Header

Fan. Den känslan tog jag med mig när jag gick från jobbet idag.
Fan. Jag var ingen bra pedagog som tjatade om att vi sitter på rumpan när vi äter.
Fan. Jag skulle tänkt en gång extra på hur jag ska förmedla information till ett barn på 2,5år istället för att bara bära ut.
Fan. Trots överenskommelse bar jag runt på dig ändå.
Fan. Jag orkade inte ha ett vettigt samtal runt lunchen idag fast att barnen försökte.
Fan. Jag är alldeles för bra på att ge mig själv kritik i mitt yrke.
Fan. Det är inget jag vill ta med mig hem imorgon.
Det var helt enkelt inte min dag idag. Imorgon är en ny dag och imorgon kliver en pedagog med positivitet in på sin arbetsplats.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var en sådan dag jag egentligen inte ville kliva ur sängen. Huvudet värkte och Maja sov som en stock bredvid mig. Men hur gärna jag än ville ligga kvar var det inte möjligt. Dagen har rullat på i vanlig ordning, lite barn på jobbet idag så det gick bra ni vet. Föreläsning på eftermiddagen resulterade i att jag kunde hämta Maja tidigare än planerat.

Köttfärssås och spagetti blev dagens middag. Sånt som vi typ lagar varje vecka och som alltid är sådär förbannat gott. Plus att min sambo är lite av en mästare på just den rätten.

Tog min träningsväska och åkte ner till gymmet. Körde 30min Easyline, så skönt!! Jag känner att kroppen är motiverad för träning just nu. Trots att jag var trött körde jag på så bra ändå. På onsdag ska jag testa ett nytt pass!

Likes

Comments

Idag vaknade Maja feberfri. Undra vad de är det där, feber ena dagen och nästa inte. Märkligt.
Dagen har varit bra.
Jag och Majas mormor åkte till Valbo en snabbis under tiden Maja sov. Som förövrigt somnade i min famn under skidstafetten.
Jag kom hem med ett par jeans till mig samt leggings & två tröjor till Maja. På något vänster har Maja börjat växa ur alla sina kläder i storlek 80 och vi har nästan inga kläder i 86.

Bilden ovan visar en del av vad vi gjort idag. Mest bara myst och lekt. Åt pizza till middag.
När Maja somnat ska vi andra spela ett sällskapsspel.

Likes

Comments

Igår kom Majas mormor & morfar för att hälsa på. Dom stannar till söndag. Jag tog ledigt från jobbet idag så vi fick en extra dag tillsammans kan man säga.

Vi började dagen med handling på Ica maxi. Inte särkilt spännande i sig. Fixade bananpannkakor till lunch och efteråt en vila på 1,5h.
Då hann jag städa och plocka lite här hemma.

Efter mellis drog vi ut med pulkan. Uppskattat! Maja tycker verkligen om att vara ute. Så ungefär en timme var vi ute och busade.
Blev tacos till middag och inte nog med det så har Maja fått feber, ja igen..

Vi får se hur dagen ser ut imorgon. Jag hoppas Maja vaknar utan feber annars blir inte helgen som planerad.

Likes

Comments

Kan vi inte alla bara börja benämna min arbetsplats för vad det faktiskt heter?
Förskola. Det är precis så det heter idag 2018. Dagis existerar inte och det är inte namnet på min arbetsplats. Jag blir provocerad av människor som säger dagis. Jag tillrättavisar oftast folk också, vilket kanske kan vara drygt för dem men ärligt talat så vill jag att mitt arbete också tas seriöst. Nyligen var det en sköterska på 1177 som frågade ”går dottern på dagis?” Varpå jag svarar ”Ja, hon går på förskolan. ”
För att förskolan ska professionaliseras måste vi till och börja med sluta använda ord som just dagis.
Om du som vet med dig själv att du använder just det ordet, bara sluta med det. Enkelt för mig att säga. Men på samma sätt som en sjuksköterska får ha sin yrkestitel vill jag det också. Ni sina säger dagis, säger ni också dagisfröken? För det mina vänner, det är jag inte utbildad till. Jag har inte läst 3,5år på universitetet för att få den befattningen. Nej, jag är förskollärare och arbetar på förskolan.

