Hejzan<3 Idag tänkte jag ta upp det med att läsa vissa ämnen i skolan ofrivilligt och hur det kan vara psykiskt påfrestande nästan. Ja, jag har ju såklart valt vilken linje jag vill läsa själv, men definitivt inte ämnena själv. Tycker att en ska få välja sina egna kurser själv och anpassa de efter vad en vill plugga/jobba med senare.

Varför ska jag läsa en kurs som ändå inte kommer att gynna mig och ändå kämpa för att få ett bra betyg, eftersom jag annars inte får bra meritpoäng?

Tycker att kärnämnena matte, svenska och engelska bör räknas som obligatoriska för alla, dvs gymnasiegemensamma ämnen. Men tycker att man endast bör läsa första kursen (1b). Man kan ha som gräns att elever är tvungna att välja/läsa minst 8 kurser per läsår varav 3 utav de måste vara matte, svenska och engelska. Sen kan man själv välja vilket år en vill läsa kursen och om en vill läsa alla 3 samma år eller dela upp de på de 3 åren

Personligen tycker jag att spanska är det tråkigaste, mest ointressanta ämne någonsin!! Jag tycker att det är så bull att jag är tvungen att läsa det och få bra betyg i det. Sen är det ännu jobbigare att min lärare inte har överseende med att vi även har andra ämnen i skolan och måste ibland prioritera de mer, och satsa lite extra på.

Hade en fått välja vilka ämnen en vill så tror jag även att motivation hade ökat för många unga. Frånvaron hade definitivt även minskat för många eftersom en läser endast de ämnena en vill/behöver.


Nu är frågan, vad tycker ni? Har ni vissa ämnen ni knappt står ut med? eller rättare sagt lärare ;)

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helluu! Har ni också börjat skolan? Jag har faktiskt även hunnit få läxor och rov inplanerade. Imorse orkade jag inte ens vakna trots att jag somnade igår eftermiddags och la mig relativt tidigt efter det. Känner mig så himla omotiverad just nu och vill hellre jobba än att gå i skolan.

Får hålla ut ett tag till sen är det sportlov, och efter det så är det inte långt kvar tills att jag åker till Dubai.


Tänkte även tipsa om en bok jag har börjat skriva i (åtminstone försöker skriva i).

Min dag på 3 minuter är en bok där du kortfattat sammanfattar din dag. Du kan fylla i den på bussen, hemma eller precis innan du ska gå och lägga dig. Det är verkligen en bok som peppar en, ger en utmaningar och får en att tänka positivt om morgondagen.

För att snabbt summera hur boken är uppbyggd så fyller en alltså i en sida per dag och varje sida består av några ständigt återkommande punkter och några nya. Allt för att en ska få chansen att på bästa sätt reflektera över sin dag och sitt liv. Ett fint sätt att bli mer medveten helt enkelt.

I drygt 1 vecka har jag nu antecknat tacksamheter, drömmar och reflektioner, och jag gillar det. Jag gillar repetitionen i de återkommande frågorna och jag gillar att det finns plats för allmän reflektion. Extra förtjust är jag i några av de särskilda frågorna som får mig att fundera över vad jag åstadkommit det senaste året, vilka drömmar jag skulle vilja kämpa för att uppfylla och så vidare. Frågor som faktiskt förändrar mitt tänkande lite.

Kram

Likes

Comments

Heeelojjj! Idag har jag firat jul med familjen, ja jag vet den 25?! Vi brukar alltid fira den 24 men eftersom min farbrors fru skulle fira med sin familj så tänkte vi skjuta upp det så att hon också kunde vara med.

Jag har inte gjort så mycket idag förutom att jag har ätit massor med julmat och öppnat massa julklappar. Fick så fina presenter av alla, speciellt min kille <3

Snart är det även nyår, dvs värstaaa högtiden som existerar enligt mig iallafall. Det är verkligen en så ångestfylld högtid för mig. Förstår inte hetsen med ett nytt år och allt snack om nyårlöften. Kan man inte bara skapa löften under året och försöka hålla dom? Istället för att vänta varje år runt nyår för att hitta på nya löften som man sen inte ens håller -.-

Jag har inga nyårslöften och tänker inte ha det heller, utan jag tänker ta allt som det kommer. Tror att det blir bäst så faktiskt.

Blev så himla nöjd med min sminkning idag! Gjorde en soft brown smokey eye med lite guldglitter. Jag tänkte faktiskt ha samma sminkning på jobb imorgon haha så jag hoppas verkligen att den blir lika bra.

Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig! Natti


Kram

Likes

Comments

Halloj! Tjohej! Vad har ni för planer inför lovet? Igår hade vi julavslutning i skolan vilket var så himla najss. Äntligen klar med första terminen av tvåan och nu endast lika lång tid kvar till studenten som avklarat. Jag har även prov i naturkunskap, evolution för att vara mer exakt, redan första skoldagen?!? Aja får väl helt enkelt ta tag i det någon dag under lovet

Nog om skolan! Idag står jobb på schemat, fett taggad faktiskt. Dock så börjar jag inte förrens 16 så tänkte vara produktiv och hitta på något innan jobb.

Min plan från början var att chilla sönder, kolla ikapp videorna på youtube som jag missat och lite Netflix serier. Fan va mys! Men tror att jag istället ska börja planera inför min resa i mars.

Kram

Likes

Comments