5 LIFE HACKS


Er det én ting jeg kan skryte på meg at jeg er, så er det løsningsorientert. Jeg finner ut av det meste; enten med å klekke ut en lur plan på sparket, eller tenke tilbake til de utallige Life Hack- artiklene jeg har lest tidligere. Det er nemlig lite som treffer hjerteroten mer enn et triks som gjør livet lettere, løser et problem eller sparer deg for dyrbar tid. Tenker derfor å dele mine topp fem tips og triks med dere - og gi meg gjerne en lyd om hvilke hacks dere bruker til vanlig. Det kommer garantert flere runder med tips, så da kan jeg jo dele noen av deres også.

Hold plantene dine i live
Jeg får stadig høre at jeg er født med grønne fingre, men mest av alt tror jeg plantene mine kan takke mormor. Hun lærte meg nemlig at om man bruker det man har, lever plantene langt lengre. Da sparer man både tid og penger på å slippe jakte på et godt gjødsel i plantebutikkene, og man unngår å kaste fullt brukbare råvarer. Det jeg gjødsler mest med er kaffegrut, eller kalde kafferester fra koppene våre. Om sommeren stjeler jeg gjerne jord fra de mest fruktbare delene av felleshagen også, og blander det med jorden som alt er i potten. Om det faktisk stemmer vet jeg ikke, men jeg tenker at det sikkert er mye næring i den jorden... Ellers hiver jeg nedi både rødvinsrester, sukkervann og grønn te - uten å 100% vite at dette gjør noen nytte. De dør iaf aldri, og det er det viktigste.

Isbiter
Nå som vi nærmer oss sommer, er isbiter et viktig tilbehør. Det mest geniale er å fryse små terninger av frukt eller bær, som man tilpasser etter hva man skal drikke. Min favoritt er helt enkelt å fryse ned druer, da de passer i det meste, man slipper kutte de opp, og de har passe størrelse for vannglass. Dessuten ser de utrolig freshe ut i vannet.

Nøkkelkaos
Å holde orden på hvilken nøkkel som passer hvor kan være en utfordring. Mitt beste tips er å finne frem neglelakkene dine, og male nøkkelhodene i forskjellige farger. For at det skal bli lettere å finne de i vesken, kanskje spesielt i mørket etter en fuktig bytur, kan du klistre på et selvlysende klistremerke. Når nøkkelen har fått både neglelakk og klistremerke, kan det være lurt å ta et siste strøk med blank neglelakk - da sitter det nemlig som støpt.

Griseri med potetgull
Når man spiser potetgull er ofte valgalternativene å enten skitne til en skål, eller få potetgull over hele hånden når du dytter den langt ned i posen. Jeg har derfor tre gode løsninger, som jeg selv har falt helt for. Første alternativ er å klippe lage hull på forsiden av posen (se her), mens andre alternativ er å dytte posebunnen opp i posen, slik at potetgullet kommer høyere opp (se her). Spise du Cheeze Doodles blir man imidlertid ekstremt grisete på hendene uansett hvordan man åpner posen, så her anbefaler jeg helt enkelt å spise med gaffel. Funker fjell!

Tenn på lyset, uten å brenne deg
Vi har vell alle vært borti for korte lightere, eller fyrstikker som tilsynelatende prøver å angripe fingertupper? Neste gang du skal fyre opp et par lys, anbefaler jeg å ta turen til pastaskapet ditt. Du kan nemlig tenne på spaghetti først, og så bruke den til å tenne på selve lyset. Spaghetti tar fyr, men er lange og saktebrennende, så da unngår du at det hele går utover fingertuppene.

Liker

Kommentarer

anneliaaland
anneliaaland,
Haha oi, så smart det med spagetti! haha 😊
nouw.com/anneliaaland
sandraromfo
sandraromfo,
Ja, fungerer som bare det =)
nouw.com/sandraromfo
Madeleine
Madeleine,
Omg! Til høsten når det er tid for å tenne lys igjen skal jeg så sykt bruke spaghettitrikset! Fikk veldig lyst å lakke nøklene mine også nå, haha. 😃
madisverden.blogg.no
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229