Sæt gang i blog trafikken


Da jeg startede med at blogge, var det egentlig kun tiltænkt mine nærmeste venner og min famile. Jeg skulle ud og rejse, og bloggen blev oprettet således at disse kunne følge med i mine eventyr, uden at jeg skulle spamme samtlige af mine (ikke lige så tætte) facebook venner med billeder og lange tekster og uden at jeg skulle lære min farmor hvordan man bruger instagram (for så var jeg nok aldrig kommet afsted, haha!)

Så det foregik egentlig bare ved at jeg lavede en status på min facebook væg, med en kort beskrivelse og et link til min nye blog, og så måtte folk jo selv sørge for at klikke sig derind ved jævne mellemrum, hvis de havde lyst til at følge med i min tur. Som i ved så blev turen kortvarig, men passionen for bloggen blev hængende efter jeg kom hjem igen og siden da er den blevet en livsstilsblog fremfor en rejseblog.

Hvilket også betyder at bestræbelsen efter publikum nu rækker bredere end "bare" mine venner og familie, og hvordan får man så lige opnået det? Hvis man gerne vil have nogle til rent faktisk at læse med, så kræver det en del mere end bare at skrive et indlæg og trykke "udgiv". Specielt i år 2018, hvor stort set alle piger har en blog og læserne kræver mere engagement fra bloggeren, end at få af vide hvad de planlægger at lave i morgen og hvad de købte fra asos i går. Blogging er benhårdt og tidskrævende arbejde, og det stopper ikke efter man har klikket på "udgiv" - for efter at indlægget er udgivet, så skal man også have folk til at læse det.

Mit første skridt var at tilmelde mig bloglovin og i lang tid var det det absolut eneste jeg gjorde for min blogs trafik. Jeg udgav mine indlæg og håbede på at læserne på magisk vis selv ville finde herind og begynde at følge mig, hvilket, som i nok kan regne ud, går VIRKELIG langsomt.

Så i dagens indlæg, deler jeg nogle af de metoder jeg bruger nu, til at skabe større trafik her på bloggen;Skriv delbart indhold - Hvis læserne finder det du skriver brugbart, er der meget større chance for at de gemmer det, pinner det, deler det på andre sociale medier eller fortæller deres omgangskreds om det. Så hvad er delbart indhold? Det er ganske simpelt indhold, der er hjælpsomt for dine læsere. Mit post med 15 tips til dig og din blog skaffede mig en masse trafik og resulterede i flere kommentarer på facebook og endda privatbeskeder om flere tips til bla. blogopsætning, hvilket var helt utroligt! Et indlæg om hvad jeg havde på i går, er nok ikke noget som specielt mange finder interessant nok til at dele, men hvis jeg kombinerer billederne af mit outfit, med dette indlæg om hvordan man øger sin blog trafik, så er der nok større chance for at læserne finder noget brugbart. Enten i form af min lyserøde nederdel, eller igennem mine tips til mere traffik til deres egen blog.


Opdater ofte, men husk kvalitet over kvantitet! - Det er meget fedt at kunne sige at man opdaterer sin blog hver dag, men hvis alle indlæg er halvhjertede og sløsede, så gavner det ikke ret meget. I starten brugte jeg meget tid på at stresse over at jeg selv syntes at bloggen skulle opdateres hver dag. Og jeg har kæmpet med at finde på indhold nok og sandheden er at, hvis man går op i at de indlæg man skriver skal være gennemarbejdede og i en vis kvalitet, så er det svært at få det til at gå op, for så kan de ikke spyttes ud af ærmet på en halv time. Jeg har slået mig til tåls med at opdatere herinde, når jeg selv føler at jeg har noget at sige og når jeg synes at det jeg har produceret lever op til mine egne forventninger. Og jeg håber og tror på at mine læsere også hellere vil have kvalitet frem for kvantitet.


