​Red i mina nya stigbyglar igår och jag älskar dom!! Herregud, jag har läst en massa bloggar där folk har skrivit att de är jättenöjda ect, ect, men jag tänkte väl lite att ja, bra ska dom väl vara för det priset och en sån megaskillnad kan det väl ändå inte göra? 

Men jag får snällt ta tillbaka detta och inse att de ÄR verkligen bra! Man får ett suveränt grepp, hela underskänkeln ligger mer still och stabil och allt känns så mycket bättre. Så igår och idag har varit de bästa passen någonsin, jag har verkligen kunnat koncentrera mig på min ridning på ett annat sätt och Mira har gått helt fantastiskt, och det tror jag är tack vare Ogilvy padden! Hon rundar upp sig mer och är mycket lättare att få mellan hand och skänkel, inte lika mycket trix i munnen. Men den största skillnaden är i hennes samlade galopp där hon gärna vill trycka upp nacken lite, igår kunde jag rida henne i en lägre arbetsform och samla ihop henne och hon stannade kvar dör! Världens bäst. 

Så imorgon är det dags för markarbetesträning så det taggar vi inför, men resten av denna dagen blir vila för jag jobbar inatt! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett par svarta Freejump stigbyglar och stigläder! Äntligen gjorde jag slag i saken och införskaffade dessa. Satt hela kvällen igår och kände och klämde på dem ;). Och åh vad jag gillar dom! Riktigt snygga och stilrena. Just därför jag tog ett par svarta också, jag älskar de andra i färg men jag är rädd att man ska trötta på dem, för de kostar ju ändå en ganska bra summa.. Men hade gärna haft ett par i alla färger bara föra tt kunna matcha lite fint, så får väl hoppas att jag vinner på lotto eller något ;). 


Likes

Comments

Har varit och mycket har hänt, men nu tror jag nog att längtan efter att blogga börja komma igång igen! Har ärligt talat inte alls varit sugen, men nu börjar jag nästan sakna det lite. Vi har fortsatta som vanligt med ridning, träning, jobb ect så som livet har sin lilla gång ;).

I onsdags hade vi åter igen hoppträning och det va jättekul! Fick hoppa en längre serie och några hinder som stod "gömda" snabbt ur sväng från väggen, mycket att tänka på, inramning, rakstäldhet m.m ,men riktigt nyttigt, märktes direkt om de tryckte mot den nya innesidan eller inte hoppade rakt. Rekommendera stark!

Mira va väldigt på och het i början innan vi började hoppa, hon har varit så i nån vecka nu, men så blir det alltid för hennes del nu på hösten/vintern, så det är bara att vänta ut ;).

Här kommer en film från sista rundorna från träningen i onsdags, så fin är hon min lilla loppa! Första svängen från väggen över räcket fick jag inte riktigt med henne som jag ville, utan hon tryckte sig mot den nya innesidan, men det gjorde vi om och gjorde rätt ;).

Har ju även shoppat en del, lycka för mig men sorg för plånboken! Köpte en Ogilvy padd av en kompis från ett annat stall och vilken skillnad kvalitémässigt i jämförelse med de "billigare" jag kollat på lite tidigare. Har även beställt två saker till som förhoppningsvis kommer imorgon eller övermorgon, så nu får ni gissa, vad tror ni det kan vara?


Likes

Comments

Bara varit väldigt off men nu ska vi nog kunna ta tag i saker och ting igen ;). I helgen har Mira vilat för jag och sambon har varit hos hans föräldrar hela helgen, jättemysigt!

Vi hade ju hoppträning i onsdags och det gick jättebra, hon va så fin min lilla loppa!

Vi började med en nyttig och rolig övning, rida serpentinbågar över tre små hinder och rida på 10 språng mellan varje hinder, ja herregud som vi skrattade och det blev en indirekt tävling av det hela! Vi klarade det ända till sista bågen då jag inte tog tillbaka henne så där fick vi 9 språng, så typiskt!!

Kommer lägga upp någon mer film från träningen senare när vi hoppar en bana också, hon kändes kanonfin iallafall :). Pigg men på ett bra sätt. ​

Likes

Comments

Sorry för utebliven bloggning, har jobbat och haft så mycket att göra så tiden har inte funnits till tyvärr.. Men nu är det ordning och reda på saker och ting igen :).

