https://nouwcdn.com/v202/u/32/1277032/649/202103061914138441.jpg
https://nouwcdn.com/v108/u/32/1277032/647/202103061913145609.jpg
https://nouwcdn.com/v205/u/32/1277032/325/202104071134060571.jpg

15 Tips til dig og din blog

R E P O S T | Det er efterhånden ved at være nogle år siden jeg udgav det første af denne type indlæg og det viste sig at være et af de mest populære indlæg på dét tidspunkt, så jeg tænkte at det var på sin plads lige at støve det af og hente det frem igen fra gemmerne.

Nu har jeg blogget i lidt over 3 år efterhånden og jeg har fået raget en god del erfaring til mig i årenes løb, noget af det som jeg ville ønske at jeg havde vidst helt fra starten. Så jeg tænkte at jeg ville dele ud af nogle af de tips der har hjulpet mig meget gennem tiden. Nogle af dem arbejder jeg stadigvæk på at efterleve, som f.eks punk nummer 13 der handler om at svare på jeres søde kommentarer. Jeg tror bare stadivæk jeg er lidt overvældet over at nogen overhovedet gider læse med at jeg oftest slet ikke kan finde ud af hvad jeg skal svare når i kommenterer, jeg bliver jo nærmest helt genert over det, haha! Men jeg arbejder på det - og til de af jer der er nye her i blogger gamet, kan det være at disse tips kan findes nyttige!

Læs også: Små tricks der sætter gang i blog trafikken


 1. Vær ikke bange for at lade din personlighed skinne igennem | Der findes efterhånden så mange bloggere og mange af dem skriver om de samme ting, tager den samme type billeder og lander de samme typer af samarbejder og det bliver hurtigt kedeligt i længen for læserne, så lad din personlighed skinne igennem og vær ikke bange for at skille dig ud fra mængden. Det kan fx være via din skrivestil, dine billeder eller de samarbejder du laver
 2. Opdater din "om mig side" eller lav en hvis du ikke allerede har den | Det er denne side nye læsere og potientielle samarbejds partnere kigger på for at se hvis blog det egentlig er de læser med hos, så brug den til at fortælle hvem du er og hvad din blog handler om og husk et pænt billede af dig, så nye læsere kan se hvordan du ser ud.
 3. Skriv dine blogpost ideer ned med det samme så du ikke glemmer dem | Der findes ikke noget værre end når man lige havde den perfekte ide eller sætning og man så glemmer den - selv har jeg en masse noter på min telefon med titler, sætninger og ideer til nye indlæg
 4. Husk kvalitet over kvantitet | Der er ikke nogen grund til at poste et nyt indlæg om dagen, hvis de alle sammen er halvhjertede og bare bliver postet for at der skal postes noget - hellere blogge når man rent faktisk har noget på hjertet, også selvom der så går et par dage imellem. Det samme gælder billeder på instagram.
 5. Promover dine blogopslag | Meld dig ind i facebook grupper og lav en status når du udgiver nye indlæg på din blog, link til din blog når du laver opslag på instagram, opret en facebook side til bloggen og vær ikke bange for at invitere din venneliste til at følge dig.
 6. Vær tro mod dig selv | Specielt når det kommer til samarbejder med firmaer og de emner du tager op på bloggen, læserne kan hurtigt gemmenskue om det er din egen mening eller noget du bliver betalt for at sige og en utroværdig blogger kommer ikke ret langt.
 7. Lav et mediekit | Brug det og husk at det er vigtigt som blogger at vide hvad du er værd. Du lægger tid og energi i alle dine blogposts, lad være med at bruge timer eller dage på et langt og velskrevet post, hvor betalingen er en gratis t-shirt - du ville jo heller ikke sige ja til at arbejde fuldtid i en tøjbutik hvor betalingen var at du fik et par af deres jeans vel?
 8. Opdater gamle blogindlæg I Gennem tiden er du forhåbentlig blevet bedre, både til at skrive og til at tage billeder. Så tag et kig gennem arkivet og se om nogle af dine ældre indlæg kunne trænge til en ansigtsløftning og del dem så igen, det kan gavne din trafik og tiltrække nye læsere.
 9. Netværk med andre bloggere | Det er altid rart at have nogle at sparre med når det kommer til blogging, og jo større et netværk indenfor blogsfæren jo bedre
 10. Link til ældre indlæg (hvor det er relevant) i dine nye indlæg | Hvis du tidligere har skrevet om emner der minder om det som dit nuværende indlæg handler om, så husk at smide nogle links ind til de tidligere indlæg, dine læsere har jo klikket sig ind af en grund, så det kan være de er interesserede i at læse mere i samme kategori
 11. Fokuser på at få udviklet dine fotograf færdigheder | Rigtig mange følger blogs for at blive inspireret og intet tiltrækker nye læseres opmærksomhed som flotte billeder - det er som regel det der fanger folks opmærksomhed først.
 12. Du behøver ikke være ekspert | Men sørg alligevel for at have lavet din research inden du skriver om et givent emne så du ikke er helt galt på den
 13. Svar på kommentarer | Det giver læserne en anden følelse af at være mere inkluderede og ofte er det de samme personer der kommenterer på de samme blogs, så det kan faktisk være rart at skabe en form for personlig relation til sine læsere. Vær heller ikke bange for at kommenterer hos andre bloggere/instagrammere, men gør det kun hvis du faktisk har noget at sige, det er de færreste der gider spam kommentarer der tydeligt kun er til for at promovere sig selv.
 14. Svar voksent tilbage selv på barnlige beskeder | Om det så er grimme kommentarer på din instagram eller firma emails omkring mærkelige samarbejder, sørg altid for at holde en god tone, også selvom den oprindelige kommentar måske ikke var sådan. Kill it with kindness og lad være med at gå til modangreb på grimme kommentarer, selvom det måske er fristende. Svar konstruktivt, eller lad være med at svare overhovedet.
 15. Vigtigst af alt: Hav det sjovt | Det er en kæmpe del af blogging, hvis det føles mest som en sur pligt så skinner det igennem for dine læsere og hvorfor bruge så meget tid på noget man egentlig ikke gider?


Læs også: 6 Uundværlige apps for bloggere


 • Blogging

Synes godt om

Kommentarer