Når en dør lukkes ..


Det her er nok et af de mest personlige indlæg jeg endnu har skrevet, men jeg følte lidt at jeg havde behov for at få sat ord på de følelser som mange sikkert går rundt med når det kommer til usikkerhed, forventninger til livet, nederlag og drømme. Så jeg håber i vil tage godt imod det! :)De af jer der har fulgt med fra starten ved, at bloggen her oprindeligt startede som en rejseblog.

I år 2015 var jeg lige kommet ud af et rimelig turbulent "forhold" og jeg kunne mærke at der skulle ske noget. Jeg har i mange år været rigtig interesseret i cocktails og har siden jeg var 18 år haft mange overvejelser omkring bartenderskole. Både for at lære mere om cocktails, men også i høj grad for at kaste mig selv ud i nye oplevelser og rejse samtidig. Jeg vidste at jeg ville afsted alene, for jeg ville gerne "tvinges" til at lære nye mennesker af kende og stå på egne ben, med en gruppe mennesker jeg ikke kendte i forvejen.

Story of my life er at jeg er SUPER lang tid om at tage store beslutninger, så der endte med at gå 6 år (JA I know!) fra jeg første gang overvejede at tage afsted og til det rent faktisk blev en realitet.

Men sommeren 2015 skete det endelig, jeg pakkede min kuffert og tog afsted mod Grækenland og jeg havde de bedste måneder nogensinde. Jeg skulle kun have været væk i 30 dage, men endte med at blive meget længere og det er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort. Det er utroligt hvad man lærer om sig selv når man er væk fra alt det trygge derhjemme.


Derfor virkede det også som verdens bedste ide at jeg sommeren efter skulle afsted igen. Ikke på bartenderskole, men for at arbejde for skolen, på de forskellige destinationer som de er lokaliseret på. Planen var sat, der skulle hives et år ud af kalenderen med start i Grækenland, og herefter videre til destinationer som Thailand, Barcelona, New York, Sydney, Miami, Paris og St. Martin med en varighed på 1-2 måneder hvert sted. Og det var så sådan bloggen startede. På den måde kunne jeg dokumentere rejsen, så dem derhjemme kunne følge med og så jeg selv ville have noget at se tilbage på.

Jeg havde på dét tidspunkt en elevplads som Visual Merchandiser, men jeg var ikke glad. Min elevansvarlige og jeg fungerede overhovedet ikke sammen og jeg kunne mærke at jeg følte at jeg gik og brugte al min tid og energi på noget der kun gjorde mig ked af det og frustreret. Så jeg tog en beslutning om at forlade min elevplads, da jeg kunne mærke at rejseeventyret trak mere i mig og jeg tænkte også at jeg altid kunne søge elevpladsen igen, men at rejse rundt og opleve verden på den måde, er nok noget der skal klares inden der kommer børn og familie ind i billedetMen som i nok har kunne fornemme, så gik det ikke helt som planlagt med at hive det år ud af kalenderen. Hvor jeg året før havde haft det helt fint med at være afsted, sammen med en masse mennesker som jeg ikke kendte i forvejen, men kom fantastisk ud af det med, så var det meget anderledes året efter og jeg følte mig meget alene. Jeg manglede min familie, rejsen levede overhovedet ikke op til mine forventninger og jeg var rigtig ked af det. Selvom det føltes som et kæmpe nederlag, så tog jeg beslutningen om at tage tilbage til Danmark.

Jeg var så fantastisk heldig, at min gamle chef havde et job klar til mig da jeg landede, dog ikke som Visual, men det var noget vi ville arbejde os hen imod, således at jeg kunne søge elevpladsen igen i slutningen af året.

Dette gik dog heller ikke helt efter planen, for et par måneder efter modtog jeg opkaldet om at pladsen ikke var gået til mig, og det var lidt af en mavepuster, for hvad så nu? Ud over det, stod jeg nu med årets andet kæmpe nederlag og vidste ikke helt hvad jeg skulle gøre med mit liv. Jeg havde selvfølgelig stadig mit fuldtidsjob og bloggen, men det store spørgsmål var hvad der ellers skulle ske nu. Venter man et år mere og søger igen? Er Visual Merchandiser overhovedet det jeg vil? Skal jeg forsøge mig med en anden uddannelse og i så fald hvad skal det så være? Alle disse spørgsmål fløj rundt i hovedet på mig og eftersom jeg altid har haft svært ved at sætte fingeren på hvad det præcis er jeg vil lave resten af mit liv, så er det store spørgsmål at tumle med.

