https://nouwcdn.com/v202/u/32/1277032/649/202103061914138441.jpg
https://nouwcdn.com/v108/u/32/1277032/647/202103061913145609.jpg
https://nouwcdn.com/v205/u/32/1277032/325/202104071134060571.jpg

Blogger tips - fokus på det visuelle


De indlæg jeg tidligere har skrevet i denne kategori har været jævnt populære hos jer, så jeg er begyndt at skrive det ned hver gang jeg kommer i tanke om flere af denne slags tips og tricks, som måske (forhåbentlig) kan hjælpe nye bloggere på vej, måske også nogle få "gamle"? Nogle af dem har i nok hørt før (måske endda her på bloggen?) og nogle måske ikke. Jeg har i denne omgang forsøgt at samle de tips og tricks, som omhandler det visuelle ved en blog - noget som jeg selv tror på har stor betydning når det kommer til at tiltrække nye læsere.

Re-size dine billeder så det ikke tager en evighed at loade din blog

Jeg ved ikke med jer, men oftest når jeg sidder ved computeren og læser op på mine blogs, så har jeg ikke kun én fane åben. Vi snakker nok som regel mindst 5-6 stykker og hvis jeg samtidig er et smut forbi Pinterest, ja så kommer vi nemt op på en 15-20 faner der er åbne, samtidig. Det kræver en del af min lille Macbook Air, der ofte må hive efter vejret og derfor er det også vigtigt at de blogs/hjemmesider jeg besøger, ikke kræver mere end højest nødvendigt når de skal loade. Meget få gider sidde i flere minutter og vente på at et blogindlæg loader fordi billederne er så tunge at danse med for maskinen. Den slags var forbeholdt 2001 da man gladeligt ventede i 10 minutter på at Sims spilet overhovedet startede. Er i forresten andre der er begyndt at savne Sims her under lockdown? Well, anyways;

Hvis din blog er lang tid om at loade så kig på om du kan gøre noget ved størrelsen på billederne inden du lægger dem op, se om du måske har for mange indlæg liggende på startsiden, der gør at det tager lang tid at loade, eller måske har du implementeret for mange "bevægende" elementer, som er for tunge at have på én gang. Sandheden er, at ingen gider vente en evighed på et blogindlæg, så hvis det tager for lang tid, bliver fanen bare lukket igen, og så er der ingen der får læst det fantastiske indhold som du sikkert har lagt en masse tid og energi i.

Flotte billeder i god kvalitet

Det kommer jo selvfølgelig an på hvilken type blog man driver, om man har brug for billeder eller ej, men min erfaring siger efterhånden bare at man aldrig går helt galt i byen med nogle flotte billeder i god kvalitet. Et flot visuelt layout og billeder er et blikfang og noget der måske kan drive nye læsere ind på bloggen. Jeg følger fx. selv en masse norske/svenske/finske bloggere, næsten kun for deres billeder. De norske og svenskes tekst kan jeg i et nogenlunde omfang forstå, men hende finneren, ja det er udelukkende fordi hun tager så sindsygt flotte billeder og lægger nogle flotte outfits op at jeg er fast følger hos hende, for hun blogger på sit eget sprog, og det forstår jeg ikke så meget af og lad os være ærlige, så fantastik er google translate bare heller ikke, haha! Men hun har fanget mig som “læser” alligevel. Så det visuelle har en del at skulle sige, i min bog i hvert fald!


Sørg for at din side er mobilvenlig

Det her er en jeg selv først måtte lære på den hårde måde for nyligt! Jeg havde ellers rigtig siddet og hygget mig med mit layout og billeder og tekst kolonner og jeg ved ikke hvad. Og jeg synes selv at det så super flot og professionelt ud på computeren og endda også på iPad, men så gjorde en sød læser mig opmærksom på at på mobilen kunne man altså kun læse halvdelen af teksten og så måtte jeg pænt lave det hele om igen!

Lets face it - vi lever i en tid hvor folk bruger det meste af deres tid med en mobiltelefon i hånden og det er faktisk de færreste der sætter sig med computeren når de skal læse artikler/blogs. Derfor er chancen for at det også er mobilen de bruger til at catche up på dine nyeste blogindlæg ret stor. Så sørg for at din blog er mobil venlig. Man kan teste det lige her, hvis man er i tvivl og ellers kan man jo bare åbne sin egen blog på mobilen og klikke lidt rundt. Det gør det meget nemmere for læserne hvis de ikke absolut skal have fat i en computer hver gang de klikker ind på din blog.


Gør dine indlæg "scannable"

Det er en super nederen ting at indse og jeg er desværre også selv skyldig i denne her når jeg læser andre blogs, men det er faktisk lavet en undersøgelse (sikkert flere) der viser at det er de færreste der egentlig læser hvert eneste ord der bliver skrevet og specielt hvis du (ligesom jeg) er glad for at skrive lange indlæg. Brug derfor gerne underoverskrifter (dét er altså bare et mærkeligt ord!) og afsnit, så kan læserne nemt selv springe ned til de ting de mener er relevant for dem og gør gerne brug af fremhævelser, hvis der er er noget i en sætning som du meget gerne vil have bliver læst. Det gør dine indlæg meget mere overskuelige og læseren giver ikke op på forhånd, men kan nemt "scanne" dit indlæg for at se om nogle af dine underoverskrifter som de finder relevante for dem.


Jeg håber det kan bruges! Smid endelig en kommentar hvis i selv har nogle tips og tricks som i sværger til - så kan vi hjælpe hinanden med at blive bedre og få nye ideer ❣️


Synes godt om

Kommentarer

,
Hej! Hoppas allt är fint med dig 😊 Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande ett samarbete 😊 Vid intresse så maila till [email protected], så berättar jag mer. Ha en fortsatt fin dag! / Ida, BGA
SandraSchjerning
SandraSchjerning,
Hej Ida 😁 Jeg har sendt dig en mail ❣️
nouw.com/sandraschjerning
Ellendelin
Ellendelin ,
Tack för alla tips, ska verkligen ta till dom! KRAM 💕
nouw.com/ellendelin
SandraSchjerning
SandraSchjerning,
Jeg er glad for at de kan bruges! ❣️
nouw.com/sandraschjerning