MAGAZINE MONDAY: Aftenposten Innsikt

I noen uker fremover tenkte jeg dokumentere mine favorittmagasiner, og starter derfor med min absolutte yndling. Aftenposten Innsikt er nemlig som en litt modernisert, glossy, visuell og informativ avis. Best av alt er de nydelige bildene, og enkle oversiktene over hva som skjer når, hvor og hvorfor.

I utgave nr. 8, september 2015, finner vi kunstnerkollektivet Germen, samt en bygd hvor alt styres av sosiale medier.

Og informasjon om hvordan det økonomiske maktforholdet er i forandring:

"– Det er ingen motsetning mellom deres og vår vekst. Vi har varer de ikke har. Men vi vil ikke kunne få billige klær og elektronikk etter hvert som de latterlig lavtlønnede arbeiderne i Asia forhåpentligvis tjener mer"

Vi får møte Cubas nye generasjon, også kalt "Havannas Hipstere". Jeg synes slike artikler er helt ypperlig, for man får et lite dykk tilbake i historien, samtidig som man får lese om en rekke bra menneskers fremtidsplaner.

Finest av alt synes jeg imidlertid artikkelen om Elefantenes overlevelse var. Så utrolig fint, nyttig og informativt skrevet. Visste dere for eksempel at FNs generalforsamling i juli "vedtok en resolusjon mot tjuvjakt og handel med utrydnigstruede dyr"?

Ellers har vi småfakta rundt hva som har skjedd denne måneden, gjennom en rekke år. For eksempel ble USAs president William McKinley skutt av anarkisten Leon Czolgoz 06. september 1901.

En annen favoritt fra magasinet er dette greie kartet, med fakta om diverse konflikter og hendelser. Jeg er på generell basis veldig forvirret over utenrikspolitikk, kriger og konflikter, så dette var en finfin måte å friske opp minnet på.

Og avlutningsvis fant jeg en finfin artikkel om filmen "Innsiden ut", som jeg offisielt har sykt lyst å se. I sidemenyen dukket det også opp en rekke bra eksempler på Disneys tegnede barn.

Fortell meg gjerne hva dine beste magasiner er, og hva du synes om Aftenposten Innsikt, i kommentarefeltet.

// With "Monday Magazines" I will show some of my favourite magazines the upcoming weeks. Aftenposten Innsikt is my all time favourite; a glossy, visually pretty, informative and interessting version of a news paper.

Liker

Kommentarer

LaMar
LaMar,
Spennende lesning! nouw.com/lamar
sandraromfo
sandraromfo,
Jaa <3 love it! nouw.com/sandraromfo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229