Som jag läste i en bok tidigare idag ”Så du arbetar troligtvis på en arbetsplats som många känner till men få vet väldigt lite om”.
Så sant.

Kort och gott från mig denna onsdagkväll.
Puss hörrni.

Likes

Comments

Här om dagen läste jag ett inlägg hos @moafidelie angående en person i ens liv som inte behöver älska ens barn men som gör det ändå. Jag tyckte det var ett väldigt fint inlägg och började då tänka på en sådan person i mitt liv.
I mitt liv heter den personen Maria. Av mina vänner finns det nog ingen som tycker om Maja så mycket som hon gör. Vilket hon även visar. Idag har hon och Maja busat till och från halva dagen. Skulle inte ha något problem med att lämna Maja till henne utan att jag är närvarande.
Fast vi inte ses varje vecka eller pratas vid varje dag så vet jag att Maria finns alltid där för både mig och Maja.
Kort och gott så är jag i alla fall oerhört tacksam och glad över att jag en dag för typ fyra år sedan delade med mig av min smörgås till dig för du var hungrig.

Likes

Comments

Nu var det så längesen jag bloggade att det nästan är pinsamt. Vi har haft sjukstuga här hemma sedan en vecka tillbaka och imorgon är det dags för förskolan igen.
Igår slog det mig, om en månad är Maja 1,5år gammal. Hur sjukt är inte det? Tiden bara springer iväg! Självklart ska jag uppdatera er med hennes utveckling, längd och vikt etc då.

Egentligen har jag ingenting vettigt att skriva förutom att jag bara kände för att mest säga hej.

Likes

Comments

Jag har gått och blivit en sån mamma som spenderar dyra pengar på kläder till sitt barn. Jag som aldrig skulle liksom. Har gått och blivit kär i väldigt mycket från mini rodini och varit ett bra tag.
Hittade i alla fall denna tröja på Facebook, en tjej som sålde. Helt ny med lapp kvar. 240kr. Som hittat. Visst, dyrt för en tröja men så fin. Bra kvalitet.
#minirodini

Likes

Comments

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev här och har egentligen ingen vettig anledning till det. Vilket såklart är helt okej.
Den här veckan har jag mest bara känt mig trött och återigen trött. Somnat tidigt på kvällarna och vaknat med huvudvärk tre dagar på raken. Pinsamma är, skrev det till en kompis. Jag har ätit så mycket socker och godsaker senaste tiden så känner bara nej fasen nu räcker de. Säkert därför jag har huvudvärk. Helt galet. Haha.
Nog om det. Gjorde precis en beställning från Kicks. Behövde lite nya grejer, inget märkvärdigt egentligen men visar er när det kommer hem i brevlådan.

Nu ska jag lägga mig för imorgon börjar jag 6.45 och ser fram emot att sluta tidigt imorgon! Ser fram emot helgen också dock hihi.

#throwbackthursday #throwback lilla älskade majis

Likes

Comments

Av någon anledning blir jag alltid lika förvånad över hur snabbt helgerna går. Jag vill ha en till dag på helgen.

Fredag; jobbade jag till 16 ungefär. Åkte sedan hem till Malin och där bjöds det på tacos och efter hon nattat sitt barn såg vi på film. Det var så skönt att bara vara.

Lördag; började dagen med att Maja hade feber. Höll på att bli galen på riktigt. Feber varannan vecka ungefär. Jag tror att det är tänderna som spökar. Tycker mig se en till på väg upp.
Trots det tog vi en tur till pulkabacken och det var uppskattat en liten stund! Eftermiddagen spenderade vi hemma och bara lekte i stort sett. Maria kom på kvällen efter Maja somnat. Åt kebab och tittade på One Tree Hill. Så mysigt!

Söndag; jag åkte till gymmet efter frukosten. Kändes så skönt att starta dagen lite så. Lunch hos sambons föräldrar och på eftermiddagen har jag och Maja lekt massor. Gick ut en stund för att äta snö, haha, ritat med sina tuschpennor och byggt duplo.
När sambon nattade Maja passade jag på att städa. Så rent och fräscht nu!

Likes

Comments