De sista veckorna på programmet gick väldigt fort. Framläggning av C-uppsats, inlämning och presentation av omvårdnadsseminarium, VFU och NKSE. Helt plötsligt så tog allt slut och här är jag nu, färdig sjuksköterska. Igår var cermonidag och det var en väldigt fin dag. Min familj och pojkvän var med, precis lagom. Har aldrig varit typen som drar med hela släkten. Efter ceremonin åkte vi till lägenheten och lagade tapas. Amen till tapas, älskar't!

Jul och nyår har också varit fantastiskt bra. Det gick så himla snabbt bara. Jag har nog aldrig reflekterat eller förstått under terminens gång att jag i januari är klar. De är overkligt att bara vara klar, och nervöst. "Jag har ju pluggat hela mitt liv, kan jag göra annat än det", ungefär så går tankarna. Men jodå, en veckas ledigt sen planerar jag att börja den tuffa världen som just nu pågår för oss sjuksköterskor. Det är ingen lätt värld att vara ny i, de ska politikerna veta.

Examensmiddag | Champagne

Presenter från la familia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen är det bara några hundra meter kvar tills jag är i mål och är klar sjuksköterska. Som jag längtat! Men å andra sidan känns det lagom läskigt att stå på egna ben. Och tiden har gått så himla fort. Alla tentor gjorda, alla seminarier gjorda och på fredag skickar vi in vår uppsats till examinatorn och får den förmodligen godkänd! Sen var de det här med jobb, det är nog bäst att söka nu!

Frukost/middag

Likes

Comments

Strosade jag igår, tillsammans med en av mina bästa vänner. Vi har inte setts sen augusti men ändå känns det som vi sågs senast fredags. För när vi pratar är det som förr, men det faktum att det är ca 25 mil emellan oss gör sig påmind när man inser att det är långt kvar tills nästa gång vi ses. Som tur är har hon tagit ledigt helgen jag tar min examen och kommer till Linkan. Hoppas vi lyckas övertala norrlänningen att åka 80 mil för en reunion av Fantastic 4.

Stockholm bjöd på julstämning, god mat, gott fika, trevliga pratstunder, ny energi, ett nytt linne, en julklapp och en ljuslykta. Jag är så tacksam att vi kunde ses och så glad att jag kom iväg trots stormen Helga. Nu ser jag fram emot kommande helg då jag får träffa vänner hemifrån! Men först har jag fem dagar av rent helvete att klara av.

I väntan på Becka / bild på favoritdetaljerna just nu

Likes

Comments

Det är så mycket denna terminen att jag blir förvånad. Praktik varvat med inlämningar, tentor, seminarier, ångest, prestationskrav, förväntningar, önskningar, förtvivlan och hopp om att lyckas. Det känns också som att kunskapsnivån på utbildningen gick från 4-10. Där föregående terminer har gått att ta sig igenom utan större ansträngning. Jag tror det kan ha att göra med att all denna press är så mycket större och mer påtaglig denna termin. Nkse-tentan hänger över mig likt inget annat, för klarar jag inte den tar jag inte min examen i januari. Tar jag inte min examen är jag inte sjuksköterska och alla de framtidsplaner som jag skapat blir att förkasta. Ibland känns det också som att livet raseras om jag inte blir godkänd.

Att jag är i Linköping beror på att jag har ett mål; sjuksköterskeexamen. Om jag inte lyckas skulle jag inte känna mig värdig allt det som hänt här, jag skulle känt mig misslyckad. Men jag försöker intala mig själv att misslyckas kan man inte göra förrän man slutar att försöka. Vilket jag inte kommer att göra.

Vi var hemma i helgen och jag bara älskar att vara hemma, mycket tack vare min fantastiska familj. Jag älskar er!

  • 278 Readers

Likes

Comments

Efter ett samtal med mamma hade hon övertygat mig om att uppgradera telefonen. Jag är så nöjd över mitt val! Tänkte först tagit den rosarosé men antog att jag skulle tröttna och körde på det säkra kortet guld. Matchar la ungefär 50 % av lägenheten. Kortet ovan är sista kortet som är taget med min iPhone 5s. You served me well.

Likes

Comments

Jag har aldrig riktigt tyckt att det är snyggt med bokhyllor. Men platsbyggda bokhyllor är något helt annat! Kikade in hos 34kvadrat.se och fick se ett så inspirerande inlägg. Denna platsbyggda bokhylla är enkelt gjord och jag ska försöka fixa en likadan när jag och pojkvännen köpt eget. Känns väl lite väl och slå upp detta i en hyresrätt.

Beskrivning på detta Ikeahack hittas på: http://bliss-athome.com/2013/06/13/ikea-billy-bookcase-library-wall-getting-that-built-in-feeling/

Likes

Comments

Första praktikdagen på ett äldreboende här i Linkan är över. Tänk vad mycket jag kommer lära mig under dessa 21 dagar. Min sista praktik på programmet är påbörjat och jag längtar tills den är över. Mest för att jag då gått igenom NKSE-tentor som skapar sån stress. Däremot får jag lite panik över att snart står jag där utan handledare och tar hand om mina patienter, mitt i all hets kring sjuksköterskebristen.

För ungefär en vecka sen hade jag min syster på besök. Hon stannade i fem dagar och det var så mysigt att ha henne här. Hon är verkligen en person med fötterna på jorden och hon är den bästa personen jag vet. All kärlek till dig.

Provade att göra varm choklad på Mikis vis; mandelmjölk, riven mörk (86%) choklad, kakao, cashewsmör och honung. Blev himla gott!

Likes

Comments

Att ta upp det här med bloggandet känns rätt så bra ändå. Den förra bloggen står fortfarande kvar på blogg.se men jag är nu redo för en nystart. Här tänkte jag mest skriva för mig, så att jag kan läsa om mig själv om sisdådär tio år. Länkar också min instagram där jag lägger upp inredning. Förhoppningsvis är jag inte den enda som kommer läsa och jag hoppas då att den som läser finner något intressant i denna röra! 

Likes

Comments