuka 😘.
Behövde skriva ett väldigt hatiskt inlägg för att få ut mina mensrelaterade åsikter.

Vad har jag gjort i veckan och vad ska jag göra?

Måndag - hängde bara i stan med Dais och en kompis.
Tisdag - samma sak
Onsdag - åkte hem och befinner mig just nu på bussen.
Torsdag - ska på basket med pappa 🙄
Fredag: middag på all star!!
Lördag & söndag - massa plugg som ska fixas. Kanske blir något partaj vi får väl se helt enkelt 😛

Detta är bokstavligen min livs emolji just nu 😛 använder den JÄMT!!!! Man kan använda den som en rolig emolji, en glad emolji eller en sarkastisk emolji, passar mina 3 största ambitioner i livet.

Likes

Comments

Sorry för att det har varit dålig update. Har inte mått så jättebra. Började med ett inlägg hur jag sminkar mig steg för steg. Men det gick rent åt skogen så jag tog bort alla bilder och sket i det. Försökt skriva andra inlägg men det har också gått sämst så har raderat allt.

I måndags spenderade jag tid med Dais. Inget speciellt med det.

I tisdags åt jag och Dais på Vezzo. Fick en massa olika Oreos, mango och en jättebra rakhyvel. Fick även tre olika ansiktsmasker. De funkade jättebra för jag och Dais gjorde en multimasking. När vi kom från Vezzo kom en kille från min klass och hängde med oss ett tag.

I onsdags åkte jag för ett soc samtal, sedan åkte jag hem. Var hemma ett tag och fick en chokladask av mamma och pappa, så söta. Åkte sedan med dem till stan. Hade endast sovit ca 3 timmar tisdag natt på grund utav sömnproblem så fick bli en relativt tidig kväll. Men en av Dais gamla killkompisar kom förbi och kollade på lägenheten och hälsade på.

Igår skulle jag åka hem men jag bar tvungen att plugga. Så jag pluggade. Sen storstädade jag och Dais. Precis när vi var Klas ringde Johanna och ville träffas. Så vi gick en runda på stan och sedan gick jag hem och åt middag. Det fick bli en ansiktsmask även igår. Men det var skönt.

Idag ska jag hem efter skolan. Som ingen typ vet så har jag sålt min häst nu. Det är jättejobbigt men det var det bästa för henne just nu. Men jag hoppas hon trivs. Ska i alla fall åka och hälsa på henne idag. Jag saknar henne så himla mycket. Ska äta middag hemma och sedan åka hem till stan igen.

Imorgon ska mina systrar och även min vovve sova hos mig och Dais. Kommer bli supermysigt. Det är så kul att spendera tid med dem så vi ska spela något spel och gå ner till vinterparken.

Har ett inlägg som ligger och väntar på er. Som antagligen kommer upp imorgon eller på söndag. Vill att det ska bli som en insändare. Men som bara ni läser, förstår ni? Jag älskar att läsa krönikor och insändare så får hoppas att ni också gör det.
Ska även på middag nästa vecka, bup och soc står på schemat. Ska också försöka boka in en nageltid då jag tappat ena nageln. Den bara knäcktes av när jag skulle öppna snusdosan. Grät lite för mig själv. Blev så himla rädd när den bara flög.
Just nu mår jag i alla fall relativt bra. Det är helt okej.

Helst av allt vill jag bara åka till någon öde ö och bara vara ensam i något år eller två. Östersund kan vara för mycket ibland. Man kvävs levande varje dag här. Vissa människor här är piss, och helst skulle man bara önska att slippa dem. Men så blir det inte när man går på en stor skola. 😛 visste ni att min skola är en av de största gymnasieskolorna? Jag går på Wargentin om jag aldrig nämnt det. Men nu vet ni.

Mamma har även bokat en resa i juni till mig, pappa och mina två systrar. Så ni får en sneak peak.

Borde i alla fall säga hejdå nu och om ni vill ha update lite oftare så kolla min instagram @sandrazetterman

Likes

Comments

Igår hade jag värsta nyttiga dagen (i princip)

Frukost/lunch: caesarsallad
Mellanmål: jordgubbar
Middag: grovt bröd med tomatsoppa
Kvällsfika: någon macka samt mango
(Och lite chokladglass)

Idag vaknade jag kl 9. Kollade youtube fram tills nyss. Klev upp och satte på mig en dagkräm och nu ligger jag i sängen igen och väntar på frukost.
Vid klockan 1 idag så kommer mina småsystrar och vi ska gå ner till vinterparken så att de får leka lite i snön.
Sedan ska vi ta en lunch och efter det lär vi mysa framför en barnfilm.
Ikväll lär jag och Dais ta en lugn söndagskväll.
Börjar kl 10 imorgon så det är skönt med en liten sovmorgon på en måndag.

Frukost idag blir flingor och mjölk. Samt två stycken frömackor med skinka. Och multi!!! Bästa.

Ha en superbra dag!

Likes

Comments

Jag litar inte på någon. Alls. Jag litar inte alltid på mima vänner, på min familj eller min pojkvän.
Men det handlar inte om dem, det handlar om mig.
Jag är så rädd för att bli sårad eller exposed att jag väljer att hålla allt för mig själv, vilket blir ett stort problem då jag har ganska mycket tankar i huvudet.

Jag är en sån som säger innan jag tänker och därför blir saker ofta fel. Och jag delar gärna inte med mig av mina innersta tankar eller rädslor.
Men jag har blivit huggen i ryggen flera gånger. Och de tror att jag inte vet det, men jag vet. Folk som berättat saker om min familj som jag inte ville skulle komma ut, saker om mina personligaste tankar och om mitt mående.

Även om det inte varit i elaka syften de berättat för någon så har det ändå tagit på en, att saker sprids till folk jag inte känner, till mitt ex osv. Det värsta är att en person jag älskar mest av allt har gått bakom ryggen på mig och berättat hemligheter om mig, snackat ner mig och Aa, ni kan ju inte anklaga mig varför jag inte litar på folk.
Jag vill lita på folk, men man kan fan inte lita på någon. Inte ens den person man tror att man kan dela allt med.

Och det suger. För jag behöver någon att prata med. Men det är så jävla svårt för i dagens samhälle måste man passa sig för vad man säger och delar med sig utav.

Ska inte säga att jag aldrig har berättat något jag inte borde, för det har jag. Och jag ångrar det som fan. För det gjorde att jag förlorade en bra vän. Men man lär sig av sina dumma misstag. Även om det är ett litet eller stort.

Litar ni på folk?
Och om inte, varför inte?

Likes

Comments