Link til tidligere indlæg - Hver gang du nævner noget som du tidligere har skrevet om, så link til det. Ikke nok med at dine læsere vil være taknemmelige over ikke selv at skulle til at søge efter indlægget, så sender det faktisk også et signal til søgemaskinerne om dine ældre indlæg har aktivitet igen. Og google er din ven når det kommer til trafik. Det samme gør sig gældende hvis du nævner noget, som du har læst hos en anden blogger. Hvis jeg kan se at nogen har nævnt min blog og dermed sendt trafik i min retning, så bliver jeg nysgerrig og skal ind og se hvem og hvad der er skrevet. Hvilket kan lede til nye forbindelser og relationer i bloguniverset.


Promover promover promover! - Og ikke kun nye indlæg, de gamle kan også sagtens tåle en ny omgang kærlighed. Det kan jo være at du har fået nogle nye følgere siden du for 6 mdr siden skrev det der indlæg om hvordan man bager jordens bedste chokolade kage, men det er ikke sikkert at dine nye læsere har været hele arkivet igennem, og så skader det ikke at hjælpe dem lidt på vej. Sørg for at oprette en facebook side til din blog, meld dig ind i diverse "blog promotion" grupper og husk at opdatere din instagram story, så dine følgere på diverse sociale medier bliver gjort opmærksom på at der er nyt indhold på bloggen. Det kan være super grænseoverskridende i starten at skulle gøre opmærksom på sig selv på den måde, specielt hvis man ikke normalt er sådan en "se mig type", men det kan altså betale sig i det lange løb, for som sagt så kan der gå RIGTIG lang tid før end at folk på magisk vis finder ind på din blog af sig selv - så giv dem et lille skrub og sæt gang i processen selv!


Sidst men ikke mindst; vær tålmodig og arbejd derud af! At stable en succesfuld blog på benene er ikke noget der bare sker på en dag. Det kræver tid, tålmodighed og benhårdt arbejde! Det har taget mig to år at nå det antal sidevisninger som jeg ligger på lige nu, og selvom vi ikke snakker millioner af månedlige læsere, så er jeg ret tilfreds med der hvor jeg ligger lige pt. Men det kræver altså også at man gør en indsats og at man ikke giver op!


YOU CAN ALSO FOLLOW ME ON

FACEBOOK - INSTAGRAM - BLOGLOVIN - NOUW

Synes godt om

Kommentarer

Kanon Fredag...


.. ja det er der faktisk noget der hedder i den lille by Frederiksværk, hvor jeg er vokset op, haha! Det er det andre byer nok vil betegne som "byfest" og det er faktisk ganske hyggeligt! Butikkerne har "længe åbent" (til kl 20 forstås og i en lille by så er det jo sent!), der er gode tilbud, der bliver spillet musik og drukket øl og så er der masser af mennesker ude, så man er garanteret at løbe ind i flere som man enten har gået i gymnasie med eller en eller to gamle lærere fra folkeskolen. Jeg kan faktisk ikke huske sidste gang jeg var med til kanon fredag, for jeg plejer at skulle arbejde, men denne her gang havde pigerne og jeg besluttet at nu skulle vi altså på tur ned af memory lane! Så vi startede med at spise virkelig lækker mad hjemme hos den ene af pigerne, og så ned og gå rundt i byen og hilse på gamle venner, det var så hyggeligt!

Jeg var iført denne fine kjole fra H&M's Divided afdeling og den fik virkelig mange komplimenter! Den er også dejlig let i stoffet og så sidder den super godt, og til kun 179kr så er det jo et kup!


I dag står den på arbejde i butikken, så det vil jeg gøre mig klar til nu. Jeg håber i nyder jeres lørdag derude!


YOU CAN ALSO FOLLOW ME ON

FACEBOOK - INSTAGRAM - BLOGLOVIN - NOUW

Synes godt om

Kommentarer

White Dress


Jeg er ret vild med den her kjole fra Asos! Så vild faktisk, at jeg har købt den i både hvid, grøn og sort, haha! Den ryger helt bestemt med i kufferten når jeg rejser til Budapest om små to ugers tid!


YOU CAN ALSO FOLLOW ME ON

FACEBOOK - INSTAGRAM - BLOGLOVIN - NOUW

Synes godt om

Kommentarer