Disse har heller ikke været spørgsmål jeg har skulle tage stilling til før, da jeg siden jeg startede min karriere i H&M for 4 år siden, har været rimelig sikker på at V-M var den vej jeg skulle gå. Men nu er jeg ikke længere sikker og det har været en rigtig underlig følelse at stå med.

Jeg er godt klar over at jeg selv har bragt mig i situationen ved at stoppe min elevplads i første omgang og at jeg kunne have bidt det i mig og holdt ud til jeg var færdig, men hvis man aldrig tager chancerne og ikke følger sine drømme og hele tiden udskyder tingene, så sidder man 6 år efter og tænker "hvorfor gjorde jeg det ikke bare med det samme" og man ender helt sikkert ikke med at nyde sin hverdag, for man vil altid gå og spekulere, for "hvad nu hvis?"Jeg er ikke specielt troende, men jeg har alligevel altid troet på at der i sådanne situationer er en klar mening med tingene. Der er en grund til at det ikke gik som man regnede med. Jeg har stået i situationen et par gange efterhånden, og hver gang er der kommet noget bedre min vej, end det jeg oprindeligt søgte, så det har alt sammen løst sig i sidste ende. Når en dør er blevet lukket, så går der ikke længe før en ny åbner. Og det er jo heldigt for mig og det er også medvirkende til, at jeg har troet på der måtte være noget andet jeg så skulle. Så skulle jeg bare lige finde ud af hvad det mon var.

Drømmen er helt klart at tage ud og rejse igen og gerne i lang tid. Jeg har mange destinationer på min bucket-list og jeg drømmer om dem dagligt. Jeg elsker at rejse og besøge andre lande og kulturer. Men jeg har også lært nok om mig selv de sidste par år til at vide at jeg ikke skal afsted alene. Og det har jeg heller ikke lyst til. Jeg vil meget hellere have en med, som jeg kan dele oplevelserne med, for selvom mange ting kan dokumenteres på bloggen, så dem derhjemme kan følge med, så er det ikke det samme som at udforske verdenen med en "partner in crime" om det så er en søster, veninde eller kæreste vil tiden vise.

Jeg har i mellemtiden også fundet den uddannelse som jeg tror passer lige til mig. Jeg kunne godt tænke mig at læse visual kommunikation, men om det bliver i år eller næste år, har jeg stadig svært ved at tage stilling til, for den der wanderlust, den hiver stadigvæk rigtig meget i mig og jeg håber at jeg kan være lidt hurtigere end 6 år til at tage beslutningen denne her gang.


Jeg tror egentlig at det jeg vil sige med det her indlæg er, at det er okay ikke altid at vide præcis hvad man vil bruge de næste 10 år af sit liv på, og det er okay at tage nogle chancer og følge sine drømme. Det er ikke altid at det går præcis som man havde planlagt eller håbet, men så er det bare om at komme op på hesten igen og lægge en ny plan. Hvis man arbejder for det, så skal man nok opnå sine drømme.


This is probably one of the most personal posts I have ever written, but I felt like I needed to put "pen to paper" on some of the feelings that a lot of us probably have when it comes to insecurity, expectations to our lives, defeats and dreams. So I hope that it will be well received! :)


Those of you who have been following from the start knows that this blog initially started out as a travel blog.

In 2015 I was just out of a very turbulent "relationship" and I felt like something needed to happen. I've always been very cocktail interested, and since I was 18 I've been considering bar schools. Both because I wanted to learn more about cocktails, but also for new experiences and to travel at the same time. I knew that I wanted to go alone, because I wanted to "force" myself to get to know new people and be on my own, with a group of people that I didn't know any of.

