Nu när jag varit lite krasslig har jag försökt att ta det lugnt och det har resulterat i bland annat dessa två virkade alster, ett äpple och ett päron ska det föreställa. Jag har följt detta mönster. Ibland är det roligt att göra lite mindre projekt när det går snabbt och man snabbt får se resultatet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har vi riktigt fina vinterdagar här i Finland. I söndags före jobbet var vi på en liten promenad. Eftersom jag inte är riktigt i skick har jag utöver jobbet mest vilat för att undvika att bli sjuk.

Idag har jag ätit havregrynsgröt till frukost, vilket var väldigt längesedan. Idag börjar jag kvällsskiftet lite senare så jag ska bara ta det lugnt tills dess. Har haft kappsäcken från Thailand utomhus så allt ska frysa efter resan men nu på morgonen tog jag in den så nu ska jag börja tvätta allt.

Likes

Comments

Igår när jag var på kurs i Vasa började jag känna mig frusen och det irriterade i halsen. Vilade i princip hela gårdagen, och åt hamburgare med Robert, Matti och Simon på kvällen. Inatt har jag sovit länge men halsen känns inte alls bättre och nu hostar jag lite också. Verkar som att det är många som är förkylda nu med en hemsk hosta och jag är verkligen inte sugen på att få något sånt.

Dagens frukost; Chiapudding med banan och hallon.

Nu ska jag bara chilla lite och göra en smoothie och sedan på eftermiddagen blir det kvällsjobb.

Likes

Comments

Tillbaka till verkligheten, och här ekar det tomt ända sedan vi kom hem från Thailand. Jag har jobbat nu i dagarna tre och försökt hinna titta på skoluppgifter där emellan. I morgon väntar ÖPU-kurs i Vasa och i kväll ska jag ännu fixa en uppgift som jag behöver ha klar i kväll.

Idag har jag även samlat in mina enkäter jag har haft för min gradu så nästa steg är att börja analysera allt.

Likes

Comments

Idag tar semestern slut, och i kväll är det är dags att åka hem. Vi landar i Finland tidigt på tisdag morgon och då blir det ytterligare en lång färd innan vi är hemma på riktigt. På onsdag återgår jag till jobbet efter hela 3 veckors ledighet och sedan blir det att börja fokusera på allt som heter studier. Tillbaka till verkligheten alltså.

Ett Bangkok fyllt med smog. Bilden tagen från taket på hotellet.

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka i Bangkok, i en annan del av staden än första gången vi var här. Det är lite svårt att greppa hur stor den här staden faktiskt är, känns ju som en helt ny stad nu.

Idag har vi i varje fall varit och utforskat lite i olika kända köpcentrum och så var vi på IMAX bio i Siam Paragon på Fifty Shades Freed. En himla stor biosalong och en ännu större bioduk. Himla sköna stolar var det också.

I kväll har vi varit på något slags ”night market”, och det kändes som hela Bangkoks befolkning också var där. Annars var det nog en trevlig upplevelse. Efter denna dag är benen ganska trötta, telefonens stegräknare landar på ungefär 23 000 steg, 16 km. Vackert så.

Likes

Comments

Idag har vi varit på en båtutflykt i en longtailboat. Vi hade en helt egen båt och var till några av de mest kända öarna här omkring. På ett ställe fick vi snorkla och se på fina fiskar, det var himla kul. En rolig dag!

Likes

Comments

I dag har vi hyrt vespor och kört runt här i Krabi. Adrenalinet flödade verkligen när man kom upp i högre hastigheter! Det var en liten utmaning i början eftersom det är vänstertrafik här men man vande sig nog relativt snabbt. Kul att köra en vespa som hade lite fart också och inte sniglarna man är vana med hemma i Finland.

Min snygga vespa.

Först tänkte jag inte våga köra själv i den här trafiken men jag är väldigt glad att vi alla tog egna. Tror jag skulle varit mera rädd om jag skulle suttit på som passagerare.

Likes

Comments

Hälsningar från Krabi!

Här är det fina tider, idag har vi haft fint väder och bland annat varit på massage nu ikväll.

Likes

Comments

Nu sitter vi på flygfältet i Bangkok och ska snart åka iväg mot nästa destination, Krabi. Vi hann egentligen inte med så mycket i Bangkok men vi körde i alla fall med skytrain och besökte några kända gator.

Tyvärr visar det regn och åska i Krabi i morgon men förhoppningsvis kommer solen fram lite också så vi får ligga på stranden lite.

Likes

Comments