tips, test, throughmyphone, tankar

Eftersom jag har haft iPhone X sedan dagen den släpptes, den 3.11.2017, vill jag göra en review på den. Jag har en del tankar, både bra och dåliga, som jag vill dela med mig.

Bra:

+ Kameran

Kameran är riktigt riktigt grym på alla sätt och vis. Kvaliteten på bilderna är så bra och kameran kan fånga upp alla färger. Här är några exempel. Den första bilden är oredigerad och den andra bilden är tagen med Snapchat-kameran, som oftast brukar ha sämre kvalitet.+ Face ID

Jag var riktigt taggad på Face ID och det visade sig vara någonting värt att vänta på. Det går snabbt att öppna telefonen och alla inloggningar sker med Face ID (inte till banken). Hur smidigt? (Fun) fact: Min tvillingsyster kan öppna min telefon med hennes ansikte. Där kunde Apple göra förbättringar.

+ Skärmen

Färgerna i skärmen får 10/10 poäng. Skärmen är stor och eftersom hela telefonen är en skärm så är det så roligt att se på till exempel Youtube-videor. Att hela telefonen är gjord av glas gör mig inte någonting men om du är klumpig och tappar telefonen ofta så rekommenderar jag den inte. Ni kan se skillnaden på vanlig video och zoomad video på Youtube nedan. Nej, min skärm är inte sönder i det vänstra övre hörnet, men mitt skyddsglas är.+ Snabbheten

En ny telefon är ju alltid snabb men denna är nog extra snabb.

+ Ljudet

När jag för första gången satte på musik på Spotify på telefonen trodde jag att telefonen hade kopplat till min högtalare men det hade den inte. Ljudet är verkligen så bra.

Dåligt:

- Batteriet

Jag förväntade mig ett batteri som håller länge men det håller inte längre än en dag, beroende på hur mycket jag använder telefonen.

- Storleken

Telefonen är väldigt klumpig och stor vilket gör det svårt att ha den i fickan (man borde inte ha den där, jag vet). Den väger ganska mycket också.

- Stärvandet

Hur ska jag förklara det här? Jag vet inte vad det beror på men telefonen har otroligt mycket stärv. Den fryser till, kastar ut en från diverse appar och kameran kan vara helt svart ibland. Det har blivit bättre sedan november, antagligen på grund av programuppdateringar, men allt är fortfarande inte fixat. I början kunde jag inte ens sätta upp Instagram- eller Snapchat storyn för att bilderna kunde inte anpassa sig till normal storlek.

- Priset

1200€ för en telefon är mycket. Och med tanke på problemen telefonen har, tycker jag inte den är värd det, tyvärr. Jag ångrar inte mitt köp, för kvaliteten på bilderna och Face ID väger så mycket för mig, men om du vill ha en telefon som levererar till 100 procent, köp en annan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vardag, fotografering, recept

Det var ett tag sedan jag berättat om min dag så jag ska berätta vad jag har gjort de senaste dagarna.

Jag har tränat ben två dagar i rad så idag är mina ben döda. Jag har släpat mig till skolan på torsdag och fredag och besökt tandläkaren efter en natt med dålig sömn. Jag har även gått på stan och påbörjat ett Harry Potter-maraton. Jag har bara två filmer kvar, haha.

Det är lördag idag vilket innebär plugg, matlagning och städning i vanlig ordning. Jag tycker om att laga mat på helgerna och äta rester i veckan. Då går det snabbt när man kommer hem från skolan eller träningen och är vrålhungrig.

Matlagningen är klappad och klar och nu ska jag städa lite innan jag tar tag i skolarbete.

När jag lagar smoothie brukar jag laga så mycket att det räcker till två "portioner". Denna smoothie innehåller: jordgubbar från sommaren, mango, honungsmelon, banan, en halv blodapelsin (för en mer besk smak), honung, havremjölk och kokosflingor. Mums!

