tankar, fotografering

1. Långsamma personer på gatan

Jag menar inte gamla personer eller personer med funktionsnedsättningar, utan ungdomar och vuxna som är både långsamma och inte ger en utrymme för att gå förbi på gatan. Hopihopi, varför slösar du bort din tid på att gå långsamt när du kan gå raskt?

2. Oreda

Jag hatar oreda. Är jag på besök hos dig och du har det råddigt tänker jag bara på hur tillfredsställande det skulle vara att städa upp oredan. Så se till att ha det redigt och snyggt när jag kommer på besök. ;)

3. Elaka kunder

Jag har erfarenhet av riktigt snäsiga och elaka kunder och det är så himla respektlöst att inte kunna bete sig. Kundbetjänarna betjänar på bästa möjliga sätt, så att alla ska bli så nöjda som möjligt. Förstå nu redan att du inte får ett billigare pris på tomaterna för att du står där och snäser eller att de inte är mitt (kassatantens) fel att kilopriset på laxen höjt med en euro. Det finns mycket som den som inte jobbat på butik inte förstår, på samma sätt som de som jobbar på butik inte förstår vad ditt jobb går ut på.

4. Högljudda grannar

Jag har nya grannar. De förstår inte hur tunna väggar det är mellan våra lägenheter. Här om kvällen hörde jag vilken låt de lyssnade på och jag kunde urskilja de hetaste samtalsämnena. De förfestade länge efter klockan 00 och jag såg ut som en zombie nästa dag. Måste jag säga mer?

5. Då man vaknar tidigt en sovmorgon

Detta händer mig varje gång nu för tiden. Förr kunde jag sova till klockan 11 eller 12 om jag somnat sent men inte mer. Jag vaknar allra senast klockan 10 på mina sovmorgnar, oberoende om jag somnat klockan 23 på kvällen eller 5 på morgonen.

6. När planerna ändras och mitt schema för hårtvätt faller ihop

Ja, jag har ett schema för att tvätta håret. Jag gör det varannan morgon. Jag hatar när jag planerat in hårtvätt en viss dag och så ändras mina andra planer. Då måste jag ju tvätta håret föregående eller nästa morgon istället och då kanske jag måste tvätta håret två morgnar i rad? Jobbigt.

Ytterligare tre bilder från en fin promenad i söndags. Jag vill bo i något av höghusen till höger på den första bilden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

vardag, fotografering

Jag har haft en jättebra dag idag. Jag steg upp tidigt och diskade. Jag vet inte vad som flög i mig för jag hatar ju att diska. Niotiden gick jag iväg till Lotta för att tillreda en brunch till oss och mamma och pappa som kom på besök idag.

Med mamma och pappa har vi gått på några loppisar, ätit brunch och sedan lunch, gått på café och varit till Ikea. Jag har fått en del ärenden skött, vilket är skönt. Det är så mycket lättare att ta sig någonstans då det finns en bil tillgänglig. I alla fall nu på vintern då kollektivtrafiken inte riktigt fungerar som den ska, tyvärr.

Jag har precis ätit kvällsmål och ska fortsätta ha en lugn kväll. Ni kanske tror att jag har sportlov men det har jag inte. Imorgon börjar jag skolan klockan 8.

Jag tog bilder på brunchen idag men inställningarna på kameran var tydligen knas så bilderna blev riktigt misslyckade. Det finns dock en bild på Instagram story så om ni vill se är det bara att följa mig på namnet sandrawecks.

Testade café Gaggui idag men gillade det inte riktigt. Det var gott men stämningen där var inte så mysig.

Likes

Comments

vardag, fotografering, vänner

Igår gjorde jag inte mycket mer än var ute på en lång promenad med Lotta. Det var så soligt och fint. Solen värmde på kinderna och det kändes nästan som vår. Bilderna nedan är från igår.

Idag har jag besökt Studenthälsan och hälsat på Erika. Jag lagade precis mat så nu sitter jag och äter. Efter lunchen ska jag studera och ikväll ska jag på träning och kanske sova över hos Lotta.

Likes

Comments

tips, test, throughmyphone, tankar

Eftersom jag har haft iPhone X sedan dagen den släpptes, den 3.11.2017, vill jag göra en review på den. Jag har en del tankar, både bra och dåliga, som jag vill dela med mig.

Bra:

+ Kameran

Kameran är riktigt riktigt grym på alla sätt och vis. Kvaliteten på bilderna är så bra och kameran kan fånga upp alla färger. Här är några exempel. Den första bilden är oredigerad och den andra bilden är tagen med Snapchat-kameran, som oftast brukar ha sämre kvalitet.+ Face ID

Jag var riktigt taggad på Face ID och det visade sig vara någonting värt att vänta på. Det går snabbt att öppna telefonen och alla inloggningar sker med Face ID (inte till banken). Hur smidigt? (Fun) fact: Min tvillingsyster kan öppna min telefon med hennes ansikte. Där kunde Apple göra förbättringar.