Story of my life is that I take SO long to make big decisions like that, and I actually ended up waiting 6 years (YES I know!) before the trip became reality.

But in the summer of 2015 it finally happened, I packed my bags and went to Greece and I had the best two months ever! I was "only" supposed to be away for 30 days, but ended up staying a month longer, and it is one of the best things I have ever done for myself. It's amazing how much you learn about yourself when you're away from all of the safe feelings at home


Therefore it also seemed like the greatest of ideas, that I should go again the next summer, not for bar school, but to work on the schools at different destinations. The plan was set, I would take one year out of the calendar, starting in Greece and then moving on to destinations like Thailand, Barcelona, New York, Sydney, Miami, Paris and St. Martin, staying 1-2 months each place. And that was how the blog was born. That way I could document the trip, so the ones at home could follow me, and so I would have something to look back at.

At that time I had an "internship" as Visual Merhandiser, but I was not happy at all. My supervisor and I did not get along at all and I could feel that I was wasting a lot of time and energy on something that only made me feel sad and frustrated. So I made a decision and quit the internship, since I could feel that the wanderlust was pulling me more and more and as I thought "I can always apply for another internship again, but traveling and exploring the world like that, is something that needs to be done before theres kids and things like that in the picture"


But as you've probably sensed, things didn't go quite as planned with the whole "year abroad". The year before I had no problems being away from everything, with people I didn't know, but this time it was a lot different and I felt very alone, I missed my family, the trip didn't meet my expectations at all and I was actually really sad. And even though it felt like the biggest personal defeat, I made the decision to go back home to Denmark.

I was so incredibly lucky that my old boss had a job ready for me, though it wasn't as Visual, but that was something we were going to work our way towards, so that I would be able to apply for the position again at the end of the year.

That didn't go as planned either. A couple of months ago I got the call saying that I didn't get the spot, which was somewhat of a STOMACH PUNCH, because what now? Besides the feeling of not knowing what to do, I now stood with the second big defeat of the year and didn't know what to do with my life. Of course I still have my job at H&M and the blog, but the big question is what else is going to happen. Should I wait another year and apply again? Is Visual Merchandiser really what I want? Should I try with another education and if so, which?


These have never been questions I've had to deal with before, because since I started my career in H&M 4 years ago, I've been pretty sure that V-M was the road I wanted to travel. But now I'm no longer sure and that's a really strange feeling.

I know very well that I put myself in this situation, by deciding to end my internship in the first place and that I could have just stayed and put up with the situation, but if you never take any chances and follow your dreams, or keep postponing things , then you sit 6 years later, thinking "why didn't I just do it" and you'll definitely not enjoy your life, if you keep wondering "what if?"


I am not a very religious person or anything like that, but I have still always believed that in situations like that, theres a meaning with everything. There's a reason why things didn't go as planned. I've been in those situations a couple of times now, and each time something better has come my way, than the thing I was originally striving, so in the end everything has usually turned out for the better. And that's very lucky for me and is also contributing to me believing that there must be something else that I'm supposed to do. I just have to figure out what that is.


The dream is definitely to travel again and preferably for a long period of time. I have a lot of destinations on my bucket-list and I dream about them daily. And since I don't know what else I want to do right now anyways, then now is the perfect time to outlive my wanderlust, perhaps with better planning this time. I love to travel, experiencing other countries and cultures. But I've also learned enough about myself these past years, to know that I shouldn't go alone. And I don't want to. I would much rather go away with someone whom I can share the experiences with. Because even though a lot of things can be documented on the blog, so those at home can keep up, it's not the same as traveling the world with a partner in crime. If it's gonna be a sister, friend or love, only time can tell.

YOU CAN ALSO FOLLOW ME ON

FACEBOOK - INSTAGRAM - BLOGLOVIN - NOUW

Synes godt om

Kommentarer

Josefine
Josefine,

Du rammer virkelig hovedet på sømmet her, jeg kan virkelig relatere til følelsen. Jeg har kæmpet i mange år med ikke at vide hvad det er jeg vil og det er bare så frustrerende! Jeg håber også at det snart bare falder i hak for mig!

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229