Likes

Comments

vänner, throughmyphone

Välkomnade 2018 // Nya väskan // Finns inte något bättre än getost // Inte alltid avokadona är bra

Lillisen // Outfit (ja, det var kallt om anklarna) // Pizza med familjen // Sushisöndag

Fina Aura å // Partajj tjohejj // Solsidan på bio med Erika // Middag med tjejer hemifrån

Escape Room med tjejerna // Får alltid blåmärken när jag är på fest och jag förstår inte // Mellis // Kladdkaka med kompisar

Lights on ÅAU (firar Åbo Akademi 100 år) // Handlar växter (denna fick köldskada) // Popcorn är lajvet // Den där dagen då det var en fin vinter

Snapchat-brillorna får gärna bli mina // Kaffedejt med svenskisarna // Middag at Elin's place // Spelkväll med några klasskompisar

Hjärtat // Drickaspel // Puss tjejer // Krabbismat på café med Erika

Skidar med Lotta och pappa // Chillar hårt // Henrik Schyffert med familjen // Glad glad glad

Tulpaner och fredag, kan det bli bättre? // Fifty Shades med Erika // Bra lördag // Roadtrip med Erika

Handen full med sminktest // Friends&Brgrs i Tammerfors // Så fina isskulpturer i Tammerfors // På väg till Fastlaskiainen

På Fastlaskiainen // Fastlagsbulla på förfesten // The svenska-gang // Godis och Harry Potter en krabbisdag

Likes

Comments

tankar

Jag måste ta upp en grej som gäller firandet av vändagen, eller alla hjärtans dagen som många vill kalla det. Dessa åsikter är mina åsikter och har du någon annan åsikt så respekterar jag det. Jag hoppas du gör detsamma med min.

Jag förstår inte riktigt varför det har blivit en så stor grej. Liksom att fira denna dag. Kanske jag inte förstår för att jag (med undantag för ifjol) aldrig egentligen firat denna dag eller för att jag inte är speciellt romantisk. Ja, det är jättemysigt att göra någonting speciellt med sin partner eller vän, men varför just denna dag? För att den råkar kallas 'vändag' eller 'alla hjärtans dag'? Jag tror denna dag mestadels handlar om att företag vill sälja mer. Benämningen av denna dag är ett trick för att få människorna att köpa en ask choklad, blommor, hjärtformade produkter och presenter. Varje år får man vändagserbjudanden på mejlen och vändagsprodukterna i din närbutk blir fler och fler. Den där känslan att man måste köpa någonting till eller göra någonting med sin partner, för att det är vändag, borde inte existera.

Jag tycker alla dagar är vändagar eller alla hjärtans dagar. Vi borde säga vad vi känner och uppskatta nära och kära alla dagar. Vi borde säga jag älskar dig mer. Vi kunde gå på bio eller fina middagar vilken dag som helst. Vi kunde överraska vår partner eller vänner med en bukett blommor eller en ask choklad vilken dag som helst.

Det låter som om jag hatar vändagen, men missförstå mig inte. Det skulle nog vara jättemysigt att kolla en film och bara mysa med någon, men det är det materiella som har gått över styr. Och det är synd, jättesynd.

​Hur jag "firar" vändagen. Framför en bra film och med mitt favoritgodis, som jag unnar mig idag då jag har krabbis.

Likes

Comments

vardag, vänner, mat

Det är fastlagstisdag idag vilket även innebär att det är fastlaskiainen. Det är ett studieevenemang med pulkaåkning och ja, ni vet nog vad studieevenemang betyder. Japp, fest och en hel del alkohol.

Dagen började med ett besök på vaccinkliniken (rokotetutkimusklinikka) och sedan hem för att duscha, diska och laga mat.

Just nu sitter jag och äter den utsökta maten ni ser nedan. Jag älskar avokado(pasta)! Jag ska äta klart och sedan fixa mig lite innan jag beger mig mot Vårdberget där pulkaåkningen äger rum. Jag hoppas på en riktigt rolig dag/kväll/natt (och en några fastlagsbullar med mandelmassa). 

Likes

Comments

vardag

Här kommer denna veckans planer. Jag råkar ha väldigt lite program planerat men det brukar ändra längs med veckan.

Måndag

Föreläsning från klockan 13-16:15. Plugg och biblioteksbesök innan det. Träning klockan 19-20.

Tisdag

Hepatit B-förberedning på Datacity från klockan 8 framåt. Hem och ta en nap och förbereda inför kvällen. Fastlaskiainen på Vårdberget klockan 14-16. Hem och fixa mig och äta middag. Förfest hos Alice och sedan utgång. Taggad!

Onsdag

Inga planer men bra så. Eventuellt lite plugg på kvällen.

Torsdag

Föreläsning klockan 13:30-15. Träning klockan 18-19. Plugg.

Fredag

Tandläkare klockan 8. Föreläsning klockan 10:15-11:45. Träning klockan 17-18.

Lördag

Inga planer.

Söndag

Inga planer.

Likes

Comments