+ Skärmen

Färgerna i skärmen får 10/10 poäng. Skärmen är stor och eftersom hela telefonen är en skärm så är det så roligt att se på till exempel Youtube-videor. Att hela telefonen är gjord av glas gör mig inte någonting men om du är klumpig och tappar telefonen ofta så rekommenderar jag den inte. Ni kan se skillnaden på vanlig video och zoomad video på Youtube nedan. Nej, min skärm är inte sönder i det vänstra övre hörnet, men mitt skyddsglas är.+ Snabbheten

En ny telefon är ju alltid snabb men denna är nog extra snabb.

+ Ljudet

När jag för första gången satte på musik på Spotify på telefonen trodde jag att telefonen hade kopplat till min högtalare men det hade den inte. Ljudet är verkligen så bra.

Dåligt:

- Batteriet

Jag förväntade mig ett batteri som håller länge men det håller inte längre än en dag, beroende på hur mycket jag använder telefonen.

- Storleken

Telefonen är väldigt klumpig och stor vilket gör det svårt att ha den i fickan (man borde inte ha den där, jag vet). Den väger ganska mycket också.

- Stärvandet

Hur ska jag förklara det här? Jag vet inte vad det beror på men telefonen har otroligt mycket stärv. Den fryser till, kastar ut en från diverse appar och kameran kan vara helt svart ibland. Det har blivit bättre sedan november, antagligen på grund av programuppdateringar, men allt är fortfarande inte fixat. I början kunde jag inte ens sätta upp Instagram- eller Snapchat storyn för att bilderna kunde inte anpassa sig till normal storlek.

- Priset

1200€ för en telefon är mycket. Och med tanke på problemen telefonen har, tycker jag inte den är värd det, tyvärr. Jag ångrar inte mitt köp, för kvaliteten på bilderna och Face ID väger så mycket för mig, men om du vill ha en telefon som levererar till 100 procent, köp en annan.

Likes

Comments

vardag, fotografering, recept

Det var ett tag sedan jag berättat om min dag så jag ska berätta vad jag har gjort de senaste dagarna.

Jag har tränat ben två dagar i rad så idag är mina ben döda. Jag har släpat mig till skolan på torsdag och fredag och besökt tandläkaren efter en natt med dålig sömn. Jag har även gått på stan och påbörjat ett Harry Potter-maraton. Jag har bara två filmer kvar, haha.

Det är lördag idag vilket innebär plugg, matlagning och städning i vanlig ordning. Jag tycker om att laga mat på helgerna och äta rester i veckan. Då går det snabbt när man kommer hem från skolan eller träningen och är vrålhungrig.

Matlagningen är klappad och klar och nu ska jag städa lite innan jag tar tag i skolarbete.

När jag lagar smoothie brukar jag laga så mycket att det räcker till två "portioner". Denna smoothie innehåller: jordgubbar från sommaren, mango, honungsmelon, banan, en halv blodapelsin (för en mer besk smak), honung, havremjölk och kokosflingor. Mums!

Likes

Comments

vänner, throughmyphone

Välkomnade 2018 // Nya väskan // Finns inte något bättre än getost // Inte alltid avokadona är bra

Lillisen // Outfit (ja, det var kallt om anklarna) // Pizza med familjen // Sushisöndag

Fina Aura å // Partajj tjohejj // Solsidan på bio med Erika // Middag med tjejer hemifrån

Escape Room med tjejerna // Får alltid blåmärken när jag är på fest och jag förstår inte // Mellis // Kladdkaka med kompisar

Lights on ÅAU (firar Åbo Akademi 100 år) // Handlar växter (denna fick köldskada) // Popcorn är lajvet // Den där dagen då det var en fin vinter

Snapchat-brillorna får gärna bli mina // Kaffedejt med svenskisarna // Middag at Elin's place // Spelkväll med några klasskompisar

Hjärtat // Drickaspel // Puss tjejer // Krabbismat på café med Erika

Skidar med Lotta och pappa // Chillar hårt // Henrik Schyffert med familjen // Glad glad glad

Tulpaner och fredag, kan det bli bättre? // Fifty Shades med Erika // Bra lördag // Roadtrip med Erika

Handen full med sminktest // Friends&Brgrs i Tammerfors // Så fina isskulpturer i Tammerfors // På väg till Fastlaskiainen

På Fastlaskiainen // Fastlagsbulla på förfesten // The svenska-gang // Godis och Harry Potter en krabbisdag

Likes

Comments