Idag har jag tagit mig en välförtjänt sovmorgon och sen va jag uppe på stan och shoppade loss lite till mig och sambon, mycket fint i affärerna nu! Så nu landade jag precis i soffan med en stooor kopp kaffe, och här tänker jag sitta en stund innan det är dags att bege sig till stallet. Har insläppet idag och ska rida ett lösgörande pass på donnan tänkte jag, lite samma jobb som på träningen, skolor på trekvartslinjen eller medellinjen bara för att komma bort från spåret och hitta samma känsla utan stöd av väggen/staketet. vad har ni för planer denna veckan då? Träningar eller tävlingar på G? :)

Likes

Comments

Blir tyvärr lite dålig uppdatering i helgen, har gått in extra på jobbet så jobbade igår kväll och 8-17 idag. Så jag känner mig lite sliten såhär på morgonen eftersom jag jobbar natt annars men det få gå!

För Miras del blir det vila i helgen,  det kan hon behöva,  ha ridit ganska intressant senaste 1,5 veckan och då kan det vara skönt att få pausa huvudet :). Och inte bara för hennes del utan även min! 

Veckan som kommer bli det fokus på att rida in oss lite mer på hacket,  ska även hoppa på det lite vettigt på hemmaplan tänkte jag och funkar det så åker det med på nästa hoppträning :).

Behöver hitta känslan av en lite rundare galopp på henne just på hacket, det syns på klippet här nedan.  Men det kommer garanterat,  stundtals kommer hon dit, men inte hela tiden.  Dock känns detta bättre än när hon bara kryllar ihop mackan och lägger sig bakom lod och går. Men nu känns det som att vi hittat ett sätt att komma förbi det, så om ett halvår/år tro jag det kommer vara enorm skillnad!  För saker och ting ändras inte bara över en natt tyvärr! 

Så här kommer en liten galoppfilm från fredagens träning, samma fokus här på öppna på trekvartslinjen.

Likes

Comments

Gick riktigt bra, kände att jag verkligen fick tips och råd på hur jag skulle göra nu när jag red henne på hacket och Mira trivs väldigt bra på det. Dock blir det lite mer häst att rida, för helt plötsligt tar hon tag framåt på ett annat sätt än hon gjort innan och det är ju såklart bättre men lite ovant! Men jag tror att när vi väl ridit in oss lite mer på detta så kommer det säkert blir kanonbra! Tanken är att jag ska hoppa på det nästa onsdag på träningen så då hinner jag rida hemma på det ett tag till samt hoppa henne på det och se hur det känns, min fina räka.

Gårdagens träning var mycket linjer, rakriktning, öppna på trekvartslinjen i både trav och galopp. Den biten fungerade jättebra efter några gånger, behöver alltid nån gång på sig för att hitta linjen och nu i detta fall se hur/om hon skulle reagera annorlunda med ett annorlunda bett. Men jag tänkte att jag delar upp filmerna i lite olika inlägg så det inte bara blir kaka på kaka, så här kommer traven :)


Första filmen här är i höger varv, där vi har lite svårare men fick lite tips, som att föra båda händerna åt höger för att få med bogen bättre in i övningen!

Här är vänster varv, lite lättare men rinner hellre iväg lite, men med ledande tygeltag med höger hand så kunde hon hålla linjen bättre och även vänta lite mer på mig istället för att bara rinna iväg :)

Likes

Comments

Bilder och film utlovas!  Ska träna på hacket ikväll. Min hopptränare tyckte det va en bra idé att testa det på henne och då kan det ju inte passa bättre än att träna markarbete för tränare såhär i början för att få lite extra tips och råd om hur jag får ut ultimat effekt på det :).

Likes

Comments

Äntligen fredag,  visst jag jobbar lördag och söndag men det är något speciellt med att vara ledig på fredagar. Och dessutom är det ju träning ikväll igen, bilder och film utlovas :).

Så förmiddagen blir väldigt lugn , kaffe och frukost ect. Sen lovade jag sambon att gå upp på stan och köpa lite saker åt honom , så kanske handla nåt åt mig själv också,  men ska försöka vara så pass duktig att jag inte ens gå in i mina affärer ;). Så hur ser er fredag / helg ut?  Tävlingar/träningar på G eller halloween fest? 

Likes

Comments

Träningen kändes väldigt bra igår, höll min plan och hoppade runt 1 m bara för att känna flyt och hitta det lätta igen och det hur bra som helst :). Blev både trekombination och trippelbarr, och det va inga bekymmer, kom lite i botten in i trekombinationen en gång men det löste sig iallafall!

Här är när i kommer lite i botten men det löste sig u, jättebra, så nöjd att donnan ha den kapaciteten hon har :)

Här är andra gången vi kommer bättre in, dock hoppar hon lite dåligt in, men mycket bättre känsla och det viktigaste av allt, det kändes bra och lätt och det va roligt!!

Likes

Comments